Sări la conţinut

Jimmy Carter: Marele conducător Nicolae Ceauşescu, a îndurat multe în trecut, a fost închis, torturat, dar datorită curajului şi a încrederii sale în viitorul ţării a înfăptuit realizări majore.

august 19, 2010

©Antentie! Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
cartersps0011Da click aici!

„Locoitorii Statelor Unite sunt onorati sa-l aiba ca oaspete pe marele conducator al unei tari minunate.
Influenta liderilor Romaniei in lume este exceptionala.
Si noi ne propunem aceleasi scopuri pentru a avea o societate dreapta, trebuie sa consolidam drepturile omului”

cartsps0014
Preşedintele Ceauşescu vine aici din România împreună cu soţia sa, Elena, şi este o mare placere pentru mine personal, si în numele ţării noastre să le urez bun venit.
Aceasta este cea de patra vizita a preşedintelui Ceauşescu în Statele Unite, şi predecesorii mei s-au onorat de vizitele Presedintelui Ceausescu.cartersps009Unul dintre cele mai recente notabile realizari a Preşedintelui Ceauşescu a fost de a avea un rol instrumental in amenajarea vizitei istorice a preşedintelui Sadat din Egipt la capitala Israelului în Ierusalim.

Ambele ţări Egipt si Israel au găsit în România o cale de comunicare şi de înţelegere care a fost foarte valoros pentru ei, în Orientul Mijlociu, precum şi pentru pacea lumii.
cartersps004Este, de asemenea, de mare folos pentru mine, ca preşedinte să aibă o şansă să se consulte cu un lider naţional şi a unui international ca oaspetii de azi. Influenţa liderilor români este excepţională in intreaga lume. Din cauza angajamentelor preşedintelui şi independenţă statului roman, România a fost capabilă să servească drept o punte de legătură între naţiuni cu puncte de vedere foarte divergente de către liderii cu care ar fi dificil în unele situaţii să  negocieze direct.

cartersps0020
La dineu :
„Mi-a facut placere sa discut cu Nicolae Ceausescu, este un bun sfatuitor.
Nicolae ceausescu a indurat multe in trecut, a fost inchis, torturat, dar datorita curajului si increderii sale in viitorul tarii a infaptuit realizari majore pentru cei care au avut incredere in el.”

Nicolae Ceauşescu era primit în America lui Jimmy Carter ca un oaspete de seamă – acesta era un semn al recunoştinţei pentru contribuţia lui Nicolae Ceauşescu la realizarea acordurilor istorice de la Camp David, din 1978, purtînd semnătura şefului Executivului american, a preşedintelui egiptean Anwar El-Sadat şi a premierului israelian Menahem Begin.

Asasinarea presedintelui egiptean Anwar Sadat in luna octombrie 1981. Este ca si in primul caz de notorietate publica natura de exceptie a relatiilor personale dintre cei doi presedinti. Ca si in cazul relatiei cu Zulficar Ali Bhutto, la baza naturii relatiilor interpersonale s-a aflat o conceptie politica foarte apropiata cu privire la structura si evolutia mecanismelor fundamentale ce guvernau relatiile internationale ale momentului. Punctul comun era desigur postura statelor mici si mijlocii in raport cu marile puteri.

Elena Ceausescu Rosalynn Carter 1978

Elena Ceausescu Rosalynn Carter 1978

Istoria a confirmat deja rolul major jucat de Nicolae Ceausescu in convingerea lui Anwar Sadat, cu prilejul convorbirilor de la Sinaia, de a deschide o linie politica absolut noua in relatiile cu Israelul si care avea sa culmineze cu istorica intalnire de la Camp David. Liderii tarilor arabe intransigente (indeosebi Gaddafi, Hafez Al Assad si Sadam Hussein) au cunoscut acest lucru si au folosit ulterior o gama diversa de mijloace politice si economice pentru „a-l pedepsi“ pe cel care deja inca din timpul razboilui arabo-israelian de sase zile din 1967 „sparsese“ coeziunea blocului moscovit fata de problema conflictului din Orientul Mijlociu. Faptul ca la randul sau, Nicolae Ceausescu se straduia sa duca o politica de echilibru a partilor aflate in conflict, ce depasea potentialul politic, politico-economic si militar al Romaniei nu l-a ferit de „dureri de cap“ pe planul securitatii interne (indeosebi sub aspectul operatiunilor arabe teroriste) si in primul rand al securitatii personale.

Buletinul informativ analitic special intocmit si prezentat de CIE cu privire la circumstantele si conditiile in care s-a desfasurat cu success atentatul la viata presedintelui Anwar Sadat avea sa releve un aspect extrem de socant pentru Nicolae Ceausescu: actiunea se desfasurase in conditiile in care garda de corp a presedintelui egiptean era asigurata de profesionisti americani trimisi de Washington. Cum infiltrarea s-a facut in cadrul parazii trupelor militare, cercetarea istorica viitoare va fi deosebit de interesanta pentru studierea schimbaarilor de ordin organizatoric ce au fost dispuse referitor la momentele similare din Romania concomitent cu cele produse la nivelul prioritatilor activitatii aparatului securitatii interne si externe.
carterccrVizita lui Ceauşescu în SUA în 1978 sub semnul sintagmei „drepturilor omului”
Nicolae Ceauşescu sosea la 12 aprilie 1978 în Statele Unite, într-o vizită oficială, la invitaţia administraţiei americane. Vizita a durat şase zile. Subiectul privind respectarea drepturilor omului în România s-a aflat în centrul dezbaterilor marcând atât discuţiile dintre Ceauşescu şi Carter cât şi întâlnirile preşedintelui României cu jurnaliştii şi congresmenii americani. La dineul oficial oferit în cinstea lui Nicolae Ceaușescu, Carter declara că împreună cu liderul român vor rezolva problema drepturilor omului „poate prin alte mijloace şi în alt ritm”. La rândul său, Ceauşescu, în toastul său, declara că recunoaşte importanţa drepturilor omului şi că trebuie să se facă tot posibilul pentru afirmarea lor. Pentru a obţine acordul administraţiei Carter în vederea continuării cooperării economice dintre cele două ţări, în întrevederile avute cu politicieni şi oameni de presă americani pe parcursul vizitei sale, Ceauşescu s-a arătat preocupat de rezolvarea problemei drepturilor omului în Romînia.

Într-un interviu acordat comentatoarei televiziunii ABC, Barbara Walters, Ceauşescu a pus accentul pe eforturile făcute de autorităţile române în direcţia respectării drepturilor omului, arătând că el priveşte aceste drepturi într-un context mai larg ce includea dezarmarea, dreptul la muncă şi la educaţie. Asaltat de întrebările a peste 200 de jurnaliști cu privire la problemele drepturilor omului şi ale minorităţilor, aspecte sesizate de maghiarii din diasporă, Ceauşescu s-a apărat, motivând că sunt „persoane răuvoitoare care au fugit din ţară şi care speră să distrugă relaţiile de prietenie între România şi Ungaria”.cartersps005Pentru ultimele două zile ale vizitei sale în Statele Unite, Ceauşescu a mers în New York, unde a avut parte de un incident. În faţa hotelului Waldorf Astoria în care era găzduită delegaţia română, un grup de protestatari din rândul comunităţii maghiare din America au demonstrat împotriva măsurilor de discriminare a minorităţii maghiare din România. Încă din primăvara anului 1977, scriitorul maghiar Hajdu Gyözö, în urma unui turneu propagandistic efectuat în Statele Unite, îl informa pe Ceauşescu într-un raport despre existenţa unor aşa-zise „elemente de dreapta”, „iredentiste”, „revizioniste”, „anticomuniste” în rândul emigraţiei maghiare din America care organiza frecvent, la New York şi Washington, manifestaţii împotriva României, solicitând revizuirea tratatului de la Trianon. Legat de incidentul petrecut la New York, ambasadorul Nicolae M. Nicolae povesteşete în cartea sa cum preşedintele i-a cerut să îl contacteze pe consilierul pe problemele securităţii, Z. Brzezinski, şi să îi solicite ca forţele de poliţie să ia măsuri de dispersare a manifestanţilor. Z. Brzezinski a răspuns că manifestaţia era autorizată de primărie, iar folosirea forţei pentru răspândirea protestatarilor era contrară Constituţiei americane. Iritat de acest eveniment neprevăzut, Ceauşescu a hotărât scurtarea vizitei. Ambasadorul Nicolae M. Nicolae a îndrăznit să încerce a schimba decizia preşedintelui, amintindu-i că urmau întâlniri importante în vederea dezvoltării relaţiilor economice ale celor două ţări. Pentru că a avut curajul de a-l contrazice pe Nicolae Ceauşescu în hotărârea sa de a părăsi în mod neaşteptat SUA, Nicolae M. Nicolae a fost înlocuit din postul de ambasador.
CARTER051541PERFECT1
Preşedintele Ceauşescu a semnat o declaraţie comună cu Jimmy Carter în care erau prevăzute printre altele dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări, încheierea unui acord pe termen lung privind „Clauza naţiunii celei mai favorizate” pentru România, cooperarea dintre cei doi pentru rezolvarea problemei drepturilor omului cu accent pe reîntregirea familiilor. Imediat după revenirea delegației în ţară, pentru ca România să arăte respectarea promisiunilor făcute preşedintelui american şi preocuparea pentru problema drepturilor omului a acordat, au fost acordate 47 de paşapoarte şi vize pentru ieşire din ţară. În vara lui 1978 Congresul aproba o nouă cerere prezidenţială de prelungire pe încă un an a derogării României de la condiţia emigrării şi implicit a Clauzei.

carterccr1
Text redactat de Cristina RomanBibliografie:

Arhivele Naţionale Istorice Centrale, Fond CC al PCR, Secţia Propagandă şi Agitaţie, dosar nr. 15/1977;
Harrington, Joseph, F., Relaţii româno-americane 1940-1990, Institutul European, 2002;
Nicolae, Nicolae, M., O lume aşa cum am cunoscut-o, Editura Pro Domo, Bucureşti 2000;
Pacepa, Ion, Mihai, Orizonturi roşii, Editura Ziarului Universul, New York, 1988;
Răceanu Mircea, Cronologie comentată a relaţiilor româno-americane, Editura Silex, 2005.

CARTER05154

36 comentarii leave one →
  1. august 19, 2010 01:03

    Asa a fost primit Nicolae Ceausescu in Statele Unite !

    Apreciază

  2. august 19, 2010 11:22

    İar pentru cei care nu-i recunosc nici o realizare ar m-ai fi de adaugat şi anul 1969…S-a ıntrebat oare cineva ın aceşti 20 de ani cum a ajuns yankeul Richard Nixon ın Romania?
    Cum de era recunoscut ın strainatate cel mai mare şi puternic lider communist regional?

    Bine, daca am fii oneşti…dar cum nu suntem….

    Apreciază

  3. august 19, 2010 16:17

    Stai mey cum e asta o realizare? Sau redus numaru si lungimea cozilor la paine? Sa dat mai mult lapte pe cartela? Sau eliberat detinuti politici din inchisori? Sa dat voie la oameni sa spuna si ce gandesc? Sa lungit programu la televizor? Sa eliminat una din serile de iarna in care se lua lumina la 5? Nu? Nici una din astea? Siatunci cum e o realizare a lui Ceausescu ca a venit Nixon la Bucuresti? Ce mama dracului ma intereseaza pe mine, muritor de foame la coada intesata de securisti care asculta ce spunem inainte sa mergem acasa pe intuneric ca a venit Nixon?

    Apreciază

  4. anonim permalink
    august 19, 2010 16:47

    nu sunt fan ceausescu sau al regimului comunist, dar vreau sa subliniez un lucru 🙂

    cine ar mai fi facut azi ce a facut el? Se cunoaste ca a avut viziune si ca sa plimbat mult in lume :
    casa poporului, centrala de la cernavoda, portul constanta ( care era unul dintre cele mai mari porturi din Europa in vremea aia ), bulevardele din Bucuresti care aveau 3,4 benzi pe sens.
    Acum ce vedem? ex in Pipera au dezvoltat atat de mult zona aia pt birouri insa sunt sosele cu 1 banda pe sens,,traficul fiind unul f mare, se fac cozi imense si nici nu mai au loc unde sa lateasca pt ca s-au construit cladiri langa cladiri fara posibilitatea de largire a drumurilor.

    Sa nu mai zic ca statia de metrou de la 1dec 1918, era gata de acum 20ani trebuia doar amenajata, le-au luat atata timp ca sa faca asta.

    Vai de noi, sincer mai bine ne cucereau nemtii si castigau razboiul, vorbeam toti germana azi insa sunt sigur ca traiam mult mai bine.

    Apreciază

  5. august 19, 2010 17:04

    @Anonim,
    Ai perfecta dreptate, numai ca dadatroll are o alta parere.
    Ceausescu a fost unicul mediator in Orientul Mijlociu, asa cum a subliniat Jimmy Carter, merita premiul nobel, iti dai seama daca-o primea, oare iliescu il omora ?????

    Apreciază

  6. august 19, 2010 17:06

    @FARC- EP,
    Pai care sunt???
    Ai un blog bomba, dar scrii turceste?

    Apreciază

  7. august 19, 2010 17:51

    Pe cai viteji mei!:)

    dadatroll:
    İo cand vreau sa fluier, Scarface! adicatelea, eu cand vreau sa ma distrez comentez …
    aşa şi cu dumneata’..filozofiela reducere…
    Pai astazi am fi avut o economie ca a Chinei şi nu eram un popor de hoti şi cerşetori daca mai aveati putina rabdare. Şi nu uita ca ın 89′ nu mai aveam datori externe, daca nu ştiai.

    Apopos de FOAME, numa proşti mureau de foame.
    nu aveai grija zilei de maine,
    exista siguranta persoanei,
    aveai o locuinta sigura,
    statul ajuta tinerii casatoriti sa aiba casa, loc de munca, incuraja natalitatea,
    sustinea familia
    desi alimentele erau putine ca diversitate si cantitate toata lumea avea ce manca, acum sunt pensionari care mor de foame in casa
    nu existau atat de multi caini pe strazi, oameni ai strazii, copii abandonati
    criminalitatea avea un procent mult mai mic si daca ma mai gandesc ıti mai scriu o basca de exemple.

    Ovidiu, da EdebiMevzulaR e blogul meu, farcu-l l-am deschis sa am un cont aici pe worpdpress şi sa nu ma mai semnez aşa ca artişti:)) tot timpul.
    Da scriu ın turca ca eu locuiesc ın Tc. am doua cetateni şi o mica functie:) prin T.K.P.(partidul comunist turc) daca vreodata o sa ai nevoie…cu placere.

    O seara placuta.

    Apreciază

  8. august 19, 2010 18:26

    @FARC- EP,
    Daca-i asa da-mi niste poze cu frumoasa dansatoare din buric,Güzel dansöz Elçin, si despre biografie ei, stiu ca in tinerete era cu boxul.

    Nu de pe net ca le am.
    Pe Gulsen o am

    Apreciază

  9. august 19, 2010 18:33

    Si ce daca sunt cativa batrani care mor de foame acuma? Atunci erau milioane care mureau de foame, inclusiv batrani astia. Diferenta e de cateva milioane care nu mor de foame, printre care si eu. Si pe mine fix aia ma intereseaza, ca sunt alimente de mai mare calitate, cantitate si diversitate, casa folosesc eufemismu tau. Nuca evrei si palestinieni sempusca intre ei, sa se impuste domne daca au vreme si nu trebuie sa stea la coada la paine.

    Da acuma imi dau seama ce idiot mai esti, mey. Ia traieste tu o saptamana ca pe vremea aia. Uitat-te doar o ora la teve si numai cand il baga astia pe Basescu. Atat. In trei sau patru zile pe saptamana, scoate siguranta de la curent pe la ora 5 si puneo la loc dimineata. Nimic nu merge, nici calculatoru, nici teveu, nimic, fraiere. Apoi in fiecare zi cand vrei sa iti cumperi ceva de mancare stai in fata magazinului o ora. La orice lucru. Vrei paine cu unt. O ora la paine, o ora la unt. Poti sa pui sare pe painea aia ca sare era. Nu vorbi cu nimeni nimic ca nu sti cine te toarna la secu. Si cum suntem in luna a august, dute domne pe stadion cateva ore si fa defilari. Hai apoi si spunemi cum iti place ca le da Ceausescu apartamente la tineri si ca face el pace in Israel.

    Apreciază

  10. august 19, 2010 18:43

    Da ştiu a fost boxoare la Fenerbahçe.
    Ovidiu am gasit un reportaj interesant dat de ea ın 2005 şi şti ca pe ea o cheama Çiğdem Özer,o sa ti-l traduc ın seara aceasta şi o sa ti-l dau daca vrei pe mail. Uite baga te rog adresa mea;

    Apreciază

  11. august 19, 2010 19:00

    @FARC- EP,
    sunt mai multe cu Çiğdem Özer, stii cine a descoperit-o pe Elçin?
    Asena.
    Reportajul ala daca-l-mi dai il public pe al doilea blog „StireaPress”
    Maine iti trimit un mesaj.
    ––––––––––––––––––––-
    Dadatroll, ai uitat un singur lucru ca Ceausescu in aceea vreme era unul dintre cei mai mari lideri, de exemplu el la pus la putere pe regele Juan Carlos din Spania. Da asa este, cine era destept avea antene parabule si vedea tv cat vroia. Acum vezi liber filme de crima, telenovele, si pe basescu, daca erai descurcareti aveai curent toata ziua, acum este dar nu sunt bani.. In 1978 inca se gasea de toate, asa ca dadatroll, las-o mai moale..

    Apreciază

  12. Cristina permalink
    august 19, 2010 19:02

    Ha, ha, cine se aseamana se-aduna!!

    Apreciază

  13. august 19, 2010 19:24

    Eu nam zis ca cine era descurcaret navea. Si Ceausescu avea. Si aia din partid si aia din Securitate aveau. Normal ca daca aceptai sal pupi in cur pe Ceausescu si sal lingi cum facea Vadim Tudor si Adrian Paunescu si alti lingai aveai. Eu vorbesc de oameni normali care nu vor sa il pupe in fund pe Conducator. Aia naveau. Si chiar daca ar fi adevarat ca Ceausescu era unul din cei mai mari lideri din lume ceea ce eu nu cred da sa zicem ce mama dracului conteaza cand marea majoritate a populatiei mai putin descurcareti si lingai si comunisti si securisti nu avea nimic. Nici apartamentu ala care til dadea Ceausescu nu era al tau, fraiere, nici slujba, nimica.

    Apreciază

  14. august 19, 2010 19:34

    @Dadatroll,
    Despre pupincuristi ai dreptate.
    Cum explici ca in ultimul sondaj realizat de Ires, 41% dintre romani l-au vota pe ceausescu ca presedinte, iar 49% au zis ca o duceau mai bine pe vremea lui ceasca decat acum.
    Eu zic ca Elena Ceausecu care avea o mare influenta asupra sotului sau Nicolae, si inca alti sfatuitori i-au bagat in cap lui ceausescu sa fie mai dur, dar totul a inceput cu achitarea datoriilor externe, si trebuie sa intelegem ca pe atunci nu se putea platii decat prin alimente. Dupa Ceausescu au ajuns la putere inca zeci de mii de hoti si mincinosi care de-fapt erau comunistii lui ceasca…

    Apreciază

  15. august 19, 2010 19:38

    dadatroll:
    Exista doua constante in univers: hidrogenul si prostii.
    Eşti un urechist cu lecturi culese din reviste fascişte redactate prost adicatelea mascareli de birt comunal…
    Cu fiecare comentariu al tau ınteleg mai bine drama Romaniei.
    In ultimii 20 de ani am fost in stare sa acumulam o datorie uriasa,sistemul medical e la pamant sistemul educational la fel,infrastructura e la pamant şi ea.
    Privatizarea a fost un dezastru
    industria nu mai exista(cand zic industrie evident ma refer la fabrici si productie adica ceva care sa produca pe bune ca asa avem industrie muzicala da nu cred ca asta se pune:))’))
    Şi as putea sa continui da n-are rost ca tu oricum eşti prost.

    Apreciază

  16. august 19, 2010 20:07

    haha i’auzi alt prost, ANONİMULE tii s-a subrezit mintea cred de atata lancezeala…

    „vorbeam toti germana azi insa sunt sigur ca traiam mult mai bine.”….:)))
    Tatal tau crapa pentru Führer ın Siberia la curatat de zapada ori ıi pica un obuz ın bila de la „orgiile lui taticu Stain” şi mama ta capata o cartela …suplimentara:)))

    Apreciază

  17. august 19, 2010 20:13

    @FARC-EP,
    ti-am trimis un mail.

    Apreciază

  18. august 19, 2010 20:45

    Inscriete pentru abonament de e-mail, pentru a primi notificari de posturi noi prin e-mail (vezi mai jos la bara din dreapta dupa „Comentarii recente”)

    Apreciază

  19. august 19, 2010 22:22

    Ovidiu vezi ca nu am primit mail ınca, mai ıncearca maine ,
    Daca nu reuşeşti ıti las eventual l-a comentarii pe celalalt bloc şi pe urma ştergi tu,
    Noapte Buna.
    M-am ınscris pentru amonament prin email,

    Apreciază

  20. august 19, 2010 23:34

    @FARC-EP,
    ti-am trimis inca un mail, poate ar fi mai bine sa-ti faci un cont la yahoo.
    daca nu ajunge atunci facem cum ai scris apoi voi sterge.

    Apreciază

  21. leninbz permalink
    august 20, 2010 08:04

    Orcat ati spune ca se statea la coada, era bine
    totul era calculat, nu ca acum unde e un hazard national, si asta din cauza primelor regimuri, FSN-PSDR-PSD, in care ai liberalizat tot si au vandut tot, ati vut democratie 100% , uitati ce ati primit……….si problema e ca nu am gestionat bine lucrurile lui ceausescu, ca daca stiam sa gestionam intr-un mod mai bun comunismul lui ceusescu…acum era sus de tot…dar am vrut sa traim ca americanii..si aici am ajuns…stai cu chirie, dac vrei sa iti faci o casa , trebuie sa muncesti mult ca sa o obtii, nu prea ai multe variante, e vorba aia roamneasca semeni vant culegi furtuna…..

    Apreciază

  22. august 20, 2010 10:58

    @leninbz
    astia au devalizat tara au furat cat au putut, de-aia l-au omorat pe ceausescu ca sa nu aflam adevarul despre acesti bolsevici romanizati.

    Apreciază

  23. august 21, 2010 03:23

    @datatroll Cam bati campii, mestere.
    Perioada cu cartela, cozile la paine etc. a fost in ultimii 10 ani de comunism, cand Romania a strans cureaua sa-si plateasca datoriile externe… si cand a facut-o, marile puteri au considerat ca nu putem fi lasati sa fim liberi, asa ca au adus democratia la noi si ne-au vandut tara FMI-ului si B. Mondiale. Acum suntem membrii UE si NATO, ne simtim in siguranta si, ce-i drept, avem de toate: magazinele sunt pline, fiecare spune ce vrea, face ce vrea… insa nu avem nici un sfantz in buzunar si nici o chifla in stomac.
    Asta inseamna ca acum e mai bine?!

    Inaintea ultimilor 10 ani de comunism, ai mei mancau la restaurant in fiecare week-end ti tata cumpara deseori ciorba de burta cu borcanul de 5 litri (ca ne placea la toti :)) si gaini la frigare intregi; asta dintr-un singur salariu, de sofer pe autobuz, caci mama nu muncea – isi permitea sa stea acasa.

    Cine isi mai permite asta in ziua de azi, chiar sa traiasca de unul singur, dintr-un salariu modest, cum ar fi cel de sofer?!
    E drept, se cenzura si nu puteai sa spui chiar tot ce aveai pe suflet… dar nu era chiar asa de rau cum spune lumea. In tarilele din ziua de azi in care exista monarhie (nu stiu sigur daca se zice monarhe sau monarhice sau…etc) exista legea ‘lese majeste’ care protejeaza familia regala impotriva oricarui tip de atac, in scris, vorbit s.a.m.d. Si nu se plange nimeni. De fapt, odata cu libertatea cuvantului au aparut si idiotii, cum ar spune un proverb ce l-am gasit pe net recent: „I love the liberty of speech, it lets us know who the idiots are” – sau ceva de genul asta (stirile de la 17 sunt un exemplu :))

    Si apoi, sa presupunem ca Ceausescu era dracu’ curat, dar chiar asa, nu iei omul din pat cu nevasta cu tot si-i impusti, ca vezi tu, e revolutie, si populatia vrea sange. Trebuia sa fie un proces de cativa ani, trebuiau analizate si cantarite, in primul rand, toate realizarile facute de Ceausescu, si apoi pacatele lui.

    Revolutia a fost doar o executie, regizata din afara, care urma sa faca Romania democrata si privatizata, pentru a putea fi supta de lipitori precum marile companii si banci mondiale, trebuia sa fim si noi membrii UE pentru ca UE functioneaza ca un sistem MLM, are nevoie permanenta de noi fraieri de care sa profite, in favoarea a 2-3 membri (tari) din centrul ei. Trebuia sa fim membri NATO, cu toate ca nu ne ameninta nimeni; acum platim taxa de protectie catre NATO, cumparam armament uzat de la americani si ne simtim in siguranta.

    E bine acum, avem de toate – le vad in partea cealalta a vitrinei, suntem liberi sa plecam oriunde – dar tre’ sa muncim un an pentru biletul de avion, spunem ce vrem, ce gandim – dar nu gandim prea mult, caci daca am gandi, ne-am da seama ca azi e mai rau si, mai presus de toate, avem speranta ca odata si odata vom trai mai bine in curtea UE, asa cum au crezut si grecii, cand au aderat 🙂

    Apreciază

  24. august 21, 2010 09:50

    @Watt,
    cer scuze dar ti-am salvat mesajul era in spam.
    poti sa scrii cand vrei numai primul mesaj trece prin moderare.

    Apreciază

  25. august 21, 2010 14:54

    Foarte bine scris Watt, bravo !
    Inainte vreme ma enervau imbecili aceştia de genul lui dadaroll, acum ma umple de ras vomitaturile astea de fraze sub forma de opinie…opinar, a opina…avem şi noi un cuvant pentru asta, pai sa n-avem şi dreptul sa o facem?

    Judecam fara cantar, cantarim fara balanta, mai conteaza?

    Sa te fereasca Dumnezeu sa te contrazici cu urmaşi aştia ai lui Hitler şi Mussolini…care recepteaza evenimentele politice prin prisma filtrelor ideatice rezultate ın urma consumului de produse alterate de tip fast-think şi care le place sa-şi dea masura singuri fata de alti semeni pe care nu-i considera tot atat de dotati la biblioraftul cu patalamale…

    Greu la deal cu boii mici…daca ıncerci sa ii contrazici sau sa ai dubi ın legatura cu ıncalzirea globala ıncep sa ıti zica ca eşti un duşman al planetei :)))

    Apreciază

  26. august 21, 2010 16:41

    Oameni care protesteaza sunt radikali şi vor sa omoare sistemul capitalist:)) nu ca sunt nemultumiti…ce oameni şi greci aştia, fani Chevez-Castro, hai dracu’ ei :))
    İar romani critica sistemul capitalismul dintr-o perspectiva socialista frate, nu ca ıi alearga foamea de la spate:))
    Da la noi se iau masuri nu ca la greci:))
    Nu-i aşa dadaroll?
    Masuri ca toate masurile care se cheama masuri, ca daia sunt masuri ca sa se ia:)))

    Apreciază

  27. OBS permalink
    august 21, 2010 19:59

    Am intrat din greseala pe site-ul asta si nu-mi cred ochilor. Tineret care il vede pe Ceusu ca pe un idol :((((((
    Voi cat timp ati trait inainte de lovitura-revolutia din ’90 ???
    Ceausu nu era un tip intelgent, avea un soi de vicleanie. Psihologi spun ca inteligenta nativa daca nu este dovedita pana la 15 ani, nu exista ! Ori Ceausu ce a dovedit??? 3 clase primare ?? Asta este inteligenta ??
    Mai lasati-ma cu Jimmy Carter, asta a fost votat cel mai prost presedeinte al SUA din toate timpurile, probabil ca de accea se intelegeau.
    Vreti comunism? Plecati mai baieti in Coreea de Nord sau Cuba si vedeti acolo ce inseamna lucrul asta. Daca si Rusia a renuntat la doctrina asta, inseamna ca nu a fost buna deloc.
    Cat priveste impuscarea celor doi, nu invinovatiti romanii de lucrul asta. A fost o crima intre doi comunisti gen Lenin-Stalin; Stalin-Beria si multi altii.

    Apreciat de 1 persoană

  28. Ovidiu333ro permalink
    august 21, 2010 21:37

    Nu inteleg ce vreti cu aceste pagini ….
    Am tot falsificat istoria, continuam sa o facem ?
    Am fost condusi , zeci de ani, de inculti fara educatie. Tot sistemul promova doar indivizi „cu origini sanatoase”.
    Daca erai scolit si dintr-o familie de intelectuali (de burgheji sau „ciocoi”=tarani bogati, nu mai spun…), erai trimis la munca cea mai de jos, la reeducare.
    Daca erai semianalfabet, din familie de muncitori sau tarani saraci, erai „de-al lor” si te puneau mare sef.
    Asta explica performantele economiei RSR.
    O scara a valorilor corecta este conditia absolut necesara pentru o societate prospera.
    Ceausestii si toti pipincuristii lor erau niste nulitati, lasati lucrurile asa, nu mai incercati sa ne convingeti de altceva.

    Apreciat de 1 persoană

  29. august 21, 2010 22:25

    @OBS,
    numai un om bolnav nu intelege ce inseamna inteligenta, un om inteligent nu inseamna sa fii lector sau profesor asa cum sunt astia de-acum, poti sa n-ai nici macar o clasa primara si sa fii inteligent ceea ce tu nu esti.
    Inteligenta : „deștept, ager la minte, pătrunzător Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune”

    Scrii niste prostii insuportabile.

    Zici ca Jimmy Carter a fost cel mai prost presedinte, oare si George Bush care si el la randul sau s-a intalnit cu Ceausescu a fost si el prost ca tine ? sau Gerald Ford, Regina Elisabeta a-II-a, De Gaulle, Regele Juan Carlos, Francois Mitterrand, Jean, Mare Duce de Luxembourg, Regina Margrethe a II-a (Danemarca), Regina Silvia a Suediei, Imparateasa Michiko, Imparatul Akihito, Regele Baudouin, Regina Fabiola, regele Harald al V-lea, Indira Gandhi, Margaret Thatcher, Jacques Chirac, Papa Paul al VI-lea, Willy Brandt, Regina Juliana a Olandei, iar Richard Nixon, care i-a facut cadou lui Ceausescu o limuzina, oare si el a fost prost ca tine?
    Esti un om bolnav iarta-ma dar asta este adevarul, cu mai prostule poti sa zici asa ceva nu ai vazut ultimul sondaj realizat de IRES ? 41% dintre romani l-ar vota pe Ceausescu Presedintele Romaniei, adica il bate pe Emil Boc, Ponta etc , adica prostul de tine e mai destept decat 9 milioane de romani????????? Vezi aici sondajul da click !
    Mars de aici, du-te si invata istorie nu ce-ti povesteste iliescu sau basescu pupincuristii secolului a lui Ceausescu.

    Esti total dus cu pluta bey tu stii cine a zis ca Ceausescu este un tip intligent ? nu presedintii din America ci unul care acum are varsta de 58 de ani il cheama Ioan Toma, in 1989 avea 36 de ani si era cel mai tanar membru al Comitetului Politic Executiv, ultimul prim-secretar al CC al UTC.

    ––––––
    iata ce zice de Iliescu si Basescu.

    Ioan Toma a fost promovat activist al UTC în perioada cand prim-se-cretar al Comitetului Judetean Iasi al PCR era Ion Iliescu „Era singurul prim-secretar care la 5 si jumatate se plimba la magazin, pe strada, la cumparaturi cu sotia, isi aminteste Ioan Toma, ceea ce nu si-a permis nimeni altcineva.”
    Asta ne-a condus tara in mod democratic boule ca alt cuvant nu meriti.

    Iata despre securistul fesenist Basescu.
    Ioan Toma: ” Ceausescu era, fara indoiala, un tip inteligent. Alt cliseu postdecembrist spune ca a fost un incult. Imi amintesc de un interviu dat prin 1988 de Lech Walesa pentru Corriere de la Serra, primit prin Agrepres. L-au intrebat «Ce carti cititi?» si a raspuns ca nu citeste nici o carte, ca are mai multi copii, lucreaza, nu are timp de carti.

    Si noi spunem ca era incult Ceausescu, iar despre Walesa ca este un mare revolutionar. N-a spus nimeni despre Walesa ca este incult, desi, fara discutie, Ceausescu era mai citit ca Walesa. Nu cred ca Ceausescu era mai incult decat Traian Basescu. A tras foarte mult de el, s-a angajat total, a trait, indiscutabil, pentru tara.”
    MARS DE AICI BOULE

    Apreciază

  30. august 21, 2010 23:34

    Pentru situatia aceasta eu ıi gasesc vinovati pe Cuza şi Mihai Viteazu:))
    Ce dracu s-a apucat să facă Unirea aia. Ne-a pus toti proştii la un loc sub acelaşi nume, Romania. Mai bine ne lasa naiba aşa, sa se aleaga prafu de fiecare, separat…

    Apreciază

  31. august 22, 2010 06:54

    Bah dragi moşului OBS, dadaroll şi restul… aştia care va mındriti cu ‘telectul vostru, coborıtiva cu picioarele pe pamınt, faptul ca mergeti ori locuiti prin UE nu va face europeni oricat de mult va straduiti sa pareti! Deci sa inteleg ca voi considerati ca daca aveti o foaie cu care te prezinti şi pretinzi ın viata ın loc de creier ori vorbiti romgleza sunteti inteligenti? Vai cat de varza sunteti mah capitalistilor multilateral handicapati :))

    Badie OBS, Ceauşescu avea şcoala de partid şi un imens material de viata, aşa ca ppına te mai documentezi urcate din nou ın copac alaturi de celelalte maimute ca tine pocitanie.

    Apreciază

  32. august 22, 2010 07:04

    Şi apropos , cand zic şcoala de partid, nu toti imbecili ca tine sunt capabili sa priceapa marxizmul…pentru ca nu e aceiaşi cu mcdonalizarea, e ideologie asta şi la inteligenta ta neexistenta? aşa ca Taxi Driver!!

    Apreciază

  33. august 22, 2010 21:08

    Ovidiu de ce nu deschizi pe face booc o pagina şi sa-i faci legatura cu blogul?
    Ar afla şi cine nu ştie ca ın 89 nu a fost revotie ci lovitura de stat. De starini vorbeam…

    Apreciază

  34. august 23, 2010 03:47

    @FARC-EP,
    multumesc Gabi dar nu-mi place facebook…
    dar asa trebuie, sa promovam. lucram impreuna.

    PS. Numai de 4 luni m-am luat serios de acest blog atunci m-au vizitat 90,0000, acum 167,667 de vizitatori a crescut cu peste70,000 in 4 luni, ziua cea mai buna m-au vizitat intr-o singura zi 5000 de oameni nu cred ca exista cineva care a fost vizitat de atite intr-o zi ma refer la wordpress.
    Pe ala mai vechi StireaPress m-au vizitat in jur de 230,000.

    Apreciază

  35. iunie 10, 2012 20:01

    Ceausescu si-a meritat soarta….Dictatura comunista a schimbat in rau conditia omului…I-a incatusat mintea …i-a corupt constiinta…a intors cu susul in jos sistemul de valori…a pus in fata oameni cu trei clase analfabeti.care erau doctori academicieni.Ceausescu in discursurile sale patriotarde ..a chinuit si stalcit limba romana…Grandiomania sa a lasat urme care greu vor fi sterse dn memoria afectiva o contemporanilor sai.A fost un farseur care s-a jucat cu vietile milionelor de romani

    n tarile democrate si civilizate…seful statului are atributii bine definite…nu el construieste fabrici si uzine…nu el ia decizii economice…
    Comunistii au incercat ..un fel de stat paternalist…in care „`Conducatorul„ ..(.nazistii ii ziceau „ Der Fuerer „.)..era peste tot…ca un geniu intra in casele romanilor in cele doua ore de TV …si-i le modela gandirea…adica ii lasa fara ea…Exista similitudini cu statul nationalsocialist…al lui Hitler…

    Toate deciziile lui economice .au provocat penurie.o piata neagra infloritoare.invatandu-i pe romani forme de descurcare.care n-aveau nimic comunist..

    Nu cei care gandesc ca mine au facut raul.cei care nu gandesc deloc..au pus economia pe butuci…Sunt comunistii.si securistii lui Ceausescu… descurcaretii care nu cred in nimic.

    Ceusescu .si-a meritat soarta…si cei care s-au imbogatit prin jaf…merita aceeasi soarta…lumea care plange dupa el .ar trebui sa-l aiba .din nou pentruca il merita
    Nu exista forma de guvernare ideala…Totalitarismele de orice nuanta sfarsesc in crime si genocid…Ideologiile au farmec mobilizeaza dau sens vietii unor indivizi .Acestia actioneaza sub imboldul ideilor ..gandeste altcineva pentru ei..Determinati de un asa zis un ideal pot comite cele mai oribile crime…fara sa-si asume vreo raspundere morala..Stalin a ucis mai multi oameni decat Hitler …aleatoriu…fara ca victimele sale sa fi avut vreo vina chiar din perspectiva ideologiei de partid…

    I

    Apreciază

  36. ghiorghi permalink
    martie 15, 2013 13:20

    A good e commerce shop silverstar.ro

    Apreciază

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura