Skip to content

A subminat Ion Iliescu puterea de stat a Consiliul Frontului Salvării Naţionale. Prin procesul şi execuţia soţilor Ceauşescu?

8 ianuarie 2011

Marius Mioc scrie ceva tare important pe blogul sau:

Marius Mioc "confirmarea de primire de la poştă".

 „Actualizare: A sosit şi confirmarea de primire de la poştă. Contestaţia a fost primită la CPRD în 4 ianuarie 2011, deci nu există nici un motiv de a fi respinsă pentru că nu ar fi fost depusă în termenul legal (care este pînă azi 7 ianuarie 2011).

“Ion Iliescu merită o contestaţie mai solidă”, scriam în 4 mai 2010 relatînd despre contestarea certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu de către asociaţia “21 Decembrie” (linc). Pînă la urmă, văzînd că nu se înghesuie nimeni să facă treaba asta, am trimis eu pe adresa CPRD o contestaţie referitoare la certificatul de revoluţionar al domnului Ion Iliescu. Contestaţia am trimis-o prin prioripost în 31 decembrie 2010 (un dar de Moş Gerilă). Termenul de depunere al contestaţiilor fiind pînă în 7 ianuarie 2011, contestaţia s-a făcut în termen. În aceeaşi zi am trimis alte 7 contestaţii.

Redau mai jos memoriul prin care am cerut Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor condusă de Raymond Luca să retragă certificatul de revoluţionar a lui Ion Iliescu:

MEMORIU
cu privire la necesitatea anulării titlului de revoluţionar al numitului Ion Iliescu
Subsemnatul, Mioc Marius (…) cer anularea certificatului de revoluţionar al numitului ION ILIESCU în temeiul art. 8 din legea 341/2004, ca urmare a faptului că respectiva persoană a desfăşurat activităţi împotriva revoluţiei, după cum este explicat mai jos.

ÎN FAPT:
În data de 24 decembrie 1989 numitul ION ILIESCU a iscălit decretul de instituire a unui Tribunal Militar Excepţional care să-l judece pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu, ceea ce s-a şi întîmplat, acesta şi soţia sa fiind condamnaţi la moarte şi executaţi. Acest decret (a cărui copie o alătur) a fost semnat de numitul ION ILIESCU în pretinsa calitate de „preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale”.

De fapt numitul nu avea calitatea pe care şi-o atribuia, prima şedinţă a Consiliului Salvării Naţionale (CFSN) – organ al puterii de stat revoluţionare – avînd loc doar în 27 decembrie 1989. Numitul a recunoscut faptul respectiv în cartea „Momente de istorie” pe care a scris-o (editura Enciclopedică, Bucureşti 1995, pag. 35-36 – alătur copia acestor pagini). Suplimentar faptul este certificat şi de martora Ana Blandiana, membră a CFSN, a cărei scrisoare care se referă la acest aspect o anexez. Pînă în 27 decembrie 1989 Ion Iliescu era doar simplu membru al CFSN, ultimul de pe lista anunţată la TVR. Abia după această primă şedinţă a CFSN din 27 decembrie 1989 numitul Ion Iliescu a avut legal calitatea de preşedinte al CFSN. Fapta dînsului de a-şi aroga calitatea de preşedinte al CFSN fără a fi fost ales în această funcţie de plenul respectivului organism al puterii de stat reprezintă infracţiunea de subminare a puterii de stat revoluţionare. Ion Iliescu a subminat puterea de stat a Consiliul Frontului Salvării Naţionale. Prin procesul şi execuţia soţilor Ceauşescu, puterea revoluţionară care fusese constituită în 22 decembrie 1989 – CFSN – a fost pusă în faţa faptului împlinit. Deşi s-a pretins că procesul soţilor Ceauşescu a fost organizat în numele CFSN, majoritatea membrilor acestui organism, printre care şi martora Ana Blandiana, nu au avut habar de acest proces.

Din punct de vedere penal, infracţiunea de subminare a puterii de stat este prescrisă. Însă, atunci cînd se discută preschimbarea certificatelor de revoluţionar, în conformitate cu art. 8 din legea 341/2004, există obligaţia de a analiza acţiunile „sub orice formă” care ar fi fost desfăşurate împotriva revoluţiei, nu numai cele care pot atrage răspundere penală. Subminarea puterii de stat revoluţionare este o acţiune îndreptată împotriva revoluţiei care face nelegală atribuirea certificatului de revoluţionar. Ca urmare, în temeiul art. 8 din Legea 341/2004, cer respingerea preschimbării certificatului de revoluţionar a lui Ion Iliescu şi anularea certificatului cu seria LRM-I nr. 00011 care a fost deja eliberat pe numele acestuia.

ÎN PROBAŢIUNE:
– Scrisoare de la martora Ana Blandiana, membră a CFSN
– Copie pagini 35-36 din cartea lui Ion Iliescu – „Momente de istorie”, editura Enciclopedică 1995, ISBN 973-45-0109-7
– Copie a decretului semnat de Ion Iliescu pentru constituirea Tribunalului Militar Excepţional care i-a judecat şi osîndit pe soţii Ceauşescu

Scrisoarea martorei Ana Blandiana, care a fost anexată contestaţiei, sună astfel:

Bucureşti
, 28 ianuarie 2010

Stimate domnule Mioc,

Încerc să răspund întrebărilor Dvs.

Aşa cum ştie toată lumea, prima şedinţă a CFSN a avut loc în seara zilei de 27 dec[embrie] la orele 18. Până atunci nu am reuşit să aflu nici măcar unde este sediul acelui organism a cărui componenţă se anunţa mereu la televizor şi în care figuram (a doua pe listă, după doamna Cornea) fără să fiu întrebată.

Situaţia era cu atât mai bizară cu cât oamenii începeau să mă considere un membru al conducerii, iar eu nu reuşeam să aflu unde este şi ce face acea conducere, din care se anunţase că fac parte. Între timp a avut loc judecarea şi executarea cuplului Ceauşescu şi am fost şocată că s-a petrecut în ziua de Crăciun. A fost pentru prima oară când m-am întrebat ce fel de oameni sunt cei care hotărau.

În acea primă şedinţă din 27 decembrie am făcut cunoştiinţă cu Doina Cornea, Laszlo Tokes, Ion Iliescu, Silviu Brucan, Dumitru Mazilu şi ceilalţi. Tot atunci au fost propuse structurile de putere, Ion Iliescu a fost ales preşedinte al CFSN, iar eu am fost propusă vicepreşedinte, dar am refuzat. De altfel, peste o lună aveam să demisionez.

Cu cele mai bune urări,

Ana Blandiana

Art. 8 din Legea 341/2004, pe care se întemeiază contestaţia, sună astfel: “de prevederile prezentei legi nu beneficiază persoanele, civili sau militari, care sînt dovedite a fi fost implicate în activităţile fostei securităţi ca poliţie politică, precum şi persoanele care au organizat, au acţionat, au instigat şi au luptat, sub orice formă, împotriva Revoluţiei”.

Sursa: Marius Mioc

Reclame
2 comentarii leave one →
 1. VEZI MISCAREASOCIALISTA permalink
  8 ianuarie 2011 20:51

  VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

  Apreciază

 2. 8 ianuarie 2011 23:01

  Nu numai ca a semnat ca un simplu cetatean ci a si mintit – el Iliescu nu era pina-n 27 presedintele CFSN, adica Marius Mioc are dreptate daca va avea curaj sa-l deie in judecata va face istorie revolutionarul din Timisoara Marius Mioc, daca va avea nevoie de ajutor il voi ajuta.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: