Skip to content

Maşina Buick Electra primită de Ceauşescu în 1975 de la preşedintele SUA, Richard Nixon, este de vânzare şi costă 40.000 de euro.

26 decembrie 2008

Nicolae Ceausescu buickA fost cel mai scump cadou primit de Ceauşescu din Occident. Zace muşcată de câini şi prăfuită, dar în perfectă stare de funcţionare, şi are încă admiratori. Maşina Buick Electra primită de Ceauşescu în 1975 de la preşedintele SUA, Richard Nixon, este de vânzare şi costă 40.000 de euro.

Nicolae Dumitru este reprezentantul firmei care a cumpărat maşina lui Ceauşescu în 2004 în urma unei licitaţii organizate de Regia Protocolului de Stat.

“Maşina a fost fabricată în 1974. Motorul are o putere de 7.468 cmc. Adică cât două autobuze din astea noi Mercedes sau cât 5 Loganuri. Consumă între 35 şi 40 de litri. Deşi e cât un tanc, clienţii o vor şi deja mi s-a oferit de către mai mulţi cumpărători 38.000 de euro pe ea”, încearcă să îşi laude marfa Nicolae Dumitru.

Deşi are o vechime de 34 de ani, Buick-ul nu are decât aproape 16.000 de km parcurşi. Din aceştia, jumătate i-a făcut până în Revoluţie, cu membrii familiei Ceauşescu în ea.

“Autovehiculul este perfect. Scaunele şi ebordul sunt lucrate manual. Porneşte la sfert de cheie. Are aer condiţionat, ceea ce era o premieră în acei ani”, arată câteva dintre calităţile maşinii, Nicolae Dumitru. Acesta crede că viitorii proprietari vor schimba motorul cu unul care să consume mai puţin, deoarece la actualul consum şi pe drumuri-le din Capitală “oricine dă faliment”.

Reclame
2 comentarii leave one →
  1. dan permalink
    1 noiembrie 2010 23:26

    Pai cum de a scapat de colectionarul sau cleotomanul de Adrian Nastase pina acum de nu sia traso sau Tariceanu nu sa bagat sa o cumpere de frica nepotului matusi Tamara

    Apreciază

Trackbacks

  1. Exclusiv! Scrisoare-omagiala! Cu ocazia aniversarii a sase decenii de viata si a 45 de ani de munca, domnul Ion Iliescu i-a adresat lui Nicolae Ceausescu urmatorea scrisoare. « Nicolae Ceauşescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: