Sări la conţinut

Claudia Rus: „Nadia Comaneci, venea neanuntata la Nicu Ceausescu,pentru ca era geloasa. Nadia Comaneci avea doua lingurite suflate cu aur, cu care numai ea manca“. Vezi 2 video, despre Ion Iliescu.

august 1, 2010


Nicu impreuna cu Nicolae Ceausescu 1984
Pe 1 septembrie, Nicu Ceausescu, mezinul ultimului simbol comunist al Romaniei, ar fi implinit 59 de ani. Nu stim care ar fi fost viata lui daca ar fi trait, nu stim daca l-ar fi multumit sentintele care acum, dupa atatia ani, au stabilit ca nu se face vinovat de nici una din faptele pentru care a fost acuzat, asa cum nu stim adevarata sa fata, cunoscuta doar de cei care i-au fost prieteni sau subordonati.

Cabana lui Nicu Ceausescu Sibiu
Arestati si amenintati cu arma

Familia Rus din Sibiu a fost aproape de Nicu Ceausescu in oaza de liniste pe care acesta si-a construit-o in Marginimea Sibiului, intr-o zona parca rupta din rai, aflata intre localitatile Saliste si Vale. Oameni harnici de pe meleaguri bistritene, familia Rus s-a angajat la gospodaria de partid de pe langa Consiliul Judetean Sibiu, iar Nicu Ceausescu a fost al treilea primse cretar care a trecut pragul vilei de protocol administrate de ei. Cand deschid discutia despre Nicu, domnul Rus se intuneca la fata. Povesteste cu tristete despre declara tiile pe care a trebuit sa le dea unui procuror din Constanta, sub amenintarea armei, in zilele imediat urmatoare caderii regimului co munist.

Nicolae Ceausescu o premiaza pe Nadia Comaneci, 19 august 1976

Fetele sale, eleve pe atunci, au primit scris pe biletele ce trebuiau sa declare in fata camerelor de filmat. Doamna Rus a fost arestata si „uitata“ o zi intreaga incuiata intr-o camera de la Primaria din Saliste. O tacere stanjenitoare m-a facut pentru o clipa sa cred ca nu va avea loc nici o discutie… Din ferici re, doamna Rus, o femeie deosebita, ridicand o privire calma si senina spre sotul ei, incepe sa povesteasca: „Avem o datorie morala fata de Nicu sa spunem adevarul. Atunci am fost amenintati cu armele si ne-a fost frica. Aveam fetitele cu noi… Si ele au fost speria te… Casa a fost plina de militari cu mitraliere atintite spre noi. Ne intrebau de arme, de crime, de groza vii despre care noi nu aveam cunostinta. Niciodata in curtea din Saliste nu s-a tras vreun foc de ar ma de catre Nicu Ceausescu sau de vreo persoana din anturajul sau“.

Valentin, Elena, Nicu si Zoia Ceausescu
Avea un cult pentru Dumitru Farcas

Nicu Ceausescu a fost un om bun. Inainte de a veni prima data la vila, am fost instruiti de sefii nostri sa inchidem animalele in grajduri si copiii in casa, ca sa nu-l deranjam pe «tovarasu’». Asa am facut… Un timp, Nicu nici nu a stiut ca avem copii. La inceput, i s-a adus alaiul de bucatari, ospatari, dar pentru putin timp, pentru ca s-a atasat de noi si era multumit de serviciile noastre. Nu era om greu de multumit. Era pretentios doar in privinta curateniei, asta trebuia sa fie impecabila. Intr-o zi, venind neanuntat, a vazut-o pe una dintre fetite, si atunci ne-a certat ca le-am tinut in casa.

Din ziua aceea totul a intrat in normalitate: animalele si-au recapatat libertatea, ba chiar s-au ales cu adaposturi noi, fetele noastre se puteau plimba nestingherite, de multe ori Nicu jucandu-se cu ele. Era respectuos si educat. Ii placea sa aiba in anturajul sau oameni isteti si cu bun-simt. Multe lucruri neadevarate s-au spus despre Nicu… Nu este adevarat ca bea excesiv sau ca era violent. Este adevarat ca ii placeau petrecerile, dar ele erau in limite normale. Nu bea cand avea de discutat lucruri importante sau cand trebuia sa ia decizii. Alaturi de el, la masa, stateau oamenii care il insoteau de obicei si care-i deveneau prieteni… nu tinea cont ca este soferul, croitorul sau doctorul… nu facea diferente. Era prieten cu Sergiu Cipariu, de la ansamblul din Orlat. Acesta venea si-i canta cu saxofonul. Era fascinat de muzica populara si avea un cult pentru Dumitru Farcas, care a fost si el invitat la Nicu“, povesteste doamna Rus.


„Il enerva sa se stie pazit“
Multe lucruri s-au construit la vila cat a fost el prim-secretar, chiar si o pista pentru aterizarea elicopterelor, care nu a fost insa folosita niciodata, o cabana pentru servirea mesei, teren de tenis, un lac… La cateva zile, de la Bucuresti, Elena Ceausescu ii trimitea cu avionul mancare gatita, pe care nu o prea manca atunci cand era la Saliste. Manca paine cu slanina sau produse facute de noi in casa. Parca si acum il vad prin curte, imbracat in blugi si tricou, cu ochelarii de soare asezati pe varful capului, ascultand cu atentie clopotele de la biserica din sat.

Toata atmosfera asta il remonta. Il enerva sa se stie pazit sau supravegheat. Oamenii din imprejurimi se invatasera cu el si il asteptau la o troita din sat si-i dadeau scrisori in care-si spuneau necazurile. De fapt, si in Sibiu, la Consiliul Judetean, se adunau oameni cu scrisori. Oprea masina in fiecare dimineata si-si facea timp pentru fiecare necajit in parte. Cand era plecat din Sibiu, soferul lui venea si lua scrisorile. Pe multa lume a ajutat Nicu Ceausescu… Si multi sasi au primit vize de plecare pe vremea aceea. Era tare intelegator si sensibil la necazurile oamenilor. Familia nu l-a vizitat niciodata la vila. El avea pareri diferite fata de parintii sai si se vedea ca incerca din rasputeri sa schimbe ceva…“.


Nu-i placea sa fie mintit

La inceput, cand a fost numit in Sibiu, Nicu Ceausescu facea incognito autostopul, ca sa afle parerile si necazurile oamenilor. Si arhitectura blocurilor a fost schimbata la insistentele sale. „Tin minte ca o data, fiind vremea secerisului, era planificata o vizita la camp, pentru ca erau anuntate productii-record. Nicu s-a dus acolo singur dis-de-dimineata, inaintea inceperii lucrului, si a gasit combinele pline cu grau, lasate de cu seara, in asteptare. A fost mare scandal atunci. Nu-i placea sa fie mintit. Pacat ca toate acestea au fost uitate in zilele acelea“, povesteste doamna Rus.

Ne plimbam acum, dupa 19 ani, pe aleile fostei vile si realizez ca de fapt si aceasta denumire a fost exagerata, pentru ca este doar o casa normala si banala, compusa din patru camere, in care locuiau si administratorii cu cele doua fete. Doamna Rus are ochii umezi de emotie: „Nimic nu mai este ca inainte“. Cu toate ca noii proprietari au deschis aici un mic strand, paragina este la ea acasa. Livada, plina de pomi fructiferi, si-a pierdut maretia de altadata. Ar suna grotesc acum sunetul taragotului… Sunt convinsa insa ca aici, sub poalele muntilor, sunt multe persoane care aprind o lumanare pentru sufletul lui Nicu Ceausescu, la biserica ce i-a fost atat de draga


„Regret ca la revolutie nu am putut spune adevarul“
Claudia, fiica cea mare a familiei Rus, se antreneaza in discutii si completeaza cu mici amanunte povestea mamei. „Eram marisoara, eram in clasa a sasea cand a venit Nicu Ceausescu la Saliste. In afara de faptul ca nu aveam voie sa povestim in sat de acasa, nimic nu a fost restrictiv pentru noi, copiii. Nicu era un om tare bun, sensibil si, daca ma gandesc acum, era chiar timid. Se juca si se purta frumos cu noi. Erau mai dificili cei care trebuiau sa-i asigure securitatea. Nu pot sa uit o intamplare de la «Lasata secului». In Marginime, este obiceiul de a se aprinde focuri pe dea luri.
Fiecare familie se straduieste sa faca un foc cat mai mare… Am facut si noi unul si eram tare bucuroase. Din pacate, au venit antemergatorii si ne-au pus sa-l stingem. Cand a ajuns Nicu, a inceput sa se uite fascinat la valvataile de pe dealuri. Ne-a chemat atunci sa ne intrebe de ce noi nu am facut foc. Am fost incantate sa-i param pe cei care ne-au stricat jocul. Spre bucuria noastra, acestia au fost pusi sa ne refaca focul. Ne-a fost drag Nicu Ceausescu… Nadia era rea si nu pot uita cand m-a pus pe mine si pe sora mea sa cautam o minge de tenis de camp pierduta in iarba. Ore intregi am cautat, fara s-o putem gasi. Ne era cam frica de Nadia. Intr-o dimineata, cand ea a ramas dormind, Nicu ne-a spus la plecare: «Sa aveti grija de ea…

Daca i se intampla ceva, voi raspundeti ». Atunci am simtit parca o incarcatura, o grija in plus… Ii placeau focurile de tabara, ii placea sa rada si sa glumeasca. Era prieten cu domnul doctor Stroie Camil, comandantul Scolii de dresaj caini din Sibiu, care si dansul era un om de treaba si foarte vesel. Cred ca din acest motiv Nicu ii cauta tovarasia. Regret ca la revolutie nu am putut spune adevarul. De fapt, atunci nici nu stiam ce se va intampla cu noi. Pacat ca Nicu a trebuit sa moara cu povara unor pacate pe care nu le-a comis. Va amintiti ca se vorbea pe la colturi ca a omorat-o pe Geanina Matei, aruncand-o pe geam?… Nu ne venea sa credem, cunoscandu-l. Uite ca vremea a trecut, si Geanina a aparut dupa revolutie din Italia, unde a trait bine mersi“.


Nadia Comaneci avea doua lingurite suflate cu aur, cu care numai ea manca“

S-a vorbit atat de mult despre femeile lui Nicu Ceausescu, astfel ca doamna Rus nu poate trece peste acest capitol: „Singurele femei care veneau mai des pe la Saliste au fost Mire la Cosa si Nadia Comaneci. Mirela era o fata foarte frumoasa, la care Nicu cred ca tinea. Mirela se purta frumos cu el si nu am auzit niciodata o cearta sau o discutie urata intre ei. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit povestindu-se despre faptul ca Nadiei i-ar fi fost smulse unghiile… De multe ori, Nadia venea neanuntata, pentru ca era foarte geloasa. Era tratata deosebit si, cu toate ca nu aveam tacamuri de valoare, ea avea acolo doua lingurite de argint sufla te cu aur, cu care numai ea manca. Nadia era tare pretentioasa. Cateodata, cei din anturajul lui Nicu mai veneau cu cate o fata, care ramanea la masa sau la cate o cafea, dar atat. La Sibiu nu stiu ce-o fi fost, dar cred ca daca voia sa-si faca de cap, la Saliste ar fi fost locul potrivit, pentru ca eram izolati si nu ar fi stiut nimeni. Tinerii din ziua de astazi fac mult mai multe. Dupa parerea mea, Nicu Ceausescu a avut un comportament mai mult decat normal“.

Publicat la: 2008-08-25 în categoria Dezvaluiri
Autor: Cristina Dunareanu (Sibiu)

In anii in care marea gimnasta a Romaniei dadea peste cap aparatele de afisare luind nota 10, Nicu isi continua viata de boem fara a se “da in stamba, precum copiii de bani gata din ziua de azi”, sustine Madalin Voicu. Invitata cu ocazia unei petreceri intr-un bar, la mare, Nadia avea sa fie in centrul atentiei fiind curtata cu incapatinare de “Printisor”, dar si de…

junele pe atunci Ion Dolanescu. Se spune ca, dupa citeva pahare, Nicu a inceput sa se arate extrem de afectuos cu Nadia, aruncind-o la un moment dat in sus, fara a mai reusi sa o prinda… Cam asa incepea o poveste de iubire intensa. De altfel, Serghei Mizil este convins ca Nicu a fost cel care a ajutat-o pe Nadia sa plece definitiv din tara.

Cu toate ca isi luase in serios rolul de om politic, asa cum dorise mama lui, in viata amoroasa a “Printisorului” au existat “mii de femei”, unele chiar din cercurile puterii, ca Elena Ciocan, secretara la UTC si pionieri, simple fete obscure – Mirela Cosa, receptionera, Lia sau Corina – dar si vedete de talia Nadiei Comaneci, Janinei Matei si sopranei Daniela Vladescu.
Constantin Panait: Prin 1987, cand Nadia era si cu Nicu, dar si cu Stefan Banica junior, a iesit un scandal urias la restaurantul „Odobesti” din Bucuresti, ca aflase Nicusor ca Nadia ramasese insarcinata cu Banica jr.

In urma cu douazeci de ani, Stefan Banica Jr. si Nadia Comaneci au format un cuplu, cei doi avand o relatie amoroasa, in jurul anul 1987, inainte ca Nadia sa fuga din Romania.

Cea care a confirmat public ceea ce nu parea decat un zvon nefondat este nimeni alta decat Elena Carstea, prietena cu ambii protagonisti. Fara sa-si dea seama ca scoate la iveala un secret tinut cu grija departe de ochii presei si ai publicului, cantareata a afirmat, cu maxima nonsalanta, vineri seara, la emisiunea „Agentul VIP” de la Antena 2: „Stefan si Nadia chiar veneau impreuna si pe la mine pe acasa”, a declarat Elena Carstea.

Pentru ca probabil si-a dat seama ca a facut o gafa, solista nu a dorit sa ofere amanunte suplimentare in legatura cu acest subiect: „Am spus o data, nu mai spun nimic”, a declarat cantareata. In plus, mai sunt cateva persoane care pot confirma aceasta poveste de dragoste: Nadia si Stefan au vazuti impreuna, in vara anului 1987, la un an dupa filmarile celebrului „Liceeni”, la Teatrul de Vara din Mamaia, vizionand un film.

Potrivit zvonurilor, in acelasi an, 1987, la varsta de 26 de ani, Nadia Comaneci ar fi suferit o intrerupere de sarcina. Medicii de la spitalul Coltea din Capitala i-ar fi provocat un avort, pe motiv ca gimnasta nu ar fi putut duce sarcina la capat, din cauza bazinului subdezvoltat, ca urmare a celor doua decenii de gimnastica de performanta.

Fiul lui Nicolae Ceauşescu era politicos, bine-crescut, îndrăgostit de istorie şi de femei şi ar fi putut da clasă multor politicieni de astăzi, spune jurnalistul Ion Cristoiu. Mai mult, el ar fi putut fi ales parlamentar, sau chiar preşedinte, adăugă ziaristul.

“Respectuos pe alocuri, cult, pasionat de istorie, sentimental, dar şi rebel în felul său. “Un liberal…”, spune Ion Cristoiu despre Nicu Ceauşescu. Acesta ar fi putut fi preşedinte astăzi. Avea vicii, îi plăceau femeile, de care se îndrăgostea lulea. Însă asta nu îl diferenţiază cu mult de oamenii politici de acum, mai arăta Ion Cristoiu, în Jurnalul Naţional

Nicu Ceausescu povesteste intr-un interviu la „Puterea”, ca avea un ceas Rolex cand l-a cumparat a costat 7.800 de dolari. Avea 300 de grame. Era din aur.

Daniela Vladescu: Cea mai neagra perioada a fost cea a plecarii lui Nicu Ceausescu la Sibiu.”Il vedeam o zi pe luna sau chiar la doua luni… Asteptam lipita de aparat, inchisa in casa cu speranta ca, daca ma suna, inseamna ca se gandeste la mine. …nu-mi daduse numarul de acolo. Adormeam plangand. Am plans atat de mult incat am facut noduli pe corzile vocale. M-am operat si am inceput sa plang iar. Traiam pentru acea zi pe luna cand venea in Bucuresti”, marturiseste soprana, potrivit NewsIn.

Daniela Vlădescu: Nicu Ceauşescu recita „Doina” lui Eminescu, poezie interzisă în epoca comunistă.
„Deşi i se spunea Prinţişorul era un om foarte modest şi civilizat în raport cu cei din jurul lui. Nu am cunoscut partea lui extravagantă. Venea seara şi îşi făcea singur salata, recita din Nichita, pe care îl adora şi din Adrian Păunescu, recita „Doina” lui Eminescu care era interzisă, citea mult, ştia multă istorie”, aşa l-a descris fosta iubită pe Nicu Ceauşescu.

Daniela Vlădescu a înţeles dorinţa familiei de a şti dacă soţii Ceauşescu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea: „Este ceva cumplit să ţi se omoare părinţii, să ştii că au fost împuşcaţi şi să nu ştii o viaţă de om unde sunt îngropaţi. Zoia a murit cu această dorinţă”.

În ceea ce priveşte copiii cuplului Ceauşescu, Daniela Vlădescu spune că i-a cunoscut ca pe nişte oameni modeşti, cum nu mai există „odrasle de politicieni” în ziua de azi, care nu au profitat de statutul lor. ” Circulau toţi cu Dacia, deşi existau şi atunci Porsche şi Lamborghini. Nicu avea un Renault 16 care era vechi”.

Nici Mircea Oprean, fostul soţ al Zoiei nu a profitat de socrii săi. Despre profesor, Daniela Vlădescu a spus că a parcurs toate gradele universitare ca orice profesor, fără a fi ajutat.

Daniela Vlădescu a refuzat să vorbească despre alte aspecte ale relaţiei cu familia Ceauşescu, „despre care s-a tot scris în ultimii 21 de ani”. Artista crede însă că de starea României nu era vinovat direct Nicolae Ceauşescu, ci întregul angrenaj din jurul lui. „Până la Dumnezeu te mănâncă sfinţii”, a descris Daniela Vlădescu raporturile de putere de dinainte de Revoluţie.
Vezi cine era micutul Iliescu, si cine il ducea de manuta ca sa-si vada tata video


Vezi minutul 7.00
Transcirere;
Ana:

Buna seara, hai sa incepem cu inceputul deci Elena l-a cunoscut pe Nicolae in 1939 cand a fost un mare o mare revolta si un miting la Obor in 1939, dupa care Nicu a cazut din nou in puscarie, si cea care se ducea la puscarie era Elena, ea de-fapt sora lui (Gheorghe Gogu) Petrescu, casatorit cu Adela, ce spun Serghei Mizil stie foarte bine, mama lui Dodu. Pe el il chema Nicu de la Nicolae el era baiatul cel mare a lui Gheorghe Petrescu, avea 3 copii deci ; Nicolae, Leana si Dodu. Adela a murit in casa la Dodu in Dorobant, Adela Petrescu care era evreica, iar Nicu a iubit-o foarte mult pe Leana, pe doamna Ceausescu si cand a cerut-o de nevasta i-a facut cadou chiar o bijutarie din cate stiu eu, de aur
Mai mult decat atata ceea ce pot sa va spun este ca Elena nefiind casatorita cu Nicolae Ceausescu, se ducea la Targu Jiu, in lagar impreuna cu mama vitrega a lui Ion Iliescu, si il luau si pe Iliescu cu ele, pentru ca in buzunarile mititelului Iliescu se ascundeau anume lucruri, Iliescu a mai avut un frate Ivanus, care de-fapt era tot frate bun cu Ion Iliescu, dar atunci cand a facut l-a facut era maritata cu Ivanus, cu un alt activist de partid.

In ziua cand care s-a casatorit familia Ceausescu, a mai fost doua casatorii, Manea Manescu, si si a treia familie a fost Grigore Preoteasa cu Paula (Adrian Nastase s-a casatorit in 1972 cu Ilinca Preoteasa fica lor) Grigore Preoteasa a fost ministrul de externe care statea linga Matei acolo in spate unde s-au demolat pe urma au luat casa cat s-a marit perimetrul Salajan, o parte Ceausescu o parte el.

Vezi minutul 7.34, tot despre copilul Iliescu in casa sotilor Ceausescu
Verighetele lui Ceausescu stiti cine le-a facut ? linga secretoriatul Bucuresti care era regionala acolo linga primarie era un bijutier, Alexanderu Nastasescu ei si-au facut toate cele trei familii verighete la Nastasesti.
Valentin, este copilul lor ei au locuit prin undeva prin zona Bisericii Sfantul Stefan, prima oara Ceausescu cu Leana dupa casatorie l-au avut pe Valentin, care este nascut in octombrie dupa Valentin a venit Zoia, si pe urma Nicu.
In casa locuia mama lui Ceausescu cu ei, si daca tii minte se mergea cu cibici aveau peste covoare la inceput presurile alea. Doamna Ceausescu venea saptaminal la scoala si verifica notele, si daca se lua o nota mica mincau batae de rupea pamintul Zoia si cu Valentin trebuiau sa fie primii eminentii clasei, deci era o femeie foarte severa.
Ion Iliescu, intra in casa lui Ceausescu si era considerat de Elena ca propiul ei copil.
Ion Iliescu a confirmat pe blogul sau personal ca el este in fotografie impreuna cu Maria si Alexandru Iliescu.
Textele de pe acest blog sunt protejate de Legea Drepturilor de Autor şi pot fi reproduse numai cu acordul explicit al autorului.

52 comentarii leave one →
  1. gyll permalink
    august 1, 2010 06:34

    Cei care au profitat de el il lauda, asupritii il injura.
    Dupa Ploiesti ’85 s-a incercat spalarea imagini lui,ca pontential si unic inlocuitor al lui taica-su.

    Apreciază

  2. august 1, 2010 06:39

    @Gyll,
    Nu cred. din cate stiu si am citit toti localnicii il lauda.
    Despre inlocuitor, nu stiu sincer mai degraba o speculatie…

    Apreciază

  3. VERONICA permalink
    august 1, 2010 08:30

    NADIA RAMANE NADIA, IMAGINEA ROMANIEI, DIN !!!!!!!!!! RUSINE VOUA, CELOR CARE O BLAMATI MEREU. INCERCATI SA IESITI IN PRESA CA MUSTELE PE KKT.

    Apreciază

  4. august 1, 2010 08:42

    Buna ziua,ma numesc Aurelia Radulescu[fost Modoran] si vreau sa relatez impresia mea despre Elena Ceausescu pe care am vazut-o si vorbit cand lucram la i.c.r.t.i. ,de unde isi procura[alegea]perdele,cuverturi plusate,covoaresi altele,probabil pentru birouri sau case de vacanta,pot spune ca nu mi s-a parut atunci in acele vremuri o femeie despotica[rea],ba din contra era o femeie normala ,fara ifose de sotie de presedinte de stat ,populara,simpla ,normala d.t.p.d.v. lucrand in acel depozit asta prin 1971,1972 ,nu mai stiu exact anul cand venea sa achzitioneze produsele mentionate mai sus ,ce pot spune este ca m-a rugat sa-i dau din raft un balot de perdele si ca un om civilizat mi-a multumit [nu mi-a ordonat]cam atat am vrut sa spun despre ea,cat despre el nu stiu nimic dar parera mea este ca chiar de nu era un om erudit [doct],a fost f,f,inteligent nativ ,ca de altfel toti varsatorii si a facut destule lucruri bune pentru tara asta ROMANIA,pe langa ce au facut cei care l-au omorat miseleste si au condus pana in prezent destinele acestui popor,mare pacat ca tot poporul trebuie sa sufere pentru blestemul de a-si fi omorat conducatorul[nu noi l-am omorat ci o mana de asa-zis oameni ,care au vrut si reusit sa preia puterea]iar voi ziaristii luati acum ,,para malaiata,,care v-a picat in gura si transcrieti-o in ziarul vostru si umpleti-va de bani,in tara asta este epoca oportunistiilor care se cred f.destepti si pentru ei conteaza numai banul indiferent pe ce cale este facut,cam atat.ps.[am activat si in shobiz si am avut onoarea si placerea sa cunosc multe personalitati[actori,cantareti,persoane publice,politicieni etc]despre care mai pot relata [can-canuri]dar numai contra cost ,ca trebuie sa fiu si eu ca ceilalti [oportunisti]sa mananc si eu o painedaca nu alba ,macar intermediara sau neagra.ha.ha.ha

    Apreciază

  5. august 1, 2010 08:43

    nu ma repet dar probabil ca nu convjne ceeace am comentat .

    Apreciază

  6. august 1, 2010 08:58

    @Radulescu Aurelia,
    Numai primul mesaj trece prin moderare.

    Aurelia ai dreptate !

    Apreciază

  7. august 1, 2010 09:00

    @VERONICA,
    pai imagine… dar de ce l-a inselat pe Nicu ???

    Apreciază

  8. un roman oarecare permalink
    august 1, 2010 12:55

    De ce sunt facute atat de tarziu aceste dezvaluiri? Doamna Claudia Rus, dupa cum reiese din datele acestor dezvaluiri, are acum varsta de cca 28-30 ani, sunt anii maturitatii depline, nu ar fi fost mult mai normal sa auzim despre asta cu mai multi ani inainte, de ce n-a avut curajul sa ne spuna toate aceste lucruri pana acum? De ce noua, romanilor, ne lipseste mereu curajul? Macar in momentul mortii lui Nicu Ceausescu am fi stiut ca el nu a fost beizadeaua rasfatata si cinica, ci am fi stiut ca a fost un Om!

    Apreciază

  9. august 1, 2010 14:56

    L-au executat de frica, asta este clar

    Apreciază

  10. august 1, 2010 15:03

    Super tare. Deci in afara de faptu ca omu avea sofer personal si croitor personal si bucatar personal intro vreme in care romani naveau voie sa umble cu masina in singura lor zi libera daca nu aveau numar cu sot si se imbracau cu tot felu de zdrente si stateau ore in sir la coada pentru un sfert de kilogram de zahare in afara de aia omu era perfect normal. Ce chestie. Nu as fi crezut. Si familia Rus prin ce tragedie groaznica a trecut. O zi intreaga au avut oameni in curte si ia intrebat una alta si sa speriat fetele. Bine ca nu au fost aruncati la Canal sa moara de foame si epuizare fizica si sa nu isi vada fetele niciodata cum ar fi facut parinti la omu asta perfect normal cu bucatar si sofer. Da totusi, tragedie, fetele sau speriat. Ce chestie domne super tare.

    Apreciază

  11. august 1, 2010 15:25

    Apreciază

  12. august 1, 2010 15:28

    Apreciază

  13. august 1, 2010 15:38

    Apreciază

  14. leonard permalink
    august 1, 2010 17:37

    Iliescu statea pe langa Ceaushescu ca un lingau al Moscovei sa nu cumva Ceaushescu sa se departeze de ieologiile comuniste,in 69` dupa discursu lui Ceaushescu impotriva Rusiei invadatoare ,Iliescu era numai in preajma familiei cu sfaturi bolshevice.Pe Nicu dupa revolutzie l-au bagat la raze x cu putri peste medie pana a facut cancer saracu.Iliescu e o javra criminala.Ceaushescu a fost un economist extraordinar,numai ca a fost dezinformat .SECURITAREA SRIS este institutzia care trebuie sa plateasca moral pentu crimele din timpul dictaturi Ceaushiste shi din 89` shi dupa 90`

    Apreciază

  15. august 1, 2010 18:23

    @Leonard,
    Vezi 2 video din articol, ca sa te convingi ca Ion Iliescu si-a omorat parintii !!

    Apreciază

  16. Corina Florea permalink
    august 1, 2010 19:56

    chiar nu se mai termina acest subiect ?

    Apreciază

  17. ion permalink
    august 1, 2010 22:38

    am participat in timpul serviciului militar la construirea drumului natianal transfagarasean numit drumul nicolae ceausescu, la amenajarea dimbovitei , si la casa poporului, unele din cele trei mari realizari din timpul comunismului,fara sa enumeram metroul bucuresti care totul a fost construit cu mina de lucru , utilaje , ingineri , romini, ce mai construieste acum romania ?

    Apreciază

  18. E.Staicu permalink
    august 2, 2010 00:46

    @Veronica
    Nimeni nu costata valoarea sportiva a Nadiei Comaneci. Dar mi se pare ca nu esti atenta sau citesti superficial La ce varsata a obtinut ea medaliile acelea si la ce varsta a devenit amanta lui Nicu Ceausescu.? Si nimeni nu o blameaza se arata numai in ce cerc s-a invartit si cu cine.Iar acesti oameni nu fac decat sa iti arate istoria unei tari dincare faci si tu parte. Iar un om care se pretinde ca are cultura nu foloseste cuvinte vulgare ca tine. Inainte sa comentezi ceva mai inatai revizuiesteti vocabularul, informeazate daca este adevarat sau nu. Dupa aceea poti face un comentariu.Ai in fata fotografi inedite si tot negi? Asta este generatia anilor 90, o sa ajungeti departe de tot. Eu din intamplaream trait majoritatea vietii in occident si am cunostiinte prieteni pana in Noua Zeelanda nu mai spun de USA sau Canada deci stiu poate mai bine decat tine viata sportivei noastre si in USA. Si ca ea sunt ff multe. Daca isi continua cariera stralucitoare nu revenea in tara. Hai sa gandim putin logic.
    @dadatroll
    Stimabile mai inatai sa iti spun ceva schimba nickul nu se potriveste dada(dadism) troll escremente in flamanda. Deci dupa cum se vede nu numai ca nu sti a scrie dar esti si incult. Nu cunosti ce inseamna sentimentul de FRICA pe care orice om il are. Si sa iti spun pe sleau biata femeie are familie si la un om normal familia este sfanta. Nu incerca sa faci acest humor de mahala sau de 2 lei ca nu esti Caragiale.Veziti de prostia ta si nu te mai baga unde nu iti fierbe oala.

    Apreciază

  19. E.Staicu permalink
    august 2, 2010 01:10

    @D-le Ion va dau perecta dreptate .Acum moda conducatorilor este sa daramam,sa vindem tot ce mai este ca numai asa se poate sterge din memoria oamenilor cei 50 de ani in comunism.Asta le este si scopul. Intrebarea este alta, tot ce vand este al lor? sau a poporului si a tarii? Imi aduc aminte in 90 veneam cu masina pe la Apaca in Bucuresti, lume multa. Toate femeile cu trandafiri rosii in maini plecau la o manifestatie. Era atunci FSN mi se pare la putere. Si strigau ca disperatele Nu ne vindem tara,cu tablouri in maini a lui Iliescu si Petre Roman. M-am oprit si m-am dumirit despre ce era vorba,si la cateva le am zis atunci faaaaaaaa nu uitati ca trandafiri mai au si tepi. Au inceput sa rada. Gandindu-se la o alta teapa se vede. In fine am ajuns acasa la familie aici aceeasi atmosfera. Parca erau atinsi de un microb. Toti erau afaceristi .boieri peste noapte asa dintr-o data . Am incercat sa ii aduc la realitate dar entuziasmul lor era prea mare eu nestiind nimic care traiam in capitalism de 13 ani. In fine ani au trecut si a inceput numaratoarea inversa. Somaj,fabrici vandute neajunsuri. Acum imi dau dreptate. Ce se maipoate vinde acum ce a mai ramas ultima fiind Rosia Montana. Nicaieri in lume nu se vand mine de aur. ele sunt tezaurul unei tarii.As avea tatea sa povestesc incat sincer stiu mai bine dacat multi care este adevarul traind in doua sisteme de guvernare

    Apreciază

  20. august 2, 2010 01:52

    @E.Staicu
    Multumesc, am citit toate mesajele tale adica doua.. ai perfecta dreptate. Din pacate sunt multi chiar prea multi sablonati, eu incerc ca tine sa privesc lucrurile obiectiv.

    Apreciază

  21. august 2, 2010 04:38

    Minciuni de lachei…nicusor era un betiv ordinar cu comportament paranoic,la complexul BTT din Cinpulung Mold.spargea geamuri se arunca in orgii sexuale cu aburii alcoolului in cap teroriza intreg personalul.

    Apreciază

  22. iris permalink
    august 2, 2010 06:06

    Probabil ca lumea s-a suparat pe Elena Carstea la vremea respectiva, cu toate acestea a spus un adevar. Nadia ramane Nadia si noi iubim gimnasta, o admiram si o apreciem pentru calitatile si performantele ei sportive. Partenerii ei de viata nu-i pot umbri sau nu ar trebui sa-i umbreasca performantele. Pana in anul 1990 am lucrat la Coltea si…da este adevarat ca Nadia a facut intrerupere de sarcina. In ceea ce-l priveste pe Stefan Banica –jr, imi amintesc ca se comenta in spital ca cei doi aveau o relatie . Mai mult decat atat Stefan se bucura de multa simpatie printre cadrele medicale si toata lumea s-a bucurat pentru el ca a scapat de ceea ce se aprecia la vreme respectiva ca i-ar fi compromis viitorul. Drumurile lor s-au despartit, azi fiecare are familia si copiii lui . Cu trecutul ei s-au impacat, noi de ce nu ne-am impaca ? Sanatosi sa fie si ei si noi.. Draga Elena Carstea am scris aceste randuri pentru tine. Am scris aceste randuri pentru ca azi privesc cu uimire cum se bat femeile sa ajunga iubita lui X fara sa le pese ca ieri el era cu alta. Tot cu nedumerire privesc cum se intrec barbatii sa fure partenera lui Y. Imi amintesc de admiratia unui barbat pentru succesele lui Dan Chisu la capitolul femei. Imi amintesc de primul sot al Angelei Similea, Nelu- pe numele lui, electrician la aceeasi fabrica unde Angela era dactilografa si cum trofeul castigat la Cerbul de Aur a condus la divortul celor 2. Imi amintesc de relatia Angelei Similea cu compozitorul Sorin Movileanu, tatal fiului ei Sorin. Mariajul lor a durat pana ce l-a intalnit pe omul de afaceri olandez care l-a si adoptat pe Sorinel Movileanu. Isi mai aminteste cineva de vremea cand Angela era nelipsita din emisiunile semnate Bogdan Movileanu? Probabil ca nu. Regizorul Bogdan Movileanu era var cu sotul apreciatei interprete

    Apreciază

  23. misu permalink
    august 2, 2010 06:33

    cat de mult urasc astia poporul roman! ce nenorociti! da in ei cu parul Grigore! cozi de topor,tradatori de tara.

    Apreciază

  24. blogideologic permalink
    august 2, 2010 08:35

    Cu gândul la maica noastră, România : Petre Roman versus Robert Solow (http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Solow ). În anul 1990, pe când ocupa funcţia de prim-ministru al României, Petre Roman declara că industria românească era doar un “morman de fiare vechi”. Or, situaţia nu era chiar aşa. Evaluarea lui Petre Roman era intenţionat tendenţioasă. Adevarul este ca în industria românească era incorporat capital fix high tech. Aşa cum spuneam pe alt fir, creşterea economică românească forţată de Nicolae Ceausescu s-a făcut în acord cu modelul de creştere Harrod-Domar. Modelul acesta admite implicit intervenţia puternică a statului în creşterea economică. Iar modelul Harrod-Domar este considerat şi acum ca fiind schema de bază de la care pleacă orice doctrină pentru creşterea economică a unei ţări. Raportul Tismăneanu insista asupra rolului nefast jucat de influenţa lui Kim Ir Sen asupra gândirii voluntariste a dictatorului Nicolae Ceauşescu. Lucrurile nu stau chiar aşa. Nicolae Ceauşescu aplica în mod clar o regulă de cut-off în relaţia sa de natură doctrinară cu dictatorul nord-coreean Kim Ir Sen. Ştiu de exemplu o întâmplare ce aruncă o lumina revelatoare asupra acestei relaţii doctrinar-comuniste. O întâmplare despre care povesteau marinarii de pe o navă de transport românească înainte de 1989. Bănuiesc că traficul de mărfuri pe mare între Coreea de Nord şi România nu era deosebit de intens. Dar el exista, totuşi. După plecarea unei nave româneşti dintr-un port nord-coreean, au fost acostaţi de o barcă încărcată cu nord-coreeni refugiaţi. Nu s-au ţinut după ei, probabil barca lor aştepta o nava cu un pavilion convenabil. Drapelul românesc era suficient de vechi şi spălăcit, aşa încât galbenul se transformase în alb. Refugiaţii nord-coreeni au crezut că este vorba despre o navă din Franţa. Căpitanul navei româneşti a dat ordin ca bieţii oameni să fie ridicaţi la bord. Însă nu s-a întors cu ei în portul nord-coreean. Prin radio, a cerut instrucţiuni din ţară după ce a raportat situaţia în care se găsea. Vă daţi seama că în România, hotărârea asupra destinului refugiaţilor nord-coreeni nu putea să fie luată decât de Nicolae Ceauşescu personal. Hotărârea din România a fost : Nava românească trebuia să se apropie de primul port neutru, acolo repuşi în barca lor pentru a vâsli până la port. Aşa s-a şi întâmplat. Mai departe nu se mai ştie nimic despre ei. Dar nici un român nu îi are pe conştiinţă. Mult mai periculoasă pentru România a fost relaţia amicală dintre Nicolae Ceauşescu şi preşedintele American Richard Nixon. Nicolae Ceauşescu avea încredere absolută în onestitatea lui Richard Nixon. Mai puţină încredere în onestitatea preşedintelui Richard Nixon aveau cetăţenii din USA. Deşi merita. În opinia mea, nici un preşedinte American nu a făcut mai mult pentru respectarea intereselor Americii şi pentru prosperitatea cetăţenilor ei, decât preşedintele Richard Nixon. Şi în nici un caz nu am în vedere pacea din Vietnam. În primul rând, sub mandatul lui Richard Nixon se producea o turnură majoră în politica macroeconomică americană pe termen lung. Aşa cum arată un studiu din anul 1994 al OCDE realizat de economistul J.W. Kendrick, începând cu anul 1973, ‘capitalul intangibil’ în USA (cheltuielile naţiunii americane pentru educaţie, pentru sănătate, pentru cercetare etc) depăşeau pentru prima oară ‘capitalul tangibil’ din USA (în primul rând capitalul fix incorporat ca tehnică în industrie şi în infrastructuri). Apoi, sub mandatul lui Richard Nixon se producea o turnură majoră în politica monetară americană. Dolarul nou tipărit pe hârtie nu mai este acoperit de o rezervă în aur păstrată la Trezorerie. Aceasta înseamnă că toate naţiunile care vroiau să se industrializeze rapid, iar aceasta nu se putea face decât prin cumpărarea de tehnologie nouă pe dolari americani furnizaţi de Banca Mondială, trebuiau să plăteasca hârtia verde ieşita din tiparniţa americana, plata în termeni foarte concreţi din economiile lor reale. În opinia lui Robert Solow, capitalul vintage denunţat de Petre Roman putea să constituie baza rezonabilă pentru relansarea economică. De fapt în modelele de creştere economică ale lui Robert Solow, capitalul fix (şi vintage) din întreprinderile industriale nu este “morman de fiare vechi”, ci capital ex ante (ori capital tehnic “putty”, în terminologia din engleza americană).

    Apreciază

  25. Gabi Aydoğdu permalink
    august 2, 2010 14:31

    Hmm, sunteti foarte dibaci la lipit buzele pe fundurile unora doar de dragul comentului…
    Daca şi veridicitatea declaratiilor localnicilor sunt puse la ındoiala ıncep sa cred ca sunteti nişte cretini! Ce i-ar tine sa nu spuna lucrurilor pe nume?
    Deacord, Nadia ramane Nadia pentru imaginea romaniei, dar asta nu ne ımpiedica sa recunoaştem ca era o curva!

    Apreciază

  26. august 2, 2010 14:32

    @Blogideologic,@ Iris, @Gabi Aydoğdu
    Va multumesc pentru observatii !

    Apreciază

  27. iuliana permalink
    august 2, 2010 15:14

    OVİDİU, AM CİTİT,MULTZUMİM. FFFF.İNTERESANT TOT CE Aİ SCRİS,NU ŞTİAM,PRİMA DATA AM AUZİT/CİTİT AŞA CEVA.

    Apreciază

  28. august 2, 2010 15:18

    ar fi culmea sa-l vorbeasca ne nicusor de rau,dupa ce ei au dus-o f.bine, normal, ca se purta frumos cu ei, doar erau servitorii lui.Geanina Matei, oare cum o fi ajuns in Italia, singura ca asa a vrut ea, s-au trimisa fortat de coana leana, doamne ce mila imi este de nicusor ce om bun ,imbracat in blugi(noi nici nu stiam ce sunt aia)si sa nu manance kakt lumea ca stia(acum dupa 20 de ani) nu mai este nimeni rau, dar atunci de ce nu a venit nimeni la televiziune sa-i ia APARAREA si sa spuna ca erau oamni buni. Nu va este rusine sa mintiti, si sa va aduceti aminte cat de greu era.Se vede cat de greu o ducem ca nu au loc masinile pe drum,asa si pe vremea lor,stateai6-7 ani pana primeai masina. Acum ce va lipseste, mergeti si munciti si aveti de toate(vreti case pe degeaba, pai alea s-au dat, cand au adus 8 milioane de tarani in orase la industrializare,ii luau din case, doar nu putea sa-i lase pe strada.Sigur ca cei care au fost servitorii lor, o duceau nu bine ci f.bine, asa ca ar fi culmea sa-i vb. de rau.

    Apreciază

  29. BIOGRAF. permalink
    august 2, 2010 17:11

    Nu Ceausescu este de vina ci comunismul international care l-a pus in post.

    Apreciază

  30. E.Staicu permalink
    august 2, 2010 17:30

    @Matahri
    Dupa nick se poate vedea cine esti. Eu spun sunt doua variante. Prima ori esti unul caruia de abia a scapat de acnnee de pa fata si deci nu poate sti cum a fost inainte ci numai din auzite. Sau in al doilea rand esti unul din acei parveniti care dupa 90 au preluat puterea lingand osanalele celor ce conduc actual. Sunt masini cei drept ff multe. Dar multe stau in parcare de ce? Daca inainte era o zi da o zi nu, era pentru o economie si in al doilea rand ajuta la reducerea poluari. Iar cei ce zilnic le folososec sunt fosti hoti si tradatori de neam care in timpul comunismului nu puteau sa isi satisfaca orgoliul prostesc si lacomia dupa avere ceea ce se vede acum dupa 20 de ani nu pe ascuns ci pe fata. Caci nu are cine sa ii traga la raspundere. Ei sunt legea.
    Fa o mica comparatie inainte aveai dreptul la munca si la o pensie. Si acum il ai dar de gasit de lucru mai greu de…..(criza) si daca gasesti este pe un salariu cu care nu iti poti acoperi cheltuielile lunare nu mai zic sa ai o familie. Sa ai o locuinta a ta propietate azi uita.Preturi mai mari ca in occident. Anual emigreaza romani in strainatate cca 180.000
    Deci ..E BINE Aveai o pensie asigurata la batranete,acum iti mai taie si din aia amarata cum este ce nu iti ajunge nici pentru medicamente. Daca nu ai mama nu ai de unde sti.
    Spui de Nicu ca avea blu jeans. OK dar azi o matracuca ca Elena Basescu la 26 de ani sa detina o vila unde la Paris se poate? Una ca Elena Udrea sa arunce banii pe reclame care sunt fara noima si nu aduc nici un beneficiu se poate? Cate vile s-au construit dupa 90- si cate locuinte pentru popor s-au construit ia spune d-le doctor honoris cenusa.
    Imi pare rau ca nu am puterea sa va iau in asa zisa democratie in care traiesc sa va arat eu ce inseamna dupa 33 de ani.

    Apreciază

  31. august 2, 2010 21:07

    Ce chestie mey ca esti tu doctor psiholog. Cum miai pus tu diagnosticu ca nu cunocs sentimentu de frica. Uau, super, cum de teai prins?

    Deci imi imaginez, ca nu cunosc, ca frica e ceva rau, nu? Si eu ce zic e ca e mai bine sa iti fie frica o dupamasa decat douazeci de ani. Saracele fete, o dupamasa lea fost frica. Da la restu romanilor care lea fost frica ca vine Securitatea si te aresteaza si iti distruge toata familia si toti cunoscutii, aia ce e, alune?

    Apreciază

  32. violeta ienes permalink
    august 2, 2010 21:25

    E.Staicu ai dreptate

    Apreciază

  33. august 3, 2010 00:50

    @IULIANA
    Ce mai faci? m-am tinut de cuvant l-am pus pe Iliescu mic la 8 ani…

    Apreciază

  34. august 5, 2010 06:00

    I would like to exchange links with your site ceausescunicolae.wordpress.com
    Is this possible?

    Apreciază

  35. iuliana permalink
    august 6, 2010 11:08

    OVİDİU MİK Şİ DULCİK-ce mai faci ?….nu te vad pe bloguri ! de ce nu intri la prieteni,pe pagina mea de facebook ?! ….cu ce te am suparat oare ???!!!

    Apreciază

  36. Gabi Aydoğdu permalink
    august 6, 2010 17:44

    Domnule MEMORİE SCURTA MATAHARİ:
    Nu ne mai mira felul vostru de a gandi, doar ştie o lume ıntreaga ca Romania nu mai naşte oameni ci numai indivizi tot mai ınguşti la la minte.
    Nu ca ar conta prea mult parerile dumneata, apa trece dobitocii raman … dar decıt ai bate cımpii pe aici mai bine dute şi aruncate ın cap, oricum l-a felul cum gındeşti nu faci nici macar
    cat o brınza expirata…Hay sa mori bine:)

    Apreciază

  37. Gabi Aydoğdu permalink
    august 7, 2010 02:09

    Haoileo, aştia iar ma fac sa explodez ın epitete maidaneze… Matharezule, uite fa un efort şi ıntelege ca veneau de la Oravita şi Timişoara blugi şi se gaseau daca ştiai unde sa-i cauti…
    Va plıngeti ca erau cozi? Ba tata, dar de cozile de astazi de la ambasade… pentru emigrare… pana mea, nu ziceti nimic?
    Şi apropos… Matharezule, ia mergi tu şi ıntreb-o pe „coana mata’…” vezi ce zice referitor l-a venirea ta pe lume… Daca nu era ElenaCeauşescu, caruia ıi zici tu astazi ın bataie de joc Leana, erai avort bai nesimtitule care eşti! Ha sictir tırıtura fascista!!

    dadatrol: e foarte posibil ca stramoşi tai TRADATORİ de TARA , sa fii fost oprimati de securitate… dupa felul cum vorbeşti, asta da de ınteles iar ın aceasta situatie BİNE LE FACEA!!

    Apreciază

  38. august 12, 2010 02:57

    Prostovanului cu `bancurile` rasuflate i se potriveste zicala: `Rade ciob de oala sparta!`

    I se potriveste lui si tuturor detractorilor sotilor Ceausescu si ai comunismului!

    Apreciază

  39. august 12, 2010 12:31

    Asta cu bancuri tari, sa ne lasi frate şi noua adresa unde va adunati… cu cea mai mare placere va fac rost de o galeata de benzina:)))

    G. Aydoğdu.

    Apreciază

  40. august 12, 2010 17:05

    Gabi Aydoğdu (FARC EP)
    Ma bucur ca ti-ai facut un blog.
    ps. te pun si pe tine la preferate

    Apreciază

  41. august 12, 2010 21:01

    Ovidiu,
    Cu celalalt blog a fost mai uşor deoarece ai banner cu asta a trebuit sa-ti fac eu unul deoarece cel de sus nu am putul sa-l iau…Noah, l-am facut şi eu aşa cum m-am priceput:)
    Uite aici: http://edebimevzular.blogspot.com/
    O seara placuta,
    G. Aydoğdu.

    Apreciază

  42. Voinea. permalink
    octombrie 26, 2010 15:30

    Maine 27.10.a.c, se dezbate si se supune la vot motiunea de cenzura, initiata de Victor Ponta si Crin Antonescu, cu scopul de a cadea guvernul Boc. Am doua intrebari, daca maine nu va trece motiunea de cenzura, care nu are nicio sansa: 1. cei doi lideri de partide opozitie, Victor si Crin isi asuma politic insuccesul prin demisie ? 2.daca pentru cele 883 crime savarsite dupa „22”, Ion Iliescu va fi condamnat simbolic cu o singura zi de inchisoare pentru fiecare victima a revolutiei ? Au trecut 20 de ani, Ceausestii pentru 150 de morti au platit cu viata, iar Ionel Iliesu este liber si inca spera ca va incasa din noua o pensie de lux, in baza legilor speciale ce vor fi puse iar pe rol,daca la putere vine Victor Ponta,ajutat de cei 80.000 de pesedei adusi la Bucuresti, in stilul celor cinci mineriade.

    Apreciază

  43. anonim permalink
    martie 13, 2013 22:04

    daca doar o persoana din toti cati comenteaza l-ar fi cunoscut pe nicu, nu s-ar mai fi vb la modul acesta despre el. lasati-l in pace ca nu a facut rau nimaniu. e numai folclor de la un capat la altul. sa incep sa spun ceva….ar fi inutil!!! nici el nu ar fi facut-o …era atat de discret, intelligent, sensibil, as spune esxtrem de sensibil la tot ce era in jurul sau. intelegea foarte bine ce se intampla si purta un nume greu…daca cineva crede ca I-a fost usor, se inseala amarnic. nu avea cu cine se lupta! taica-su nu illua in seama si tot ce incerca sa faca ptr oamenii o facea numai cu fortele proprii. si-ar fi dorit sa faca mai multe, dar se intampla de multe ori ca el Nicu Ceausescu sa nu poata face. pumnul in gura lui taica su nu il putea pune. isi respecta parintii, chiar daca nu era de accord cu ei. isi iubea foare mult fratii si pe mama elenei Ceausescu! a fost un om de o noblete incredibila! Nicu, Dumnezeu sa te ierte si sa te odihnesti in pace!

    Apreciază

  44. noiembrie 7, 2013 10:39

    Nicu era de o candoare incredibila!

    Apreciază

  45. dani permalink
    iulie 8, 2014 23:20

    sa va fie rusine la toti cei care au scris urat de Nadia pe povestile unor comunisti imputiti care inainte de venirea comunistilor erau muritori de foame si cum au sosit comunistii au inceput sa-i sarute in fund si acum il plang pe ceausescu si familia ca au ajuns in strada ei vb de Nadia care nici in poza nu au vazut-o dar i-ati platit voi ziaristi de 2 bani sa declare asa ,,santeti prea mici sa va ridicati pe regina lumii mondiale rusine rusine rusire rahatilor

    Apreciază

  46. dani permalink
    iulie 8, 2014 23:30

    CLAUDIA RUS sa ma sarute in fund si pe mine si pe REGINA LUMIi NADIA COMANECI ,esti o comunista imputita care te-a calarit comunisti la fel ca pe maria tereza calul cum poti vb de Nadia asa inculta ce esti ea este mandria romaniei nu acel golamn nicu ceasca cu gasca lui

    Apreciază

  47. imi este rusine cu Romania de cand a murit Ceausescu permalink
    ianuarie 18, 2015 20:05

    Deci cel care a făcut acest articol este un nesimțit și un mincinos!
    -Nicu nu a avut nici o idila cu Nadia,nu au avut nici o relație intima sau de prietenir,doar de respect.
    -Ati dus-o toți bine pe vremea lui Ceaușescu sa ziceți Mulțumesc ca nu va lipsit nimic
    -Niciodată nu o sa o duceți mai bine decât a-ți dys-o în anii în care a condus Elena cu Ceausescu!
    -Mi rușine cu voi toti,cu ce ați făcut cu copii lor,cum i-ati tratat,cum ați mintit,cum ați exagerat
    -Ma bucur ca au trăit în lux,ca nu le-a lipsit nimic
    -Pana și câinii lui Ceaușescu au avut suflet deoarece au preferat sa moara de foame decât sa i hrănească poporul care nu au avut suflet și mila pentru stăpânii lor!
    -Voi poporul meritați sa muriți în chinuri,sa plângeți după parintii,copii,sotii cum mor, sa va blesteme D-zeu pe toți pentru ce ați făcut intr-o sarbatoare

    Apreciază

  48. Spataru permalink
    mai 21, 2016 13:56


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsNiște curve, și pe timpu ala, era ca și acum, toate boarfele, caută influenta, putere, curvele României. Fac ceva pe rezultatele lor, tot prostituate rămâne.

    Apreciază

  49. holmes permalink
    august 19, 2016 06:29


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsMizerii, toate numai minciuni, era sclava lui, de frica ca ea sa nu pateasca ceva facea ea tot ce vroia el, nu-i sufar deloc pe Ceausisti pentru ce au facut familiei mele ma pis pe ei de dictatori scarbosi si nesuferiti si pe voi romani spalati pe creier care ii laudati, voi ati construit tara asta cu manutele voastre nu ei.

    Apreciază

  50. mai 23, 2023 01:47

    De ce?

    Apreciază

Trackbacks

  1. Nicu Ceausescu: Ceea ce stiu e ca tatal meu il cunostea pe Ion Iliescu de cand era chiar copil… « Nicolae Ceauşescu

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura