Skip to content

Ion Iliescu: „am auzit ca circula zvonuri ca s-ar fi putut sa nu mai existam. Am vrut, in primul rand, sa se vada ca existam inca. Este total falsa ideea ca s-ar putea sa se acrediteze ca a fost o lovitura de stat realizata de citeva forte organizate, ba inca si cu sprijin din afara. Avind in vedere faptul ca si dupa condamnarea si executarea dictatorilor Nicolae si Elena Ceausescu continua actiunile teroriste. Avocatul Oliviu Tocaciu membru FSN : „Teroristul care, intelegind umanitarismul ultimatimului dat de noi(..) va benificea de o clemanta sporita, mergind, de caz la caz, pina la gratierea totala a pedepsiei”

14 decembrie 2010

COMUNICAT

27 decembrie 1989, Adevarul

Avind in vedere faptul ca si dupa condamnarea si executarea dictatorilor Nicolae si Elena Ceausescu continua actiunile teroriste ale unor elemente izolate avind ca urmari pierderi omenesti si distrugeri materiale, Consiliul Frontului Salvarii Nationale hotareste:

1) In Capitala si in toate judetele tarii se institue tribunale militare extraordinare care vor judeca toate cazurile de acte teroriste.

2) Judecarea va urma o procedura de urgenta, iar executarea sentintelor se va face imediat.

3) Elementele teroriste care pina joi 28 decembrie, orele 17, nu vor preda armele si munitia aflata asupra lor vor fi judecate si condamate de aceste tribunale extraordinare conform procedurii de urgenta.

[D-le Iliescu, cum va explicati ca  au trecut deja doua zile dupa asisanarea sotilor Ceausescu, iar asa-zisii teroristi continua? ]

IN CADRUL UNEI EMISIUNI A TELEVIUZINII ROMANE LIBERE AU LUAT CUVINTUL, MARTI DUPA-AMIAZA , PRESEDINTELE CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE SI PRIMUL-MINISTRU

Cuvint rostit de Ion Iliescu, presedintele Consiliului Frontului Salvarii Nationale

27 decembrie 1989 Adevarul

Stimati concetateni,

Sintem prinsi intr-un program foarte incordat in aceste zile, dar am tinut sa fim prezenti in studio, daca vreti, si dintr-un motiv personal – am auzit ca circula zvonuri ca s-ar fi putut sa nu mai existam.

Am vrut, in primul rand, sa se vada ca existam inca. (….)

Este total falsa ideea ca s-ar putea sa se acrediteze ca a fost o lovitura de stat realizata de citeva forte organizate, ba inca si cu sprijin din afara. Adevarul este ca acest Consiliu al Frontului Salvarii Nationale este emanatia miscarii, si nu a precedat miscarea (…)

Caracterul cel mai  veninos al actiunii teroriste, care continua din partea vechiului aparat aparat opresiv, care cauta sa terorizeze populatia, este a ne impiedica sa facem acest lucru, sa trecem de la eforia primelor zile la munca practica de organizare si de intrare in normal (…..)

TERORISTI, LUATI AMINTE

PRECIZARI FACUTE LA TELEVIZIUNE  DE AVOCATUL OLIVIU TOCACIU, MEMBRU AL CONSILIULUI FRONTULUI SALVARII NATIONALE 

Articol publicat in „Romania Libera” si Luptatorul Banatean (fost „Drapelul Rosu”) 28 decembrie 1989

Avocatul Oliviu Tocaciu membru al Consiliului Frontului Salvarii Nationale, vorbind la televiziune a facut urmatoarele precizari cu privire la terorist;  ” Mai Inainte de a face precizarile cu privire la terorist, se impune-a sa preciza ca in tara noastra Codul penal, cu exceptia dispozitiilor expres abrogate prin Decretul recentpu blicat, este si ramine in vigoare, pina la adoptarea unui nou cod penal. Ca atare, savirsirea infractiunilor prevazute de Codul penal atrage raspunderi penale pentru cei care savarsesc si care vor fi judecati tinindu-se seama de faptele savarsite. Data fiind starea exeptionala in care ne gasim prin continuare impotriviriielementelor teroriste la cuceririle pe care le-am realizat, a fost necesara emitarea acelui Comunicat si ultimatum care da posibilitatea ca elementele teroriste sa se predea pentru a se curma astfel varsarea de singe in continuarte. Inainte de toate  trebuie sa precizez ce se intelege prin terorist. Mentionez ca toate prevederile legale care vor veni in completare Comunicatului-ultimatum vor fi la rindul lor publicate pentru a nu exista nici o  neintelegere. Este considerat terorist si declarata ca atare persona care poarta asupra sa arma de foc sau arma alba, munitie, explozivi sau orice alt  mijloc de distrugere ori aparatura emisie-receptie si care, folosindu-se de astfel de mijloace, lupta cu ele impotriva Frontului Salvarii Nationale si a cuceririlor Romaniei libere.

De asemenea, este considerat terorist si declarata ca atare persoana care raspindeste sau publica zvonuri sau informatii exagerate sau tendentioase cu privire la starea exceptionala cu scopul derutarii populatiei civile si crearii starii de panica ori in scop de diversiune.

In fine, tot terorist va fi considerata si declarata ca atare persoana care tine legaturi cu teroristii sau favorizeaza actele de terorism.

Dupa cum s-a retinut, s-au fixat un termen si o data,  respectiv o ora pina la care teroristii au posibilitatea sa se predea si acest lucru trebuie inteles ca vine in avantajul lor pentru viitor, intrucit le va da sansa de a se reintrega in societatea pe care noi o vrem s-o construim, mai exact, pe care poporul vrea s-o construiasca.

Teroristul care se va preda pina la data de 28 decembrie 1989, ora 17,00 potrivit prevederilor din Comunicatul-ultimatum, va fi judecat cu acordarea de circumstante atenuante fiindu-l comutata pedeapsa capitala in pedeapsa cu inchisoare. Cu alte cuvinte, cei care nu se vor preda pina la ora 17,00 in cursul zilei de joi; vor fi judecati  de tribunalele militare exceptionale dupa o procedura sumara, de exceptie, pedeapsa aplicata fiind pedeapsa capitala. Cuantumul pedepsei cu inchisoare se va stabili potrivit pedepselor prevazute in codul penal sau in legile penale speciale pentru infractiunile contra vietii si sanatatii, infractiune de defetism, infractiunile la regimul juridic al armelor de foc si armelor albe, munitiilor si explozibililor savarsite de cei in cauza.

Teroristul care, intelegind umanitarismul  ultimatimului dat de noi, se va preda pe sine si se va preda pe unul sau mai multi teroristi – care refuza sa inceteze dupa data si ora stabilite – va benificea de o clemanta sporita, mergind, de caz la caz, pina la gratierea totala a pedepsiei. Pina s-au inregistrat citeva cazri de predare voluntara tocmai ca Frontul Salvarii Nationale nu urmareste o razbunare, nu urmareste sa raspunda prin teroare, intelege sa adopte masurile cuvenite pentru o justa proportionalizare a gravitatii faptelor si a pedepselor de la caz la caz.

                      

27 decembrie la TVR

Reclame
4 comentarii leave one →
 1. 14 decembrie 2010 16:16

  „gratierea totala a pedepsiei” HA-HA ? cati teroristi ati gratiat d-le Iliescu? si de ce nu ne spuneti cine sunt teroristii care s-au predat?

  Apreciază

 2. MISCAREASOCIALISTA permalink
  14 decembrie 2010 22:42

  MISCAREA SOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

  Apreciază

 3. 15 decembrie 2010 02:32

  İliescu e un kkt ce ıi e veşnic teama ca va fii lichidat şi nu o sa o mierleasca de batranete ın patul lui. Dar daca totuşi aceasta nenorocire se va produce nu va scapa el de cea a carei ochi vede totul şi al carei brat este neiertatoare: İSTORİA!
  Mandria comuniştilor n-a fost ıngenucheata dupa cum a sperat tradatorul de İliescu, dimpotriva, le-a sporit şi mai mult avantul!

  Apreciază

 4. 15 decembrie 2010 14:27

  @Ratăcitor Printre Stele
  ai scris in citeva cuvinte clare povestea unui tradator de pariniti

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: