Skip to content

SONDAJ IRES 21-23 IULIE 2010 DESPRE CEAUSESCU

17 septembrie 2010

Sondaj IRES: 41% dintre romani l-ar vota pe Nicolae Ceausescu presedinte

Daca Nicolae Ceausescu ar candida la alegerile prezidentiale avandu-i contracandidati pe presedintii partidelor politice din Romania, adica Emil Boc, Victor Ponta, Crin Antonescu si Marian Sarbu, 41% dintre romani l-ar vota, potrivit unui sondaj IRES dat publicitatii luni.

Un nou sondaj IRES, realizat în perioada 21 – 23 iulie, arată că românii sunt foarte interesaţi de tot ceea ce are legătură cu trecutul sau prezentul familiei Ceauşescu. Astfel, 87 la sută dintre ei spun că sunt la curent cu deshumarea Ceuşeştilor, 59 de procente susţinând că nu s-au îndoit nicio clipă de faptul că, cei doi, erau îngropaţi în cimitirul Ghencea.

• La 20 de ani de la executarea sa, la Târgovişte, Nicoale Ceauşescu împarte în două populaţia României. Aproape 50 la sută dintre ei (49 de procente, mai exact) spun că a fost un preşedinte bun, 71 la sută susţin că nu şi-a meritat soarta, iar 84 dintre ei nu l-ar fi condamnat la moarte dacă ar fi făcut parte din completul de judecată, aceştia susţinând că fostul dictator nu a avut parte de un proces corect. Interesant este că 68 la sută dintre conaţionali susţin că ar trebui pedepsiţi tocmai cei care l-au condamnat la moarte pe Nicolae Ceauşescu.
Un nou sondaj IRES, realizat în perioada 21 – 23 iulie, arată că românii sunt foarte interesaţi de tot ceea ce are legătură cu trecutul sau prezentul familiei Ceauşescu. Astfel, 87 la sută dintre ei spun că sunt la curent cu deshumarea Ceuşeştilor, 59 de procente susţinând că nu s-au îndoit nicio clipă de faptul că, cei doi, erau îngropaţi în cimitirul Ghencea.

Românii spun că trăiau mai bine în comunism şi vorbesc frumos despre acea perioadă

Imaginea fostului dictator pare atât de luminoasă acum, privind restrospectiv lucrurile, pe fondul situaţiei economice actuale, despre care românii nu au o părere bună. Astfel, 63 la sută dintre ei susţin că trăiau mai bine în comunism, faţă de 23 de procente care spun că trăiau mai rău, 9 la sută aflându-se, spun ei, în aceeaşi situaţie. În familie, românii vorbesc mai mult de bine decât de rău despre perioada dinainte de 1989, 57 la sută dintre ei considerând că era mai bine atunci decât astăzi.

„Partidele comuniste nu ar trebui interzise prin lege”

Şi dacă despre Ceauşescu şi epoca sa, respondenţi au o părere bună, nici despre partidele comuniste n-au o părere prea rea. 57 la sută dintre ei sunt de părere că acestea nu ar trebui interzise prin lege, iar în ceea ce priveşte ideologia, 68 la sută sunt de părere că regimul comunist a fost o idee bună, dar aplicată greşit.

Ceauşescu, un contracandidat serios pentru Cotroceni

Ca un corolar al acestei viziuni asupra comunismului şi a „Epocii Ceauşescu”, 41 la sută dintre români l-ar vota astăzi pe Ceauşescu pentru Cotroceni, dacă ar mai fi posibil acest lucru. Cu un amendament: să nu mai fie însoţit de Elena Ceauşescu, despre care respondenţii, în proporţie de 67 la sută spun că a fost un conducător rău

Reclame
2 comentarii leave one →
 1. 17 septembrie 2010 17:22

  Asa fara speculatii

  Apreciază

 2. 17 septembrie 2010 17:45

  Nicolae Ceausescu a fost un individ cu o copilarie plina de lipsuri financiare si sentimentale. Acest lucru i-a afectat gandirea. Nicolae Ceausescu a fost un om instabil din punct de vedere psihic. Si sotia sa a avut o capacitate intelectuala de cea mai joasa speta si apela la manipulare asupra sotului sau paranoic, mereu temator ca cineva ii va lua puterea. Asa se intampla cand cea mai mare putere pica pe mana unui incapabil psihic. Eu niciodata nu voi crede in viata asta ca cei doi soti Ceausescu erau normali la cap sau ca a fost o idee buna sa conduca Statul Roman. Clar , Romania este o tara blestemata! Condusa ori de psihopati, ori de hoti. Niciodata, nici cu unul ca Ceausescu , nici cu unul ca Iliescu, Constantinescu, Basescu, Romania, tara noastra draga, pamantul nostru , nu va avea sorti de izbanda, nu va fii liniste, armonie, buna -stare! Adio orice lucrusor ce emana pozitivitate in Romania.
  Procesul sotilor Ceausescu, nu a fost corect si parca Dumnezeu ne-ar fi blestemat pentru ca ne-am omorat conducatorul in sarbatorile de Craciun. Nu trebuia condamnat la moarte, nu a fost corect. Niciodata nu a existat certitudinea cum ca cei doi ar fi murit atunci, dar cu toate astea, nu trebuia sa ii judece atunci, si atata si atata spectacol!! Rusine , rusine inca de pe atunci ! Nu a fost o masura buna, toti au actionat gresit si s-au facut jocurile politice de pe atunci. Niciodata nu au stiut sa utilizeze demoractia. Greseli majore s-au facut cu tara noastra in ultimii 21 de ani. Vai si amar!! Rusine!! Rusine!!
  23 milioane de oameni, care pur si simplu s-au nascut! Cand te nasti, te nasti, nu alegi tu unde sau cand! Pentru oamenii astia niciodata NU CRED CA VA FII BINE!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: