Skip to content

DOCUMENT SENZATIONAL – In ziua asasinarii, Ion Iliescu a emis un decret de comutare a pedepsei cu moartea, in detentie pe viata pentru Elena si Nicolae Ceausescu! A jucat dublu?

9 decembrie 2010

Un document senzational ajuns in posesia Lumeajustitiei.ro, in urma unei investigatii ample realizata impreuna cu Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti, condusa de Teodor Maries, demonstreaza ca in Sfanta Zi a Craciunului, cand Ion Iliescu, generalul Victor Stanculescu si complicii lor, i-au asasinat pe sotii Nicolae si Elena Ceausescu, prin mascarada de proces desfasurata intr-o unitate militara din Targoviste – acelasi Ion Iliescu isi pregatise portite de scapare.

Astfel tot in data de 25 decembrie 1989, Ion Iliescu a emis un decret prin care a comutat pedeapsa capitala aplicata Ceausestilor, prin simulacrul de proces, in detentie pe viata.

Textul documentului a fost citit in premiera joi de catre presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, intr-o conferinta de presa, iar actul propriu-zis il puteti vedea integral la finalul articolului. Iata continutul integral al documentului (vezi facsimil):

Presedintele Consiliului Frontului Salvarii Nationale, asigurind interimatul functiei de Presedinte al Romaniei,
Examinind dosarul nr. 1-SP/1989 si sentinta Tribunalului Militar Exceptional pronuntata astazi 25 decembrie 1989.

Luind in consideratie faptul ca in vederea stoparii varsarii de singe condamnatul CEAUSESCU NICOLAE a luat parte activa la incetarea luptelor din partea tuturor trupelor de securitate printr-un ordin ferm dat in acest sens,
DECRETEAZA
––––
Art. 1 – Se comuta pedeapsa capitala privind condamnatul CEAUSESCU NICOLAE la detentie pe viata.

Art. 2 – Se comuta pedeapsa capitala privind condamnata CEAUSESCU ELENA la detentie pe viata.

Art. 3 – Dispozitiile art. 1 si 2 nu aduc nici o alta atingere dispozitivului sentintei nr. 1 din 12 decembrie 1989 privind sus-numitii condamnati.
Bucuresti, 25 decembrie 1989

Presedintele

Consiliului Frontului Salvarii Nationale
ION ILIESCU
––––-

De ce a intocmit Ion Iliescu acest decret?

Documentul de mai sus contine inadvertente majore in raport cu realitatea, care ridica mai multe ipoteze asupra scopurilor in care Iliescu l-a scris. Ion Iliescu nu putea sa-l scrie pe baza unor fapte reale, intrucat sotii Ceausescu au fost executati miseleste in curtea unitatii de la Targoviste, de catre capitanul de parasutisti Ionel Boeru, prin surprindere, la ordinul direct al generalului Stanculescu, putin dupa orele 15.00 ale zilei de 25 decembrie 1989. Dupa ce i-a scos din sala de proces, in curte, legati cu mainile la spate, capitanul Boeru s-a dat brusc in spate doi pasi si a tras de la nivelul soldului o rafala de pistol mitraliera, la picioare, secerandu-i pe Ceausesti. Acesta este si motivul pentru care Nicolae Ceausescu a sarit din reflex in sus, iar apoi a cazut pe spate cu picioarele indoite sub el, iar Elena Ceausescu a lesinat de durere. Dupa Boeru au tras si ceilalti parasutisti, sotii Ceausescu fiind practic impuscati mortal (ciuruiti) pe cand erau cazuti la pamant.

Era imposibil ca in intervalul dintre pronuntarea sentintei de condamnare la moarte prin impuscare si momentul executarii – care a fost de maxim 5 minute Ion Iliescu aflat in Bucuresti sa fi putut vedea dosarul de la Targoviste, asa cum pretinde in decret, ori sa fi examinat dosarul si sentinta (care nici macar nu era redactata).

Este evident pentru oricine ca acest decret a fost facut pro-cauza intr-un scop necunoscut inca, dar pe care putem sa-l intuim.

Ipotezele Asociatiei 21 Decembrie 1989 si Lumeajustitiei.ro

Presedintele Teodor Maries a avansat joi la conferinta de presa mai multe ipoteze, discutate impreuna cu noi, tinand cont de un element extrem important – Iliescu nu a mentionat ora decretului:

1 – este posibil ca Ion Iliescu sa fi asteptat pana in ultima clipa ordine, de la stapanii lui, care nu erau din tara, daca sa-l asasineze sau nu pe Ceausescu, inainte de a prelua Puterea. Motiv pentru care avea deja pregatite cel putin doua planuri. Primul de asasinare, iar al doilea de transformare a pedepsei cu moartea, in detentie pe viata, pentru ca, in caz ca dictatorii s-ar fi intors la Putere, sa-si poata salva pielea, aratand ca el i-a salvat de la executarea prin impuscare;

2 – este posibil ca ordinul concret de asasinare in curtea unitatii militare sa fi fost dat, peste capul tuturor, chiar de catre generalul Victor Stanculescu (despre care anumite surse sustin ca a furat agenda cu parolele conturilor secrete ale lui Nicolae Ceausescu, el devenind in mod suspect, dupa Revolutie, milionar in dolari). Se cunoaste ca dupa ce a incasat de la Inalta Curte pedeapsa definitiva cu inchisoarea pentru asasinatele comise la Revolutie, Stanculescu a scapat de necaz porumbelul: “Si i-am avut in mana pe toti!” Fara Stanculescu, care l-a adus pe Ion Iliescu in fata tuturor generalilor din MApN, ca acestia sa-l recunoasca de sef, cel din urma nu ar fi avut nicio autoritate asupra Armatei, fiind un simplu cetatean (director al Editurii Tehnice). In aceasta varianta, daca cineva s-ar fi intors impotriva asasinilor lui Ceausescu cu vreun proces penal, Ion Iliescu sa se poata apara dovedind cu Decretul ca el nu a aprobat impuscarea sotilor Ceausescu, ci altii au facut-o peste capul lui;

3 – a treia varianta, apropiata de cea anterioara, ar rezida din caracterul las, de vanzator de oameni, al lui Ion Iliescu, care desi a ordonat constituirea tribunalului ilegal pentru lichidarea lui Ceausescu, sa poata sa se eschiveze pe viitor ca nu el este autorul moral al asasinarii, pozand intr-o persoana umanista. Caracterul de vanzator de oameni al lui Ion Iliescu a fost demonstrat de acesta prin asasinarea sotilor Ceausescu, in fapt binefacatorii lui, care l-au numit in doua randuri prim-secretar PRC de judet, alaturi de care iesea la iarba verde, la jocuri si chefuri. Aceasta ultima varianta ar sta in picioare daca Decretul dat de Ion Iliescu ar fi fost scris executarea prin impuscare!

Iliescu pretinde ca documentul este o provocare si ameninta cu judecata

Asociatia 21 Decembrie 1989, prin Teodor Maries , l-a invitat inca de miercuri pe Ion Iliescu sa participe la conferinta de presa de joi si sa explice documentul. Ion Iliescu nu a dat curs solicitarii, in schimb a dat declaratii unor institutii de presa negand ca ar fi autorul documentului. Iata ce a afirmat pentru site-ul http://www.e-politic.ro: “E o provocare si o diversiune nenorocita! Teodor Maries asta este un provocator cunoscut, un impostor, care e contestat si de revolutionari, care s-a instalat in fruntea acestei asociatii care, la origine a fost constituita de cei care au fost pe baricada in 21 decembrie! El nu a fost acolo! Si tipul asta se tine numai de provocari si de diversiuni! Pai, pe 25 decembrie s-a desfasurat procesul si a avut loc executia. Eram cu totii impreuna, nucleul de baza al cetatenilor, cui sa-i treaca prin cap asa o chestiune? E o provocare ordinara! Nu exista asa ceva. Este o minciuna si este o practica obisnuita a acestui individ, un provocator! Sa demonstreze ca au documentul! Pentru asa ceva pot sa fie si dati in judecata pentru minciuna si pentru sperjur! O asemenea decizie, daca ar fi existat, ramanea fara urmari? E o provocare ordinara pur si simplu!”

Nici nu ne asteptam ca Ion Iliescu sa recunoasca ceva. Acest personaj a mintit intotdeauna in legatura cu venirea sa la Putere (nimeni nu crede ca a venit cum spune, in pulover la Televiziune ca orice om de pe strada).

Ion Iliescu poate spune orice, deoarece el nu a fost niciodata cercetat efectiv in vreun dosar penal pentru crimele de la Revolutie, chiar daca generalul Dan Voinea a inceput in urma cu cativa ani urmarirea penala impotriva sa. Procurorul General al Romaniei, Laura Kovesi a pus capac peste dosarul lui Ion Iliescu si a complicilor lui.

Generalul Dan Voinea confirma autenticitatea documentului

Generalul magistrat Dan Voinea, fostul procuror din procesul sotilor Ceausescu, a dezvaluit presei, joi, ca decretul prin care Ion Iliescu a comutat pedeapsa cu moartea a sotilor Ceausescu, in cea cu inchisoarea pe viata a fost redactat in biroul de la MApN al generalului Victor Stanculescu: ”Eu am aflat de acest document recent. Probabil ca mai stiau de el toti cei care atunci au fost alaturi de Ion Iliescu si generalul Stanculescu in biroul acestuia din urma: Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu”.
Pentru conformitate, va prezint o filă din declarația olografă dată de Ion Iliescu în dosarul Revoluției, pe 20 februarie 2009. Semnătura, prezentă și în decretul invocat mai sus, pare să aceeași.

doi
* Cititi aici Decretul lui Ion iliescu din 24 decembrie 1989, prin care a ordonat constituirea Tribunalului Militar Exceptional!

con

con

con

con


Fostul şef al statului a contestat ieri violent autenticitatea documentului, considerându-l „o făcătură ordinară”. Argumentul său: „Până la 27 decembrie, eu am semnat un singur decret, pe 24 decembrie, în legătură cu constituirea Tribunalului Militar Excepţional pentru judecarea soţilor Ceauşescu. Pe ăla l-am scris cu mâna mea şi l-am semnat.”

Hopa! Ion Iliescu a şi comis o minciună: decretul din 24 decembrie, privind constituirea Tribunalului Militar Excepţional, nu a fost scris „de mâna lui”, ci doar a fost semnat de şeful CFSN. Dar poate că afirmaţia de ieri a fost doar o scăpare…

Nu mai este însă o scăpare limbajul violent folosit de Ion Iliescu la adresa celor care îi pun la îndoială buna-credinţă din decembrie 1989.

În acest moment, nu putem şti cu precizie dacă documentul prezentat de Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, este autentic. Există şi riscul unor intoxicări, pe care Mărieş şi l-a asumat cu mult curaj. Personal, prefer să fiu prudent. Nu vreau să permit ca dezvăluirile din cele două cărţi publicate în acest an, „Sfârşitul Ceauşeştilor” şi „Crimele Revoluţiei”, să fie puse la îndoială de vreo eroare sau diversiune ticluită de cei interesaţi. De aceea, caut să verific şi cel mai mic amănunt.

Prezumtivul decret din 25 decembrie este deja o temă de lucru. Ion Iliescu poate fi sigur că dacă ne-a minţit o dată în plus, totul îi va exploda în faţă.

Iar dacă documentul se va dovedi autentic, atunci istoria se va rescrie dramatic pentru fostul preşedinte. Jocul lui murdar din acele zile ar primi o nouă confirmare. Oricum, decretul nu ar fi putut fi scris între ora 14.40, când la Târgovişte a fost citită sentinţa de condamnare la moarte a soţilor Ceauşescu, şi 14.50, când aceştia au fost executaţi.

Dacă documentul chiar există, înseamnă că el a fost scris şi semnat înainte de proces. Altfel spus, Ion Iliescu cunoştea sentinţa de condamnare la moarte înaintea completului de judecată!

Cineva – persoană importantă – spunea că Revoluţia din ’89 şi execuţia Ceauşeştilor sunt teme epuizate. Îl asigur, şi pe această cale, că balul de-abia acum începe!

de Grigore Cartianu

Reclame
10 comentarii leave one →
 1. MISCAREASOCIALISTA permalink
  9 decembrie 2010 18:35

  MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

  Apreciază

 2. emil staicu permalink
  9 decembrie 2010 22:28

  Este foarte interesant ce a facut domnul Iliescu dar intrebarea este de ce nu a si fost aplicat atunci? Acum? Sau poate vrea sa isi spele pacatele stimabilul domn Iliescu

  PS Ovidiu acum sunt acasa am fost grav bolnav o paralizie pe partea stanga de varsta si celelalte isi spune cuvantul. Cu stima Emil

  Apreciază

 3. 9 decembrie 2010 22:50

  Emil draga,
  imi pare rau, sa fii sanatos ai grija de tine.

  Apreciază

 4. 10 decembrie 2010 22:52

  Eu credeam ca nu exista imagini cu executia propriuzisa din 25 Dec. 1989 insa vad pe Mediafax o poza pe care nu am intilnit-o niciodata pina acum. Nicolae si Elena Ceausescu in cadere cu un nor de praf in spate. Deci, s-a filmat totul! Poza este luata de pe video.

  http://www.mediafax.ro/revista-presei/ipoteza-soc-a-vrut-iliescu-sa-opreasca-executia-ceausestilor-7798594

  Apreciază

 5. 11 decembrie 2010 14:28

  @Ilarie,
  aia e o pictura

  Apreciază

 6. 11 decembrie 2010 20:48

  Si cine a pictat-o?

  Apreciază

 7. 11 decembrie 2010 22:40

  @Ilarie, nu tiu minte.

  Apreciază

 8. 8 ianuarie 2012 04:54

  ce catastrofe…autorul are dreptate! In filmul documentar biograia lui ceausu’ il ridica in slavi pe nemernicu de ceausu, si ilici. Doi nemernici in haita de lepre ce guverneaza Ro si in ziua de azi. tara Tiganiadei pe veci!

  Apreciază

 9. 8 ianuarie 2012 05:02

  Nemernici au fost, nemernici sunt inca…Spurcaciuni! Piei Drace!

  Apreciază

 10. 10 ianuarie 2012 00:53

  Stiu unde esti , sunt cu ochii pe tine .
  Ai grija de tine daca vii in Romania , sa nu te impiedici de scara avionul.
  Ajungi la spital si naiba nu mai am locuri libere pt ca jingura rezerva libera i-am ldat-o lu unu grangur si naiba doar nu te bag la salon cu cei de la CAP…. ai si tu o pregatitire …. nu te pot baga cu cei care toata viata au tinut in mana doar coada la sapa .
  ti-asi mai fi scris dar sunt f grabit ca a venit asta si trebuie sa plec.Semnat ”SIMPATIZANTUL TAU ”DIN UMBRA

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: