Sări la conţinut

Eroul Naţional Zeul Nicolae Ceauşescu, pe covorul roşu de la Cannes. Homoştean, şeful Miliţiei şi al Securităţii, decorat de Președintele României Traian Băsescu!

mai 18, 2010

Prima arestare a lui Ceauşescu Nicolae s-a produs în 1933, la doar 15 ani, pentru că răspândise manifeste cu ocazia unei greve şi îndemnase la acte de sabotaj. În următorii ani va fi arestat de mai multe ori, suferind condamnări la ani grei de închisoare corecţională pentru activitate comunistă, infracţiuni contra liniştii publice şi uneltire contra ordinii sociale (în iunie 1936 a fost condamnat de Tribunalul Militar Braşov la 2 ani închisoare, amendă şi 1 an interdicţie de a părăsi comuna Scorniceşti; în august 1939 a fost condamnat în contumacie de către Tribunalul Militar Bucureşti la 3 ani închisoare.

La data de 25 noiembrie 1933, Prefectura Poliţiei Capitalei l-a înaintat pe Ceauşescu Parchetului Tribunalului Ilfov prin adresa nr. 109.593 pentru a fi cercetat şi trimis în judecată pentru „acte de sabotaj” şi „îndemn la grevă”.

În anul următor, la data de 28 august 1934, Prefectura Poliţiei Capitalei l-a înaintat Consiliului de Război de pe lângă Corpul II Armată, prin adresa nr. 105. 318 pentru a fi judecat pentru „răspândire de manifeste”.
––––––
S-au construit masiv blocuri: numai intre 1981-’85 s-au dat in folosinta peste 750.000 de apartamente cu termoficare si apa calda. In anii 1965-’70, mutarea populatiei de la sat la oras, ca efect al industrializarii, era considerata un fenomen de dorit. In 1984 a fost inaugurat Canalul Dunare-Marea Neagra, dupa o munca de noua ani. Canalul (de 64 km, scurteaza drumul catre Marea Neagra cu 400 km) avea taxe prea mari ca sa poata fi atragator pentru navigatori (1 $ SUA pentru fiecare tona de incarcatura) si pare tot un act de independenta, dar fata de URSS, cu care Romania impartea Delta Dunarii. In 1985, au inceput lucrarile la Casa Poporului, care urma sa devina sediul partidului si al guvernului.

Pensionarii in 2011 se sinucida

Arhitectul-sef, Anca Petrescu, avea la dispozitie o echipa de 400 de arhitecti. Au fost rase de pe fata pamantului trei cartiere – Uranus, Antim si partial Rahova – si 17 biserici. Zilnic, peste 20.000 de muncitori lucrau in trei schimburi. In cinci ani, a rasarit ca din pamant a doua cladire, ca marime, din lume (un volum de 2.500.000 mc), cu peste 7.000 de incaperi, unele cat un stadion. Nota de plata: circa 2 miliarde $.

Citeste Cum a semnat România acordul din 1972. Cotidianul. Cu toate măsurile luate pentru a se mări ponderea fondului de acumulare în venitul naţional utilizat, de la 17,1% cât a fost în perioada 1956-1960, la 29,5% în perioada 1966-1970, sursele de finanţare interne erau insuficiente pentru realizarea obiectivelor privind industrializarea şi modernizarea economiei Asa se traieste in anul 2010 – sursa: Adevarul
.

„Am o pensie de 230 de lei. Nu-mi ajunge nici măcar pentru mâncare. Noroc de vecini, care mă mai ajută din când, în când. Azi am mâncat doar un colţ de pâine. N-am soţie, am avut doi copii. Mi-au murit într-un accident şi am rămas singur. Am lucrat în armată. Acolo am rămas fără picior. Apoi am lucrat ca zilier, deoarece nimeni nu a vrut să mă angajeze cu un picior amputat”, povesteşte bătrânul.

Vasile Larion are o pensie de 233 de lei

Din cauza veniturilor insuficiente şi a stării precare de sănătate, Vasile Larion nu reuşeste să-şi plătească regulat datoriile.

„Am datorii la întreţinere de 3.000 de lei. Nu am cu ce să le plătesc. Mi-au oprit apa rece, lumina. Stau aici până or să mă dea afară. Ce să fac? Nu am unde mă duce. Am ajuns mai rău ca un câine! ”, spune cu glasul stins bietul vârstnic.

In 1973, Nicolae Ceausescu a permis infiintarea de joint-venture cu participare de capital occidental. Din primul an existau 20 de astfel de firme. Volumul schimburilor comerciale cu Occidentul aproape s-a dublat: de la 28% in 1965, la 45% in 1974. Intre anii 1971-’75, Romania a inregistrat o rata anuala de crestere a PIB-ului de 11,3%, neegalata niciodata.
Nicolae Ceausescu a fost primul presedinte roman care a vizitat Statele Unite, intr-un moment cand relatiile URSS-SUA erau extrem de incordate (1970); singurul care a refuzat sa se alature cartelului petrolului, infiintat in urma Programului General al CAER (1971), seful singurei tari din lagarul socialist membra a Bancii Mondiale si a FMI (1972).

Nicolae si Elena Ceausescu cu Regele Juan Carlos
La Vatican, papa Paul al VI-lea i-a spus (26 mai 1973): „Excelenta, rugam Cerul sa binecuvanteze activitatea dumneavoastra, pe care noi o urmarim cu mult interes, si am dori sa ne considerati niste umili sprijinitori ai politicii dumneavoastra de independenta si suveranitate, pe care o duceti cu atata consecventa.” Ceausescu a strans un numar considerabil de premii, medalii, ordine, titluri academice, a caror simpla insiruire ar umple peste trei pagini de revista.

Ceausescu cu cainii Sarona si Corbu
Noiembrie 1957. Un avion IL 14, avand la bord o delegatie a PMR ce zbura la Moscova pentru a participa la aniversarea Marii Revolutii Socialiste din Octombrie, s-a prabusit la aterizare pe Aeroportul Vnukovo, la ora 17,48, din cauza unei erori de pilotaj. Au murit ministrul de externe Grigore Preoteasa si trei membri ai echipajului. Ceilalti pasageri au suferit rani grave. Nicolae Ceausescu, secretar al CC al PMR, a fost mai norocos.

A pozat – dovedind instinct politic – in europeanul promotor al independentei nationale. A acordat credite de milioane de dolari, gandite ca investitii viitoare si cooperare in exploatarea bogatiilor subsolului, a exportat produse industriale si armament.


Cel mai mare protest de după ’89
Liderii sindicali au anunţat că va avea loc în Piaţa Victoriei cel mai mare miting de după Revoluţia din decembrie 1989. Peste 1.200 de jandarmi şi aproape 700 de poliţişti au fost mobilizaţi în zona unde a avut loc mitingul. sursaí: EvZ.

Tv

11.40 Mai mulţi pensionari au adus tablouri cu Nicolae Ceauşescu şi poartă tricouri cu fotografia dictatorului. Ei spun că pe vremea lui Ceauşescu se trăia mai bine. sursa EvZ.

După 20 de ani de democraţie, poza lui Ceauşescu s-a ridicat în Piaţa Victoriei din Capitală
Zeci de mii de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, miercuri, nemulţumiţi de măsurile de austeritate date de Guvern.
Romanii au adus cu ei şi portretul lui Nicolae Ceauşescu. Protestatarii au amplasat în piaţă două mese, „masa săracului” şi „masa bogatului”. Pe „masa săracului” au pus cartofi şi covrigi, în timp ce pe masa bogatului au pus şampanie, pepene şi cozonac.
 


Nicolae si Valentin Ceausescu

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ DE LA CANNES. După Radu Muntean şi Cristi Puiu, astăzi este ziua lui Andrei Ujică la Cannes. Documentarul-maraton „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” va avea premiera mondială în afara competiţiei.


Viaţa lui Nicolae Ceauşescu (foto), reconstruită de Andrei Ujică într-un film artistic de montaj cu un titlu provocator, va fi astăzi în atenţia celor câteva mii de jurnalişti de la Cannes.

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, prezentată în selecţia oficială, în afara competiţiei (în aceeaşi secţiune în care au rulat şi filmele lui Woody Allen şi Oliver Stone), va fi proiectată pentru presă de la 11.00 (ora locală), în timp ce intrarea echipei pe covorul roşu este bifată în caietul festivalului în jurul orei 19.00.

„La urma urmei, dictatorul nu e decât un artist, care are posibilitatea să-şi pună integral în practică egoismul. E doar o chestiune de nivel estetic, dacă el se cheamă Baudelaire sau Bolintineanu, Ludovic al XVI-lea sau Nicolae Ceauşescu”, îşi provoacă regizorul Andrei Ujică audienţa.

Se discută deja pe holurile festivalului despre posibila abordare a unui asemenea subiect folosind imagini de arhivă şi nerăbdarea e suficient de mare încât şi reacţiile să fie consistente. „De la publicul cinefil şi de la presa de specialitate mă aştept la reacţii foarte bune”, spune regizorul pentru „Evenimentul zilei”.

Finalul, decembrie 1989

„Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” înseamnă muncă de laborator, de alegere, de montaj, de mizanscenă, de construcţie a unui material fluent din secvenţe decupate dintr-o arhivă uriaşă. Munca de căutare a însemnat, în primul rând, trierea a 250 de ore de imagini din cele aproape o mie selectate într-o primă cercetare în sertarele TVR şi ale Arhivei Naţionale de Filme.

Cele 250 de ore au devenit, în final, trei ore de film. „Eu nu tratez decât cei 25 de ani în care el s-a aflat la putere, de la instalarea sa, în 1965, până la prăbuşirea din 1989. Filmul se încheie pe 20 decembrie 1989, revoluţia am prezentat-o deja în «Videograme». Materialul preselecţionat avea o durată de 250 de ore. Pe acesta l-am vizionat, cu migală, oră cu oră, ca un funcţionar care se duce zilnic la serviciu”, povesteşte Andrei Ujică în caietul de presă al filmului, într-o discuţie cu Milo Rau.

„Imaginea lui s-a umanizat”

Sutele de ore de vizionare au avut un impact interesant asupra regizorului, care s-ar putea extinde şi asupra spectatorului. „După un timp capeţi acces, începi să-i înţelegi microgestica, mimica, inflexiunile vocii… Pot să spun că s-a petrecut o transformare: imaginea lui s-a umanizat. Toată tinereţea mea, Ceauşescu a fost ca un ecran pe care mi-am proiectat ura împotriva oricărei forme de totalitarism. Am trăit sub el de la vârsta de 14 până la vârsta de 29 de ani – atunci am plecat din România. Dar în tot acest timp el nu a fost altceva pentru mine decât obiectul abstract al unei uri opace”, continuă Andrei Ujică, regizor emigrat în Germania în anii 80, din cauza regimului lui Ceauşescu, ceea ce face istoria şi mai interesantă.

Cu o zi înainte de „Carlos”

Producţia românească rulează umăr la umăr cu un alt film însemnat cu roşu în calendarele jurnaliştilor de la Cannes, „Carlos”, în regia lui Carlos Assayas, coincidenţă care favorizează dezbaterea (după maratonul de cinci ore cu Carlos Şacalul, mâine, trei ore în compania lui Ceauşescu vor fi părut probabil ca o plimbare prin parc).

Prima îndoială pe care o au unii dintre criticii şi jurnaliştii români de pe Croazetă este aceea că audienţa străină nu va privi cu aceeaşi ochi filmul despre dictator, în primul rând pentru că prea puţine aspecte şi personaje din viaţa lui şi din epoca respectivă îi sunt familiare. Pe de altă parte, există convingerea că, graţie titlului şi subiectului, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” va avea parte de mulţi spectatori, mai ales în România.

Criticul Andrei Gorzo e convins însă de contrariu: „Având în vedere că este un film documentar, «Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu» nu va fi văzut, probabil, de prea multă lume în România. Oricum, publicul nu va merge să vadă imaginile cu Ceaușescu, ci va merge să vadă valoarea artistică a filmului”.

„Cred că cel mai greu lucru va fi să convingi publicul să vină la cinema să vadă un documentar de trei ore. Pe lângă argumentul prezentării filmului în selecţia oficială de la Cannes şi al impactului garantat pe care îl va avea în presa de specialitate, va fi nevoie de o campanie de promovare beton, care să topească eventualele reticenţe şi inerţia publicului. Pentru că, o dată intrat în sala de cinema, «Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu» se dovedeşte a fi o experienţă teribil de captivantă.

Ce mi se pare interesant e că într-un fel îl vor vedea tinerii de 20 de ani, care nu l-au cunoscut pe Ceauşescu, şi într-un cu totul alt fel îl vor percepe cei care au peste 30 de ani şi au fost «infestaţi» ideologic de traiul în Epoca de Aur. În rândul celor din urmă, în special, filmul va genera, cu siguranţă, controverse – pentru că sfidează definitiv şi perfect credibil, dacă se poate spune aşa, percepţia pe care aceştia o au deja despre fostul dictator”, este de părere criticul de film Mihai Chirilov.

Autor: Florentina Ciuverca

159 comentarii leave one →
  1. mai 18, 2010 12:27

    CEL MAI MARE PATRIOT A FOST CEAUSESCU !!!!!

    Apreciază

  2. pacepa permalink
    mai 18, 2010 15:00

    Ceausescu tradator

    Apreciază

  3. Geo permalink
    mai 18, 2010 17:49

    Patriot clar a fost dar „managementul poporului” a fost dezatruos.

    Apreciază

  4. mai 18, 2010 17:51

    GEO,
    acum cum e cu menagamentul poporului ?

    Apreciază

  5. Observatorul permalink
    mai 18, 2010 19:22

    Tovarasul Nicolae Ceausescu a fost cel mai mare patriot, dar cateii din jurul lui l-au tradat si ne invata acum capitalismul si democratia. Nu o sa mai pupe Romania un astfel de presedinte nici peste 1 milion de ani. Dumnezeu sa-l odihneasca.

    Apreciază

  6. mai 18, 2010 20:17

    Observatorul,
    perfect l-ai descris pe Ceausescu.

    Apreciază

  7. elis permalink
    mai 19, 2010 00:57

    Ovidiu, „managementul poporului” de acum este prost o stim cu totii, dar asta nu inseamna ca-l absolvim de vina pe „Marele Patriot Nicolae Ceusescu”. Politica lui si tot ce a infaptuit el pe parcursul celor 25 de ani era un exces de zel pe care-l „hranea” necontenit. El trebuia sa arate lumii intregi ce mari realizari a infaptuit el cu riscul de a-si sacrifica poporul, preluand in totalitate
    modelul de guvernare a „altui mare conducator” Al Coreei de Nord Kim Sung care instruia populatia sa se hraneasca de 2 ori pe zi si nu de 3 cum era normal (acesta fiind unul din exemple). Nicolae Ceasescu si-a imaginat ca prin instaurarea dictaturii in stat va putea controla orice si pe oricine. S-a inselat amarnic, nu poti sa tii sub semnul terorii 20 si ceva de milioane de suflete, cati locuitori erau pe atunci si cei care au fost in jururl lui au speculat situatia dezastruoasa si in cele din urma l-au tradat. Acestea sunt consecintele pe care le platesti cand te crezi ” Atotstiitorul”. Subscriu la ce a comenatat Geo.

    Apreciază

  8. andrei permalink
    mai 19, 2010 04:58

    Este o ironie a istoriei ca odata cu prezentarea acestui film la Cannes in tara se adun oamenii sa demonstreze pentru o existenta decenta,pe care regimul democratic de azi nu este capabil sa-l instaureze .Nu stiu cum va fi prezentat fostul presedinte in acest film .Dar un lucru e cert .Dupa 20 de ani de minciuna si de batjocura nu mai poate veni nimeni cu lozinca despre nostalgicii lui Ceausescu .Ce au facut cei care l-au urmat? Au vandut tot si in urma acestor vanzari s-au imbogatit unii .Au pornit o mare cruciada si au ras tot fabrici ,invatamant ,cultura sport.Azi nu mai avem industrie ,invatamant de calitate ,sport iar cultura este intr-o mare prapatie ,In locul ei au aparut manelistii si pitipoancele devenite vedete .Cum apare o pitipoanca intr-un scandal ,imediat televiziunea o face vedeta .Asta-i tara la care s-a ajuns prin munca celor care au luat puterea in toti acesti ani de jaf coruptie si hotie.Nimic nu s-a cladit . Dar avem molluri cu lucruri ieftine si foarte scumpe ,avem cluburi cu animatoare ,avem politicieni fara scoala si avem un presedinte inconjurat de flacara violet ,care se fiseaza cu vrajitori in fata natiunii .Natiune care tace si inghite .

    Apreciază

  9. Scabia permalink
    mai 19, 2010 05:44

    Se pare ca pe zi ce trece va este din ce in ce mai dor de el. Va urez „drum bun” si duce-v-ati dupa el !

    Apreciază

  10. mai 19, 2010 13:18

    Elis,
    Ceausescu a civilizat taranimea, a construit combinate. pe vremea lui omul avea loc de munca gratuit.
    Si pe atunci Romania avea datorii externe (nu a fost vina lui Ceausescu iar dobanda a fost de 10 ori mai mare decat acum, Ceausescu a zis (sunt stenograme) ca daca nu platim mai repede vom trebui sa platim numai dobanda inca 10 ani de-aia a vrut sa achiteze mai repede datoria externa.
    Adevarat poporul s-a sacrificat, da nu a murit de foame, nu s-au dezfiintat locurile de munca.

    ––––
    Dupa ce l-au ucis pe Ceausescu vinovindu-l ca a furat bani, s-a constatat ca Ceausescu nu numai ca n-a avut conturi in strainatate ci nici vile n-avea sau nu stiu ce asta inseamna ca a fost un om corect si cinstit.

    Apreciază

  11. mai 19, 2010 13:24

    Andrei
    numai primul mesaj trece prin moderare.
    Iti multumesc pentru comentariu! ai scris despre realitatea vietii noastre asa cum a fost si este.
    Ai perfecta dreptate!

    Apreciază

  12. elis permalink
    mai 19, 2010 13:30

    Ovidiu, nu ma face sa rad ca el a civilizat taranimea!!! Alte tari au si ei tarani, si ce, au avut un Nicolae Ceausescu care sa-i civilizeze??? Cu locurile de munca de pe timpu lui, am mai discutat odata. Dadeai spaga ultimul leu incepand de la un sef de sectie pana la cel mai inalt director de intreprindere, nu era gratuit nimic. Da nu s-a murit de foame, dar s-a murit de altceva, Ovidiu. Ce nevoie avea sa aiba el personal vile daca toata tara era a lui. Nu a avut case, dar a avut hoteluri in fiecare oras a tarii cu acces numai ptr membrii cu merite deosebite din PCR si castoane din aur pentru caini!!! Ovidiu, lasa-l sa se odihneasca in pace, ca pentru combinatele pe care le-a construit macar atata lucru merita!!!

    Apreciază

  13. elis permalink
    mai 19, 2010 13:58

    Cer scuze pentru greselile de ortografie, asa mi se intampla mereu, cand ma grabesc!!! :-)))

    Apreciază

  14. mai 19, 2010 14:01

    Elis,
    nu esti deloc obiectiva.

    Apreciază

  15. Eugen permalink
    mai 19, 2010 14:25

    Aveam 18 ani in 1989. M-am bucurat cand a cazut Ceausescu dar m-am cutremurat si intristrat de faptul ca a fost ucis! L-as intreba pe tov.Iliescu de ce a dat ordin sa moara conducatorul Romaniei?Ceausescu a construit o tara cu bune si rele!Tu ce-ai facut uraciosule?

    Apreciază

  16. mai 19, 2010 14:30

    Eugen

    ILIESCU A COMIS O CRIMA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN CA HOTII SI FOSTII SECURISTI SA PUNA MINA PE ECONOMIA ROMANIEI.

    Apreciază

  17. Eugen permalink
    mai 19, 2010 14:44

    Asta voiam sa aud! De fapt Iliescu nu a ucis doar pe Ceausescu ,el a ucis ASTEPTARILE ROMANILOR, acest nemernic a dat startul jafului in Tara Romaneasca!El va plati ,oare?Si inca un lucru:de ce pe unde trecea Ceausescu in vizite de lucru prin tara ,vitrinele magazinelor erau pline cu produse pentru ca ulterior sa dispara? Asta arata ca el era mintit si nu cunostea adevarata realitate cu care se confrunta tara sa!A fost mintit de cateii pe care i-a hranit si care apoi i-au muscat mana si l-au tradat!

    Apreciază

  18. gogu58 permalink
    mai 19, 2010 14:48

    S-ar putea zice la fel cum era si televiziunea pe atunci : „partial color”. Adica uneori ai dreptate alteori te inseli. Uite spre exemplu cum negocia Ceausescu cu americani dobanda de la FMI :”De aceea vă cerem 2%; cu dobândă 10% putem lua de oriunde. Mărci germane împrumutăm la 6%. Anul viitor vom echilibra balanţa de plăţi. Suntem capabili să returnăm creditele. Acestea totalizează peste patru miliarde de dolari şi sunt pe câţiva ani. Vom fi capabili să returnăm împrumuturile şi să facem importurile necesare. “ In ce priveste actuali comunisti iti dau o postare mai veche tot din Adevarul:”Tot ce e rau sau se face rau are la baza comunistii… care au casa de vacanta pe tarmurile mediteranei sau la New York sau la Sau Paolo sau… Hai sa fim serioasi. Cei ce ne conduc au fost niste nenorociti de activiti de partid care au jinduit tot timpul dupa scaunul lui Ceausescu si acum au obtinut chiar mai mult (material). iar unii sunt chiar pe scaunul lui. Dar asta nu inseamna ca ei sau cei patru milioane de membrii de partid au fost comunisti. Singurul comunist a fost Ceausescu si asta a dovedit-o murind cantand INTERNATIONALA, crezul lui politic. Cat despre muncitori sa vorbiti numai daca stiti, nu va mai dati cu parerea. Cei ce au lucrat la 23 August ca muncitori stiu ca salariul era bun, aveau locuinta de la stat, bilete de odihna si tratament cu preturi reduse si multe multe alte beneficii ca si personalul TESA dealatfel. Cei ce sunt astazi de 30 de ani sunt claditi de acei parinti. Asa ca nu ne mai spurcati la gramada pe toti cu comunismul asta. Toti stim ce a presupus imprumutul FMI si mai stim ca nu ROMANIA l-a platit ci noi toti, muncitori, ingineri, juristi, tarani, etc., etc. Dar acum lucrurile sunt total diferite. Atunci ne imprumutam pt tara, acum ne imprumutam pt bancile straine care au facut miliarde de euro profit din tara asta pe care l-au varsat statelor de origine iar acum vine un Basescu si le face cadou acesti bani pe care va trebui ca noi, somerii de maine sa-l achitam. Asta-i problema, asa cum o vad eu.”

    Apreciază

  19. mai 19, 2010 14:49

    Eugen,
    Nu numai Iliescu ci toata gasca marginalizata (agenti GRU) de Ceausescu. care a vrut capul lui Ceausescu, inca din 1983.
    Cauta aici ca am pus un articol despre acest subiect.

    Apreciază

  20. mai 19, 2010 14:59

    Gogu58,
    lasa-ma sa precizez ceva important, Ceausescu mai intai a cantat Desteapta-te Romane.

    Vezi ca am pus stenograma si un video unde demonstreaza ca este adevarat ce scriu si ca CFSN-ul a cenzurat aceasta secventa.

    Apreciază

  21. dana permalink
    mai 19, 2010 15:49

    Cati ani ai Ovidiu, si cati aveai pe vremea lui Ceausescu?
    Am citit de curnad o vorba inteleapta: Diferenta intre democratie si dictatura este ca in democratie POTI sa spui ce traiesti in dictatura, pe cand in dictatura TREBUIE sa spui ca traiesti in democratie.
    Daca nu ar fi sa luam decat faptul ca poti posta aici orice parere, si numai atat arata ca e mai bine acuma. Si sa stii ca si pe atunci se murea de foame, de boli si de frig, dar nu avea voie nimeni sa spuna asta.

    Apreciază

  22. mai 19, 2010 16:06

    Dana,
    omul vrea sa traiasca nu sa moara de foame, si daca poti sa scrii si sa-ti exprimi opinia ? la ce-ti ajuta ?
    Nu degeaba poporul roman in aceste momente se revolta si il vrea pe Ceausescu.

    Democratia e un cuvant abstract daca burta-i goala.

    ESTE NEVOIE DE O DICTATURA IN MOD URGENT!

    Elis,
    nu e bai conteaza ce vrei sa spui.

    Apreciază

  23. Eugen permalink
    mai 19, 2010 19:08

    Atunci se construia ceva cu banii imprumutati dar acum suntem datori vanduti si nu se vede mai nimic in investitiile acestei tari!Eu am urat ultimii ani ai vechiului regim dar constat cu stupoare ca acum interesul national lipseste cu desavarsire!
    In ceeace priveste situatia actuala nu inteleg de ce toata lumea blameaza actuala conducere!Intr-adevar au si ei o parte din,vina dar oare uitam ce s-a intamplat in ultimii20 de ani?Haideti sa ne uitam in jurul nostru si vom vedea cine s-a folosit de banii pe care acum trebuie sa-i dam inapoi cu varf si indesat!

    Apreciază

  24. mai 19, 2010 19:33

    Eugen
    ai uitat ceva important Ceausescu a achitat datoriile externe in 1988.
    si a interzis prin lege imprumuturile.
    Daca aveam o conducere cu viziune atunci se proceda ca Polonia.
    Ceausescu a fost primul PRESEDINTE a Romaniei, deci de atunci suntem suverani fara regi si Austro-Ungari.

    Ceausescu a dezvoltat a promovat relatii diplomatice cu toata lumea.
    Este adevarat ca in ultimii sai ani a comis o serie de greseli cu care a platit cu viata.
    Ceausescu a fost un taran dar a iubit poporul cu toate ca era dezinformat de securitate in ceea ce priveste situatia in general.

    Apreciază

  25. marcel permalink
    mai 19, 2010 20:27

    Cine spune ca o ducea mai bine pe vremea ciruitului?Doar cei care atunci erau activisti de partid,militieni si securisti.De fapt tot aia o duc bine si acuma.Vedeti ce salarii si pensii au fostii si vor avea incontinuare.Iar restu lumii”prostimea”cum spun ei despre cei care-i voteaza,rabda si vor rabda cit vor mai traii.De FAPT NE MERITAM SOARTA:CE AM ALES AIA AVEM.Noi iam ales sa ne conduca si sa-si bata oc de noi.Si cei care ne conduc asta fac,ca doar asta e menirea si rostu lor in posturile pe cae le ocupa.Singura solutie nui o revolutie,ci plecarea din tara a celor care inca mai pot munci.De fapt ar trebuii sa ramina aici doar cei cu functii in administratie.Si sa se descurce singuri fara cei de jos,dar asta nu se poate,ca asa suntem noi.

    Apreciază

  26. mai 19, 2010 20:39

    Marcel,
    asa este intodeauna apropiatii au dus-o mai bine.
    Dar Ceausescu a iubit poporul a fost patriot. Eu cred ca daca fostii tovarasi nu-l omorau, atunci ar fi fost ales in mod democratic.

    Pacat ca 4 milioane de romani au plecat in strainatate ca sa-si caute pinea, de ce ? pentru ca situatia ne determina, acum ce mai vreau sa faca? sa plece toti ?

    Apreciază

  27. elena permalink
    mai 19, 2010 21:15

    doamne mare dreptate ai gogu 58 ai scris tot ceeace eu doream sa scriu .singurul lucru pe careniu il scrie nimeni si care doare pe toata lumea este INCA existenta LEGII 18 care dupa stirea mea nu este abrogata dar care nici nu se aplica ,asa putand sa aflam unde sunt banii de la fmi care nu se vad absolut deloc ca ar fi dati tarii noastre .Noi am facut imprumitul dar pentru cine?? Unde sunt BANIII.ACEI BANI DACA NU SE REFLECTA IN TRAIUL NOSTRU INSEAMNA CA AU LUAT ALA CALE ,daca traia ceausescu garantat se afla intr o saptamana si cei vinovati erau impuscati iar banii intrau in folosul tarii.Nu mai retin dar careva spunea aici ca si pe vremea lui ceausescu se dadea spaga in intreprinderi de la cel mai mic la cel mai mare .,vreau sa spun ca nimic mai gresit deoarece pe vremea lui ceasescu era tare greu sa iei mita si sa scapi .Acum nu mai este mita ci ii spune COMISION iar acest COMISION a distrus aceasta minunata tara .toti cei care au venit la putere au privatizat repede si pe orice suma ca sa ia COMISIONUL sa nu vina altii si sa pri=vatizeze ei,atunci nu se mureade foame toata lumea avea frigiderele pline atunci tot romanul ere descurcaret,toata lumea avea ,copii taranilor erau majoritatea studenti ,acum majoritatea sunt analfabeti ca nu au ani sa ii trimita la scoala ,toata lumea isi ajuta copii sa isi faca un viitor acum nu numai ca nu mai au bani dar mor intradevar de foame fi guvernantilor le pare bine ca au mai scapat de un asistat ,de dat bani,acum se doreste ca sa moara cat mai multi pensionari ca sa nu mai dea pensii,sa plece cat mai multi romani din tara ca ei sa nu mai aiba grija lor dar sa munceasca in strainatate si sa trimite nani in tara si sa scape guvernul din beleaua in care au intrat ,deoarece au furat tot ce se putea fura si acum fura si imprumuturile dar vad ca sau gatat si astea nu stiu ce vor face .Probabil ca isi vor pune mana in fund si vor pleca pe alte meleaguri unde si au depus furturile si vom ramane noi amaraii sa platim ce au furat ei ,…..ASA CA ROMANI PREGATITI_VA SA PLATITI CEL PUIN 5 GENERATIII

    Apreciază

  28. mai 19, 2010 21:21

    @Elena,
    am citit cu atentie mesajul tau tu zici ca Gogu a scris ceea ce tu ai vrut sa spui eu zic ca ce tu ai scris este ceea ce eu am vrut sa zic.
    NOTA 10 PENTRU COMENTARIUL TAU!

    Apreciază

  29. ANONIM permalink
    mai 20, 2010 06:08

    SA TRAITI BEEENNNEEEE FFFFRRRAIIERILLOOOOOOOOOOR

    Apreciază

  30. ADRIAN-DANIEL permalink
    mai 20, 2010 09:20

    Om fi noi fraieri,dar să ştiţi una:acum 20 de ani era greu e foarte drept,pentrucă stam la nişte cozi enorme pentru o bucată de pâine,salam cu soia,ulei de floarea soarelui,toate raţionate.Eu am facut armata în celălalt regim,am avut ofiţeri,subofiţeri ateişti dar erau buni la suflet.După efectuarea serviciului militar am fost reangajat la Fabrica de Sticlă din Municipiul TURDA,am făcut cerere pentru acordarea unei garsoniere şi după câteva luni am trecut pe locul25.A sosit şi aşa zisa”REVOLUŢIE”unde am stat ca un fraier cu arma în mână să apăr nişte şmecheri,care au acaparat Fabrica,au concediat muncitorii,l-au detronat pe vechiul şi bunul Director,era el cu gura mare dar era cel mai bun director.Acum se odihneşte în cimitir,bietul de el.Alţi muncitori care au rămas,au ieşit în pensie,cu o pensie de mizerie,sau sus în cimitir.Fabrica este furată acum de către cei de etnie romă{sunt cetăţeni Europeni}să nu-i jignim naţia,suflă vântul prin vechea fabrică,porumbeii se ascund acum pe acolo.E foarte trist că după21 de ani se dă cu piciorul la tot,nu se mai ţine cont de nimic,suntem nişte nulităţi.Eu am o speranţă că totul va fi mai bine!

    Apreciază

  31. mai 20, 2010 09:50

    @Adrian Daniel,
    ca sa vezi ce inseamna destinulunui popor adica poporul ROMAN.
    eram copil pe atunci dar parintii imi povesteau ca erau si vremuri cand se gasea de toate. Eu cred ca datoriile externe l-a determinat pe Ceausescu sa ieie asemenea decizii, dar in 1988 a achitat datoriile externe, sunt convins ca daca banda de tradatori,marginalizati hoti si agenti GRU, nu-l omorau pe Ceausescu ar fi bine in Romania.
    Imi pare rau de ce s-a intamplat cu tine adica in armata.

    Apreciază

  32. Gigel permalink
    mai 20, 2010 09:56

    Ceasescu a fost este si va fi eroul Romaniei.EL a spus cu limba de moarte ca poporul Rman al v-a reabilita si asa va fi.

    Apreciază

  33. agent008 permalink
    mai 20, 2010 10:04

    Bah, voi, iubitorii de Ceausescu! E printre voi vreunu’ care are mai mult de 25 de ani? E printre voi vreunu’ care a trait efectiv vremurile alea? Sunteti niste imbecili. E usor ca, dupa 20 de ani, sa citezi niste statistici false si sa zici ca pe vremea aia PIB-u’ era in crestere si alte bla-bla-bla-uri. Daca era asa de minunat, de ce plm trebuia sa astepti 1 an dupa o aprobare ca sa-ti cumperi un televizor color si 2-3 ani ca sa-ti cumperi o masina? De ce trebuia sa-mi iau ratia lunara de 1/4 dintr-un pachet de unt si 1/2 dintr-o sticla de ulei? De ce trebuia sa ma sterg la c*r cu ziare in loc de hartie igienica? Va f*t muma-n c*r, inconstientilor!

    Apreciază

  34. mai 20, 2010 10:06

    @Gigel,
    ma bucur sa citesc asemenea comentari. Esti sincer, toti romanii il regreta pe Ceausescu!!!!!

    Apreciază

  35. agent008 permalink
    mai 20, 2010 10:13

    Bai putzoilor, daca Ceausescu ar fi acum la putere, voi n-ati mai putea posta aici pe blog. De fapt, pun pariu ca Internetul ar fi interzis in Romania si ar trebui sa obtii aprobare de la Securitate pentru a detine un 486, dobitocilor retardati. Singura voastra distractie ar fi sa furati din fabrica unde lucrati si sa vindeti pe piata neagra, imbecililor.

    Apreciază

  36. mai 20, 2010 10:22

    Agent008,
    Statisticiile nu sunt false. am pus documente cauta.
    poate ca tu o duci bine dar majoritatea dintre romani , NU. vezi cati romani au fugit din tara ca sa-si caute painea in strainatate. 4 milioane. ? de ce ? iti spun eu bogatule, nivelul de trai ZERO, somaj oficial 20% neoficial 35%, si tu imi povestesti despre televizoare…
    De ce injuri ?

    Apreciază

  37. agent008 permalink
    mai 20, 2010 10:27

    Si daca se traieste rau acum, e pentru ca tot aceiasi p*lalai comunisti ne conduc si acum. Asa cum si-au batut joc de tara asta din ’46 pana in ’89, asa isi bat joc si in ziua de azi. Si beizadelele lor isi vor bate joc in continuare. Nu exista si nu a existat niciun fel de patriotism in afara de cel de parada, fraierilor.

    Apreciază

  38. agent008 permalink
    mai 20, 2010 10:38

    Injur ca reactie de raspuns la simpla existenta a unor astfel de idei in capul unor inepti; sunteti atat de periculosi incat nu puteti fi tratati cu indulgenta, chiar daca sunteti doar inconstienti (sper). Ca din cauza unor astfel de creiere limitate ca ale voastre s-a ajuns si la situatia actuala si la situatia de pe vremea comunistilor. Nu sunt bogat dar muncesc cinstit si traiesc decent. Bogati in Romania sunt, cu mici exceptii, doar cei care au participat sub obladuirea lui Ceausescu la indobitocirea poporului roman, indivizi care dupa ’89 au avut in mana toate parghiile necesare pentru a strange averi nemuncite.

    Apreciază

  39. mai 20, 2010 10:38

    Agent008,
    pai de-asta e vorba. Pe Ceausescu l-au impuscat pentru ca pe lista de acuzatii au scris ca are conturi de miliarde de dolari in strainatate, si ca a vrut sa fuga din tara. Dupa ce pucistii marginalizati, agentii GRU, si tradatorii au dat lovitura de stat au furat patrimoniul, si ca lumea sa nu mai intrebe unde au disparut banii l-au omorat pe Ceausescu.

    Ceausescu a fost primul conducator a Romaniei suverane.

    Apreciază

  40. Laurentiu permalink
    mai 20, 2010 10:53

    Ceausescu primul presedinte roman care a vizitat SUA in 1970? doua tampenii intr-o singura fraza: 1) Ceausescu a fost oricum primul presedinte al Ro, pt ca pana la el tara nu a avut presedinti. asa ca niciun alt „presedinte” nu ar fi putut sa viziteze SUA inaintea lui. 2) in 1970 Ceausescu nu era presedinte, a devenit abia in 1974. pana atunci a fost doar secretar general al PCR.

    Apreciază

  41. mai 20, 2010 10:59

    Laurentiu,
    Corect, Ceausescu a fost primul conducator roman suveran dupa Monarhie, si Imperiul Austro-Ungar ! care a vizitat SUA!

    Apreciază

  42. agent008 permalink
    mai 20, 2010 11:12

    Asa cum si Pol Pot a fost un mare patriot si conducator.
    Dar hai sa nu-ti mai povestesc de televizoare ci altceva, mai serios.
    Tatal meu a fost inginer constructor. In 1966 participa la construirea unor chestii marete si nefunctionale la combinatul de la Hunedoara. Se lucra cu detinuti politici (da, existau si atunci, desi totul era minunat in patria noastra cretina). Un grup a incercat sa evadeze (sau asa s-a pretextat), securistii si militzienii au deschis focul fara sa le pese ca mai era si personal civil pe acolo iar taica-meu a incasat 2 gloante de 7.62. Unul i-a intrat in cap, atingandu-i nervul optic si cauzandu-i o tumoare. Dar sa trecem peste asta. Partea draguta vine de-abia acuma. Taica-meu a supravietuit dar a ramas treptat aproape fara vedere. Incepand cu 1970 are depuse, in fiecare an, la Ministerul Sanatatii din RSR si la Cabinetul dictatorial nr. 2, cereri de acordare a permisiunii pentru a merge la tratament in Austria sau RFG, tari in care problema lui se rezolva cu succes, spre deosebire de tarile p*lii comuniste unde nu existau nici macar tomografe cu carbuni, desi PIB-ul crestea cu 500% anual. Stii care era raspunsul de fiecare data, bai pustiulica? „Nu vi se acorda permisiunea deplasarii in strainatate deoarece institutiile medicale din RSR asigura toate conditiile tratarii bolii dumneavoastra”. Taica-meu a murit in ’83 (la varsta de 52 de ani) de inima rea si complet fara vedere. Oare de ce nu ti se permitea sa iesi din tara daca totul era minunat pe vremea aia? Ca daca s-ar fi permis asta, nu 4 milioane ci 10 milioane de romani ar fi emigrat.
    By the way, statisticile sunt false (chiar daca le-ai luat din Magazin Istoric sau Almanahul Politica). Nu ca le-ai falsificat tu, ci ca se raportau statistici false. Si din faptul ca nu realizezi lucrul asta imi pot da seama ca esti un pushtan inconstient care aduna bullshit-uri de pe NET si crede ca le stie pe toate. Repet: ai trait vremurile alea?

    Apreciază

  43. mai 20, 2010 11:25

    Agent008,
    si tatal meu a murit.
    am citit mesajul tau, e tare trist, stiu ce inseamna sa-ti pierzi un tata.

    sa stii ca se omoara si la capitalisti. nu exista mila. tu nu vezi ce se intampla la noi ? mafia e la putere au descoperit un Voicu, ca el sunt zeci de mii.
    am fost copil de 14 ani pe atunci si tiu minte foarte bine in comparatie acum se traieste mult mai rau atunci era numai Securitatea acum sunt 4. Se asculta telefoanele se inregistreaza SMS, se citeste e-mail, si chiar noi amandoi suntem cititi. Asa ca nu pot sa spun ca acest regim e bun.

    Apreciază

  44. agent008 permalink
    mai 20, 2010 11:38

    Ca tot veni vorba de cei 4 milioane de romani plecati din cauza „nivelului de trai ZERO, somaj oficial 20% neoficial 35%”: cei 4 milioane au plecat pentru ca e mai usor sa castigi un ban dincolo si sa vii inapoi si sa-ti faci vila si BMW cu care sa te falesti la prieteni decat sa stai aici si sa incerci sa ajuti la aducerea la normalitate a tarii asteia. Da, prin actiunile tale poti participa la normalizarea acestei tari idioate; poti sa incepi prin a nu mai arunca hartii pe jos si sa termini prin a-l admonesta in public pe functionarul care-ti pretinde spaga ca sa nu-ti faca rau. Dar nu-i condamn ca au plecat, dimpotriva: e dreptul lor si foarte bine au facut ca si l-au folosit. E un drept fundamental care in minunatele vremuri comuniste nu exista in Romania, Albania si alte tari avansate care aveau PIB-ul in crestere exponentiala.
    Hopa! Dar de ce in Yugoslavia – tara comunista – exista acest drept, ba chiar cetatenii erau incurajati sa faca asta? Pentru ca yugoslavii erau siguri ca cei plecati vin inapoi penru ca statul lor era unul protector nu unul opresor ca in cazul Romaniei iubitului vostru Ceausescu.

    Apreciază

  45. mai 20, 2010 11:55

    Agent008,
    pai nu la asta a sperat romanul dupa asa-zisa revolutie ? sau cum zice unu’ INVOLUTIE.
    Despre PIB, si altele am lasat sus un link catre Cotidianul.
    In toata lumea exista spaga etc.
    In Iugoslavia da, in Romania romanii care au plecat nu se intorc acum nu atunci cand era Ceausescu.
    Nu uita ca Ceausescu a promovat o reletie calda cu occidentul si cu tariile arabe, din pacate regimul actual nu este capabil sa faca nimic decat sa fure apoi sa imprumute bani iar pensionarul trebuie sa plateasca nu BOGATUL.
    Asa se face dreptate in capitalismul asta salbatic fara reguli.

    Apreciază

  46. elrohopero permalink
    mai 20, 2010 12:41

    Domnul Ovidiu, imi pare rau dar esti complet pe dinafara. Tot ceea ce a scris agentoo8 este perfect adevarat si reflecta realitatea unei perioade de care, din cauza faptului ca nu ai trait-o decat in copilarie, nu esti constient cat de groaznica era. Macar bunul simt ar trebui sa te impiedice sa-ti dai cu parerea despre evenimente si fapte pe care nu le-ai trait cu adevarat.

    Apreciază

  47. mai 20, 2010 12:53

    elrohopero,
    ceva mai sus poti sa vezi un biet batran cum se chinue pentru a supravetuii in acest regim mizerabil.
    si tot acolo poti sa vezi si sa-i zici lui Basescu=Iliescu, ca Ceausescu a negociat cu cap. putina scoala.

    Groaznic e acum.

    De-aia 22 dinte useri sunt de parere rea despre regimul capitalist.
    SA TRAITI BINE !!!!!
    ps. vezi sondajul despre reabilitarea lui Ceausescu 70% sunt pentru!

    Apreciază

  48. elis permalink
    mai 20, 2010 14:14

    @elrohopero, nu mai veni cu statistici de astea de salon. Ce stii tu despre batranii care mureau prin puscarii, nevinovatii fiind ca nu-si declarau toate gainile din curte cand veneau cu recensamantul? Sau dupa luni intregi de munca animalica pa pamanturile colectivului, indrazneau sa ia o galeata cu cartofi acasa, erau batuti si chinuiti de militieni ca sa spuna cu cine colaborau, ce stii tu despre toate astea? Sau ce stii tu despre copii de la Cighid, lasati sa moara ca animalele, inecandu-se in proria lor mizerie doar pentru faptul ca n-au avut norocul sa se nasca normali? Ce stii tu despre femeile (mame eroine) care au murit cu miile ca nu-si doreau sa mai aiba copii, pentru ca nu aveau cu ce sa-i creasca, in contextul in care nu exista nici o masura de prevenirea sarcinii?
    Ce stii tu despre intelectualii care au murit prin puscarii si apoi disparuti fara explicatii ca nu se supuneau regimului? Haideti sa nu mai facem comparatii, nu a fost bine atunci cum nu este bine nici acum. Fiecare regim a avut pro si contra. Am fost un popor hartuit de-a lungul istoriei, atat din exterior cat si din interior. Acum ar trebui sa lasam in urma ce-a fost si sa ne unim fortele sa schimbam viitorul!!

    Apreciază

  49. elis permalink
    mai 20, 2010 14:17

    @ elrohopero, cer scuze, mesajul nu va era adresat!!!! Imi pare rau!!

    Apreciază

  50. Sascha permalink
    mai 20, 2010 14:49

    Va spun adevarul despre Ceausescu facand comparatie cu un alt dictator Tito. In 1947, Stalin ii pregatea lui Tito „debarcarea”. Englezii l-au informat pe Tito, iar acesta i-a executat si i-a bagat in puscarie pe toti cei care erau banuiti de filo-sovietism. Cand a fost gen Militaru dovedit agent GRU, acesta nu a fost nici executat, nici inchis ci mutat ca ministru adjunct al constructiilor publice. Degeaba o facea Ceausescu pe independentul, ca pe catelusii Moscovei i-a „marginalizat” in locuri caldute. Si prin generalul Militaru am dat un singur exemplu, altii ca el sunt mii, unii ajungand presedinti ai Romaniei.

    Apreciază

  51. Hasar permalink
    mai 20, 2010 14:59

    Asa cum trecutul nostru nu se mai poate schimba, la fel suntem incapabili sa ne schimbam viitorul. Atata timp cat or sa mai existe nostalgici ai epocilor trecute, nu putem face un pas in fata catre un viitor mai bun. Atata timp cat inca mai suntem condusi de persoane care au fost puternic influentate de ideologia comunista, este si normal sa nu ne puteam cladi un viitor mai bun. Haideti sa nu ne mai folosim de imagini cu batrani care nu au ce manca, pentru ca nu este altceva decat o propaganda la fel de ieftina ca aceea a Maretului Conducator primind flori de la tineri. Apropo, de ce nu intrebati populatia din Coreea de Nord daca este sau nu bine la ei? Daca au ce manca sau nu. Va intreb, de ce? Chiar va este dor de comunism? De Ilustrii Conducatori? De Tatuci? Aplicati pentru o viza in Coreea de Nord, si toate visele voastre or sa devina realitate. Asa cum a spus si agentul008, sunteti ingusti la minte. Au existat tragedii muuuult mai mari in timpul Maretului Comunism Roman, decat exista acum, doar ca pe atunci nu se faceau publice. Vreti sa muriti in ignoranta? Este dreptul vostru, dar un drept pe care va rog sa ma scuzati dar, il refuz.

    Apreciază

  52. Hasar permalink
    mai 20, 2010 15:15

    Si inca un mic amanunt pe care, istoric si de drept, il omiteti. Epoca de Aur a Romaniei nu a fost nicidecum in timpul Dictaturii Ceausiste. Epoca de Aur a Romaniei, a fost in timpul Monarhiei. Nu sunt un nostalgic al Monarhiei, desi in astfel de vremuri tind sa cred ca ar fii o salvare. Dar in aceea Epoca a cunoscut Romania o adevarata crestere. Nemascata si fara dezinformare. In afara de crimele din 1907 in timpul Rascoalei Taranesti, in rest, conducerea a fost fara cusur. Daca tot sunteti nostalgici dupa niste vremuri apuse, de ce nu sunteti nostalgici ai unor vremuri cu adevarat bune pentru poporul roman. Domnule Ovidiu, nu ar fi greu din moment ce va pare rau de niste vremuri in care nu ati trait decat ca si copil. Dar al numi pe Ceausescu zeu si erou national mi se pare total deplasat. Oare cei 22 de mii de oameni morti la constructia canalului ar fi de acord cu dumneavoastra? Ca parca astea sunt cifrele oficiale cu cei care si-au pierdut viata acolo. In rest, sanatosi sa fim, ca oricum boala vine singura.

    Apreciază

  53. mai 20, 2010 15:16

    Am numarat, 6 bloggeri Observatorul, Andrei, Gogu58, Eugen, Gigel, Elena, au alta parere, doar 4 bloggeri cred Ceausescu era rau…
    Eu cel putin am pus sursa cand am scris despre PIB.

    Apreciază

  54. Marin permalink
    mai 20, 2010 15:50

    Am dansat in strada si m-am bucurat cind a fost executat Ceausescu . Niciodata nu mi-a trecut atunci prin minte ca peste 20 de ani voi ajunge sa-l regret pe Ceausescu . Nu sint comunist si nu regret comunismul , dar cu criminalii astia de democrati nu se mai poate trai . Era mai bine pe timpul impuscatului decit acum . In 90 l-am votat pe Ratiu , a iesit ilici , acum trebuie toti astia din guvern scosi si executati la zid asa cum a fost si Ceausescu . Poate sa vina inapoi comunismul , fascismul , oricare alta ideologie , ca am sa fiu cu ei , dar cu nenorocitii astia nu se mai poate . M-am saturat de democratia lor de hoti nenorociti .

    Apreciază

  55. Lori permalink
    mai 20, 2010 15:52

    Nu sunt o nostlgica comunismului si nici lui Ceausescu,nu am facut parte din PCR,dar nu pot trece cu vedere faptul ca ininte de’89 in Romnia erau si lucruri bune,aveai siguranta zilei de mine,aveai casa, un serviciu,bun rau cum era,dar l-aveai,scoala era scoala,era disciplina,mai multa siguranta,gradinite,camine pt.copiii nostri.Am vrut sa amintesc doar cateva lucruri bune pe care multi,in furia lor oarba impotriva comunismului le-au uitat.Am avut o sansa mare,mare de tot sa facem viata noastra cu adevrt buna,in decembrie ’89.Dar ce-am facut?Am votat Iliescu,care,da, e cinstit si sarac,cum spune domnia sa,dar care imbatat de putere,de care nu mai voia s se dezlipeasca i-a lasat pe cei din anturajul lui sa fure tot ce se putea fura,sa saraceasca tara,facandu-se ca nu vede,acoperindu-i,pentru ca avea nevoie de ei sa-si mentina postul de presedinte al tarii.De la el a pornit tot raul,perpetuaat de cei care i-au urmat.S-a furat si distrus tot ce avea bun Romania,acum suntem la pamant,De unde sa ne dea cineva daca nu este?Numai daca s-ar face o noua nationalizare–practic imposibila- a imbogatitilor de dupa revolutie.Ca,haideti sa fim sinceri,nu s-au imbogatit si n-au furat numai guvernantii.
    Avem si noi partea noastra de vina,ca ne-am lasat prea usor mituiti de promisiuni electorale sau ne-am urmarit interesele personale.Ne-am bucurat cand ni s-a dat,nu ne-am intrebat de unde,nu ne-a interesat sa muncim cinstit,ci numai sa dam lovitura,sa prindem postul bugetar comod si caldut,recomandati fiind de prietenii partidului la putere,de unde mai puteam ciupi ceva,s.a.m.d.Am ajuns la fundul sticle…Dumnezeu cu mila.

    Apreciază

  56. mai 20, 2010 15:59

    @Lori si Marin, asa este exact!

    Apreciază

  57. mai 20, 2010 17:37

    @Etern Student,
    AI PRIMIT BAN !

    Apreciază

  58. nicu permalink
    mai 20, 2010 17:51

    Democratia s-a inventat in Grecia antica care era un stat sclavagist. Capitalismul merge pe ideile democratiei sclavagiste. Comunismul nu e aberatie ci e realitate prostovane. Sistemul centralizat poate exista mii de ani dar nu cu sabotori capitalisti puturosi ca tine ce nu le place munca si ordinea si vor sa fie serviti de sclavi. In sistemul centralizat10 paini se impart la 10 persoane. In sistemul capitalist 10 paini se impart la o persoana iar restul sa moara de foame. Asta vrei ma egoist nenorocit ca numai tu sa ai iar ceilalti oameni sa cada de foame pe strada nemernicule. In comunism daca e seceta o paine se imparte la 10 persoane. In capitalism daca e seceta o paine se imparte la o persoana iar celelalte sa moara de foame. Asta e exemplu adevarat nu prostia cu urinarea pe care o spui tu. Ce are s uula cu prefectura

    Apreciază

  59. Anamaria permalink
    mai 20, 2010 17:53

    Un patriot comunist ca Ceausescu a demonstrat lumii intregi ca si românii sunt in stare si sunt capabili sa isi dezvolte singuri ţara, să nu mai fie lăsata la măna capitalistilor straini asa cum era pe vremea regelui trădator Mihai, cand toti banii, averile si granele ţării se duceau în alte ţări. Tot ce a realizat Ceausescu a facut si a lasat pentru poporul român nu pentru el. Dupa 90 poporul român mintiti de conducatorii pe care ia ales, a distrus si a furat tot ce sa construit in comunism si acum au ramas saraci in pielea goala. Bulgarii, ungurii, cehii, polonezii nu şi-au distrus ţara asa cum au facut-o românii.

    Apreciază

  60. cinstitu permalink
    mai 20, 2010 17:54

    Da!!! mare dreptate a avut Ceausescu .a stiut ce vor nenorocitii care l-au judecat si impuscat .NEA NICU A TOT INCERCAT SA SPUNA CA SUNTEM NISTE PROSTI CA SUNTEM PREA COPII PENTRU O LUME DIN AFARA CA EI NU VOR DECIT BOGATIILE TARI SI ASA A FOST ……ACUM SUNTEM RISUL LUMII , SI CU TOTII JIGNESC SI BADJOCORESC ROMANIA ….FMI A DAT LOVITURA CU TRANSE DE MILIOANE DE EURO PE CARE TREBUIE SA LE PLATIM INZECIT ,IAR TRADATORII LE-AU HALIT SI AMARITII DE ROMANI PLATESC LUNA DE LUNA PENTRU CE AU FURAT EI ….DOAMNE AI GRIJA DE EI ,DE TRADATORII CARE AU HALIT SI CARE ACUM SFIDEAZA SARACI TARII CARE ASA SARACI PLATESC LUNA DE LUNA CE EI AU FURAT .

    Apreciază

  61. Roxana permalink
    mai 20, 2010 17:57

    Acei care detineau posturi in timpul lui Ceausescu si care sunt astazi la putere nu au fost si nu sunt comunisti adevarati. Au fost niste lepre care s-au dat cu comunismul ca sa o duca ei bine. Daca erau comunisti macar 20% in sufletul lor, nu il tradau pe Ceausescu si nu distrugeau acest popor si tot ce sa facut bine cu banii poporului in aceasta ţară. Ceausescu ca sa plateasca datoria din 1984 vindea si alimente ca sa dezvolte Romania prin infrasstructura, industrie, energo hidrocentrales, sa aiba parintii tai servici, locuinţă, salariu. Vorba lui Leana – Pe timpul nostru nu a murit nimeni de foame. Toata mancarea era naturala. Carnea se gasea greu in magazine dar te duceai la tara sau vorbeai cu taranii din pieţe si iti aduceau porc, gaini, oua si asa faceai rost.

    Apreciază

  62. ion permalink
    mai 20, 2010 17:58

    pacat ca lau doborit comunisti de azi pe ceausescul in 89 . si ce a facut el nu osa faca astia nici in 100 de ani vb lui nici ceausescu astia nu se compara cu tata toata viata lor . iar pe timpul lui tot ce se construia se facea pentru popor iar acum se face doar pentru parlamentare hoti si mincinosi . iar pentru popor se face anl si stai cu chirie 5 ani dupa care te forteaza sa cumperi locuinta iti cere o suma de pleci singur si tot boschetari ajungem in regimul asta hotesc . mincavar pamintul si pe voi meritati din plin .

    Apreciază

  63. cocos permalink
    mai 20, 2010 17:59

    Peste 100 de ani Ceausescu va fi in cartea de istorie a Romaniei alături de alti mari patrioti din aceasta ţară precum Burebista, Decebal, Mircea, Ţepeş, Ştefan, Mihai Viteazu, etc., Cuza, Ghe. Dej. Poate nici in timpurile acestor conducatori nu a curs lapte si miere dar au ridicat Neamul şi Ţara prin legi bune si nu au lasat poporul român sa fie subjugat de alte ţări. Ceausescu şi aceşti conducători nu au închinat Ţara şi Neamul Românesc străinilor, cum au făcut-o trădătorii care ne conduc de 20 de ani. Ceausescu avea 4 clase de scoala si in 25 de ani a ridicat Ţara şi Neamul cât nu s-a făcut în 2.000 de ani in Romania. Scoli, facultati, locuinte, locuri de munca obligatorii, fabrici, uzine, institutii, sosele, amenajari hidrografice, baraje, hoteluri, cai ferate, canalul Dunare-M. Neagra, agricultura, zootehnia etc. Nimeni nu a murit de foame pe timpul lui acu se moare de foame datorita conducatorilor cu 2 facultati de nu poti sa cumperi o pâine chimică

    Apreciază

  64. mai 20, 2010 18:04

    @Nicu, Anamaria, Roxana,Cocos,Ion, Cinstitu.
    Va multumesc.

    Apreciază

  65. mai 20, 2010 18:41

    Etern Student,
    AI PRIMIT BAN !

    Apreciază

  66. MEGALOMANU' permalink
    mai 20, 2010 18:46

    Cred ca ne meritam soarta!! Sotii Ceausescu au facut ceva pt tara. Intrebarea este ce au facut toate jigodiile care au condus tara de 20 de ani ??. Traim intr-o Romanie confuza: mafie, droguri, prostitutie, spagi,etc…Si ar mai fi multe altele!! Suntem nevoiti sa muncim prin tari straine, sa ne castigam painica, care de bine de rau asa cum era pe vremuri cu ratia, o aveam asigurata. La ce oare ne mai putem astepta?? Nu sunt o fire pesimista, dar…….”.Ziua Buna ” , se cunoaste de dimineata!!!! Rusine tuturor celor care au adus la ruina aceasta tara!!

    Apreciază

  67. FLORIN permalink
    mai 20, 2010 18:48

    Atunci eram mandru ca sunt roman, acum nu mai sunt, chiar mi-e greata uneori cind ma uit la „elita” politica.Am fost in vremea „”cizmarului” singura tara din lume care nu aveam datorii, cu sacrificii ce-i drept in ultima decada, dar cu 80 miliarde probabil ca ne-am asigurat urmatoarea suta de ani.Am fost singurii care am refuzat FMI-ul, si cu ce ne-a ajutat? OMUL a murit ca un caine si noi traim cum a murit el.Succes

    Apreciază

  68. orex permalink
    mai 20, 2010 18:50

    Asa prost cum a fost a facut tara Romaneasca sa fie invidiata si tratata cu respect de marile puteri ale lumii …a fost grinarul lumii …..Cine spune ca nu avea ce minca minte ….acum este foamete mare si asta nu e nimic ..Ai Doamne grija de Romania fereste poporul asta sarac de foamete ca lacomia alesilor nostri este mare. S-au vindut si au vindut Romania pe un pumn de gologani blestemati ,dar au uitat ca totul se revarsa asupra lor cit de curind ,o sa vedeti ca toate bogatiile care le-au dus peste hotare vor veni inapoi ,nu-i lasa domnul nostru sa-si vinda tara fara sa-i pedepseasca …Ajuta Doamne ROMANIA si ai grija de poporul nostru .

    Apreciază

  69. mai 20, 2010 19:07

    ATENTIE !!!!!!

    Cine injura ca in cazul domnului „Etern Student” va primi ban !

    Apreciază

  70. elis permalink
    mai 20, 2010 22:58

    Deci Ovidiu, la modul cum pui tu problema despre „marile realizari” ale lui Ceausecu si faptul ca numeri cine are mai multe postari cu sustinatorii lui, lasa de dorit.Credeam ca poti mai mult. Sunt oameni care au trait drama pe pielea lor si ne povestesc cum au murit cei dragi fiind sacrificati de acest regim fanatic, va dau exemple de atrocitati ca cel de la Cighid in care copii cu probleme erau lasati sa moara mancati de sobolani si voi veniti sa spuneti ca Ceausecu a fost bun ca facut strazi si combinate???? Deci pentru voi, VIATA ACESTOR OAMENI NU VALOREAZA NIMIC?? VALOREAZA MAI MULT COMBINATELE SI UZINELE??? La toate ineptiile pe care le scriu unii, care nici macar nu au trait in aceste vremuri le multumesti si celor care-ti vin cu exemple reale de crime comise de acest monstru cu chip de om, nici macar nu mai comentezi si le stergi comentariile!!!!! De ce Ovidiu???? S-a scris mai sus ca, pentru construirea canalului au murit 22 de mii de suflete, ca pentru ridicarea de combinate atat de mult iubite de tine Ovidiu, (multe din ele fiind nerentabile), oamenii s-au sinucis ca le-au daramat casele si lacasurile sfinte, s-a scris ca au murit femei pentru ca nu au fost lasate sa fie salvate de doctori din cauza ca nu mai puteau sa creasca al treilea sau al patrulea copil si voua nu va pasa. Cum sustineti ca nu a vandut tara, cand timp de vreo 10 ani si mai bine, trimitea tone de grau in URSS, ca sa plateasca crima lui Nicu, acesta impuscand o balerina ca nu a vrut sa stea la mofturile lui. Tu insisti cu cei 4 mil de romani plecati, dar tu nu stii cati vroiau sa plece pe timpul „prea iubitului” peste hotare dar le era frica ca vor fi executati. Foamea, frigul,umilintele la care era supus poporul, nu au pret, nici macar uzinele si combinatele cu care te tot mandresti.S-a platit prea scump pentru asta. Stim cu totii ca de 20 de ani nu s-a mai facut nimic in tara asta si ca au distrus ce s-a construit pe timpul lui Ceausescu, dar asta nu il absolva cu nimic pe „ZEUL” tau pentru crimele impotriva umanitatii. Stii care a fost cuvantul cheie la Revolutie pe care romanii il strigau din toti plamanii??? LIBERTATE!! Stii ce inseamna asta, Ovidiu???? Libertatea, nu are pret Ovidiu!!!!! Nu vreau palate, combinate, strazi si alte cele daca nu sunt libera. Cand ai sa pricepi asta, o sa mai vorbim, pana atunci iti doresc numai bine si permite-mi sa-ti dau un sfat. Incearca sa lasi fantomele trecutului deoparte si sa-ti canalizezi energia pentru viitor.

    Apreciază

  71. mai 21, 2010 01:09

    @Elis,
    iarata-ma dar nu cred in nimic totu’ ce se scrie sunt niste minciuni, sau niste indivizi „spalatorii de creieri”, ce canale ? cine a murit ?

    Daca nu ma insel o gramada din actualii guvernanti au slujit regimul ceausist, si generali si ofiteri si securisti unul din ei este astazi presedinte asa ca pe mine nu ma poti pacali daca intr-un sondaj realizat chiar in acest an romanii il considera pe Ceausescu cel mai bun lider, oare ei nu au auzit basmele pe care voi le povestiti?
    Ce crime? si tu mai crezi in revolutie, hai sa fim seriosi criminalii si asasinii ne conduc azi, Ceausescu a fost un om cinstit si un exemplu.

    Repet, eu am numarat ca sa-ti arat ca esti intre cei putini, dar vad ca s-au inmultit oare astia n-au auzit de povestele astea fantezistice?

    DRAMA SE TRAIESTE ACUM REGIMUL FANATIC SI ODIOS „DEMOCRAT” SACRIFICA SI-I OMOARA PE BATRANII SARMANI CA SA VI TU SI INCA CATIVA SA NE CONVINGETI CA MINCIUNA ORDINARA ESTE DE-FAPT CEVA ADEVARAT.
    ––––
    VORBESTI DE LIBERTATE TU NU SIMTI CA EXAGEREZI PRIN MANIPULARE ? LA CE AJUTA ACEASTA LIBERTATE UNDE SE ASCULTA TELEFOANE SE CITESTE E-MAIL, SI SMS, APOI SE FACE STENOGRAME, IAR SARACII CARE ABIA SUPRAVETUIESC DE LA O ZI LA ALTA CAUTA IN CUTIA DE GUNOI MANCARE PENTRU CA DIN PENSIA LOR NU SE POT DESCURCA APOI VINE „DEMOCRATIA TA” SI LE TAIE SIN DIN ACEASTA PENSIE MIZERABILA.

    EU AM IMPRESIA CA MAI DEGRABA ESTI DE EXTEMA DREAPTA NU DEMOCRATA CA UN OM DEMOCRAT GANDESTE OBIECTIV CU O MINIMA RATIUNE IN DIALOG. MAI DOCUMENTEAZA-TE INAINTE SA PUI MINA PE CREON.
    ––––––––-
    Doamna Elis, citeste daca ai timp ca sa-ti vezi fata in oglinda.

    „Homoştean, şeful Miliţiei şi al Securităţii, decorat de Președintele României
    ––
    Preşedintele României, Traian Băsescu, a întâmpinat cum s-a priceput mai bine votarea în Camera Deputaţilor a Legii lustraţiei: i-a conferit cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român fostului ministru comunist al Internelor, George Homoştean. După mascarada condamnării comunismului, în Parlamentul ţării, şeful statului român a găsit cu cale să-l decoreze cu Ordinul Virtutatea Militară pe sinistrul şef al poliţiei politice a României, Securitatea. Conform unei sentinţe definitive şi irevocabile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Homoştean se face vinovat de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii „Autobuzul”, după care Lucian Pintile a realizat flimul „Balanţa”. Decoratul lui Băsescu, inclus în raportul Comisiei „Tismăneanu”, a fost implicat şi în uciderea în bătatie, în beciurile Securităţii, a disidentului Gheorge Ursu, conform fiului său, Andrei.

    Un mesaj discret primit din interiorul Administraţiei Prezidenţiale a semnalat pentru cotidianul.ro, cu îndreptăţită revoltă, gestul şefului statului român. Am trecut imediat la documentare şi am văzut că este exact aşa: preşedintele României l-a decorat pe unul dintre marii torţionari comunişti.

    Pe 26 aprilie 2010, Traian Băsescu semna decretul prezidenţial 448 din care cităm: „Preşedintele României decretează: Se conferă Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari: domnului sublocotenent în retragere Homoştean Ioan George”.

    Acoperirea oficială a decorării

    Homoştean era plasat extrem de discret, însă, undeva în coada unei liste cu 23 de ofiţeri în retragere decoraţi. Decretul prezidenţial este contrasemnat de prim-ministrul României, Emil Boc.

    Acoperirea decorării este una cât se poate de legală, conform amintitului decret prezidenţial: „Cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care au dat dovadă în îndeplinirea misiunilor încredinţate în cadrul Armatei Române, precum şi pentru implicarea deosebită în sprijinirea structurilor asociaţiilor veteranilor de război”. De obicei, decorările şi avansările în grad ale militarilor au la bază propunerile structurilor militare, iar în acest caz, probabil cele ale Ministerului Apărării.
    Condamnat pentru instigare la asasinat

    Deşi a fost condamnat de Înalta Curte la pedeapsa închisorii pentru asasinatele din operaţiunea „Autobuzul”, Homoştean a beneficiat atât de clemenţa lui Ion Iliescu, dar şi de cea a lui… Nicolae Ceauşescu.

    Aşa arată decretul prezidenţial 952 din 27 noiembrie 2002, semnat de Ion Iliescu, pe atunci preşedinte al României: „Homoştean George, născut la data de 19 iunie 1923 în municipiul Deva, judeţul Hunedoara, fiul lui Ioan şi Ana, condamnat la 14 ani închisoare prin Decizia nr. 1.292/2002 a Curţii Supreme de Justiţie, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la omor deosebit de grav, iar conform art. 2 din Decretul nr. 11/1988 pedeapsa a fost redusă cu jumătate, astfel încât condamnatul are de executat 7 ani de închisoare”.

    Ministru de Interne licenţiat în fasonarea pietrelor

    Homoştean, graţiatul de Ion Iliescu şi decoratul de Traian Băsescu, este una şi aceeaşi persoană cu fostul ministru de Interne comunist, conform volumului semnat de CONSTANTIN GHEORGHE şi MILIANA ŞERBU, „Miniştrii de interne (1862 – 2007) – mică enciclopedie”, la Editura Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Conform acestei lucrări a însuşi Ministerului Internelor, Homoştean a deţinut şefia acestui minister timp de aproape zece ani, în timpul guvernelor Ilie Verdeţ şi Constantin Dăscălescu.

    Spicuim din capitolul dedicat lui Homoştean: „S-a născut la 19 iunie 1923, la Deva, Hunedoara şi, după studiile primare făcute în localitatea natală, a lucrat o perioadă pe şantierele de construcţii din Deva, fiind calificat în fasonarea pietrelor de construcţii. În mai 1944 s-a încorporat în Regimentul 115 Infanterie, iar la 23 august 1944 a luat parte la dezarmarea armatelor hitleriste din Bucureşti. A luptat pe frontul de vest până la Tisa, unde a fost rănit şi trimis la spital. A fost decorat cu medalia sovietică „Victoria”. În anul 1945 a fost detaşat la Legiunea de Jandarmi Zalău, primind gradul de sergent major şi fiind repartizat la postul de jandarmi Jibou, apoi la Nuşfalău şi Gura Sada. În 1947 a fost primit ca membru al Partidului Comunist Român, iar în armată a fost promovat în mişcarea de tineret până în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Muncitor şi în Partidul Muncitoresc Român (1953) la Secţia Externă. În 1955 a fost pus la dispoziţia Regiunii de Partid Hunedoara, ca instructor regional. (…) În perioada în care a fost ministru al Internelor, în cadrul Inspectoratului General al Miliţiei a fost creată Brigada de miliţie transporturi feroviare, structurată teritorial, iar Direcţia Penitenciarelor a redevenit Direcţia Generală a Penitenciarelor în cadrul Ministerului de Interne (1983). La 1 august 1984 au fost organizate Trupele de Securitate”.

    Dosarul „Autobuzul”, variantă sui generis

    În biografia oficială dedicată lui Homoştean se face o referire mai mult decât interesantă a sângeroasei operaţiuni „Autobuzul”: „A avut loc un eveniment (1981), care a fost calificat ca fiind act terorist după standardele internaţionale. Trei indivizi, cu vârste între 23 şi 32 de ani, au sustras, în noaptea de 22/23 august, de la un post de miliţie din judeţul Hunedoara, două puşti-mitralieră şi un pistol, au deturnat un autobuz cu navetişti, obligându-i să se îndrepte spre Timişoara, cu intenţia de a părăsi

    România. Operaţiunea «Autobuzul», cum a fost cunoscută acţiunea miliţiei şi trupelor de securitate locale, a avut ca rezultat împuşcarea celor trei «terorişti» şi a câtorva din pasagerii autobuzului. Raportat ca un succes al Ministerului de Interne, în realitate evenimentul a scos în evidenţă reale deficienţe în tehnica de negociere a comandanţilor”.

    Teroriştii trădători de patrie

    Într-un mod la fel de plastic, în biografia dedicată de Ministerul de Interne lui Homoştean se scrie şi despre un alt episod: „Un eveniment «terorist» a fost părăsirea României de către un grup de 20 persoane (3 iulie 1980), cu un avion AN-2 de pe un aeroport de lângă Arad. Alertarea forţelor de apărare antiaeriană a fost tardivă, avionul, condus de pilotul Vasile Popescu şi grupul format din rude apropiate din Banat (unii chiar membri de partid), a ajuns în Austria, unde a cerut azil politic guvernului austriac, care s-a şi grăbit să îl acorde, anunţându-se totodată că avionul va fi predat autorităţilor române”.

    Implicare în cazul Ursu

    Andrei Ursu declara, într-un interviu pentru „Revista 22”, din 10 iunie 2002: „În cazul Gheorghe Ursu au fost implicaţi şeful Securităţii, Iulian Vlad, ministrul de Interne, Gheorghe Homoştean, ministrul de Externe, Ştefan Andrei. Cazul a avut anvergură şi prin asta se înţelege de ce dosarul a rămas încă deschis şi după uciderea tatălui meu la 17 noiembrie 1985, până în 1987”.

    Client al lui Tismăneanu, decorat de Băsescu

    Decoratul lui Traian Băsescu este chiar unul dintre cei condamnaţi în Raportul Final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, la pagina 631, comisie condusă de profesorul şi politologul Vladimir Tismăneanu, din care cităm:

    „Miniştrii de Interne şi şefii Securităţii au fost cu toţii soldaţi fideli ai partidului. Cei mai mulţi au fost ei înşişi activişti de partid, înainte de a lucra în Securitate. Să-i menţionăm aşadar pe cei responsabili, ca demnitari ai aparatului represiv, pentru ceea ce s-a petrecut vreme de peste patru decenii în România, pentru sutele de mii de morţi şi deportaţi: Teohari Georgescu, ministru de Interne implicat în luarea puterii şi instituirea regimului de teroare în masă, precum şi adjuncţii săi Vladimir Mazuru şi Marin Jianu; Emil Bodnăraş, şef al Serviciului de Informaţii care a jucat un rol cheie în terorizarea populaţiei între 1945-1947; Pintilie Bodnarenko (Pantiuşa), spion sovietic, primul şef al Securităţii; Alexandru Nicolschi (Grünberg), mâna dreapta a lui Pintilie, organizatorul sistemului concentraţionar din România stalinizată; Alexandru Drăghici, succesorul lui Teohari Georgescu; adjuncţii săi, în diverse perioade, Ladislau Ady, Aurel Stancu, Vasile Negrea, Ion Vinţe, Grigore Răduică, Ionel Gal; Cornel Onescu (succesorul lui Drăghici); Ion Stănescu, Gheorghe Homoştean (subl.ns.), Teodor Coman, Emil Bobu, Tudor Postelnicu, Iulian Vlad. Aceştia, la rândul lor, au lucrat direct cu secretarii CC şi şefii de secţii ale CC al PCR, responsabili cu coordonarea organelor represive: Iosif Chişinevschi, Mirel Costea, Alexandru Moghioroş, Nicolae Ceauşescu, Petre Lupu, Vasile Patilineţ, Virgil Trofin, Iosif Banc, Ion Coman, Emil Bobu, Constantin Olteanu. Activităţile Securităţii pe plan extern au avut de asemenea loc sub directa îndrumare a partidului”.

    Condamnarea de pe blog

    Pe blogul său, profesorul Tismăneanu l-a înscris cu litere roşii pe Homoştean, în articolul: „Împotriva amneziei: Dosarele nomenklaturii au devenit accesibile, inclusiv documente despre Ion Iliescu… ”

    Acelaşi fost ministru de Interne comunist este citat de amintitul politolog şi în articolul „Biografiile nomenklaturii comuniste”

    Odă din partea fostei Miliţii Alba

    Scăpat de condamnări în 2002, Homoştean tot la Miliţie a tras. În 2008, mici osanale îi erau dedicate în revista fostului Inspectorat Judeţean de Miliţie care pare că trăia nostalgia vremurilor de odinioară. Publicaţia „Cronica Poliţiei” (Anul I, Numărul 1, Anul 2008) a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba îl prezenta pe Homoştean ca pe un invitat de onoare la festivitatea de Ziua Armei. „Am fost onoraţi să-l avem ca invitat de seamă pe fostul ministru de interne, domnul George HOMOŞTEAN, care este, de altfel, primul preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, înfiinţat în anul 1968”, scria „N.L.M.” în pagina 6 a amintitei publicaţii.

    Homoştean a fost ministru de Interne în următoarele perioade:

    5 septembrie 1978-30 martie 1979

    30 martie 1979-29 martie 1980

    29 martie 1980-21 mai 1982

    21 mai 1982-28 martie 1985

    29 martie 1985-5 octombrie 1987

    Cotidianul.ro a solicitat, prin adrese oficiale scrise, puncte de vedere de la Administraţia Prezidenţială şi de la Ministerul Apărării Naţionale cu privire la temeiul decorării lui Homoştean.

    ––––––––-
    Fii mai initiativa si scrie ceva mai nou ca sunt saturat de tonomate!
    ––––––––––

    MAI BINE CITESTE POEZIILE MARELUI PATRIOT POETUL ADRIAN PAUNESCU!
    –––––––––
    Adrian Păunescu
    O odă închinată „Măriei sale“ Nicolae Ceauşescu
    Vă mulţumesc

    Întreg, al dumneavoastră, aşa mă simt din nou
    Că de minciuni şi falsuri fiinţa mi-e sătulă,
    Vă mulţumesc de toate, Cinstit şi Bun Erou,
    Renaşte-n mine însumi şi ultima celulă.

    Parcă trăiam exilul himeric în pustiu
    Şi fapta dumneavoastră avu deodată-n mine
    Efectul formidabil al unui trăznet viu
    Lovind în ce e putred ca-n rest să facă bine.

    Sunteţi atât de tînăr şi-atât de curajos,
    Aţi deşteptat întreagă speranţa românească,
    V-au dat strălimpezime durerile de jos
    Şi-aţi doborât minciuna ca pe-o cumplită mască.

    Necazuri sunt destule, în viaţa tuturor,
    Şi fiecare-şi vede întâi pe ale sale,
    Dar oamenii suportă necazul mai uşor
    Când adevărul totuşi e cea mai dreaptă cale.

    Acest popor doreşte întregul adevăr
    Şi-acum când grea e iarna şi iarăşi sunt probleme
    Nevoie e de oameni, «nu de justificări»,
    Şi, dacă va fi astfel, n-avem de ce ne teme.

    Vă văd apoteotic, ca pe un Voievod,
    Ce ştie să aplece urechea spre Ion Roată,
    Şi se-adresează ţării în cel mai simplu mod
    Ca-n ’72, ţin minte: «Acum ori niciodată!»

    De-aici, din umilinţa la care sunt constrâns,
    Chiar dacă nu am dreptul propriei mele arte,
    Bolnav, hulit şi singur, cu ochii arşi de plâns
    Am să vă fiu ostaşul cinstit până la moarte.

    Februarie patetic! Vrem veşti, nu vrem poveşti,
    Şi aşteptăm ca Geniul acestei patrii bune
    Să-nceapă primăvara conştiinţei româneşti
    Şi tot ce e valoare în juru-i să adune.

    Ce radicalitate în felul omenesc
    De-a spune adevărul, de-a-l transforma în torţă,
    Ce, de va fi nevoie, din morţi să mă trezesc,
    De m-aţi chema vreodată, mai am în mine forţă.

    În vremurile grele pe care le trăim
    Când o planetă-ntreagă se plânge că o doare,
    Dezamorsând minciuna, Eroule sublim,
    Sunteţi Bărbatul Ţării şi Unica Salvare.

    Noi, să vă fie bine, oriunde-am fi, veghem,
    Dar vă rugăm sfielnic să fiţi cu luare-aminte
    Să nu-nnoiţi doar oameni, ci şi acest sistem
    Care prin sine însuşi falsifică şi minte.

    Amprenta dumneavoastră să tuteleze, ea,
    Nu nişte reparaţii la vise iluzorii,
    Ci radicalizarea lăuntrică şi grea,
    Sub semnul Competenţei, Iubirii şi Valorii.

    Să vină primăvara conştiinţei româneşti,
    Renaşterea naturii, speranţei şi a muncii,
    Exemplu de-nnoire pornind din Bucureşti:
    Un neam care-şi iubeşte şi pe bătrâni, şi pruncii.

    Îndoliat de rele, acum mă nasc din nou,
    Slujindu-mi cu credinţă, după putere, ţara,
    Vă mulţumesc de toate, Cinstit şi Bun Erou,
    Din Geniul dumneavoastră, ca un fertil ecou,

    Să vină Adevărul, să vină Primăvara.
    6 februarie 1986

    Apreciază

  72. Hasar permalink
    mai 21, 2010 07:40

    @Elis
    Stimata Doamna, nu va mai bateti capul, pentru ca nu reusiti sa o scoateti la liman. Din tot ce ati scris pana acum, am inteles un singur lucru: il plangeti pe Don Ceasca pentru ca va dadea totul moca, ca nu trebuia sa va zbateti pentru nimic, patria avea grija de voi. Sunteti cei care nu se pot adapta unor alte vremuri, sunteti cei ce plang dupa: „noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc.” Nu conteaza cat se fura, important era sa facem planul pe hartie. Stimati domni, sistemul comunist al lui Ceausescu era de zeci de ori mai infect decat cel prezent. Daca era un sistem comunist ca cel din China, poate poate, dar nu. Era unul din cele mai jalnice. Eu va las in pace sa plangeti in liniste si pace dupa Mult Iubitul Conducator. Noroc ca este mort. Daca ar mai traii, asa cum a spus cineva mai sus, eu l-as strange de gat cu mainile mele, din nou. Stati, si latrati pe forumuri si bloguri, pentru ca mai mult de atat, nu o sa fiti in stare sa faceti niciodata. Nici macar un partid comunist nu mai exista in Romania, pentru ca stiti ca restul populatiei v-ar face una cu pamantul. Sunteti prea lasi, si ma repet, in afara de a latra anumite aspecte, poate sa va inchinati in fiecare seara in fata portretului lui Tatuca si al lui Mamuca, nu sunteti capabili de nimic. Cand cei care gandesc ca voi, si asta inseamna de la cel mai mare in functie pana la cel mai de jos muritor, poate atunci o sa putem face si noi un pas inainte spre viitor. In rest, numai bine, si sanatosi sa fiti.

    Apreciază

  73. laura permalink
    mai 21, 2010 07:47

    Dle OVIDIU,ati fost la despanusat porumb,la strans sfecla,la cules viile,cartofii?Ati stat numai in camasa de elev iarna la minus 5 grade ,numai ptr. ca trecea ceasca la vanatoare prin gara?Student fiind ati lucrat la groapa de cartofi imputiti,ca apoi sa-i curatati la bucatarie?Ati adunat fier vechi,ziare,sticle si borcane goale sa le duceti la scoala?Ati lucrat goblenuri si macrameuri pentru invatatoare si tovarasa directoare?Ati fost la maistru,inginer director cu plicul,canistrele de vin ,sticle de whischi,pachetele de cafea ptr.un post?ATI DAT 1-2 BUTELII CADOU PTR. A FI TRECUTI PE LISTA DE LOCUINTE?ATI DUS PESCHES (kent 1-2 cartuse) LA SEFUL SINDICATULUI ca sa va dea butelia,pe lista ,pe care sa o oferiti cadou tot lui ptr.casa?Ati dat cadou inelul de aur ,primit de la sot pentru a fi trecut pe lista la CROMATIC?ATI ZIS SARUT-MANA LA VANZATOARE,PENTRU 10 OUA,dupa 3-4 ore de stat la rand cu DOI copii mici?Ati cumparat 10 0ua cu buletinul de oras?Ati mancat oua pana la14 ani?Copii care nu aveau 14 ani nu aveau dreptul la 10 oua!Ati stat cate 8 ore pe zi in intuneric?ATI STAT CU PATURI BAGATE PE USA SI GEAMURI,pentru ca aveati zapada pe pereti la bloc si caldura neam?Si aveam un sugar in casa Ati scris lectiile ,ca fetita mea purtatoare apoi de ochelari ,la lumanare?Si timpul in asta secretarul de partid de la cet ,un incult cu 7 clase, nu reusea sa descarce bunatati ,de la gospodaria de partid,impreuna cu nevasta si copilul.Tot el imi arata invitatia aurita la MAREA ADUNARE NATIONALA,SCRISA CU LITERE AURITE LA PROPRIU,si se lauda ca el si cu inca 3000 de activisti,conduc Romania.Ati facut serviciu cu paltonul pe tine si caciula in cap?Ia incercati acum sa traiti cu un pui jumate pe luna (sub un kg)cu 3/4 ulei pe luna ,si de 10 lei salam pe saptamana.Ati facut drumuri la Bucuresti sa cumparati salam si benzina?In concediu ati stat cate 2-3 zile la peco sa luati plinul si canistra de 20 l?Debitati niste lucruri pe care le percepeati denaturat ,si apoi ne demonstrati ce bine era pe timpul impuscatului ,citind raportarile minciunoase ,la sugestia partidului.Stiti ca se vopseau copacii,transplantati in interiorul fabricilor?Stiti ca in 87 si 88 cei din sanitar plateau amenda (indiferent de specializare-stomato,reumatologie)pentru ca nu lamuream pacientele sa faca mai multi copii?Medicii-800 lei si asist 400 lei?Asta era in momentul in care nu ti se dadeau ace si erai OBLIGAT SA LUCREZI 3 ANI CU ACELE DE SERINGA. STIATI CA ERA ALOCAT PE COPIL IN 75 doar medicamente de 1,7 lei?Proletariatului nu i se spunea ,ca nu ar mai fi facut deloc copii,si atunci la cei care aveau cat de cat un salariu li se dadea reteta cu bani.Sunt multe de povestit ,dar nu pot eu sa va schimb ideile inoculate denaturat in mintea d-stra.

    Apreciază

  74. mai 21, 2010 13:11

    Laura,
    foarte bine a facut dictatorul asa trebuia.

    Hasar,
    pai exista partidul N.P.C.R

    Apreciază

  75. Lary permalink
    mai 21, 2010 13:15

    „Pacatul” fundamental al capitalismului este ca imparte bogatia in mod inegal iar „virtutea „comunismului este ca imparte saracia in mod egal ! Ceausescu nici macar saracia n-o impartea in mod egal. Nomenklatura de partid si securitatea ( cata frunza si iarba ) traia bine si traieste bine si astazi , ca doar ei au condus si conduc Tara . Auzim deseori sintagma ” daca ar veni iar comunistii la putere „. De unde sa vina ? Din Luna probabil, ca… comunistii de pe Pamant sunt la putere neintrerupt de 20 de ani, incat au avut timp sa devina si anticomunisti . Iar securistii sunt noua burghezie proletara de care si Lenin ne spunea sa ne ferim . Cei care-l regretati pe Ceausescu si comunismul ( fiindca nu pot fii despartiti ) inseamna ca n-ati inteles nimic in cei 20 de ani . O…sancta simplicitas ! adica o..sfanta prostie ! Sincer , imi este mila de inocenta voastra.

    Apreciază

  76. mai 21, 2010 13:22

    Lary
    pe mine nu ma intereseaza comunismul pe mine ma intereseaza DICTATURA!

    Apreciază

  77. Hasar permalink
    mai 21, 2010 13:23

    Domnule Ovidiu, sa vad acum cu ce argumente mai veniti la ceea ce a spus Doamna Laura. Iar daca iarasi veniti cu cei 4 milioane de romani plecati peste hotare, va sugerez sa tineti acest argument pentru dumneavoastra. Ceausescu nu merita impuscat, este adevarat. Nu merita impuscat odata, ci de mai multe ori. Pentru fiecare persoana moarta la canal, pentru fiecare persoana omorata pentru ca nu era de acord cu sistemul, pentru fiecare persoana omorat pentru ca a incercat sa treaca granita, pentru fiecare persoana moarta datorita mizeriilor sistemului comunist. Din punctul meu de vedere, a scapat usor. Nu este zeu, nu este erou national, este doar un tiran si un dictator care a distrus aceasta tara. Daca nu era comunismul, eram mult mai departe ca si stat. Habar nu aveti despre ce vorbiti. Adulati o persoana care merita scuipata, nu idolatrizata. Sper sa stea in acelasi cazan cu Hitler, Stalin si ceilalti de teapa lor. Sunteti un copil, domnule Ovidiu. Sunt de accord cu faptul ca actuala guvernare ne duce la sapa de lemn, dar de aici pana la a il regreta pe Ceasca, este o cale lunga. Asta este, ne meritam pana la urma soarta. Pentru ca, un conducator este intotdeauna la fel de bun precum cei pe care ii conduce. Iar daca in ’89, chiar daca mintiti, totusi oamenii au avut taria sa lupte pentru LIBERTATE, acum nu mai au curajul sa lupte pentru nimic. Poporul este adormit, si nu se va trezii prea curand. Stimate Domn Ovidiu, decat sa plangeti dupa Odiosul, daca tot sunteti o persoana atat de capabila, si cei ce ne conduc niste imbecili, de ce nu veniti dumneavoastra cu solutii de iesire din criza? Sau poate aveti ascunsa prin beci o clona a Odiosului, si tatonati terenul ca sa o scoateti la iveala apoi. Ceausescu reabilitat? NICIODATA. Merita sa fie pus pe acelasi calapod cu toti ceilalti ODIOSI ai secolului trecute. Succese cat mai multe. Dar cu asta ati dat in bara.

    Apreciază

  78. mai 21, 2010 13:31

    Hasar
    conform sondajului de opinie realizat de CCSB, mai 2009, arata ca 63%
    sunt pentru reabilitarea lui Ceausescu.
    –––––
    vedeti un sondaj online

    Apreciază

  79. Hasar permalink
    mai 21, 2010 13:47

    Si te intreb si eu, cine au fost cei care au votat cu DA? Ce esantion din populatie? Profesia, varsta, mediul din care provin? Asta ca sa fie relevant un sondaj. Banuiesc ca stii cum trebuie realizat un sondaj care sa fie cat de cat fiabil. Si inca ceva, 63% din ce? Din populatia Romaniei? Te rog, fa un rederendum, si atunci vedem cu exactitate rezultatele. Permite-mi sa-ti spun stimate Domn, ca esti infantil. Iar de strategiile de propaganda marca comunistilor, suntem toti satuli. Intelegeti odata, asta tine de trecut. Iar trecutul, nu mai revine. Nu imi puteti venii cu argumente reale. Imi dati cifre. Ce cifre stimate domn? Puse pe hartie de catre comunisti? Nu dau doua parale ruginite pe astfel de cifre. Pentru ca sunt umflate. La fel cum se proceda peste tot in epoca Odiosului Conducator. Nu conta realitatea, conta ceea ce era pe hartie. Tot ce spuneti dumneavoastra, in zilele de astazi, este egal cu un mare ZERO. Si mai punem si o bara langa pentru a intarii rezultatul.
    Acum m-am uitat pe POLL. Au votat 2358 de persoane, din care 1515 au spus DA. Din punctul meu de vedere nu este deloc relevant. 1515 din 20 de milioane de locuitori. Hmmm, cam nu prea, nu vi se pare?

    Apreciază

  80. mai 21, 2010 14:03

    Hasar
    Dintre cei care au declarat că „era mai bine pe timpul lui Ceauşescu”, campioni sunt cetăţenii trecuţi de 50 de ani

    persoanele sub 30 de ani, consideră că acesta a făcut mai mult bine în proporţie aproape egală cu persoanele între 31 şi 55 de ani.

    Cei mai supăraţi pe regimul Ceauşescu s-au declarat ardelenii. Doar 28% dintre aceştia consideră că fostul şef al statului comunist a făcut mai mult bine. La extrema cealaltă se află moldovenii şi bucureştenii, care-l văd cu ochi buni pe Ceauşescu în proporţie de 65%. În rest, cetăţenii din sudul ţării (excluzând Capitala) au declarat în proporţie de 47% c-a fost un lider bun.

    Apreciază

  81. Hasar permalink
    mai 21, 2010 14:16

    Intrebarea mea este urmatoarea: de unde ai luat aceste date, tinand cont ca tocmai am votat si eu, si nu a trebuit sa completez nici un fel de formular cu varsta, sau locul de unde sunt? Iar o persoana pana in 30 de ani chiar nu-si poate exprima obiectiv parerea daca a fost bine sau nu inainte de 89, pentru ca practic, nu-si aduc aminte mare branza. Deci iarasi mi se pare irelevant.

    Apreciază

  82. mai 21, 2010 14:26

    Conform sondajului CCSB,, 47% din locuitorii mediului rural sunt admiratori ai lui Nicolae Ceauşescu.
    Din ziar il am la mine

    Apreciază

  83. Lary permalink
    mai 21, 2010 15:38

    O prostie , chiar daca este sustinuta de 85% din populatie tot prostie ramane. Sondajele reprezinta starea de spirit a natiunii la un moment dat. Iliescu in 20 mai 1990 a obtinut peste 85 % din voturile romanilor , acum ,oare cat ar mai obtine ?

    Apreciază

  84. mai 21, 2010 16:03

    Lary,
    pai cum poti sa spui ca un sondaj pentru tine este o prostie ? nu esti un om serios cer scuze.
    s-au facut 4 sondaje unul in 2004, 2006, 2007, 2009. STAREA DE SPIRIT NU S-A SCHIMBAT! POPORUL ROMAN IL APRECIAZA PE EROUL NICOLAE CEAUSESCU !
    Daca nu ma insel ultimul sondaj CCSB, a gresit doar la marja de eroare in ceea ce priveste alegerile prezidentiale din 2009.

    Daca traia Ceausescu castiga alegerile cu peste 90%!
    In rest totul ce ai scris despre Ceausescu sunt niste minciuni ordinare, si asta o dovedeste sondajul.

    Apreciază

  85. DANIEL permalink
    mai 21, 2010 16:43

    NIMIC MAI ADEVARAT CEAUSESCU A FOST UN MARE PATRIOT SI UN CONDUCATOR STRALUCIT LA REVOLUTIE ERAM DE 16 ANI. AM SUFERIT LA EXECUTIA LUI ERAM SIGUR CA NU URMEAZA UN VIITOR BUN PENTRU ROMANIA.BASESCU SI BOC TREBUIE SPANZURATI CA[ GLONTUL COSTA] FOARTE BUN ARTICOL

    Apreciază

  86. mai 21, 2010 16:51

    DANIEL
    eu aveam 14 ani !!
    TE ROG SA MAI NE VIZITEZI !!!!

    Apreciază

  87. Lary permalink
    mai 21, 2010 19:06

    Draga Ovidiu ,se vede treba ca nu ai inteles ! Eu nu contest sondajul si nici rezultatul sondajului ,ci ma intriga si ma amuza totodata naivitatea celor 63% care-l regreta pe Ceausescu . Sondajele si votul exprima starea de spirit a unei natiuni . O atitudine ,o idee sau un regim politic pot fi proaste chiar daca au sustinerea majoritatii absolute . Asta am spus eu si altceva ati inteles dumneavoastra. Hitler , Musolini , Stalin au avut sustinerea majoritatii concetatenilor lor si au adus numai nenorociri . Cantitatea sustinatorilor iti da forta ,nu si dreptate.Alt exemplu : maneaua este muzica preferata a majoritatii romanilor (tot sondajele o spun ) dar nu va fii niciodata studiata in marile academii de muzica .Cantitatea iubitorilor de astfel de „muzica ” iti aduce bani dar nu si valoare. Apropo…si Gh Dej este un „erou national ” sau n-am citit eu bine ?

    Apreciază

  88. mai 21, 2010 19:48

    Lary,
    In primul rand daca nu stii Hitler a fost ales in mod democratic.
    Gheorghiu Dej nu ma intereseaza asa cum nici comunismul nu ma intereseaza, imi place dictatura lui Nicolae Ceausescu.

    Totusi nu pot sa te inteleg cum se face ca Ceausescu a fost in SUA la invitatia lui George Bush? oare americanii nu au aflat de la tine cati oameni a „omorat”?
    Nu ma intereseaza manele sau comparatii din-astea.
    Uite ca avem un regim cu su sustinerea majoritatii. REGIM CRIMINAL.

    Apreciază

  89. gelu permalink
    mai 21, 2010 21:53

    Revolutia romana din Dec. 89 a fost anti-comunista iar manisfestantii au iesit in strada cu stegurile cu gaura, stema fiind taiata pur si simplu iar in seara lui 22 Dec. 89 in fata CC securistii de ghizati in teroristi au inceput sa traga dupa ce manisfestantii au strigat „Fara comunisti, fara comunisti ” cind de la balconul CC s-a anuntat la microfon componenta guvernului Verdet. Revolutia fiind deturnata de securisti dupa ce acestia s-au tradat si impuscat conducatorul care nu-i lasa sa fure dupa inimile lor de jivine spurcate. Si acestiau au furat cam tot ce au putut sa fure in aceasta tara dar in primul rind toata munca intregului popor care sub conducerea lui Ceausescu a construit fabrici, uzine, combinate, centrale hidroelectrice si nucleare si multe alte cele. In cei 20 de ani de tranzitie, ei securistii reciclati la piata au dezmembrat vinzind la fiare vechi peste 1200 de intreprinderi mari si mijloci si nu au fost in stare sa construiasca nimic palpabil in acest timp. Iar pentru ca, tara a fost secatuita la singe aceeasi securistii in frunte cu securistul bisnitar din anii epocii de aur, Traian Basescu, au bagat pielea cetatenilor la saramura imprumutind in numele statului roman 19 miliarde de dolari de la FMI si Banca Mondiala. Imprumut care nu va fi platit de ei securistii chiar si travestiti la piata ci de generatiile de romanii prezente si viitoare pina ce acestora le vor iesi oasele prin piele. Ceausescu a impumutat 10 miliarde de dolari pe care i-a investit in dezvoltarea stiintifico-industriala a Romaniei s-a platit infometind populatia peste 30 de miliarde de dolari. Asa ca, va dati seama ca, acest impumut cu dobinzi si penalizarile aferente va ajunge la cel putin 100 de miliarde de dolari. Aceasta este in citeva cuvinte toata istoria scursa din Dec. 89 si pina astazi. O istorie scrisa de secursiti in avantajul si folosul lor tocmai pentru ca, securistii iesiti la pensie sa iaba o viata lipsita de griji avind pensii de mii de lei pe luna dupa o viata de crime iar cei in putere, inca activi sa fure si sa devina milionari si miliardari pe spinarea celor care au trudit si trudesc din greu pentru a avea ce pune pe masa in aceasta tara.

    Apreciază

  90. Lary permalink
    mai 21, 2010 22:48

    Draga Ovidiu ,fii sincer si recunoaste ca logica nu este punctul tau cel mai tare . Este totusi o stiinta inrudita cu matematica si filosofia . Eu iti explic ca sondajul de opinie ca de altfel si votul popular reprezinta o stare de spirit a natiunii la un moment dat si implicit rezultatul acestor sondaje este o consecinta a acelei stari de spirit , adica majoritatea se poate insela cum s-a intamplat de nenumarate ori in istoria noastra dar si a altora.Vad ca stii ca Hitler a fost ales democratic . Asta nu inseamna ca majoritatea nemtilor au facut atunci o prostie ? Asa si cu sondajul de opinie despre Ceausescu ; faptul ca 63% dintre romani il regreta este prostia lor .O prostie , chiar daca este sustinuta de majoritatea populatiei tot prostie ramane ! Ori tu ma contrazici aducand … argumente care intaresc ceea ce spun eu. Alta chestiune de logica : Ceausescu a fost produsul incontestabil al comunismului si al protectorului sau Gh. Gheorghiu Dej . Fara comunism si fara Dej, Ceausescu n-ar fii existat.Dar tu spui ca nu te intereseaza comunismul.Eu am fost la revolutie ,eram student, am vrut caderea dictaturii comuniste nu numai a lui Ceausescu .Faptul ca unii demonstranti (probabil majoritatea ) doreau numai caderea lui Ceausescu nu si a comunismului a reprezentat marea tragedie a acestui popor . A fost pacatul originar al tinerei democratii romanesti. Primele alegeri au aratat ca 85% dintre romani doreau un comunism cu fata umana (a lui Iliescu ),iar 15% doream democratie. Aceasta majoritate a facut o mare prostie dand democratic puterea comunistilor si securistilor care s-au autoimproprietarit cu toate bunurile si bogatiile Tarii. Dar toate nemultumirile ,saracia si frustrarile din lume nu ma vor face sa regret vreodata dictatura comunista . Dictatura de orice fel este o forma de degradare umana pantru care ia dreptul cel mai sfant lasat de Dumnezeu fiecarui om : LIBERTATEA . Draga OVIDIU ,te declari un sustinator al dictaturii si de aceea inchei spunandu-ti un citat celebru al lui W. CHURCHIL ” Nu ai dreptate ,dar pentru dreptul tau de a nu avea dreptate,eu voi lupta pana la moarte ” , aceasta este esenta DEMOCRATIEI , daca vrei sa o intelegi…

    Apreciază

  91. mai 21, 2010 23:24

    Lary,
    daca vreau sa te jignesc sau sa trec la atac la persoana crede-ma ca pot dar nu cobor la nivelul tau.

    Iliescu a zis ca Ceausescu a „intinat numele Partidului Comunist Roman”, vezi ca am pus video.
    Aici ii dau dreptate nlui Iliescu pentru ca Ceausescu nu a fost comunist a primit el comunismul lui Dej dar el a transformat-o intr-o dictatura suverana lucida si patriotica.

    Afirmatii aberante” ce? a fost revolutie?? ma faci sa ma rad, a fost LOVITURA DE STAT formata din TRADATORI, MARGINALIZATI, AGENTI GRU!
    daca vrei sa cercetezi du-te sus la pagini si citeste la „Lovitura de stat 1989”
    LOGICA MEA ESTE PUNCTUL CEL MAI TARE DACA NU STII SUNT MASTER LA SAH.

    numai batea capul cu libertatea ta. Iliescu este produsul vostru. Basescu e produsul lui Iliescu fara iliescu basescu nu era presedinte.
    ––––––-


    CITESTE ARTICOLUL SCRIS DE BLOGGERUL GELU !!!!
    DATI-VA CU PAREREA! DA CLICK !
    ––––––––––––––––––––––––
    Gelu: “Revolutia fiind deturnata de securisti dupa ce acestia s-au tradat si impuscat conducatorul care nu-i lasa sa fure dupa inimile lor de jivine spurcate”
    Stii de proverbul asta „Libertatea este un cuvânt abstract şi gol dacă n-ai nimic în burtă” ?
    Lasa-ma de vrajeli si de propaganda imperialista.

    ––––––––––––
    DA CLICK SI CITESTE IN INTREGIME!

    Apreciază

  92. Florin permalink
    mai 21, 2010 23:55

    Domnule Ovidiu,
    Am impresia ca ura pe care ati acumulat-o fata de regimurile din ultimii 20 de ani se transforma in iubire si preaslavire a multiubitului si stimatului conducator al Republicii Socialiste Romania (evit numele pentru ca inca imi provoaca greata). Stati linistit ca este normala starea prin care treceti (dpdv psihologic vorbind). Aveti o inclinare catre incapatanare (sper ca nu sunteti in zodia berbecului) si nu vreti sa fiti maleabil deloc. Din cate am vazut acest site a fost facut pentru pareri pro si contra, iar din introducere (fotografii, declaratiile preamaritului) si nu numai (ma refer la argumentele dvs) simt ca sunt manipulat catre o anumita idee. Este oare corect? Vorbim in acest forum despre epoca dictatoriala, iar daca vroia cineva sa afle parerile dvs despre ceea ce face regimul de astazi probabil ca aceste discutii nici nu mai existau sau forumul avea o alta denumire.
    La revolutie aveam 11 ani si inca imi amintesc foarte bine cum ca la 10 ani am fost vacanta de vara la depanusat porumb. Imi amintesc inca frigul din scoala, betele la palme pe care le luam de la anumiti tovarasi profesori (clasa a 5-a) pentru micile prostii copilaresti, vizitele profesorilor acasa pentru cadourile din partea parintilor mei, statul la cozile infernale la cartofi, lapte, carne si altele (cate 2 zile si tot pe frig), zilele cand tatal meu venea acasa rupt de munca cu un salariu de mizerie (pentru ca nu a vrut sa se inscrie in partid bineinteles ca nu putea avansa), programarile zilnice ale creierului meu despre ce am voie sa vorbesc si in special despre ce nu am voie. Acestea sunt doar cateva despre care imi amintesc acum, in orele tarzii ale serii. Aveati 14 ani la revolutie, spuneti va rog adevarul despre ce tratament ati avut parte pana la aceasta varsta (chiar va provoc, va rog, cum preferati). Este imposibil sa nu va aduceti minte. Dar probabil ca placerile masochiste s-au manifestat la dvs de la o varsta mai frageda.
    Nu ati specificat (probabil ca nu era relevant) daca aveti sau nu copii, iar daca exista aceste bucurii in viata dvs oare sunteti sigur ca ati prefera sa ii vedeti bataia de joc a acelor oameni cu care impartasiti viziunea comunista? Cum ati reactiona daca copilul dvs ar veni acasa de la scoala cu urechile rosii sau cu perciunii scurtati stiind faptul ca nu puteti interveni in nici un fel? Daca ne-am conforma la ceea ce scrieti mai sus ar insemna ca ceea ce s-a intamplat cu copilul la scoala va avea o continuare acasa. Credeti ca aveti un suflet atat rece fata de cel care va lumineaza ochii in fiecare dimineata? Daca imi veti raspunde la aceasta intrebare (ma repet) va rog sa nu o faceti blamand inca odata prezentul.
    Lansez o alta intrebare (in cunostinta de cauza bineinteles). Vi se pare corect (normal) ca din 10 muncitori unul sa munceasta iar ceilalti sa fie sefi? Va ganditi ca asta insemna atunci locuri de munca pentru tot poporul? Dupa ’89 acelasi sistem a ramas in armata romana, asta e si motivul pentru care v-am spus ca sunt in cunostinta de cauza. Unul este sclav, iar ceilalti ori sunt sefi, ori membrii de partid, ori „turnatori” (despre acest lucru banuiesc ca ati auzit), iar sclavul lua cel mai mic salariu. Vedeti dvs, unii dintre sclavi acum au plecat sa munceasca in sistemele unde munca este apreciata (financiar vorbind), iar altii au ramas sa munceasca in sistemul ticalos national unde munca este la fel de apreciata ca atunci, in comunism. Ghici unde sunt membrii si turnatorii acum (dar deja am deviat de la subiect)? Ma intreb, dvs din ce categorie faceti parte, tinand cont de preferintele dvs politice? Poate ca eu gandesc gresit, dar nu cred ca exista cineva caruia sa ii convina sa munceasca si sa intretina 10 salarii.
    In acest mesaj m-am adresat dvs personal, insa exista anumite idei care se adreseaza tuturor celor 63% din sondaje si inclusiv celor din acest forum care au uitat sau nu stiu ce a insemnat perioada de glorie a Romaniei.

    Apreciază

  93. mai 22, 2010 00:06

    Florin,
    Eu imi dau doar cu parerea dar daca vorbesti despre blog te asigur ca tot ce am publicat este documentat am si adaugat Bibliografie si chiar documente.
    Am cercetat doi ani de zile asa ca nu ai dreptul sa-mi critici blogul pe mine da, dar numai in cazul cand imi dau ca si voi cu parerea.
    Acest site este un site informativ te rog vezi alte articole.

    Apreciază

  94. tina permalink
    mai 22, 2010 00:52

    o mie de vb un ban nu face

    Apreciază

  95. mai 22, 2010 00:57

    Tina cata dreptate ai !!!

    Apreciază

  96. elis permalink
    mai 22, 2010 03:14

    @Domnule hasar cred ca nu ati inteles bine ce am scris eu si ce pozitie am fata de regimul Ceausescu!! Mai recititi odata comentariile postate de mine. O zi buna va doresc!!

    Apreciază

  97. elis permalink
    mai 22, 2010 06:15

    @Domnul Hasar, ma scuzati pentru greseala de tipar a numelui D-voastra din comentariul precedent.

    Apreciază

  98. Florin permalink
    mai 22, 2010 06:23

    Domnule Ovidiu,
    Evitati sa imi raspundeti la intrebari. Nu v-am criticat blogul ci faptul ca nu sunteti obiectiv.
    In sfarsit, va intreb altceva. Considerati ca in Romania se traieste rau in momentul de fata? Ati trecut vreodata granita sa vedeti ce viata duc altii? Ati ajuns vreodata in Africa sau in tarile sarace din Asia sau chiar si in tarile arabe sa vedeti cum traiesc oamenii aia? La televizor ni se arata partea frumoasa, acolo unde reporterilor le face placere se mearga. Stiti cati oameni mor (la propriu) in China pentru salarii nu mai mari de 80 de dolari? Sau sa schimbam continentele si sa mergem in America de Sud si sa vedem cum se prostitueaza femeile pentru 20 de dolari, iar barbatii muncesc la greu o zi intreaga daca au norocul sa vada 10 dolari. Ati vazut ghetourile rusesti cum arata? Stiti cum traiesc locuitorii Indiei? Va doresc sa aveti parte macar de una din aceste experiente (si nu o luati in nume de rau) si sa inspirati acelasi aer cu acei oameni. Vorbiti despre faptul ca oamenii mor de foame, dar , fizic si statistic vorbind, greutatea romanilor trece anumite limite. Probabil ca aveti prea multe sperante in a vedea Romania la acelasi nivel cu Germania sau Franta. Romania este o tara prea frumoasa si, chiar daca nu credeti, multi ar dori sa traiasca in tarisoara noastra. Nu sunteti multumit acum? Cum ar fi daca intr-o zi v-ar fi frica sa iesiti pe strada gandindu-va ca in orice moment ar putea exploda o bomba? Vorbiti despre mafie, prostitutie etc., dar este vreun loc in care nu exista asa ceva? Spuneti-mi unde si voi merge sa traiesc acolo. Aveti impresia ca Germania este un model? Au salarii mari, sunt de acord, dar ceea ce nu stiti probabil este faptul ca impozitele, taxele, preturile, etc. sunt mult peste ceea ce stiti dvs. Germanii s-au indatorat la banci la fel ca si noi, pe 30 de ani, iar ca un simplu exemplu, o casuta pentru maxim 2 persoane (la propriu) la 50 de km de un oras mic costa 300.000 de euro. Credeti ca daca ati avea un salariu de 3000 de euro ati putea cumpara aceasta casa (si ma repet, foarte mica), ma indoiesc?
    Nu am vorbit in acest mesaj despre „zeul” dvs, dar se pare ca discutiile deviaza in ce directie vrea fiecare. O zi placuta va urez.

    Apreciază

  99. mai 22, 2010 07:33

    Florin,
    nu inteleg cum ai inteles ca-mi critic poporul ? parerea mea este ca Romania in momentul de fata are nevoie de o dictatura luminata.

    Cer scuze dar faci o comparatie gresita, ma intrebi daca am fost in Africa, India, etc, am fost in alte locuri mult mai sarace. dar nu poti sa compari o tara ca Germania cu Romania, tot la fel nu poti sa compari India cu Romania, exemplu daca un salariu in India este 20 dolari iar o paine costa 1 cent atunci se poate zice ca nivelul de trai e mult mai ridicat decat la noi.

    Eu vorbisem despre 4 milioane de romani care s-au dus sa caute painea in strainatate, daca in Romania somajul nu era asa de ridicat iar salariul mediu ar fi mult mai ridicat, sunt precis ca nu plecau in strainatate, eu am intalnit sute de romanii in Italia nici unul nu vrea sa auda de Romania nici macar somerii.

    Nu am nevoie sa-mi dai exemple ca te asigur ca am o experienta foarte mare.

    Criza financiara mai mult loveste in tarile care nu au avut o viziune, un program preabil, vedeti Polonia sau Slovacia, sau Cehia.
    Germania daca nu stii finanteaza tarile aderate, si tu compari Romania cu Germania, jalnic!

    Inca ceva nu ne putem compara nici macar cu Grecia, stii de ce pentru ca acolo abia acum o duc rau iar la noi de 40 de ani o ducem rau, noroc ca l-am avut pe Ceausescu alstfel era mai rau ca in Congo.

    Mai bine iubeste-ti tara ajuta-i pe batrani pensionari si lasa-te de propaganda.

    Sincer mie mila de astia care se plang cat de greu a fost pe vremea lui Ceausescu, mai frate ma, fi BARBAT, ma! pe o femeie o mai inteleg dar un barbat sa se planga? Bunica-mea se descurca foarte bine si pe vremea lui Ceausescu, cine era prost lenes si nu era descurcaret ajungea unde tu ai ajuns adica sa te plangi cat de rau a fost doamne ca tie frica sa-i pronunti numele.
    hai ca sunt obosit de numai vad ce scriu…

    Apreciază

  100. elis permalink
    mai 22, 2010 07:54

    Domnilor Pacepa, Geo, Scabia, Marcel, Agent 008, Laurentiu, Elrohopero, Etern Student (sters din lista), Hasar, Lary, Florin si Doamnelor Dana si Laura, cred ca, parerea noastra si tristele noastre experiente din timpul vechiului regim, nu vor fi intelese si nici macar luate in seama. Consider ca, este doar o pierdere de timp si de energie ceea ce incercam noi sa redam in cateva randuri. Experienta individuala nu are nimic de a face cu conceptul general despre ceea ce cred altii despre comunism si dictatura.

    @Ovidiu, daca Ceausecu nu era, nu exista nici Iliescu, Nastase, Basescu sau Boc. Orice cauza (Ceausecu), are un efect ( clasa politica de azi)!!!

    Apreciază

  101. Hasar permalink
    mai 22, 2010 08:03

    @elis. Vina este a mea si va rog sa ma iertati pentru asta. Doar partea: „Stimata Doamna, nu va mai bateti capul, pentru ca nu reusiti sa o scoateti la liman.” era adresata dumneavoastra. Am uitat sa incep iarasi cu paragraf, sau sa specific ca ma adresez comunistilor.
    @florin. Crede-ma ca oricat ai incerca nu ai cum sa le demonstrezi acestor veneratori de Odiosi, ca a lor gandire este incorecta. Ii asemuiesc oarecum cu Tineretul Nazist, care chiar si in momentul cand totul se ducea in cap, se incapatanau sa creada ca ceea ce i-a invatat Das Fuhrer, era corect.

    Apreciază

  102. mai 22, 2010 08:04

    –––––––––––––––––

    Elis, daca tu n-ai reusit sa convingi 2-3 bloggeri inclusiv eu asta inseamna la tine pierdere de timp, si energie ?
    imi este greu sa te inteleg.

    Apreciază

  103. Hasar permalink
    mai 22, 2010 08:07

    Daca nu era Ceausescu ajungeam mai rau ca in COngo? Daca nu era el si comunismul, eram mult mai departe, nu mai aveam lasi care gem dupa regimuri totalitare de doi lei. Iar propaganda ieftina faceti dumneavoastra.

    Apreciază

  104. Lary permalink
    mai 22, 2010 08:43

    Draga Ovidiu , tu confunzi democratia autentica cu regimurile post comuniste dominate de comunisti si securisti precum Iliescu ,Basescu Nastase , Vacaroiu si multi altii pe care ii detest pentru ca nu fac altceva decat sa compromita ideea de democratie si libertate mai ales pentru nostalgicii regimurilor totalitare . Deci, iata ca avem aceleasi antipatii dar din considerente total diferite . „Pentru ca dictatura si raul sa triumfe e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic ” spunea Edmund Burke Ar trebui ca adunate cat mai multe dovezi, filme, marturii despre lagarele si inchisorile comuniste pentru a fii cunoscute de intreaga opinie publica.Altfel va veni ziua cand un dobitoc va spune ca asa ceva nu a existat

    Apreciază

  105. mai 22, 2010 14:01

    Lary

    asa cum a zis Iliescu, Ceausescu a intinat numai numele partidului roman, aici ii dau dreptate lui Iliescu, CEAUSESCU NU ERA COMUNIST !!!
    Lasa-ma mai frate de edmunduri, nu ma intereseaza incearca sa-ti vindeci trauma. iti spun si tie fii barbat mai, daca bunica-mea s-a descurcat inseamna ca nu exista un regim unde omul este izolat mintal si nu este capabil de nimic. cum pe voi baieti fricosi fragili Ceausescu v-a distrus.

    Apreciază

  106. Secuiu permalink
    mai 22, 2010 14:35

    Vorbiti ca niste retardati.Capitalismul inseamna anarhie,coruptie,minciuna,degradare morala,droguri,prostitutie,analfabetism,neegalitate de sanse.Este primul mare sistem social care isi trage seva din orinduirea primitiva,unde cel mai puternic mananca tot.Cei mai multi oameni nu vor dictatura,dar nici nu pot tolera actualul sistem cu adevarat totalitar,cand,daca o mare banca din SUA da faliment, intreaga omenire sufera cumplit.Viitorul omenirii este societatea socialista fara dictatura.

    Apreciază

  107. mai 22, 2010 14:38

    Secuiu

    nota 10 !!!

    Apreciază

  108. elis permalink
    mai 22, 2010 16:56

    @ Ovidiu, vad ca raspunzi la comentariile postate de mine, dar nu inteleg de ce nu sunt publicate pe blogul tau??!!??

    Apreciază

  109. mai 22, 2010 17:16

    @Elis,
    nu stiu de ce doua mesaje au intrat in spam si de acolo ti-am raspuns, trebuie sa fii atenta cand pui adresa de mail sau altceva, mesajele tale nu trec prin moderare, in spam intra automat daca a completat gresit.

    Apreciază

  110. elis permalink
    mai 22, 2010 17:24

    @Domnule Secuiu, am o intrebare pentru dumneavoastra. Sustineti in comentariul postat anterior ca, vorbim ca niste retardati si ca (scuzati cacofonia, dar nu am cum s-o evit) capitalismul inseamna „neegaliate de sanse”. Ok!!! Sunt de acord, atunci cum va explicati, ce a scris d-nul Ovidiu in unul din comentariile sale (unde am sa fac copy-paste) „Bunica-mea se descurca foarte bine si pe vremea lui Ceausescu, cine era prost lenes si nu era descurcaret ajungea unde tu ai ajuns adica sa te plangi cat de rau a fost doamne ca tie frica sa-i pronunti numele.” Oare cat de prosti si lenesi au fost alti bunici de nu s-au descurcat in timpul lui Ceausescu???? Oare chiar bunica lui sa fi fost buricul pamantului si altii nu??? De ce alti bunici nu au avut aceeasi sansa ca bunica lui Ovidiu, pentru ca erau toti niste imbecili si lenesi????

    Apreciază

  111. elis permalink
    mai 22, 2010 17:34

    @Ovidiu, eu tot public comentarii pe blogul tau (e drept ca nu in asentimentul tau), dar nu inteleg de ce unele apar publicate si altele nu, desi adresa mea de e-mail este deja inregistrata automat pe blog.

    Apreciază

  112. mai 22, 2010 17:40

    @Elis,
    niciodata nu am cenzurat numai in cazul cand se foloseste un limbaj neadecvat.
    am pus la moderare si niste cuvinte poate un cuvant ti-a trimis mesajul in spam, sincer nu stiu exact motivul

    Apreciază

  113. elis permalink
    mai 22, 2010 17:42

    Si tot pentru domnul Secuiu. Va rog sa dati un exemplu de regim, guvernare, idee, conceptie, metodologie in lumea asta, unde exista egalitate de sanse!! Multumesc anticipat!!!

    Apreciază

  114. elis permalink
    mai 22, 2010 17:46

    Ok, Ovidiu am inteles, dar ai putea totusi din spam sa publici comentariul meu????

    Apreciază

  115. mai 22, 2010 18:02

    @Elis,
    imediat verific, dar poti sa postezi la noul articol

    Apreciază

  116. elis permalink
    mai 22, 2010 19:16

    Multumesc Ovidiu, s-a afisat unul din comenatariile mele. Intre timp am citit un raspuns pe care l-ai adresat D-nului Florin, unde sustii ca, Romania are nevoie de o „dictatura luminata”. Lumineaza-ma si pe mine te rog si explica-mi si mie, ce inseamna pentru tine „dictatura luminata” sau macar explica-mi cum este o „dictatura intunecata”.
    Intr-o alta ordine de idei, D-nul Florin te-a intrebat daca ai fost sau daca stii cum traiesc cei din Africa, India, America de sud, China si unele tari arabe. Tu ai raspuns ca ai fost in unele locuri mult mai sarace ca acestea. In care tari sau locuri mai sarace decat acestea mentionate mai sus, ai fost tu Ovidiu???

    Apreciază

  117. Lary permalink
    mai 23, 2010 09:14

    Nu exista argumente logice in favoarea dictaturii de orice fel. Istoria recenta ne arata ce a insemnat si ce inseamna pentru acelasi popor ,in aceeasi perioada de timp , democratia si dictatura . Unde era prosperitate si unde era saracie , in Germania de Vest sau in Germania de Est , in Corea de Sud sau in Corea de Nord , in Taiwan sau in China comunista ? De ce basarabenii preferau si prefera Romania cu democratia ei schioapa si nu „paradisul comunist” al dictatorului Voronin ? De ce germanii din Romania lui Ceausescu emigrau pe capete in Germania de Vest si nu in Germania comunista a dictatorului Honecker ? De ce nostalgicii comunisti din Romania nu emigreaza in Cuba sau in Coreea de Nord sau in China sau in Belarus sau in Basarabia sa lupte alaturi de Voronin inmpotriva propriului neam asa cum au mai facut-o tovarasii comunisti ai lui Ceausescu ( Botnaras , Leontin Salajan , Al. Moghioros , Vasile Luca ,Ana Pauker , tatal lui Petre Roman , Brucan , Gogu Radulescu , Th Georgescu ,tatal lui Iliescu ) ?

    Apreciază

  118. elis permalink
    mai 23, 2010 10:01

    @ D-nul Lary, inteleg bine la ce va referiti, eram doar curioasa sa aflu de la Ovidiu, sustinator al „dictaturii luminate”, ce inseamna sau macar daca stie ce spune. Este un paradox paradoxal, asta ca sa fiu si eu in ton (vad ca este la moda)!!! :-))) Dictatura, prin insasi definitia cuvantului, inseamna o forma de guvernare despotică, tiranică a unui stat si nu poate fi in nici un caz luminata, intunecata sau altceva. Dictatura este o dictatura si atat, in fruntea caruia se afla un dictator, iar dictator inseamna o persoană care exercită o activitate tiranică; tiran; satrap; despot. Si nici macar el poate fi „luminat”.

    Apreciază

  119. mai 23, 2010 10:13

    Gen. „Stănculescu Regret că am lăsat puterea din mână şi am dat-o societăţii civile.Trebuia să fac o dictatură militară timp de doi ani, să las să se sedimenteze lucrurile şi apoi să dau ţara poporului.
    Acum regret!”
    –––––
    „De ce basarabenii preferau si prefera Romania cu democratia ei schioapa si nu “paradisul comunist” al dictatorului Voronin ?”
    –––––––––––
    De-aia a castigat Voronin alegerile cu 43%
    ––––––––––––
    Ion Iliescu: „Nicolae Ceausescu a intinat numai numele Partidului Comunist Roman”
    –––––
    Da, aici a avut dreptate Iliescu, Ceausescu nu era comunist! de-aia l-au si omorat.
    ––––––––-
    CTP, ziarist la „Adevărul“ acum 20 de ani, crede că Revoluţia a fost mai degrabă anti-Ceauşescu decât anti-comunism.
    au strigat „Jos Ceauşescu!”, nu „Jos comunismul!”
    ––––––––––––––––
    Deci Ceausescu a fost un dictator anti-comunist!
    – –––––––––––––
    Noua dictatura va face ordine, in 24 de ore toti oligarhii si actualii guvernanti vor fi arestati si judecati averea lor va fi confiscata.

    Parlamentul si guvernul se dezfiinteaza.
    Iar Tribunalul poporului va judeca actuala putere care a facut praf din economia statului roman, si din banii lui Nicolae Ceausescu.

    Cine va critica dictatura va fi arestat pe moment FARA JUDECATA.

    Apreciază

  120. Florin permalink
    mai 23, 2010 10:40

    Dragul meu Ovidiu,
    Am impresia ca nu conversam aici ci doar ne insultam politicos. Am inteles ca este blogul tau si chiar se vede cum vrei sa il tii sub „dictatura”. Faptul ca nu doresti sa raspunzi la intrebari este optiunea ta dar este in acelasi timp si non-comunicare. In sfarsit, am primit mingea la fileu si este timpul sa o returnez intr-un fel sau altul (din simplul motiv ca imi place comunicarea).
    Consideri ca nu sunt barbat dar am 7 ani de armata in spate, indirect m-ai facut prost si lenes (dar pe tine nu te poate cenzura nimeni), iar unde am ajuns acum habar nu ai. Geografic vorbind sunt in Cape Town (la munca nu la vizionat meciuri de fotbal cum poate iti imaginezi). Ce sa mai inteleg din jignirile pe care mi le-ai adus? Daca parintii mei au dus-o greu in acea perioada inseamna ca erau prosti sau lenesi? Ai bunul simt si in urmatorul mesaj te rog sa iti ceri scuze pentru afirmatiile facute. Vrei sa ma jignesti personal (chiar daca nu ma cunosti) nu am nimic impotriva insa nu indrepta jignirile in alta parte.
    Vrei sa vorbim de batrani? Sa stii ca intretin unul. Vrei sa stii daca imi ajut parintii si sora? O fac si pe asta. Vrei sa stii daca de cate ori sunt oprit pe strada pentru cauze caritabile particip cu ceva? Nu am refuzat niciodata. Vrei sa stii daca am fost solidar cu cei loviti de calamitati in tara? Am trimis si acolo cativa saci. Nu sunt probleme cu care ma mandresc si as fi preferat sa nu existe acest probleme.
    Am impresia ca nu sunt intelese cuvintele mele. Exemplul pe care mi l-ai dat despre India este exact acelasi pe care ti l-am dat despre Germania. Cu alte cuvinte indienii o duc mai bine decat noi la fel cum noi o ducem mai bine fata de nemti. In primul rand in India nu se mananca paine ci orez (care se cumpara la sac cu 50 de dolari sacul), iar in al doilea rand te provoc sa incerci o saptamana macar sa mananci de 3 ori pe zi orez fiert sau orez alb cum este denumit (fara nimic altceva) si sa imi spui ce nivel de trai este acela. Banuiesc ca exemplul tau cu painea era doar unul ipotetic?
    Nu sunt la zi cu stirile dar din cate imi aduc aminte a trecut ceva timp de cand Voronin a parasit scaunul sau regal.

    Apreciază

  121. mai 23, 2010 11:17

    Eu sunt de parere ca daca populatia nu pune presiune pe Guvern si Parlament…nimic nu se va schimba. Daca stam asa si acceptam ca toti incompetentii pusi pe furat sa ne conduca…viitorul nu pare prea roz. In fiecare partid exista oameni de calitate, competenti, pusi pe treaba, oameni care nu ies in fata din cauza ca nu sponsorizeaza campanii, nu baga bani in partid, nu au relatii sau nu dau dovada de servilism politic . Acesti oameni pot iesi in fata doar daca gastile politice nu sunt acceptate de popor.

    De ce nu reactionam?
    Ne ataca zilnic, ne fura, ne pun in genunchi…si noi acceptam. Stiu, trebuie sa ne exprimam democratic prin vot….dar cand votul nu mai functioneaza, cand orice am alege e prost, ce facem?

    in clipa in care DNA-ul va ancheta si Justitia va baga la puscarie alti politicieni sau afaceristi verosi cu dosare penale, iarasi, garantat nu isi va mai permite nimeni sa-si bata joc de statul roman.

    Pentru ca nu putem sa iesim din zona „hotilor lenesi” decat prin masuri radicale, sangeroase, a la Tepes si Cuza Voda, daca ne uitam un pic in istorie.

    Romania are nevoie de dictatura!

    Apreciază

  122. elis permalink
    mai 23, 2010 11:24

    @D-nul Florin, sunteti totusi norocos ca, persoana in varsta pe care o aveti in intretinere mai este insa in viata. Ca „proasta” si „lenesa” de bunica-mea care a muncit toata viata ei pe ogoarele colectivului dimineata si dupa amiaza se ducea la servici ca sa ne asigure strictul necesar, tocmai a murit acum 2 saptamani. Eu nu vreau sa-si ceara scuze Ovidiu ptr ce a spus, pentru ca efectiv nu am nevoie. Am inteles foarte bine pozitia dansului in aceasta „ecuatie” si nu-mi ramane altceva de facut decat sa ma retrag. Poate am fost prea severa, sustinand mai sus ca, este o pierdere de timp postant comentariile personale pe acest blog. Intre timp mi-am dat seama ca am gresit. Am avut ocazia sa citesc parerile, opiniile, experientele triste acumulate in timpul vechiului regim si care au lasat amprente serioase in sufletul multor oameni. Va multumesc tuturor si va doresc numai bine!!!

    Apreciază

  123. mai 23, 2010 11:42

    Daca am ajuns noi sa importam si scobitori, in vreme ce padurile Transilvaniei au fost masacrate si vandute pe aproape nimic unei strainatatii cinice, cum putea fi rentabil?

    Degeaba faci rost de un bici superlativ, daca n-ai pe spinarea cui sa-l aplici. Si mai e si placerea de a auzi sclavii gemand. La ce folosesc banii, daca oligarhii nu mai au pe cine chinui?

    Ce lume e aia, in care cei ce batjocoresc poporul se supara tot ei ca poporul este batjocorit? Trebuie terminat o data pentru totdeauna cu poporul roman, dar trebuie pastrati, la nivelul intregii tari, cam 300 de reprezentanti ai sai, fara meserie si fara nicio pretentie.

    Acestia trebuie obisnuiti sa se hraneasca din natura, mancand, de exemplu, radacini de copaci, dupa ce platesc impozite pentru aceasta risipa de resurse. Ar trebui luate masuri ca ramasii in viata sa nu se mai inmulteasca.

    Stapanii livezilor n-au dreptul sa uite ca, inainte de eutanasierea medicilor, dascalilor, pensionarilor, studentilor, elevilor si a gazetarilor – sa-i cuprinda pe toti acestia intr-un santier national dedicat castrarii sarguincioase a celor ce vor ramane in viata.

    Romania are nevoie de dictatura!

    Apreciază

  124. Florin permalink
    mai 23, 2010 12:14

    D-na Elis,
    Aveti dreptate, da, probabil ca este o pierdere de timp postatul de mesaje pe acest blog. Dar tinand cont ca suntem intr-un stat democratic (in care ne putem spune parerile fara perdea) atunci macar sa le spunem sustinatorilor PCR cum nu am vrea noi sa fie in comunism. Poate ca, in viitor, cand vor ajunge iar la putere (Doamne fereste) sa fie constienti de necesitatile poporului pe care il reprezinta.
    Cum in Germania in momentul de fata exista o puternica miscare neonazista (din fericire tinuta strict sub control) probabil ca si la noi vom vedea in curand un grup neocomunist. Daca comunistilor li s-ar misca rotitele si ar intelege ideile socialiste, ar vedea ca exista ceva mai interesant decat comunismul. Pacat ca exista internetul care ii tine departe de carti.
    Metoda care trebuie aplicata pe acest blog este ignoranta fata de cei cu idei masonice (si cred ca am spus totul prin acest cuvant), noua revenindu-ne dreptul (cat il avem) de a posta mesajele anticomuniste (macar copiii din ziua de azi care citesc acest blog sa inteleaga istoria asa cum a fost ea si nu cum le convine unora sa o vada).
    Pentru Ovidiu o intrebare:
    Cine crezi ca este cel mai calificat om pentru functia de dictator in ziua de azi, fara sa il luam in considerare pe Basescu?

    Apreciază

  125. mai 23, 2010 12:54

    Calin Popescu Taricenu ! cel mai potrivit !

    Nicolae Ceauşescu: vanzarea a peste 200.000 de etnici germani către Republica Federală Germania.

    „Piesa de teatru “Sold Out”, cu care Gianina Cărbunariu a impresionat spectatorii germani, a readus în atenţia opiniei publice problema vânzării etnicilor germani de către Nicolae Ceauşescu, în perioada 1968-1989. Un adevărat comerţ cu oameni, din care fostul dictator ar fi obţinut un miliard de mărci.

    Negocieri la hotel

    De curând, ziarul german Sieben-buergische Zeitung, sub semnătura lui Ernst Meinhardt, a publicat un interviu cu cel care a fost, în toată acea perioadă, negociatorul guvernului federal german cu autorităţile române, dr. Heinz Günter Husch. Conform acestuia, înţelegerea cu partea română a însemnat, practic, plătirea unei sume de bani, în funcţie de pregătirea şi de vârsta fiecărui etnic german, în schimbul acordării acestuia, de către România, a paşaportului şi a dreptului de a părăsi ţara, pentru a se stabili în RFG.2
    ––––-
    BINE AI FACUT CEAUSESCULE

    Apreciază

  126. cata permalink
    mai 23, 2010 21:12

    ovidiu te felicit pentru tot ceea ce ai scris aici , si ai perfecta dreptate. Ceausescu a fost va ramane un mare patriot si un om care a construit Romania asa cum sa priceput el mai bine si a simtit si a si reusit sa construiasca o Romanie frumoasa. cei care il blameaza pe ceausescu ar trebui sa se puna in locul lui si sa vada daca ar putea sa faca ce a facut el . acest sistem dupa revolutie democratia ce a facut pentru romania nimic sa daramat munca parintilor nostri tot ce au construit ei si ne-am ales cu o tara vai de ea CEAUSESCU VA RAMANE SCRIS IN ISTORIE SUNT SIGUR EPOCA DE AUR

    Apreciază

  127. mai 23, 2010 21:28

    @Cata,
    iti multumesc frumos !!!!

    Apreciază

  128. un nenostalgic permalink
    mai 24, 2010 11:43

    Comunismul este cea mai buna oranduire sociopolitica pentru hoti,lenesi si prosti. Desi v-au omorat ,,eroul”, l-ati votat pe Ion Ilici Iliescu-KGB. Sa va fie de bine!

    Apreciază

  129. cata permalink
    mai 25, 2010 19:41

    pentru un nenostalgic
    daca tu imi aduci argumente ca aceasta democratie din romania este mai buna decat comunismul esti tare, pe iliescu nu l-am votat eu il consider un tradator de tara care a distrus aceasta tara, ce au cladit parintii nostrii au distrus muistii astia in 20 de ani , misto nu , adica daca tu muncesti o viata intreaga ca un prost sau ca un hot si aduni toata viata si ajungi la un nivel te trai destul de bun ai masina vila proprietati conturi in banca si vine fituu si fute tot intr-un an de zile si te trezesti si cu datorii la banca , ce zici e misto nu , asa este romania , suntem varza fratioare .

    Apreciază

  130. decembrie 17, 2010 18:09

    Nu traim in democratie, stati voi linsititi. Traim intr-un fel de neo-comunism, unul mai bland si mai permisiv in care avem iluzia de libertate, adica am adoptat si noi niste reguli de la statele occidentale ca sa parem ca am scapat de comunism.
    Aceiasi oameni cu aceeasi viziune ajung la putere, iar daca cineva tanar, care nu a trait acele vremuri ajunge cumva destul de sus, cei batrani ii dau de ales: ori faci ca noi, ori te dam jos. 20 de ani nu sunt de ajuns ca sa se schimbe ceva, poate inca 30-50. Deocamdata, ne invartim in acelasi cerc vicios.

    Tin sa spun ca eu nu am prins comunismul; aveam fix 1 an la revolutie, asa ca nu stiu mai nimic despre regim si despre Ceausescu, dar am auzit despre frig, cozi, tradatori si cam ce au discutat mai sus cei care chiar l-au trait. Nu pot decat sa ma cutremur cand citesc despre muncitorii care au murit la canal, copii cu malformatii lasati sa moara, copii batuti la scoala (despre care am citit si in literatura, dar parca e mai tangibil aici), cozile pentru a lua ratia de mancare si teama in care traiau toti.

    Bunica mea spune ca un lucru bun a facut Ceausescu pentru tara: locuri de munca si case pentru toti. In plus, puteai sa iti lasi copilul singur Cat si ce trebuia sa faci pentru asta, nu mi-a spus asa ca nu ma pronunt. Si da, pentru asta sa fost un regim. Dar ce faci cand minusurile sunt mai multe decat plusurile?

    Nu cred sondaje, nu cred materiale si ce spun televiziunile, pentru ca toate astea sunt o forma de manipulare a omului comun, care nu cunoaste dedesubturile. Asta inseamna peste 90% dintre romani, nu?

    Chiar nu as avea motiv ca sa scriu pe acest blog, insa trebuie sa va povestesc ceva, o simulare creata de profesorul nostru de istorie acum vreo 12 ani.

    Acum 12 ani, cand preda istorie la o clasa din liceul Sava din Bucuresti, s-a intamplat, intr-o zi, cand ajunsesera la regimul comunist – 2 fete au intarziat la ora. Era si prima ora.
    Stateau pe hold si se indemnau una pe alta sa intre, vorbeau cu teama despre cum o sa le pedepseasca, si nu au vazut ca prin spatele lor a trecut un profesor ce mergea la ora lui si le asculta. Intr-un final, fetele au intrat in clasa, s-au scuzat, etc. iar proful acela a mers mai departe si apoi in pauza, in cancelarie, i-a povestit amuzat profului de istorie dialogul dintre cele doua fete.
    La urmatoarea ora de istorie, proful a reprodus exact dialogul dintre cele doua, sub privirile socate ale lor si a spus ca in clasa are un turnator care ii spune tot.
    Peste o saptamana, s-a intamplat ceva extraordinar cu acea clasa. Toti elevii stateau intorsi fata de ceilalti, nu mai vorbea nimeni cu nimeni, nu mai radea nimeni si era o atmosfera extrem de tensionata. Evident, nimeni nu se recunoscuse turnator si toti ii banuiau pe ceilalti.
    Profesorul de istorie a ras si le-a spus „vedeti? asa era pe vremea regimului comunist”. Apoi le-a povestit tot si i-a lamurit ca nu exista nici un turnator printre ei.

    Daca asa ceva este posibil intr-o singura saptamana, nici nu vreau sa imi imaginez cum era pe atunci. E drept ca acum e greu, toata lumea e corupta, nu sunt bani destui si batranii mor de foame si stau fara medicamente, ne-am indatorat rau de tot si asa mai departe, nu-i mai pasa nici unui politician de tara, dar calitatea vietii oamenilor per total e mult mai buna!

    Poti sa spui ce vrei, ca nu iti da nimeni in cap. Poti calatori, poti chiar sa te stabilesti in alta tara daca doresti! Razi cu prietenii, vorbesti cu ei vrute si nevrute, comentezi si critici tot fara sa te temi ca o sa te toarne si familia ta va suferi din cauza asta! Ai caldura si electricitate, nu mai stai la cozi enorme pentru o paine, nu ti se numara mancarea la sute de grame, iar daca te zbati destul si te multumesti cu putin, nu o duci foarte rau! Nu imi vine sa cred ce citesc in aceste comentarii, nici nu exista comparatie!

    Domnule Ovidiu, sunteti cu 13 ani mai mare decat mine, dar zau daca nu pareti cateodata imatur in comentarii. Aici nu este vorba de „pe mine nu ma convingeti”, pentru ca e evident ca v-ati ales deja partea si nu o sa cedati prea usor; este vorba sa inteleaga cei tineri care nu stiu nimic despre comunism (inclusiv eu) care este adevarul.
    Trebuie sa invat despre trecut pentru ca am datoria morala sa nu fac aceeasi greseala de doua ori.

    Pentru noi, cei care nu sunt in politica, politica e de doi bani. Suntem oameni si pentru noi conteaza CUM TRAIM.

    Traim in frica sau avem doar grija zilei de maine? Avem ce ne trebuie? Putem sa speram la altceva daca nu suntem satisfacuti de ce avem?

    Diferenta esentiala intre comunism si acest neo-comunism este ca AVEM DE ALES.

    Apreciază

  131. decembrie 19, 2010 18:23

    @DeeDee..
    Compunerea ta ın cateva cuvinte suna cam aşa:
    Nu şti mai nimic despre comunism dar ai vazut filmul aşa zisei „revolutii”, erai tu mic şi ai adormit la final, dar tzi-a povestit bunica ta şi cu aceasta auzelnita vi sa faci diferanta ıntre ce a fost atunci cu ce este astazi?
    Mah baiatulu’ tatii, mai citeşte şi tu ceva istorie da’ ai grija sa nu fie cea Patapievista…ca nu o sa mai potzi face diferenta ın toata viatza ta…

    Apreciază

  132. decembrie 20, 2010 11:13

    @Ratăcitor Printre Stele

    In primul rand, „fata tatii”.
    In al doilea rand – mai citeste o data, ca nu ai citit bine. Am zis eu ceva acolo de revolutie? Normal ca nu. Ar fi ipocrizie din partea mea, avand in vedere ca eram bebelus atunci.

    Experimentul despre care am vorbit este perfect adevarat. Sau chestionezi validitatea lui?

    Cat despre „mai citeste si tu istorie” – profesorul acela de istorie era cu adevarat bine documentat, pasionat de istorie (cea adevarata) si mereu a fost capabil sa citeasca printre randuri. Poti sa ma insulti pe mine – am alte preocupari acum decat istoria, dar nu insulta un istoric de talia lui, pentru ca pe asta nu ti-o iert.

    PS: macar eu am avut curajul sa spun ce varsta am (si, implicit, am fost pregatita sa imi iau critici pentru faptul ca am vorbit fara sa o fi trait). Dar trebuia sa relatez acel experiment, pentru ca cei ca mine sa inteleaga.

    Apreciază

  133. decembrie 20, 2010 15:16

    @DeeDee..
    Draga mea, batranul tau deşeu cu siguranta e unul din turnatori ce i-a pus Ceauşescu coaiele pe moatze. Şi a propos de turnatorie cotoiul tau e meseriaş ın d’alde d’astea ca aia facea pe vremuri…Scria scrisori banale ori desena oi şi boi ascuns ın glugile de coceni pe care le trimetea ın İsrael…acolo fiind descifrate de rabini:)
    İstorie? Hmm…da, mari istorici aştia ın Razboaiele Moasului…

    Apreciază

  134. decembrie 20, 2010 20:04

    @Ratăcitor Printre Stele

    Scuza-ma, civilizat nu esti capabil sa vorbesti? Bagi cam prea multe „bile negre” in tabara pro-comunistilor, cum vreti sa ii mai convingi pe indecisi?XD

    PS: Cand am citit ultimul tau mesaj, nu mi-am putut represa un gand rautacios „ce bine le stie, parca ar vorbi din experienta:))”

    De curiozitate, tu cati ani ai si ce faceai pe „vremea aia”?

    Apreciază

  135. decembrie 20, 2010 23:35

    Eh nua, sigur ca pot fi şi rafinat, daca vreau binentzeles 🙂
    Cu anti-comunişti ınsa sunt foarte acid:)
    Eram la ora de biologie pe vremea aia,

    Apreciază

  136. decembrie 20, 2010 23:47

    Deci am cei 7 ani de acasa ca sunt nascut pana ın lovitura din 89′,
    Aia nascutzi in eprubeta prin clonare artificiala sunt cei de dupa 89′ şi din aceasta cauza nu-i au…
    Sunt fiu de activişti de partid şi deacolo ştiu şi eu cate ceva:))
    Deci şi eu am curajul sa recunosc şi ma şi mandresc cu asta…

    Apreciază

  137. elis permalink
    decembrie 20, 2010 23:56

    Ratacitor Printre Stele, ti se potriveste perfect nickname-ul!!! Tu de fapt esti acid cu cei anti-comunisti sau cu anti-Ceusescu???

    Apreciază

  138. decembrie 21, 2010 00:20

    Ete na…nu o sa-ti dau in cap penru ca esti fiu de activisti de partid si pentru ca stii ce stii de acolo; este evident ca ai avut o viata mai roz decat altii, si de asta vezi cu indarjire doar partea plina a paharului, dar nu vad de ce sa te judec pentru asta.

    Nu mi se pare insa corect sa te vezi deasupra tuturor celor nascuti dupa 86 si sa ii numesti „clonati” si „nascuti in eprubeta” si sunt sigura ca cei 7 ani de acasa se refera la educatia de baza si comportament in societate – iar comportamentul ti-e pus la incercare cand discuti in contradictoriu, nu cand discuti amicabil cu oameni care au aceeasi parere ca si tine.

    Eu sunt si anti-comunista, si anti-ce se intampla acum. Nu-mi pasa de ideologii; mereu a existat coruptie, si mereu va exista, doar ca atunci era atent musamalizata.
    Mereu cei de la putere vor fi „favorizati de soarta”. Nu exista sistem de organizare politic 100% corect, deci nu vad de ce sa ma mai cramponez de asta 😦

    Stii ce ma intereseaza in toata povestea asta? Drepturile omului. Si numai asta.
    Acolo unde drepturile omului sunt respectate, se traieste mai bine. Acolo unde ti se da de ales, ai macar iluzia ca iti faci viata singur. Poti sa lupti pentru ceea ce crezi, poti sa traiesti cu constiinta si cu inima libere! Incercarile sunt altele acum, si oamenii trebuie sa se descurce singuri atunci cand statul ii paraseste – acum este momentul cand, cu adevarat, oamenii devin puternici.

    Sunt sigura ca undeva in coltul unui ventricul aglomerat poti si tu sa apreciezi acest lucru, in ciuda convingerilor tale. Iar daca ma insel si nu o poti face, ma tem pentru umanitatea ta:(

    Apreciază

  139. decembrie 21, 2010 00:32

    Elis, sa nu-mi spui ca eşti din gaşka care accepta Ceauşismul drept natzionalism:)

    Apreciază

  140. decembrie 21, 2010 00:44

    Mah fata, aia ce traitzi voi acolo ın Romania nu e neu comunism aia e pupncurism proamerican, de ce nu ıncerci sa ıntzelegi,

    Apreciază

  141. elis permalink
    decembrie 21, 2010 00:45

    Ratacitor printre Stele, cred ca nu ai avut rabdare si timp sa citesti comentariile mele de mai sus, sa intelegi parerea mea vizavi de Ceausecu si de perioada cat a condus el Romania. Cei mai frumosi ani din viata mea (copilaria si adolescenta) au fost sacrificati in timpul dictaturii. Sigurele merite pe care i le recunosc „prea iubitului” sunt, invatamantul si neamestecul Romaniei in politici externe. La fel ca si Dee Dee, sunt anti-comunista si anti-ce este acum, doresc sa avem o tara unde traiul decent sa ne fie recunoscut.

    Apreciază

  142. decembrie 21, 2010 01:03

    Imi cer scuze, nu am citit comenturile,

    Elis, daca suntetzi voi ıntr-atat de deşteptzi de ce nu ghiçici o ecuatzie a carui rezultat sa duca Rom la o viatza mai buna?
    Vrei sau nu vrei sa accepti ınsa afla ca Romania mai poate fii scoasa din rahat numai de oamenii care se pricep ın labirintul ekonomik communist…

    Apreciază

  143. decembrie 21, 2010 01:07

    Nu e dragutz sa va datzi like singure:)))

    Apreciază

  144. elis permalink
    decembrie 21, 2010 01:24

    Ratacitor Printre Stele, eu nu-mi dau singura „like” dupa cum bine se vede mai sus, insa dau „like”, comentariilor care sunt de bun simt si constructive.
    Legat de comunism, nu stiu sa-ti spun prea multe, nu am studiat „Das Kapital” , ca sa gasesc solutia salvatoare pentru Romania. Am trait 20 de ani in comunismul din tara si eu pe acela il cunosc de care acum ma leaga o trista si jalnica amintire. Tot ce stiu si ce vad, este ca Elvetia nu a avut o politica economica comunista si nici Gemania sau Norvegia (lista mai poate continua) si nu au atins niciodata fundul sacului asa cum s-a intamplat la noi si cum inca se mai intampla. Pentru ca nu uita Ratacitor Printre Stele, la ora actuala sunt tot comunistii la putere dar cu o alta fata!!!!

    Apreciază

  145. decembrie 21, 2010 01:56

    Aia de la putere nu sunt comunişti ci KGB-iştii, fii mamici CİA…
    Deci puterea actuala nu e neo-comunista ci neo-capitalista…İar ın Ro. suna cam aşa:
    Ai 6 vaci, costuri cat de 10, mulgi doar 3, alergi bezmetic printre ele, mai aduci personal pentru alte 5, dai faliment si dai vina pe bou.

    Apreciază

  146. elis permalink
    decembrie 21, 2010 02:22

    @Ratacitor Printre Stele, cel mai bun raspuns pe care pot sa ti-l dau, este insasi postarea unui domn Lary din 21.05.2010 care spune cam asa: “Pacatul” fundamental al capitalismului este ca imparte bogatia in mod inegal iar “virtutea “comunismului este ca imparte saracia in mod egal ! Ceausescu nici macar saracia n-o impartea in mod egal. Nomenklatura de partid si securitatea ( cata frunza si iarba ) traia bine si traieste bine si astazi , ca doar ei au condus si conduc Tara . Auzim deseori sintagma ” daca ar veni iar comunistii la putere “. De unde sa vina ? Din Luna probabil, ca… comunistii de pe Pamant sunt la putere neintrerupt de 20 de ani, incat au avut timp sa devina si anticomunisti . Iar securistii sunt noua burghezie proletara de care si Lenin ne spunea sa ne ferim . Cei care-l regretati pe Ceausescu si comunismul ( fiindca nu pot fii despartiti ) inseamna ca n-ati inteles nimic in cei 20 de ani . O…sancta simplicitas ! adica o..sfanta prostie ! Sincer , imi este mila de inocenta voastra.

    Apreciază

  147. Observatorul permalink
    decembrie 21, 2010 11:11

    Elis draga, nu stiu ce ai inteles tu din capitalism si comunism, dar inclin sa cred ca nu ai inteles nimic. La noi in Romania la ora actuala, guvernantii nu au ideei, nu au un plan, nu au nimic. Guvvernantii nostrii fac experimente, daca iasa bine, daca nu, asta e, mai incercam odat si inca odata si tot asa. Probleme Romaniei nu sunt chiar asa de grave, dar din pacate experimentele le fac sa fie grave. Cei care conduc Romania de 20 de ani, sunt cei care au tradat Comunismul, sunt cei care l-au tradat pe Ceausescu, sunt Capitalistii, infiltrati in partid, au fost de fa pt „Calul Troian”. Acesti oameni l-au mintit pe Tovarasul Nicolae Ceausescu, i-au aratatce isi dorea sa vada. Dar, poti sa spui ce vrei, la vremea aia, am avut industrie, si asa cum a fost, a fost foarte utila. La ora asta traim doar din bisnitarai. Prea putina industrie a mai ramas in tara asta. Ii pupam in CUR pe Americani, si le facem jocurile, ii pupam in CUR pe Europeni si le facem jocurile. Adica Romania e guvernata de niste tarfe. Comunismul din China mi se pare un model destul de OK. Nu se pierde prea mult timp cu procese, iar in functie de gravitatea faptei, poti sa fi si condamnat la moarte. Nu mai denigra Comunistii, ca habar nu ai ce inseamna comunisti. Interesele pentru Romania, au fost foarte mari tot timpul de-a lungul istoriei. Din pacat in acest moment suntem intr-un mare rahat. O alta problema pe langa criza economica, suntem langa Rusia si pupam in CUR America, lucru care pe termen lung nu o sa fie benefic tarii noastre. Oricum ideeile guvernantiilor sunt a lui strabunicu, care a murit saracu asteptand sa vina Americanii.

    Apreciază

  148. decembrie 21, 2010 12:58

    Exact asta am dorit sa punctez şi eu tovaraşe Observattor…Va multzumesc ca mi-atzi dat o mana de ajutor, pentru ca am putzin probleme cu limba natatala ın sensul ca nu mai vorbesc cursiv şi ma chinui sa leg cuvintele.
    Mai sus ıi scriam lui DeeDee de anticomunişti, ascunşi prin glugile de coceni, la asta ma refeream ınsa e normal sa nu ıntzeleaga deaorece ea a crescut cu clona lui Patapievieci…
    Aceste idei ale guvernantzilor ımprumutate de la” strabunici” legiongutani care nici ın ruptul capului nu au curajul sa recunoasca crimele comise. Referitor la capitalismm aş mai adauga ca nefiind o ideologie nu va avea nicicand succes…Se blokeaza ori crizeaza cum doritzi…
    In Rom. la ora actuala tovaraşe Observator termenul de comunist este folosit ca ınjuratura deci va datzi seama ın ce stare jalnica e tzara aceasta?
    Rasismul iar o alta mare problema. Homosexualitatea la fel…şi ar mai fii o basca de probleme.
    Elis mai sus ımi spuneai de Elvetzia, Germania ş.ş.m.d.
    İa vezi tu ın care din aceste tzari bah tzigane, bah comunistule ori bah gay-ule sunt folosite pentru a ınjura pe cineva?

    Cat priveşte economia Rom. actuala? Consumerismul capitalo-imperialist a facut tzara victima. Am scris cu ceva vreme un articol pentru un blog-catalog…

    Gasind pe İnternet tot mai des termenul de CONSUMERİSM , care pentru unii CAPİTALİŞTİ cu studii ECONOMİCE pe la OXFORD, ar ınsemna PROGRES … de ce sa nu ımi dau şi eu cu parerea, doar ca un simplu CONSUMATOR , ın primul rınd pentru faptul ca acest termen de CONSUMERİSM, dupa cum ştim cu totii, nu numai ECONOMİŞTİ CAPİTALİŞTİ, nu este o TEORİE ECONOMİCA ci este doar un comportament al OMULUİ.
    Aceste termene de CONSUMERİSM şi CONSUMERİST sunt forme preluate direct din engleza, adaptate foarte uşor din punct de vedere fonetic şi morfologic, pentru ca se asociaza automat cu substantivul deja existent CONSUM şi pentru ca intra ın seria foarte bogata a ımprumuturilor şi a derivatelor moderne ın -ism şi – ist. CONSUMİSM şi CONSUMİST sunt, ın mai mare masura, adaptate, pentru ca pot parea chiar create ın romana, de la CONSUM. Aici foarte mare atentie, deoarece pare sa aiba aceeaşi transparenta riscam sa ne ınşelam.
    Dupa mintea mea, CONSUMERİSMUL este un tip de comportament al omului imprudent. Acest soi de oameni nesabuiti, cheltuie tot venitul lunar pe tot felul de gadget-uri de firma, petreceri, vacante etc.; ba chiar intra şi ın datorii pentru ca toate acestea costa ıntotdeauna cu ceva mai mult decıt suma de care dispune el. Deci cu alte cuvinte, CONSUMERİSMUL face omul VİCTİMA, iar din aceasta cauza nu poate fii acelaşi cu CONSUMUL mai moderen CONSUMİSM.
    CONSUMERİSMUL de asemeni mai poate fii numit şi ABUNDENTA ori CONSUMUL ınseamna sa ıti cumperi lucruri care tin de STİCTA NECESİTATE. Tot aici o sa mai adaug ca femeile din toate timpurile au apreciat rochiile frumoase ; diferenta pe care o vad eu astazi ıntre CONSUMERİZM şi CONSUM este binenteles RİSİPA. Deci, cınd ai ın vestiar zece rochii şi ıti mai faci una ş.a.m.d.
    “Vanzarile mari aduc caştiguri mari care sunt reinvestite “este idea de la care se pleaca … Iar acum pe timp de criza, trebuie ıncurajat consumul domnule, pentru repornirea creşterii economice… Deacord ın cazul ın care İNCURAJAM PRODUSELE ROMANEŞTİ !!
    Pe de alta parte legat de CONSUM, romanii au avut acces la credite mai ieftine fata de alte tari. Au cumparat maşini, aragaze, frigidere, telefoane, televizoare , cıte şi mai cıte. Consumul a crescut exponential ın ultimii ani. Probleme este ınsa ca banii cheltuiti de romani ies din tara şi se duc ınspre producatorii bunurilor pe care le consuma cetateni romani acestea ne fiind MADE IN ROMANİA. Deci fratilor, hai sa fim serioşi şi sa recunoaştem ca şi noi ca simpli consumatori am crizat Romania şi sa nu aruncam vina acum numai ın excrocii politicieni. Tot aici mai includem şi turizmul al carui profit destul de mare cred eu, ajunge ın Cipru, Turcia, Thailanda, İsrael sau Dubai. Prin aceste exemple vreau sa scot ın evidenta, ca daca nu vom da mai multa importanta marfurilor şi serviciilor romaneşti s-ar putea sa disparem de pe HARTA LUMİİ … cu TİMPUL…
    Aşadar, dragi ROMANİ,
    … ın ritmul acesta, consumul mare nu poate aduce nici un fel de dezvoltare fantastica ın Romania . Sa nu ne mai crizam degeaba şi sa gındim putin logic ca se poate şi fara DİPLOME la OXFORD…

    Apreciază

  149. decembrie 21, 2010 17:00

    Mai lasa-ma-n pace cu clona lui Patapievici, omule!
    Profesorul meu in nici un caz nu a fost unul dintre tradatori, din moment ce nu a fost activist de partid sau turnator, deci nu avea cum sa ajunga destul de sus ca sa faca destula distrugere.

    Cand Securitatea lui oropsea in halul asta poporul (in general intelectualii care indrazneau sa…gandeasca), cum de au reusit sa ajunga atat de aproape de el tradatorii, mai? In loc sa considere poporul ca pe un dusman, trebuia sa si-l apropie, altfel nu ar fi fost atat de usor de intors impotriva lui. A fost mintit si tradat de „aia rai”, de „capitalisti”, nu? Asta nu iti spune ceva? Inseamna ca nu tragea el sforile. Deci un lider permite sa fie mintit si poporul sufera din cauza asa. Inchide intelectualii, aratand tutror cat de frica ii e de inteligenta poporului.

    Atunci de ce il mai idolatrizati, ma? Pentru ca a fost patriot?

    Da, este ultimul conducator patriot al Romaniei si il respect si eu pentru asta. Dar nu as permite sub nici un motiv ca vremurile din trecut sa se intoarca.

    Si cred una si buna: un lider este facut din oamenii care il urmeaza de bunavoie. Trage tu concluziile.

    Sunt de acord cu ce spune „Observatorul” despre ora actuala, si subscriu. Le zici bine, omule. Devino politician si fa-ti legaturi cu mafia ca sa nu te poata ameninta „batranii” ca te dau jos daca nu faci ca ei. Si scoate-ne din stercobilina. Eu te votez, jur! Mai bine tu decat Ratacitorul Printre Stele care, cu vocabularul sau, nu ar putea pretinde respect nici de la o piatra de rau.

    Apropo, „bah tzigane” e injuratura in tari ca…Italia, Franta. Cu homosexualii nu as putea spune, pentru ca la noi nu fac parada. Poate in America? Iar „bah, comunistule”…ia sa ma gandesc…mai exista vreo tara fosta comunista care se gandeste la vremurile trecute asa ca noi? Nu cred…poate ei au un secret pe care noi nu-l stim. Sa share-uiasa nemernicii :))

    Apreciază

  150. decembrie 23, 2010 15:11

    Greu la deal cu boii mici..

    Apreciază

  151. elis permalink
    ianuarie 17, 2011 04:32

    Recviem pentru bunici | FDL.ro
    http://fdl.ro/recviem-pentru-bunici/

    Apreciază

  152. corneliunechifor permalink
    mai 23, 2011 05:36

    copii,cititi „Derusificarea si „dezghetul”:fetele regimului comunist in anii 50-60 de DAN CIACHIR

    Apreciază

  153. mai 31, 2011 17:04

    Cel mai tare articol

    Apreciază

  154. comunist permalink
    august 24, 2011 21:30

    traiasca ceausescu ,secretarul general al partidului comunist roman,presedintele republicii socialiste romania ,comandantul suprem al fortelor armate si securitatii statului,TOVARASUL NICOLAE CEAUSESCU!!!!!!!!!!!!!!!!!URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PCR,PCR,PCR,PCR,PCR,URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  155. Ivan Turbinca permalink
    iulie 27, 2013 09:44

    Camil Roguschi: „Nicolae Ceausescu avea in casa icoane la care se inchina. Nicolae Ceausescu a donat 1.000.000 de dolari pentru Muntele Athos. Nu prea tinea sa faca o sarbatoare din ziua lui de nastere. Elena Ceausescu nu-si comanda rochiile in strainatate. Se faceau in tara. Nicolae Ceausescu in toata viata lui n-a baut mai mult de 10 litri de vin rozé.”
    =======================================================================
    ce spuneti de randurile de mai sus astia care il criticati pe Ceausescu ?
    marinarul oare cate cisterne a baut?
    de cate ori la-ti vazut pe presedintii sau politicienii recenti pupand un copil?eu l-am vazut pe marinar lovind unul nu mai vb de altele iar asta spune multe despre caracterul unui om!!stiu poate veti zice ca acei copii erau de securisti !!nu ma intereseaza ai cui erau am zis doar copii !!iar daca inainte de 89 am dus-o mai greu a fost pt a nu mai fi sclavii camatarilor(stiti voi care)marii *binefacatori* de la fmi,bm si altii
    Ceausescu a fost mintit de cei din jurul lui ,de ce cand mergea prin vizite se umpleau tarabele iar cand pleca se goleau, se mintea el singur?nu, n-are logica !! n-a fost nici o revolutie ,a fost lovitura de stat pt a distruge romania ,nu el a dat ordin sa se traga in oameni ci *ceilalti* pt a da vina pe el iar noi am bagat botul ca fraierii !! ce s-a construit in romania dupa revolutie ? !! raspuns: o p,,,,,, !!!tot ce s-a construit ,acum s-a distrus si vandut
    iar cei care sunteti plecati pe-afara sa stiti ca asta se doreste , DEPOPULAREA ROMANIEI pt a face loc altora !!

    Apreciază

  156. mihai viteazul permalink
    mai 5, 2016 01:22


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.js(Jigodiile, javrele ș hienele) trădătorii l-au ucis și odată cu el au distrus și România cu totul… învățământ, sistemul sanitar, cultura, combinate, fabrici, uzine, agricultura, minerit, exploatare resurse naturale, topitorii, au furat pădurile codrii întregi, ne-au vândut toate resursele metale rare si pretioase (aur, argint, uraniu, cupru, wolfram, platina etc etc), gaze naturale, petrol etc etc …. criminali ordinari luată draku de jivine de viermi imputitilor

    Apreciază

Trackbacks

  1. Gelu: “Revolutia fiind deturnata de securisti dupa ce acestia s-au tradat si impuscat conducatorul care nu-i lasa sa fure dupa inimile lor de jivine spurcate. « Nicolae Ceauşescu
  2. Gelu: “Revolutia fiind deturnata de securisti dupa ce acestia s-au tradat si impuscat conducatorul care nu-i lasa sa fure dupa inimile lor de jivine spurcate” « Nicolae Ceauşescu

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura