Sări la conţinut

Maria Iliescu (nascută) Toma (mama naturală a fostului preşedinte Ion Iliescu): „Aveam 21 de ani când m-am căsătorit. Ionel a fost primul copil. Stăteam la Olteniţa.

septembrie 28, 2010

Mama naturala a lui Ion Iliescu, Maria Toma Iliescu poza din 1993.

Mama naturala a lui Ion Iliescu Maria Toma: „Aveam 21 de ani cand m-am casatorit, Ionel a fost primul copil. Dupa ce l-am nascut, l-a luat tata-su in brate, l-a ridicat in sus si a spus: „presedinte de republica il faci . Pe Ionel, pina la vreo doi ani, l-am crescut eu, pe urma la luat tata-su si l-a dus la soacra-mea. In Oltenita”

Intr-o scrisoare adresata directorului saptamanalului Expres, Cornel Nistorescu, datata 19 iulie 1993, Ion Iliescu recunostea:

„Adevarul este ca imprejurarile vietii au facut ca, la varsta de un an sa fiu abandonat de propria-mi mama, care nu s-a interesat niciodata de soarta mea. Nu i-am reprosat, niciodata nimic.”

Am convieţuit cu ţiganii în Olteniţa. Şi erau ţiganii muncitori, care o duceau cel mai greu, şi erau lăutarii, care erau aristocraţia ţigănească„, a explicat Iliescu.

El a arătat că, înainte de anul 1950, se ofereau ţiganilor lăutari anumite „condiţiuni”, date de faptul că aceştia îşi desfăşurau activitatea în cârciumile de pe lângă magaziile de cereale.

„Când s-a dezvoltat industria în oraş, au dispărut cârciumile. După anii 1950 a fost o schimbare de raporturi de forţe. Lăutarii au intrat într-o situaţie mai delicată, neavând debuşeu. În schimb ţiganii muncitori – fierari, lucrau în lemn, creşteau bivoliţe, spoiau pingiri, cositoreau vasele din cupru – şi-au găsit posibilitatea să se integreze. A apărut şantierul naval, mulţi s-au integrat, au deveni sudori, meseriaşi. Femeile şi-au găsit de lucru într-o filatură, s-a schimbat raportul dintre ei. Aceştia au prosperat, şi-au construit case noi”, a spus Iliescu.

El a arătat că situaţia actuală din Olteniţa este diferită, întrucât şantierul naval este aproape închis, iar filatura a dispărut.

Fratii vitregi a lui Ion Iliescu : Eugen, Mircea si Crisan

Iliescu a spus că „ţiganii adevăraţi” nu se supără dacă li se adresează cu termenul „ţigan”.

„Nu se supără ţiganii adevăraţi dacă le spun ţigani. Nu are importanţă denumirea”, a spus Iliescu.
MEDIAFAX – BUCUREŞTI, (15 nov 2007)

Fisa de cadre din 22 iulie 1953.
Fisa de cadre a fostului sef de stat cuprinde doua file, in care este prezentat profilul „tovarasului” Iliescu.

„Iliescu Ion provine dintr-un mediu muncitoresc”. A intrerupt „din cauza greutatilor”. Dupa 1944 a redevenit licean si a activat cu succes in cadrul tineretului progresist: „Este cunoscut de tovarasii cu care a activat ca un bun agitator, energic si cu spirit de organizare”. A fost ales in biroul organizatiei de elevi, iar de aici a fost propulsat intre varfurile tineretului comunist, pana la calitatea de membru al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Muncitor, postura din care „a aratat multa bunavointa pentru indeplinirea sarcinilor”.

Avea insa si defecte: „in unele probleme, cand trebuia sa ia o hotarare, se cam pripea, nu prea primea critica, cu greu recunostea unele lipsuri ce i se aratau (…) Are ca lipsuri aceea ca nu este destul de exigent fata de lipsurile tovarasilor cu care lucreaza, trecand cu vederea lipsurile tovarasilor in care are mai multa incredere. De asemenea, este pripit cand trebuie sa ia unele hotarari. Are nivel politic si este disciplinat in munca”.

Mama naturala a lui Ion Iliescu Maria Serediuc Toma, s-a casatorit cu Alexandru Iliescu in 28 iulie 1929. S-a divortat de Alexandru Iliescu in 1935
Ion Iliescu despre mama sa naturala: „o femeie sarmana, fara surse”, care „traia in casa in care ramasese” dupa ce se despartise de Alexandru Iliescu si „s-a recasatorit cu un sofer”. ” Mama care m-a nascut s-a despartit de tata inaintea nasterii celui de-al doilea frate (Eugen), care a ramas la ea. Eu am ramas la bunici, la parintii tatalui meu. Ea s-a recasatorit, iar taica-miu, cind a revenit, a gasit-o recasatorita, in casa pe care au construit-o impreuna, in Bucurestii Noi, si si-a refacut viata cu cea care a devenit mama mea adoptiva, Maria Iliescu, femeie din Maramures, de pe Valea Izei.”
Alexandru Iliescu, alias „Alecu„, alias „Ignat„. Alecu ii spuneau prietenii si cunoscutii, precum Pavel Campeanu, in cartea sa de amintiri. Ignat ii spunea Siguranta, care, se pare, l-a urmarit pas cu pas. Inclusiv pe parcursul unui periplu al lui Alexandru Iliescu prin fosta URSS.

„Aveam 21 de ani când m-am căsătorit. Ionel a fost primul copil. Stăteam la Olteniţa. Pe urmă a venit el, că lucra la CFR, şi i-a spus cineva că se vând locuri de casă în Triaj. Am stat acolo până în ’51. Divorţasem între timp şi în ’51 m-am mutat aicea cu un alt bărbat. Iliescu, tata lu’ preşedintele, era cu ăla, cu Pătrăşcanu. Ei erau aparte, nu erau chiar comunişti.

Pe urmă, pe Pătrăşcanu l-a împuşcat. Pe soţul meu, Gheorghiu-Dej l-a omorât. I-a zis: <> „! Este declaraţia dată unei publicaţii centrale, în mai 1993, de către mama preşedintelui, Maria Dumitru Toma, fosta Serediuc, fosta Iliescu.

Articol publicat pe 27 ianuarie 2003.

Lumea libera prezinta urmatoarea fisa biografica: “Mama vitrega a lui Ilici a fost, dupa 1944, servitoare si bucatareasa la Ana Pauker. Dupa 1945, Dej a alfabetizat-o si a trimis-o la Agentia Economica de la Sofia, unde a stat multa vreme.
––––-
In plus, Ion Iliescu mai recunoaste ceva in scrisoarea adresata lui Cornel Nistorescu: ca mama sa naturala nu este acceasi persoana cu mama luptatoare comunista. Cea cu care Ion Iliescu defila pe la toate receptiile lui Ceausescu, tocmai datorita dosarului beton al Maritei Iliescu, de ilegalista si antifascista, dosar care dadea al naibii de bine pentru ascensiunea lui Ion pana in decembrie ‘89.
Ion Iliescu: „Singura persoana din familie care ar fi putut sa aiba o legatura cu Ana Pauker ar fi putut fi maica-mea.”

Ion Iliescu: „Am fost autodidact. În copilăria mea, am locuit la bunici în Olteniţa, cum am zis, tata fiind la închisoare. În 1945 a murit, iar mama, cu trei băieţi pe cap, s-a îmbolnăvit, aşa că eu am rămas bărbatul în casă. Mă cam autoconduceam, la mine nu venea nimeni la şcoală. Viaţa m-a obligat să fiu responsabil.

Ion Iliescu „Copilaria mi-am petrecut-o in casa bunicului – Vasile Iliescu – la Oltenita.

Era un om evlavios. In aceasta zi de sarbatoare, ducea o coliva pentru a fi sfintita la slujba de la biserica. Noi copii il asteptam cu nerabdare, la intoarcere, pentru a gusta din coliva adusa de bunic.”


Ion Iliescu: „Tatal meu (…) a fost primul copil dintr-o familie de cinci baieti, singurul care a urmat dupa cele patru clase elementare si cursurile scolii de Arte si Meserii din Oltenita. Cand bunicul meu a cazut prizonier pe front, tata s-a inscris voluntar in armata. Drept recompensa, dupa terminarea razboiului, noi am primit un loc de casa, pe care l-am transformat in gradina. Este singura amintire pe care o mai am de la bunici.”
Ion Iliescu avea doua matuse, Aristita si Vergina.


Intr-adevar, in fotografie sunt alaturi de tatal meu si de mama adoptiva – Maria Iliescu (nascuta Bucur, originara din Maramuresul istoric). Nu i se spunea Marita nici mamei adoptive nici celei naturale.

Asa-zisa biografie publicata de Vladimir Alexe este un fals ordinar, care nu are nicio legatura cu realitatea.VEZI AICI>

23 comentarii leave one →
  1. septembrie 28, 2010 08:38

    BETON!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  2. blogideologic permalink
    septembrie 30, 2010 06:01

    „Când s-a dezvoltat industria în oraş, au dispărut cârciumile. După anii 1950 a fost o schimbare de raporturi de forţe. Lăutarii au intrat într-o situaţie mai delicată, neavând debuşeu.”
    Nu este adevărat. Existau nunţile de mahala, de unde obţineau lichidităţi, cu ajutorul cărora cumpărau bunuri de contrabandă de la vaporeni, de exemplu ceasuri de mână, pe care apoi le vindeau mult mai scump în interiorul ţării. Efectiv am trăit o asemenea scenă, pe linia de cale ferată Calafat-Craiova, cu ţigani lăutari care îşi etalau ostentativ cumpărăturile valoroase de la vaporeni. Eram în compartiment cu taică-meu cheferist, eu priveam marfa lor jinduitor, taică-meu îi privea superior şi cu dispreţ, deşi în mod evident, ca refugiaţi basarabeni, noi eram mult mai săraci decât ei. Şi la şcoala generală, colegul meu de bancă era un ţigan prosper care mânca în fiecare zi friptură, eu mâncam cel mai frecvent cartofi fierţi. Iar acum ei se plâng că au fost persecutaţi de comunişti ! ONG-urile ţigăneşti nu se leapădă nici măcar în prezent de sinistrul lider comunist Florian Dănălache, cel care a dat afară din facultate, în obsedantul deceniu, atâţia studenţi români care n-aveau altă vină decât că obţineau notele cele mai mari doar prin munca lor merituoasă !

    Apreciază

  3. septembrie 30, 2010 06:07

    Ilici e pe jumatate tigan. De-aia ne-am umplut de ei ca nu mai putem scapa deloc. Decat cu tata Glontzu!

    Apreciază

  4. septembrie 30, 2010 08:31

    Foarte interesante pozele, insa sunt prea compresate si apar distorsiuni din cauza asta; nu stiu daca e vina ta sau a surselor acestor fotografii. Culorile, iar, sunt prea accentuate.

    Apreciază

  5. septembrie 30, 2010 14:34

    @Moreoc,
    Asa cum le vezi tu si Ion Iliescu le-a vazut, si chiar a confirmat pe blogul sau ca este vorba de el si parinti.
    Despre culori vezi sus alb-negru si fa comparatii.
    Ma mira faptul ca din 2003 cand au publicat acest articol, si pina acum in 2010 nu s-a facut nicio investigatie serioasa. Nu uita ca in 2003, Ion Iliescu era presedinte si nu a dezmintit stirea sau o parte din ea.

    Apreciază

  6. septembrie 30, 2010 14:37

    @Blogideologic
    pai Iliescu sa zica despre nuntiile de mahala….

    Apreciază

  7. septembrie 30, 2010 23:29

    Astia sunt oamenii care au „condus” Romania. De aceea ne merge asa de prost acum. Ei nu au stiut niciodata ceea ce este bine si corect…decat ce au invatat la partid, pe vremuri. Atunci cand se considera ca „toti oamenii sunt egali”..dar altii sunt mai egali decat ceilalti. Totul este in ce categorie te situezi, iar Iliescu a avut grija ca dupa ’90 sa ii tina aproape pe toti „prietenii” de partid si oamenii de care se va folosi mai tarziu. Nimeni din cei mai bogati romani de acum , nu a fost vreun sarantoc inainte de 90 si sa se ridice prin meritele personale. Toti au apartinut ” unui sistem”… : economic , politic sau militar (v.secu).

    Apreciază

  8. rromul permalink
    octombrie 1, 2010 10:33

    Asa se explica faptul ca a returnat aurul tiganilor.Prin 1990 sau 1991 nu mai stiu exaca,a dormit la Strehaia-Mehedinti intr-o casa „d-ai nhostri bre”.

    Apreciază

  9. MIHALI permalink
    noiembrie 3, 2010 16:07

    Fara indoiala , ION ILIESCU este cel mai negativ personaj politic post-decembrist, care impreuna cu Brucan si Militaru sint responsabili de moartea celor peste o mie de revolutionari . Adevarta mama a criminalului Iliescu se numea Maricica , o tiganca bulgaroaica analfabeta , ce a murit imediat dupa nastea monstrului , fiind crescut ulterior de catre mama adoptiva , sora „regelui ” Cioaba , Maria Toma , iar tatal sau , care se vede treba avea o slabiciune pentru tigani , era un evreu Kominternist .

    Apreciază

  10. aprilie 24, 2011 09:36

    Si eu vreau sa imi cumpar o casa si acum ma documentez peste tot despre preturi.

    Apreciază

  11. octombrie 22, 2011 22:50

    prea multa rabdare cu jefuitorii si criminalii acestei tari respectiv rusofili ,tigani autohtoni si greci ,unguri si jidani

    Apreciază

  12. horea permalink
    ianuarie 16, 2012 17:11

    multe lucruri sunt prostii !Dl iliescu nu-si va pune niciodata mintea cu mizeriile acestea, scornite de minti bolnave>>>Ce om!Ce inteligenta!Ce caracter!Pacat ca se nasc atat de rar asemenea oameni!Multa sanatate , dle Presedinte!!!

    Apreciază

  13. sandro permalink
    decembrie 30, 2012 17:42

    Mizerii sunt amandoi, produse ale aceluiasi sistem de rahat. Chiar nu vedeti, people ?!
    Raspunsul la ecuatia asta sociala, se afla si va fi MEREU in starea de echilibru, ca orice lucru din viata. Aruncati o privire la modelul societatilor scandinave.

    Apreciază

  14. dudu permalink
    iunie 14, 2013 19:56

    cine ii trage la raspundere pe iliescu ilici si gaska lui?

    Apreciază

  15. atrana9 permalink
    octombrie 12, 2014 14:27

    mama adoptiva a lui Iliescu, era din Rozavlea Maramures.A fost la scoala. Nu era analfabeta. Stiu de la fiul invatatorilor din Rozavlea, o familie dedicata educatiei fiilor satului cu inima si sufletul.Ei pastrau legatura cu toti elevii lor peste ani, asa ca si mama adoptiva le-a spus ca se duce in Bucuresti, ca va ingriji de copii lui unu Iliescu a carui sotie e tiganca bulgaroaica care ii neglijeaza cand e sotul plecat in Rusia la studiu si prefera sa isi bea tuiculita in oras, unde vindea seminte din cosul pus pe bordura, si impachetate in cornet din hartia caietelor de scoala. DUPA CE RADU MIHAI MI-A SPUS ADEVARUL, A FOST CALCAT DE O MASINA PE TRECEREA DE PIETONI, PICIORUL NU I S-A VINDECAT, OPERATIA NU I-A REUSIT SI A MURIT NEFIRESC.aSTA S-A INTAMPLAT IN TIMPUL CAT TARICEANU ERA PREMIER

    Apreciază

  16. mircea permalink
    ianuarie 7, 2015 11:55

    traiasca Romania.traiasca poporul roman.traiasca PCR. speram ca comunismul sa se reintoarca cat mai repede…asta e singura solutie pentru noi oamenii de rand.doamne ajuta

    Apreciază

  17. iunie 18, 2015 17:43

    COMUNISMUL CU CEI DOI PRESEDINTI PE CARE I A AVUT ESTE CEL MAI BUN SISTEM DE GUVERNARE PE CARE LA AVUT VRE O DATA IAR LA NIVEL GLOBAL DEASEMENEA TOT COMUNISMUL ESTE DAR RELIGIA ANTICRESTINA CARE ESTE CATOLICISMUL ORTODOXIA SI ALTELE PLUS FIARA APOCALIPTICA DIN CAPITOLUL 13 PAPA SI SUA PLUS ARMATA PAPEI CARE ESTE EUROPA OCCIDENTALA ACESTI HOMOSEXUALI AU DISTRUS ACEST SISTEM CARE FUNCTIONA CA UN CEAS ELVETIAN IMI PARE RAU CA NE AU DISTRUS ACESTI MIZERABILI CEA CE PUTEM SA FACEM ESTE SA I DARIMAM SI NOI PE EI PE PREOTI CATOLICI ORTODOXI PE PAPA SI STATELE UNITE IMPOTRIVINDUNE LOR DENUTINDULE FARADELEGILE LOR TRAIASCA COMUNISUL SI SA MOARA TOTI ACEI CARE L AU DISTRUS IAR CEAUSESCU SA FIE RAZBUNAT

    Apreciază

  18. Daiana permalink
    noiembrie 28, 2015 14:26

    Eu vreau sa ma refer la aiureala aceea prin care Zina Dumitrescu se lauda ca ea nuna vrut sa lucreze ptr Èlena Ceausescu. Minte cu nerusinare , Elena Ceausescu a fost consiliata si jmbracata de D-na Lisai , fosta patroana celei mai renumite case de moda din Brasov in perioada interbelica si creatoarea de mkda a Casei Regale. Ea a imbracat-o pe E C pana spre sfarsitul vietii , adica pana in anul 1985 cand avea peste 90 de ani. Apoi i-au urmat sefa atelierului de langa Statuia Aviatorilor , unde acum este Ambasada Germana. Zina nu a fost nici un fel de directoare la Casa de moda Venus pana in anul 1990. Era o simpla manechina angajata care la 40 de ani era toata plina de celulita. Iar E C se coafa in tara , folosea coafezele de la salonul din Piata Palatului sau de la salonul de pe Lipscani. A fost o sotie perfecta, mama a 3 copii exceptionali si barfele care se fac pe seama ei dovedesc rautate si multa invidie

    Apreciat de 1 persoană

  19. septembrie 26, 2016 17:21

    Mircea, te inteleg, tie ti-e mai bine cu criminalii, dar nu e moral, dar cred ca tie nu-ti pasa acest aspect.

    Apreciază

  20. Bartolomei Ilie permalink
    august 23, 2017 19:43


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsRegret cele intamplate in 1989, eram un cetatean demn in tara mea!
    Nu mi-am inchipuit nici atunci si nu pot accepta o asemenea jertfa a unui popor caruia PRESEDINTELE ROMANIEI I-a dedicat intreaga viata, a Dansului si a familiei sale…
    Pacat la cat BINE A FACUT CONDUCAND DEMN O TARA MANDRA CARE ACUM NU SE MAI REGASESTE IN niciun viitor luminos.
    Oamenii de rand, alergam de colo-n coace dupa un servici demn conform cat de cat pregatirii fiecaruia, unii(le) ajungand sa-si terfeleasca demnitatea pentru o bucata de paine asa cun a spus Dansul la ultimul miting din Bucuresti.
    Sunt multe regrete pt FANTASTICA VREME EXTRAORDINAR DE PROSPERA SI FRUMOASA
    pe care nu am stiut sa o pastram ajungand azi generatii sa fim fara viitor.
    Ceausescu VA FI IUBIT IN TIMP CUM NU A FOST ALT URMAS AL SAU SAU PREDECESOR!!!
    Sa se odihneasca toti in pace!
    Sincere regrete din suflet de om care a trait in perioada comunista copilaria, adolescenta si majoratul!

    Apreciază

  21. Radut Gicu permalink
    noiembrie 13, 2017 04:07


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsRautate si lasitate. Asta ne caracterizeaza ca popor. Minti bolnave,obsesie de tigani,neputinta si pofta de a defaima cu orice pret. Rusine mare. Popor prost incult si fara vreun semn de vindecare.

    Apreciază

  22. Cazan Vasile permalink
    mai 28, 2021 16:36

    Singurul lucru bun pe care l-a făcut Iliescu și pt care merită felicitat e că l-a lichidat pe criminalul ceaușescu. Nostalgicii să nu se dea oripilați pt că lichidarea fizică a celor căzuți în dizgrație era “regulă de partid”. Den i-a omorât pe Pătrășcanu pe Furiș și câți or mai fi fost, ceaușescu l-a omorât pe Ion Ioniță, fost ministru al apărării, pe Virgil Trofin, fost membru în comitetul politic executiv căzut și el în dizgrație…ceaușescu l-a mai împușcă cu mâna lui pe directorul unei bănci dintr-un orășel de la Dunăre al cărui nume nu-l știu….și că-ți or mai fi fost….așa că, ion iliescu a fost …..pe linia partidului.

    Apreciază

  23. RITA permalink
    iulie 27, 2021 11:50

    Poate peste vreo suta de ani sa se mai nasca un *tigan* de talia lui Iliescu, care sa izbuteasca sa mentina Romania asa cum (inca) este acum! Bineinteles daca intre timp Romania va mai fi Romania, (sau Rromania), ori va fi in CSI, sau nu va mai fi de loc! Iliescu,, inca este un patriot! Comparati cu ce au facut Constantinescu, Basescu (tot tigan) sau herr SS Iohannis, (tot un fel de tigan sasesc!)

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura