Skip to content

Ion Iliescu la TVR 23 dec. 1989 ora 16:45: „Existenta acestor grupe de teroristi, a unor indivizi fanatizati care actioneaza cu o cruzime fara precedent. – Trebuie sa va spunem ca teroristii nu sunt in uniforme. Ei sunt civili. De multe ori cauta sa creeze cunfuzie, si-au pus si banderole, ca sa fie confundati cu oameni din formatiunile de aparere organizate de cetateni si creeaza astfel confuzie. Impusca din orice pozitie. Trebuie sa va spunem ca nu este vorba de un numar mare de elemente teroriste – In functia de ministru al apararii nationale a fost numit generalul colonel Nicolae Militaru” Vezi video!

12 Decembrie 2010


„Noi atunci am banuit Securitatea. Si am pus Securitatea sub controlul armatei. Am cautat sa depistam structurile interne ale Securitatii. Ne-a dus gandul spre structura asta speciala de lupta antitero. Nu s-a putut proba. Alte directii: Directia a V-a, care se ocupa de protectia lui Ceausescu. N-am putut sa depistam”, spune acum Iliescu.

„Am aflat ca toate acele actiuni au fost facute ca sa abata atentia de la armata catre Securitate, desi seful Securitatii de atunci, generalul Vlad, nega categoric: ‘Nu, nu exista forte ale Securitatii implicate. Nu si nu si nu!’ S-a dovedit ca in esenta avea dreptate”, explica Petre Roman.

Masacrul de la Otopeni nu a fost un caz izolat. Tot pe 23 decembrie, la ora 20:00, elicopterul in care se aflau generalii Constantin Nuta si Velicu Mihalea, proaspat arestati pentru represiunea de la Timisoara, a fost doborat langa Alba Iulia. Un ordin venit de la MApN suna clar: doborati toate aparatele de zbor suspecte, intrucat in ele se afla teroristi. Aceeasi soarta a avut-o, o ora mai tarziu, echipajul unui TAB condus de colonelul Gheorghe Trosca. Atat el, cat si cei sapte militari care-l insoteau au fost macelariti in fata Ministerului Apararii dupa ce au fost catalogati ca fiind teroristi.

INFORMAREA DIN PARTEA CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE

(publicat pe data 24 decembrie 1989 in ziarul „Romania Libera” vezi mai jos ziarul)

PREZENTATA LA TELEVIZIUNE DE ION ILIESCU

23 decembrie 1989  ora 16:45 – Ion Iliescu in direct la TVR,

Dragi cetateni,

Am avut o zi plina si grea. Venim chiar de la comandamentul militar al Frontului Salvarii Nationale. Datorita actionilor criminale ale unor bande de teroristi instruiti special pentru lupta impotriva maselor populare si apararea dictatorului, activitatea noastra normala nu s-a putut desfasura normal in cursul acestei zile . Am fost nevoiti sa dam prioritatea actiunilor coordonate de lupta impotriva teroristilor. Existenta acestor grupe de teroristi, a unor indivizi fanatizati care actioneaza cu o cruzime fara precedent , tragand in locuinte, cetateni, provocand victime in randul militarilor, este inca o expresie elocventa a caracterului antipopular al dictaturii Ceausescu, care a facut enorm de mult rau poporului si care nu a economisit mijloace, mijloace enorme si actiouni gandite, ordonate pentru constituirea unor asemenea unitati de represiune. Vrem sa spunem ca toate unitatile militare si marea majoritate  a unitatilor de militie si interne actioneaza unitar impotriva teroristilor. De fapt exista un conses impotriva dictaturii. [d-le Iliescu, se pune intrebarea – de ce nici-un terorist nu a fost prins, sau judecat? Armata si Militia au actionat impotriva lor dar rezultatul? ZERO! DE CE?]

Actiunele diversioniste, teroriste, criminale ale grupelor de teroristi, care vor sa impiedice functionarea noii puteri si se destabilizeze societatea noastra este o ultima zvilcorile a acestei creatii monstruase ale dictaturii antipopulare. De fapt, trebuie sa va spunem ca nu este vorba de un numar mare de elemente teroriste,dar acestea sunt special instruite si dotate pentru actiunu de acest gen. [de unde stia domnul Iliescu ca nu era vorba de un numar mare de elemente teroriste?] In cele mai multe cazuri   ei reusesc sa ingreuneze activitatea  unitatilor militare pentru ca, asa cum ati vazut foarte multi, teroristi actioneaza din cladiri locuite chiar din apartamente, ceea ce face dificila tehnicii militare, interventia armatei, care trebuie sa evite cat mai mult pieredrile in rindul cetatenilor. Este o perfidie fara seaman, o cruzime care nu gaseste calificative potrivite. De aici si dificultatile pentru lichidarea acestor acte de cruzime.

De aceea, facem apel la cetateni sa inteleaga situatia in care ne aflam si sa inlesneasca pe toate caile activitatea militarilor. Cetatenii din blocurile in care teroristii actioneaza – este vorba de zonele fierbinti, in jurul televiziunii, radiodifuziunii in jurul sediului Comitetului Central, Ministerul Apararii Nationale, alte cateva puncte – ii sfatuim saevacueze pe cat posibil cladirile si sa se cazeze la cunoscuti, in alte locuri pentru a inlesni activitatea unitatilor noastre militare.

Ne aflam, stimati cetateni, intr-un moment revolutionar, din pacate, marcat de sacrificii. Noi am circulat mult pe strazile Capitalei in cursul acestei zile si am vazut scene emotionante de constiinta cetateneasca, de initiativa si autoorganizare, de paza obsteasca, de control al circulatiei pe drumuri. Am vrea insa, in legatura cu acest lucru, sa informam ca numai armata dispune de tancuri si unitati blindate.

Teroristii sunt organizati ca puscasi dotati insa bine cu armament si instruiti in mod deosebit. [d-le Iliescu, de unde aveau armament si cine i-au instruit?]  De aceea, pe drumurile publice unde s-au organizat baraje si puncte de control este bine sa nu fie impiedicate unitatile militare, respectiv blindatele, camioanele cu militari, tancurile sa poata circula cit mai  liber spre punctele in care trebuie sa actioneze. Venind aici de la Ministerul Apararii Nationale a trebuit sa oprim, sa parlamentam si sa discutam;  oamenii sunt de buna credinta pentru ca nu vor sa lase pe oricine sa treaca. De aceea, vrem sa stiti: tancurile sunt numai ale lor. Masinile blindate de asemenea.  De asemenea am rugamintea sa se gindeasca si alte forme de largire a conlucrarii si participarii maselor populare in sprijinul actiunilor uinitatilor militare, inclusiv constituirea de cat mai multe garzi patriotice [ce au facut de fapt aceste garzi?] pentru apararea unitatilor proprii, unitatilor economice, a unor puncte de activitate generala pentru nevoile cetatenilor, ca si in sprijinul unitatilor care actioneaza in jurul  punctelor fierbinti. Aici trebuie sa se actioneze neaparat in stransa coordonare cu armata si nu numai in subordinea armatei pentru ca sunt ordini militare de activitate. De asemenea, trebuie sa va spunem ca teroristii nu sunt in uniforme. Ei sunt civili. [de unde stie Iliescu ca teroristii sunt civili?] De multe ori cauta sa creeze cunfuzie, si-au pus si banderole, ca sa fie confundati cu oameni di formatiunile de aparere organizate de cetateni si creeaza astfel confuzie. Impusca din orice pozitie. De aceea , este important ca cetateni din formatiunile noastre – individual inarmati sa nu actioneze pentru ca pot sa fie confundati cu teroristii si sa cada victime confruntarilor cu unitatile militare, ci sa se constitue in unitati ordonate, organizate, subordonate unitatilor militare. Sa fie o unitate de actiune, dar cream panica, confuzie si victime in plus. [d-le Iliescu cum se face ca nici-un membru CFSN, nu a fost omorat de teroristi? 30% dintre morti erau militari adica 332 de soldati, oare Ceausescu a creeat un grup de teroristi fara sa stie armata? securitatea? unde este logica dumneavoastra? Cum putea Ceausescu sa infiinzeze un grup de teroristi imbracati civili? ]

La comandamentul militar pe care l-am avut am stabilit cateva masuri imediate in vedera actiunii din aceasta noapte, de maine dimineata, precum si in orele imediat urmatoare pentru o mai mare eficienta in lichidarea bandelor teroriste.

In functia de ministru al apararii nationale a fost numit generalul colonel Nicolae Militaru, care este ajutat de cei doi prim-adjuncti – generalii Stefan Gusa, Seful Marelui Stat Major, si Victor Stanculescu. In fine, stimati cetateni, vrem sa va informam ca Nicolae si Elena Ceausescu au fost arestati si se afla sub paza militara. Sint, de asemenea arestati Ilie si Nicu Ceausescu si cateva slugi ale clanului Ceausescu, Dinca, Postelnicu, Bobu si alti citiva. Va veni momentul judecatii, drepte ferme a poporului a celor care s-au facut vinovati de aceasta tragedie nationala.  Speram insa ca prin actiunea conjugata a unitatilor fortelor populare sa lichidam si aceasta ultima zvircorile a hidrei inveninate a clanului Ceausescu. Este nevoie de unitate,  este nevoie de colaborare strinsa.

Ei vor provoca inca multe necazuri, dar procesul este irevirsibil. Nimic numai poate intoarce roata procesului de innoire a Romaniei!

Sa ne uram succes! (………..)   

3 comentarii leave one →
 1. 12 Decembrie 2010 22:48

  Deci e clar Iliescu stia cine sunt teroristii da-ia nici-un membru FSN nu a murit, doar ca Nicolae Militaru kgb-gru criminal. La ordinul sau Gheorghe Trosca a fost adus la M.Ap.N, apoi macelarit ca un caine.
  Trosca asisanat pentru ca-i stia dosarul lui Militaru. Cine l-a numit ? da Ion Iliescu in noaptea de 22 decembrie spre dimineata 24 dec. 1989.

  Apreciază

 2. MISCAREASOCIALISTA permalink
  12 Decembrie 2010 22:51

  VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

  Apreciază

 3. 12 Decembrie 2010 23:23

  Deci Ion Iliescu s-a confruntat si luptat cu asa-zisii teroristii prin numirea lui Nicolae Militaru, si asisanarea sotilor Ceausescu!
  Asa se explica cum au murit 1000 de romani dupa evacoarea lui Nicolae Ceausescu!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: