Sări la conţinut

Nicu Ceausescu avea o mare “priza la femei”. Pentru ca era un barbat “potent”. Si-a inceput viata sexuala pe la 16 ani.

9 martie 2011

©Antentie! Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
Citeste aici Nicu Ceausescu catre celebrul Raducanu: „Bai, tigane, vino-ncoace!
Artiste, dansatoare, secretare de partid si simple muncitoare au avut idile sau simple aventuri cu “Printisorul”; Aventurile fiului dictatorului au nascut adevarate legende cu orgii, violuri, chefuri sardanapalice si crime

Inca dinainte de evenimentele din ‘89, ieseau la suprafata povesti care distorsionau imaginea lui Nicu Ceausescu, fiul dictatorului capatind treptat imaginea unui satir decadent si lipsit de scrupule.

Povestile cu “Angela Similea care mergea in provincie si pleca de la Nicu cu saci de bani” sau cu femei siluite de “Printisor” sub ochii sotilor au facut deliciul unui popor care credea ca in felul acesta afla “adevarul” despre “turnul de fildes“ al dictaturii.

Dincolo de zvonistica postrevolutionara, Jean Maurer, fiul fostului prim-ministru comunist Ion Gheorghe Maurer, Madalin Voicu, fiul regretatului maestru Ion Voicu, si sufletul grupului de prieteni ai lui Nicu Ceausescu, Serghei Niculescu Mizil, fiul “numarului doi” din Comitetul Central, il prezinta pe “Printisor” ca “un tip sensibil, timid si chinuit intr-o oarecare masura de maica-sa, care il

visa mare om politic”.Cum Nicu Ceausescu a inceput sa conduca masina de la 12 ani si si-a inceput viata sexuala pe la 16, povestile cu oamenii accidentati si femeile siluite au capatat contur in jurul unei imagini care incepea sa semene in imaginarul colectiv cu acea a unui “vampir in devenire”.

Pentru ca era un barbat “potent”, dupa cum il defineste Madalin Voicu, si “bine dotat”, in viziunea lui Serghei Mizil, Nicu avea o mare “priza la femei”.

Cu toate ca isi luase in serios rolul de om politic, asa cum dorise mama lui, in viata amoroasa a “Printisorului” au existat “mii de femei”, unele chiar din cercurile puterii, ca Elena Ciocan, secretara la UTC si pionieri, simple fete obscure – Mirela Cosa, receptionera, Lia sau Corina – dar si vedete de talia Nadiei Comaneci, Janinei Matei si sopranei Daniela Vladescu.

Nascut in 1951, in zodia Fecioarei, Nicu Ceausescu, cel care urma sa il inlocuiasca la conducerea tarii pe Nicolae Ceausescu, avea sa aiba, dupa cum sustin prietenii, un destin mai mult decit chinuit.

Madalin Voicu, Serghei Niculescu Mizil si Jean Maurer, fiul primului ministru comunist Ion Gheorghe Maurer, au fost prietenii cei mai apropiati ai “Printisorului”, caruia mama ii harazise un viitor stralucitor in politica.

Insa dincolo de povestile care il infatisau pe succesorul la conducerea RSR ca pe un rasfatat al sortii, Nicu Ceausescu a fost un “tip timid, care nu era in stare nici macar sa agate o femeie. De cele mai multe ori, prin baruri sau restaurante, ma duceam eu si ii faceam cunostinta cu fata care ii placea”, declara Serghei Mizil.

Cu toate ca in viata lui amoroasa au existat “mii de fete”, dar si nume ca Donca Mizil, Nadia Comaneci, Janina Matei sau Daniela Vladescu, Nicu s-a vazut nevoit, in anii ‘80, sa se casatoreasca, la cererea Elenei Ceausescu, cu Poliana Cristescu, pe care, prietenii lui sustin ca “nici nu a atins-o” deoarece nu simtea nimic pentru ea.

Un barbat “bine dotat”

“Eu eram nebunul gastii. Cite nebunii nu am facut impreuna!
Ne-am batut si cu militienii, am colindat toata tara de la munte pina la mare, petreceam pina nu mai puteam, evident la nivelul de atunci. Cum nu eram chiar oricine, ne puteam permite fel de fel de nazbitii, care de multe ori o amuzau pe tovarasa… Fetele se inghesuiau sa ne cunoasca, pentru ca aratam si bine si eram cine eram.

Imi amintesc ca Nicu nu era foarte comunicativ cu persoanele pe care nu le cunostea. De aceea mergeam eu la agatat si dup-aia ii faceam cunostinta lui… Am fost cu Nicu la mii de femei in tinerete, pentru ca ne placea viata si incercam sa o traim la maxim.

Pentru ca era un barbat bine dotat… glumeam cu el, zicindu-i sa ma lase pe mine primul la fata pe care o cuceream sau care ne aborda… Oricum, femeile trageau mai mult la el. Eu eram un rebel incorigibil, aveam plete, umblam cu blugi soiosi, nu eram membru de partid si injuram si partidul si pe ceilalti… Nu-mi pasa de nimic. Imi traiam viata la maxim.

Donca Mizil cu Nicu Ceausescu

Tin minte ca ne faceam de cap asa cum voiam, cind voiam si unde aveam chef… Nimic nu ne statea in cale”, povesteste Serghei Niculescu Mizil, fratele primei iubiri a lui Nicu Ceausescu, Donca Mizil.

Biletele si ocheade de la ospatarite

Grupul obisnuia sa incinga atmosfera oriunde ajungea. “La mare, prin restaurante sau baruri, la munte, prin Bucuresti, oriunde ajungeam si ne puneam pe distractie reuseam sa facem atmosfera. Eram o gasca destul de mare, de vreo 20 de insi, si cind ne puneam la un sprit, era imposibil sa nu iasa distractie”, declara Madalin Voicu.

Acesta sustine ca “Nicu avea priza la femei, pentru ca era un barbat potent” si nu rare erau ocaziile cind ospataritele sau dansatoarele de prin restaurante isi imparteau ocheade sau dadeau de inteles ca vor ceva mai mult decit sa il cunoasca personal pe fiul dictatorului. “Petrecerile de atunci sint comparabile cu cele ale cercurilor de copii de bani gata de azi.

Credeti ca Ion Ion Tiriac nu este dorit de o gramada de femei prin localurile prin care umbla? Si el are probabil un cerc de prieteni care este destul de exclusivist, ca si al nostru, si multe fete doresc sa intre intr-un asemenea anturaj… Sincer, de cele mai multe ori, fetele veneau singure, pentru ca voiau sa ne cunoasca.

Si unde mai pui ca eram si in centrul atentiei in restaurantele unde ajungeam”, povesteste Jean Maurer.

Donca Mizil, prima iubire

Donca Mizil (portocaliu), si Nicu Ceausescu

Din toate femeile din viata lui Nicu, sora lui Serghei Mizil, Donca, a lasat o amintire vie in inima “Printisorului”. Indragostit de ea de la virsta de 16 ani, acesta avea sa ramina cu sora prietenului sau timp de zece ani. “Intre ei doi a fost o iubire comparabila cu cea dintre Romeo si Julieta. A fost o dragoste imposibila, ca in filme…

Despartirea lor s-a datorat unor discutii mai aprinse dintre familiile Ceausescu si Mizil, in urma carora Elena Ceausescu a decis ca Nicu sa se desparta de Donca. Pe atunci inca mai asculta de maica-sa. Oricum, despartirea i-a distrus pe amindoi. Trebuie mentionat ca erau de nedespartit si ca Nicu i-a fost fidel tot timpul Doncai, cu care visa chiar sa se casatoreasca”, isi aminteste Jean Maurer.

Despartirea celor doi iubiti a coincis cu preluarea conducerii UTC-ului de catre Nicu Ceausescu si cu o sarcina nedorita la vremea respectiva. Doncai i s-a impus sa avorteze si sa isi ia gindul de la “Printisor”.

Poliana Cristescu nevasta lui Nicusor

Moment in care itele urzite de Elena Ceausescu au facut ca in imediata apropiere al “Printisorului” sa apara cea care avea sa ii fie harazita pe linie de partid ca sotie: Poliana Cristescu.

Poliana Cristescu, sotie impusa de partid

Poliana Cristescu era “o fata care nu arata rau deloc”, o caracterizeaza Madalin Voicu, dar “pentru care Nicu nu avea sa simta nimic”. “Nu cred ca era instruita de Securitate, desi n-ar fi exclus. Dar simplul fapt ca ii era impusa de Elena Ceausescu il facea pe Nicu sa nu o bage in seama”, continua fiul regretatului maestru Ion Voicu.

“Poliana Cristescu era o nora ascultatoare si o sotie model, exact pe gustul Elenei Ceausescu, dar nu si pe placul lui Nicu. Iar mizeriile pe care le-a spus dupa Revolutie despre cel care legal ii era sot dovedesc ce fel de persoana era in realitate. Cred ca fusese instruita inainte de catre Securitate sa stea linga Nicu si sa raporteze tot maica-sii, d-aia nu o suporta.

Cind a plecat in exil la Sibiu, a lasat-o in Bucuresti, pentru ca niciodata, in viziunea lui, intre ei nu a existat vreo legatura. Aveau vieti paralele, chiar daca legal se casatorisera pentru a fi pe placul Elenei Ceausescu”, declara Jean Maurer.

“Casatoria cu Poliana nu l-a rupt pe Nicu de gasca noastra, cum ar fi dorit Elena Ceausescu, care ma certase in repetate rinduri pentru ca eram un prost exemplu pentru fiul ei. Cred ca orice mama ar fi facut la fel, la cit de nebun eram pe-atunci… Insa exilarea lui la Sibiu ca prim-secretar de partid a reusit sa sparga gasca.

Eu unul am ajuns la ordinul Elenei Ceausescu intr-un pluton disciplinar la Beius, pe Jean l-au pus sub paza Securitatii, iar pe prietenul nostru Zaza, care era operator la TVR, l-au dat afara. Lucrurile incepeau sa devina serioase, pentru ca Nicu urma sa ia locul tatalui”, isi aminteste Serghei Mizil.

Jeanina Matei, o pasiune trecatoare

In partea a doua a vietii, Nicu incepea sa devina “violent verbal dupa doua-trei pahare”, sustine Serghei Mizil. Cu toate ca se rarisera iesirile si petrecerile din vremea tineretii, grupul de prieteni pastra legatura. La mare, Nicu a cunoscut-o pe cintareata Jeanina Matei, cu care a avut o relatie extrem de intensa, dar de scurta durata.

Cei doi indragostiti se retrageau de ochii lumii in timpul zilei, pentru ca pe seara sa se reintilneasca in restaurantul unde Jeanina cinta. Pe vremea aceea gasca il cuprindea inclusiv pe Florin Piersic, cu care Nicu era “foarte bun prieten”. “Lumea zicea ca s-au batut din cauza unei femei, ca au scos cutitele si alte chestii de genul asta.

E foarte simplu, dupa un sprit ne dadeam drumul la gura si spuneam ce ne venea la indemina. Cum chelnerii si ospatarii nu prea intelegeau ce se intimpla la noi la masa, ajungeau sa debiteze fel de fel de povesti fantastice care se propagau pe vremea aia mai ceva ca o boala contagioasa. La a sasea repovestire se ajungea la cine stie ce omoruri, de la o simpla injuratura”, spune Jean Maurer.

Nadia Comaneci, o iubire desavirsita

In Cabana asta din Sibiu dormeau Nadia Comaneci cu Nicu Ceausescu

In anii in care marea gimnasta a Romaniei dadea peste cap aparatele de afisare luind nota 10, Nicu isi continua viata de boem fara a se “da in stamba, precum copiii de bani gata din ziua de azi”, sustine Madalin Voicu. Invitata cu ocazia unei petreceri intr-un bar, la mare, Nadia avea sa fie in centrul atentiei fiind curtata cu incapatinare de “Printisor”, dar si de…

junele pe atunci Ion Dolanescu. Se spune ca, dupa citeva pahare, Nicu a inceput sa se arate extrem de afectuos cu Nadia, aruncind-o la un moment dat in sus, fara a mai reusi sa o prinda… Cam asa incepea o poveste de iubire intensa. De altfel, Serghei Mizil este convins ca Nicu a fost cel care a ajutat-o pe Nadia sa plece definitiv din tara.

Iar Jean Maurer isi aminteste ca tot el a fost cel care “s-a agitat ca Nadia sa fie rasplatita la vremea respectiva cu o casa si o masina, ca premiu pentru performantele sportive”.

O idila cu cintec

Ultima femeie din viata fiului lui Ceausescu a fost frumoasa soprana Daniela Vladescu. Curtata de multi barbati, prezenta in cele mai inalte cercuri ale vremii, inconjurata de admiratori din intreaga protipendada comunista, Daniela Vladescu a cedat in fata “sufletului de artist al lui Nicu”, dupa cum povestesc prietenii.

Evenimentele din 22 decembrie 1989 l-au surprins pe Nicu Ceausescu alaturi de Daniela Vladescu, intr-o excursie la munte. Din pacate, dupa doi ani de convietuit impreuna, soprana si-a abandonat iubitul pe toata perioada detentiei. Cind a fost arestat, apropiatii sustin ca ar fi linistit-o pe iubita sa spunindu-i ca “nu-i nimic, ma intorc la catedra si totul se va rezolva”.

Insa boala a avansat rapid si, cu toate ca medicii austrieci au facut tot posibilul pentru a-l salva, Nicu Ceausescu a pierit la scurt timp. Ba, mai mult, Daniela Vladescu a refuzat sa participe la inmormintarea sa, sub pretextul ca “e mai bine asa”.

Cu toate astea, artista ramine ultima femeie din viata lui Nicu, o iubire pe care a dus-o cu el in mormint si alaturi de care voia sa uite trecutul si sa traiasca tot restul vietii…

Injurat si dupa moarte

In acest dormitor se culca Nadia Comaneci cu Nicu CeausescuPostum, putini oameni s-au aratat interesati de viata reala a lui Nicu Ceausescu, poreclit, pe nedrept “Printisorul”. Unul dintre acestia este publicistul Ion Cristoiu, care printr-un volum de documente intitulat “Istoria ca o telenovela” a reusit sa prezinte imaginea neretusata a celui care a fost Nicu Ceausescu. (Aici se culca Nadia cu Nicu)

Tot dupa Revolutie s-a descoperit, prin dezvaluirile facute de fostii ofiteri de securitate, ca Nicu Ceausescu a avut doar doua accidente minore de masina, in urma carora nu a decedat nimeni. “Fata de ceea ce se intimpla acum, Nicu Ceausescu a fost un simplu copil.

S-au scris multe prostii, iar multe au plecat de la Pacepa, care in “Orizonturi rosii” afirma ca Nicu – care era prezentat ca un betiv notoriu – ar fi urinat la un chef pe stridii, ca-si impartea posturi guvernamentale.

Ca i-a smuls unghiile Nadiei Comanici, ca l-a batut pe Florin Piersic, cite si mai cite timpenii s-au spus pe nedrept”, ne-a declarat unul dintre ofiterii care i-a fost timp de opt ani garda de corp. “De multe ori incerca sa scape de noi, dar treptat s-a creat o relatie. Avea un suflet de aur. Daca v-as spune citi artisti si oameni au avut avantaje de pe urma lui nu v-ar veni sa credeti.
Nadia Comaneci i-a fost alaturi lui Nicu chiar la una dintre onomastice, la vila sa de pe strada Lili Paneth. „Noi am fost pe acolo, am baut un sprit, l-am felicitat, apoi am plecat. Ea a ramas. Nu stiu ce s-a intamplat mai departe”, povesteste Nicolae Nan.

Ei erau cei care il indemnau sa bea, ii turnau in pahare, iar dupa ‘90 au fost primii care l-au injurat”, ne-a mai declarat ofiterul.

Iubiri audiate la procuratura

Dupa 1989, tumultul revolutionar le-a atins si pe prietenele lui Nicu Ceausescu, care au trebuit sa dea cu “subsemnatul”, noua putere cautind sa descopere cine stie ce mistere in patul “Printisorului”. Amante, prietene de ocazie, garzi de corp, bucatari, toti au luat drumul procuraturii pentru declaratii.

Marturiile, consemnate si de publicistul Ion Cristoiu, sint extrem de importante pentru caracterul lui Nicu Ceausescu, mai ales ca sint facute in primavara lui 1990, cind “binevoitoare” lumea avea intentia de a-l diaboliza si nicidecum de a-l prezenta in adevarata sa lumina. Declaratiile dezvaluie insa ca Nicu Ceausescu a fost doar un simplu om, cu pacatele, dar si cu calitatile sale.

“Aproape zilnic venea o receptionera”

Iata declaratia din 3 ianuarie 1990 a lui Ion Bodea, bucatarul lui Nicu Ceausescu din 1988: “Nicu Ceausescu primea vizitele unor femei dintre care imi reamintesc pe Elena Ciocan, secretara la pionieri sau UTC, Daniela Vladescu, cintareata de opereta, Nadia Comaneci si alte doua femei care au mai venit numai cite o zi.

In Sibiu o avea pe receptionera de la hotelul “Imparatul Romanilor”, Cosa Mirela, o oarecare Lia, care cred ca locuieste pe strada Lenin, si o femeie Corina, care nu stiu cu ce se ocupa. Aproape zilnic venea la vila receptionera Cosa, care raminea cu Nicu peste noapte, si mai rar celelalte”.

Un parfum si o masuta cu rotile

Elena Ciocan

Elena Ciocan

Bineinteles ca si prietena din 1986 a lui Nicu, Elena Ciocan, a dat cu “subsemnatul”. Iata declaratia ei din 8 martie 1990: “Subsemnata Ciocan Elena, fiica lui Ioan si Ana, nascuta la 24 ianuarie 1956 in com. Vladava, judetul Mehedinti, necasatorita, studii: Institutul de mine Petrosani, domiciliata in Bucuresti, str. Caderea Bastiliei, nr. 5, et. 2, ap. 13, sect. 1, posesoare a B.I.

Seria DA, nr. 663016, eliberat de Circa 17 Militie Bucuresti, in legatura cu cele intrebate declar urmatoarele: Incepind cu data de 10 dec. 1983, am indeplinit functia de secretar CC al UTC in probleme de scoli pina in 1985, apoi pina la 22 dec. 1989 cu probleme internationale.

De la sfirsitul anului 1986, am intrat in relatii de prietenie cu Ceausescu Nicu. In perioada de timp cit acesta a indeplinit functia de prim-secretar la Sibiu, l-am vizitat de doua ori in anul 1988.

In anul 1989 l-am vizitat la Sibiu de mai multe ori, respectiv in lunile martie, iulie, septembrie (de ziua onomastica a lui Ceausescu Nicu, serbata la Cabana Saliste), sfirsitul lunii sept. (ziua onomastica a lui Cosa Mirela, serbata tot la Cabana Saliste), luna octombrie (ziua de nastere a lt.-col.

Stroia Camil, serbata la Paltinis), sfirsitul lunii octombrie (ziua de nastere a unei rude – Oprean Costica, serbata la Cabana Saliste), inceputul lunii noiembrie, cind eu am ramas la vila, in str. Lilly Paneth.

Precizez ca la aceste petreceri participau, de fiecare data, intre 10 si 15 persoane si se serveau gustari (sunca presata, cirnaciori, salam, brinza, pateuri), fripturi (de porc, pasare), sarmale, prajiuri, iar ca bauturi alcoolice: coniac si vin (in sticle mai mici de o forma deosebita). (…) Nu cunosc de unde se aduceau alimentele si bauturile alcoolice si nici cine achita contravaloarea.

Declar ca de la Ceausescu Nicu eu am primit cadouri de ziua mea, dar nu am primit obiecte confectionate din aur. De ex., in anul 1988 am primit un parfum frantuzesc, iar in anul 1989 o masuta cu rotile.

De la Ceausescu Nicu am aflat ca a avut relatii intime cu doua femei din Sibiu, pe nume Mirela si Corina, iar in Bucuresti avea pe Vladescu Daniela, cu care locuia atunci cind venea in Bucuresti. De asemenea, a avut relatii si cu Nadia Comaneci.

(…) Declar ca eu personal nu am aprobat vreo cerere privind obtinerea unor autoturisme cu prioritate si nici nu am intervenit la Ceausescu Nicu in acest scop. Personal nu posed autoturism”.
“Mi-a spus ca are o hepatita cronica reactionata foarte avansata si trebuie sa tina neaparat un regim strict, excluzându- se total alcoolul, tutunul… I-am adus la cunostinta aceste indicatii si nu a vrut sa tina cont de ele. Eu stiam ca obisnuia sa consume bauturi alcoolice si in mod repetat l-am avertizat, dar fara rezultat” a declarat Elena Ciocan  in 1990.
„Este adevarat ca am discutat cu Ceauaescu Nicu despre perspectiva lui si chiar i-am reprosat ca nu se pregateste in mod corespunzator pentru viata. El mi-a spus ca se pricepe mai bine”. “Discutam foarte des la telefon, iar ultima discutie am avut-o pe 21 decembrie 1989, in timp ce ma gaseam la Brasov in interes de serviciu. M-a intrebat care este situatia la Brasov”.
“Nu l-am cunoscut numai eu pe Nicu Ceausescu. Si nu are nici un fel de legatura cu activitatea mea profesionala, Elena Ciocan”

Nicu Ceausescu

Nicu Ceausescu

Astazi, Elena Ciocan (55 de ani) ocupa o functie foarte importanta, cea de director general adjunct in cadrul Directiei Afaceri Europene si Relatii Internationale, avand un venit salarial pe masura, 93.371 de lei castigati in 2009, conform declaratiei de avere, adica 7.780 de lei pe luna.
Directia Afaceri Europene si Relatii Internationale din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, al carei director general adjunct este Elena Ciocan, este o institutie care coordoneaza relatiile ministerului cu diverse organizatii specializate din domeniul sigurantei si ordinii publice, cum ar fi Interpolul. De asemenea, colaboreaza cu institutii similare din strainatate, cu ONU, Uniunea Europeana sau NATO. Este structurata pe sase mari directii de munca: integrare europeana si parteneriat euroatlantic, Schengen, relatii internationale, reprezentare externa si misiuni internationale, programe de asistenta si activitati de reprezentare si protocol.
„Avea neintelegeri cu parintii”

Daniela Vladescu 1985

Daniela Vladescu 1985

Daniela Vladescu, iubita lui Nicu incepind din 1985, a ajuns si in ancheta pe 4 ianuarie 1990, unde a declarat: “Subsemnata Vladescu Daniela, fiica lui Dumitru si a lui Stefana, nascuta la 10 decembrie 1956 in Bucuresti, sector 1, necasatorita, fara antecedente penale, membru PCR din 1979, de profesie solist vocal in cadrul Operei Romane Bucuresti, domiciliata in Bucuresti, str…., declar urmatoarele: Sint absolventa a Conservatorului Ciprian Porumbescu, sectia canto, promotia 1980, an cind am fost repartizata la Teatrul Muzical din Brasov. In anul 1985 am obtinut prin concurs transferul la Opera Romana din Bucuresti.

L-am cunoscut pe Nicu Ceausescu in vara lui 1985, cu ocazia unei deplasari la Moscova, la Festivalul Tineretului si Studentilor. In vara anului 1985, cu ocazia unei deplasari la Moscova in cadrul organizarii Festivalului Tineretului, l-am cunoscut pe Nicu Ceausescu, acesta fiind seful delegatiei. Precizez ca pina la acea data nu l-am cunoscut personal pe Nicu Ceausescu.

(…) La reintoarcere mi-a cerut numarul de telefon in avion si m-a intrebat daca ma mai poate cauta. Am raspuns da, fiind insa sigura ca lucrul acesta nu se va intimpla. (…) Pe la mijlocul lunii noiembrie 1985, am fost cautata la telefon de catre Nicu Ceausescu, care mi-a propus sa ne intilnim si sa ne plimbam.

Acesta a venit si m-a luat de acasa cu Renault-ul si ne-am plimbat circa o ora si jumatate pe arterele principale ale Bucurestiului, timp in care am discutat despre el. Am inteles ca acesta, ca urmare a unor neintelegeri cu parintii, nu putea sa aiba prieteni, pentru ca toti care veneau in contact cu el erau indepartati de familie, trimisi cu domiciliu fortat in provincie.

In acest sens, Nicu Ceausescu mi-a povestit ca mama sa, Elena Ceausescu, tine foarte mult sa-i cenzureze viata si cercul de prieteni si ori de cite ori aveau loc discutii intre el si parintii sai, acestia din urma, drept represalii, se razbunau pe anturajul lui atit particular, cit si pe cel de serviciu.“Am acceptat sa ramina la mine”

Am inteles din cele spuse de Nicu Ceausescu ca el s-ar fi opus in nenumarate ocazii ca nu e de acord ca mama sa sa ocupe functii politice si de stat, acesta fiind principalul motiv al neintelegerilor. Ulterior am mai fost cautata telefonic de Nicu. La inceputul lui decembrie 1985, l-am invitat pe Nicu Ceausescu la domiciliul meu din str. …, ocazie cu care mi-a povestit o serie de aspecte legate de activitatea lui pe linie de UTC, despre fosta lui sotie Poliana Cristescu, despre faptul ca Elena Ceausescu tine inca foarte mult la ea si spera sa se reimpace.

Acesta mi-a mai spus ca in aceasta casatorie nu au existat sentimente reciproce, ca a fost o casatorie formala, aranjata de parintii lui, cit si faptul ca, probabil, Poliana, fiind de partea parintilor lui, si-a urmarit numai satisfacerea unor orgolii de marire. Apoi am baut un ceai si s-a intors acasa in jurul orelor 24.00.

In cursul lunii ianuarie 1986, pe la mijlocul lunii, am fost plecata cu o delegatie a Consiliului Culturii la o manifestare cu ocazia zilei de 24 ianuarie la Ambasada Romana din Bonn (…) la reintoarcere, din cite retin, am fost cautata la telefon de Nicu Ceausescu, care mi-a spus ca se duce la tatal lui pentru a aniversa ziua de nastere, dupa care va trece pe la mine.

Am fost de acord si in jurul orei 24.00 a ajuns la domiciliul meu.
In aceste imprejurari am inteles ca este foarte singur si intelegindu-l am acceptat sa ramina la mine. Incepind din luna ianuarie 1986 pina in luna august 1986, Nicu Ceausescu a ramas la locuinta mea, in sensul ca am convietuit impreuna.

In toata aceasta perioada Nicu Ceausescu mi-a spus ca apartinem unor lumi diferite, in sensul ca niciodata, in ciuda sentimentelor noastre, nu vom putea fi impreuna din cauza prejudecatilor familiei lui.

“Am ramas linga Nicu si mi-am asumat toate riscurile”

Avind in vedere ca eu efectiv tineam la el si nu eram interesata, am fost de acord cu aceasta legatura si respectiv aceasta convietuire.
In 19 august 1986 am plecat intr-un turneu in Italia, iar pe data de 4 octombrie 1986, cind m-am intors, Nicu Ceausescu mi-a propus sa locuiesc cu el, dar la domiciliul lui din Str. Cosmonautilor 4. Am inteles ca dorea sa-l insotesc, cit si faptul ca la domiciliul meu nu avea tot confortul, in sensul ca trebuia sa se schimbe acasa la el, ca era cautat la telefon la domiciliul lui etc.

Astfel, la inceputul lunii octombrie 1986, m-am mutat la locuinta lui Nicu Ceausescu, in sensul ca am locuit cu el numai cit timp era si el acasa. Astfel, plecam odata cu el dimineata la mine acasa, dupa care ne revedeam seara, cind isi termina activitatea, raminind practic doar noaptea acolo.

In aceasta perioada au inceput sa se exercite asupra mea o serie de presiuni, menite a ma determina sa-l las pe Nicu Ceausescu, presiuni exercitate probabil din partea parintilor lui.

Astfel am inceput sa fiu refuzata in mod nejustificat la emisiunile TV, nu am mai fost invitata la Operele din tara. In aceasta situatie toti colaboratorii mei din RadioTeleviziune mi-au dat sa inteleg ca s-au primit dispozitii clare din partea familiei Ceausescu ca sa nu mai colaboreze cu mine atita timp cit intretin legatura cu Nicu Ceausescu.

Discutind pe aceasta tema cu Nicu Ceausescu, acesta mi-a confirmat ca este stilul mamei sale, Elena Ceausescu, care spera sa ma desparta de el si respectiv sa-l readuca la fosta sa sotie, Poliana.

Am preferat sa ramin alaturi de Nicu Ceausescu, asumindu-mi toate riscurile, si in vara anului 1987 am plecat din nou in Italia doua luni, iar la reintoarcere, in 3 octombrie, am aflat ca Nicu Ceausescu a fost mutat prim-secretar la Sibiu.

Intrucit nu eram casatorita legitim cu Nicu Ceausescu, am considerat atit eu, cit si el ca nu este bine sa-l vizitez la Sibiu, pentru a nu se afisa cu mine si, respectiv, pentru a nu-i periclita situatia. Acesta a continuat sa-mi telefoneze zilnic si sa ne vedem ori de cite ori venea la sedinte in Bucuresti. Astfel cind venea in Bucuresti trecea pe la mine si mergeam la domiciliul sau.

“O prietenie pe care eu am bazat-o numai pe sinceritate”

Aici faceau gratar Nicu si Nadia Comaneci

In toate ocaziile Nicu Ceausescu fie ca ma intreba, fie ca ii povesteam eu, afla si prin intermediul meu ca populatia este nemultumita de modul in care parintii sai conduc tara si respectiv despre neajunsurile curente (lipsa de mincare, caldura, lumina, cultura).

In toate rindurile am constatat ca Nicu Ceausescu are cunostinta de ele, dar spunea ca nu poate sa faca nimic, intrucit parintii lui, Nicolae si Elena Ceausescu, refuza orice dialog sau opinie din partea oricui.

Am inteles ca Elena si Nicolae Ceausescu il tin chiar si pe el la distanta, ca-l ameninta si ca-l trateaza ca pe oricare prim-secretar, cit si faptul ca el incearca sa faca tot ce poate la Sibiu, respectiv se zbate sa obtina tot ce este necesar traiului in judetul Sibiu.

In acest sens, Nicu Ceausescu mi-a argumentat ca a intervenit pentru multi cetateni sasi sa plece in vizita sau definitiv din tara, ca se preocupa de aprovizionarea judetului Sibiu. Am inteles ca este singur, in sensul ca nu se intelege cu familia sa. Probabil ca fiind refractar la multe din ideile “innoitoare” ale familiei sale, era tinut deoparte.

(…) Pe tot parcursul relatiei mele cu Nicu Ceausescu nu i-am cunoscut pe parintii lui. Am cunoscut doar pe sora lui, Zoe, si pe sotul acesteia, dar i-am vazut in treacat, de citeva ori cite 10-20 de minute, timp in care nu am purtat discutii politice sau de alta natura.

Nu am dorit sa beneficiez de nici un avantaj, nici material, nici din punct de vedere al relatiilor si al influentelor, de pe urma acestei legaturi cu Nicu Ceausescu.

A fost o prietenie pe care eu am bazat-o numai pe sinceritate si sentimente umane. Nu am urmarit niciodata vreo ascensiune sau vreun profit material. Alte amanunte nu am de adaugat”.

Melek Amet

„Cantaretele erau combinate cu cei din anturajul nostru”

Ca si acum, povestile de noapte de atunci se petreceau in baruri. Pe Nicu Ceausescu, pe fostul manechin Melek Amet, pe Giovani Becali, pe Florin Piersic si pe multi altii ii gaseai la un „pahar de vorba”.

„Eu mergeam in bar in fiecare noapte si acolo vedeai de la balerine pana la fete mai «usoare», ca doar acolo nu veneau profesori universitari sau academicieni. O parte dintre cantarete au fost combinate cu baieti din anturajul nostru. Acolo erau si «smecherii», ca Giovani Becali, fotbalisti, sportivi, actori, artisti. Toata lumea se invartea in baruri, cum merg acum in Bamboo”, explica Serghei Mizil.

Unii spun ca o parte dintre cele care-si puteau spune „party-girl” in comunism erau chiar manechinele creatoarei de moda Zina Dumitrescu si ca aceasta s-ar fi ingrijit atat sa le imbrace pentru defilare, cat si sa le gaseasca fiecareia cate un sot.

„Fetele veneau singure, nu am vazut-o niciodata pe Zina sa stea sa le imbrace ori sa le dezbrace sau sa stea pana la 4.00-5.00 dimineata cu ele”, povesteste Serghei.

Florian Bichir, Bogdan Nicolai
de Evenimentul Zilei
Duminică, 16 ianuarie 2005, 0:00

23 comentarii leave one →
 1. 9 martie 2011 15:17

  TARE !!!!

  Apreciază

 2. 9 martie 2011 23:22

  VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM 2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

  Apreciază

 3. 20 martie 2011 09:52

  vladescu este cam prostanaca. ce cultura lipsea populatiei?! gaseai orice carte si orice scriitor cu preturi de 5 lei!! in vest cartile sint un lux si nu-ti poti permite prea multe. si astazi ce mare cultura au? manele, muzica pt idioti si prostitutie. ce nu inteleg este de ce romanului ii pica atit de greu fisa ca sa priceapa odata ca problemele din vremea lui nea nicu erau opera vestului? si oricum in sistemul vestic romanul n-a reusit sa consume la alimentele de baza care erau cartelate pe vremuri decit max 60%. mai este ceva de comentat? personal n-am reusit sa consum cantitatile alea de zahar si ulei niciodata!!!! traiesc in sistemul cretin vestic de 22 de ani si l-as da oricind pe vremurile lui nea nicu cind am avut cu adevarat libertate si o viata asigurata. practic am trait ca niste miionari fara grija zilei de miine iar asta n-a existat niciodata in vestul cretin.

  Apreciază

 4. 22 martie 2011 00:10

  ai perfecta dreptate gagiule …. era viata atunci …

  Apreciază

 5. Gion permalink
  12 aprilie 2011 17:43

  Domnilor sunt foarte de acord cu cele relatate aici. Este adevarat :
  _ circulam noaptea pe strada (plimbari sau ruta zilnica de la servici) si aveam siguranta ca nu ma va ataca nimeni nici verbal nici fizic,
  _ am dorit sa invat (ce domeniu mi-a placut) si gaseam carti si documentatie, avea-m abonament la presa straina, am trimes scrisori pentru a procura documentatie, la diverse firme producatoare din afara tarii fara a fi luat la intrebari,
  _ de sarbatorile traditionale (Paste, Craciun etc. ) la toate balcoanele vedea-i cirnati, slanina afumata sau nu, pulpe de porc, sau cu cine te intilnea-i auzeai de actiunea MOV ( Miel, Ouã Vin),
  _ nu se gasea carne de porc dar ne permitea-m sa cumparam de la restaurant un Kg. de carme cu 80lei in loc de 24lei, si saptamânal faceam cite un gratar sau o friptura.
  Deci cine vrea sa ma injure nu are decit dar eu unu nu regret decit acele zile reci din apartament, nu de alta dar si acum le am pt ca nu imi permit la venitul meu sa achit aceste facturi aberante la caldura.

  In final doresc sa rog pe editorii acestei pagini sa verifice intregul text care este plin de greseli de exprimare cit si de greseli gramaticale, in plus comentariile imaginilor nu sunt reale (ex: cea cu Ceausescu imbracat militar odata este General locotenent iar alta data este General maior , atentie 2 stele mari aurite = General Locotent ). Nu de alta dar am pretentia ca ce este scris aici nu se adreseaza doar amicilor celor ce au scris, ci este o adresare publica deci hai sa scriem corect ROMÂNESTE, ca m-am saturat de engleza si nu vreau sa mai invat si MAGHIARÃ.

  Multumesc pentru intelegere

  Apreciază

 6. 13 aprilie 2011 19:11

  Gion doua stele mari aurite egal General- maior
  din 1954 – 1960 General-locotenent

  Apreciază

 7. 30 iunie 2011 08:27

  Excellent subject I could not of thougth off that !

  Apreciază

 8. ioana permalink
  1 august 2011 12:12

  poate reusesti sa postezi mai multe poze cu Nicu. a fost un om EXTRAORDINAR!!

  Apreciază

 9. dan permalink
  11 august 2011 11:43

  Nicu a fost un tip exceptional, care a dat clasa multora si o mai face si acum dupa „plecarea lui”. imi pare tare rau ca pentru el totul s-a terminat asa cum nu ar fi meritat. sper ca macar memoria lui sa nu-i mai fie intinata, poate asa se va odihnii in voie. Dumnezeu sa aiba grija de sufletul lui bun!

  Apreciază

 10. kjhgjk permalink
  14 august 2011 16:53

  l

  Apreciază

 11. el dictator permalink
  7 septembrie 2011 21:26

  istoria trebuie privita la rece,obiectiv,din punct de vedere la ceeace a ajuns Romania in perioada lui ceausescu ,si nu la faptul ca a fost foarte greu pentru cei multi.Romania a trecut de la tara agrara la tara multi-industrializata intr-un timp scurt.peste 100 de ani ,ceausescu va fi privit ca un patriot care a ridicat tara si a pastrat independenta fata de moscova.ca ne place sau nu,istoria trebuie privita la sec,fara emotii si fara prejudecati.eram pusti la revolutie si chiar mi-am pus pielea la bataie pe 21 decembrie seara.acuma dupa 20 de ani,imi dau seama cu surprindere ca ,20 de ani de democratie au facut praf tara pe care bunici si parintii nostri ,inclusiv eu,au dus greul ca sa o ridice.:(

  Apreciază

 12. 7 septembrie 2011 22:09

  el dictator sunt deacord

  Apreciază

 13. andor permalink
  10 februarie 2012 20:34

  DA! PANA NU SE VA REJUDECA PROCESUL SI ASSASINII TARA NOASTRA NU VA MERGE BINE! EU UNUL NU POT SA REPROSEZ NIMIC CEAUSESTILOR DEOARECE NU AM DUS LIPSA IN ACEA PERIOADA SI PARINTII ERAU MUNCITORI FARA FUNCTII ETC! ACEST OM TREBUIA SA POATA BENEFICIA DE UN PROCES CORECT SI ACEST LUCRU INCA SE POATE FACE! MIZERIA IN CARE TRAIM SE DATOREAZA CIREZII DE TRADATORI CARE AU CONDUS ATUNCI SI CONDUC SI ACUM! CRED CA SUNT CAM UN MILION DE INSI , FOSTI ACTIVISTI,SECURISTI,ETC IN FUNCTII INALTE SI AZI! RESPECT PENTRU ROMANIA , CE A MAI RAMAS DIN EA!

  Apreciază

 14. 4 martie 2012 13:52

  Andor tu esti un dobitoc si din pacate ca tine sunt multi! Faptul ca lucrurile acum merg prost nu are nici o legatura cu faptul ca aia ne-au supt sangele zeci de ani ! Daca esti nostalgic, poti emigra in Cuba sau Tadjikistan dar nu fi cretin ! Pai cum spui tu ca era bine atunci, mai redus mintal ce esti ?

  Apreciază

 15. 4 martie 2012 14:02

  ..Legat strict de Nicu Ceausescu, lucrurile care s-au povestit de-a lungul vremii erau adevarate in proportie de 85-90 %. Pe cine punea ala ochii, nu conta ca avea sot, copiii sau ca nu vrea ! Era luata cu forta , umilita si batjocorita de toti idiotii din sleahta lui ! La Neptul, odata cand tasu era plecat din tara, a inchis un restaurant de pe langa steaguri a tras jaluzelele si a dezbracat toate chelneritele tinere, a turnat sampanie pe ele cocotate pe mese iar dedesubt erau pahare care se umpleau si din care beau idiotii care erau cu el ! De unde stiu ? Eram intre aia care trebuia sa ii asiguram …linistea ! Nu am inteles niciodata de ce „marea campioana” , NADIA COMANECI, neaga relatia cu el ca si cu Geolgau si ceilalti…..Nu a folosit-o nimeni, ea era cea care vroia atentie, dupa ce nu mai era..nimic ! A fost una din zdrentele lui Nicu.

  Apreciază

 16. 5 martie 2012 09:56

  bine ai venit Conasu il cunosti pe Nicu?

  Apreciază

 17. VAL permalink
  27 martie 2012 02:55

  canasule esti perfect pentru tara lui salam minune si altii de teapa ta care nu ati facut niciodata nimic cinstit si nici nu p[ute-ti face pentru ca sinte-ti foarte limitati 11

  Apreciază

 18. 30 martie 2012 14:33

  @Minel Dobrei, bine ai venit.

  Apreciază

 19. cristea permalink
  24 iunie 2012 13:46

  l-am cunoscu personal si nu are nici o legatura cu descrile facute de-a lungul timpului. Nicu era un tip cat se poate de normal. va marturisesc asta din tot sufletul daca doriti sa ma credeti. un mare om, un mare suflet, restul nu mai conteaza. eu il pastrez in memoria mea si in sufletul meu asa cum stiu bine ca a fost.

  Apreciază

 20. Elena permalink
  21 decembrie 2014 00:14

  Doi tirani comunisti carora le sta bine asa cum sunt acum,…morti si ingropati! Inca va mai injura romanii care au trait bremurile grele ale comunismului si lipsurile de toate felurile!!!!!!!!!!
  Celor care ii regreta, adica nostalgicilor, le doresc aceiasi soarta si sa li se alature! Ca sa regreti asemenea „creaturi analfabete” care si-au batut joc de un popor atata amar de vreme, in timp ce ei hurzuluiau in lux si ignoranta…trebuie sa fii de-a dreptul retardat sau schizofrenic!

  Apreciază

 21. 3 februarie 2017 19:30


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsSuper articolul !!! Foarte bine documentat !!!

  Apreciază

 22. Kiki permalink
  7 septembrie 2017 21:41


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsPentru Savantul-cel Eminent: Ne dezamagesti Genialule…, ce-i aia ‘Neptul’?? (si nici nu poti sa blamezi Tastatura-din moment ce ‘n’ si ‘l’ nu sunt pe aceeasi ‘linie’ Stimabile….-ori erai sub ‘influenta’?!?…); mai apoi ‘tasu’??!!??… (Gramatica, vai de capu’ ei…!!); dupa care…: ‘Legat strict'(?!?)…Poate mai bine ‘aici’ Invers…, daca tot vorbim/scriem despre ‘asta’…; mai apoi de ce le numesti pe acele femei ‘zdrente’, nefericitule, cine iti da dumitale dreptul sa le ‘sutui’ in felul acesta, mai ‘Perfectule’-de fapt, chiar prin ‘zdrentuindu-le’ (Ha!) iti arati dumneata fata dumitale (!!)…Neica Nimeni, aruncand Mizerie…., ce Patetic…;
  Te rugam sa-ti introduci narinele unde vrei, astfel incat sa nu mai fim siliti sa-ti simtim duhoarea pestilentialo-semi-docta…, si, ooo!!!!, te rugam -de asemenea-sa ne lasi in pace, dumneata,stindard al democratiei de tinichea a Romaniei anilor …si anilor…, dupa …., si dupa…, timp in care intrebarea este ‘Ce ati invatat si totodata infaptuit/realizat Voi…, dat fiind faptul ca in Europa anului 2017 (NB!) Voi sunteti priviti drept…, stiti Voi ce…, practic… de…tinichea…, Desteptaciune…, ideea este…, vezi, dumneata,e usor sa Critici…, da’ altminteri, cand este randul dumitale…, hmmmm…

  Apreciază

 23. Kiki permalink
  7 septembrie 2017 22:00


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsPentru Elena (NB!!)–‘ bremurile grele’…, (putina atentie,v-am ruga daca se poate…).
  “Celor care ii regreta, adica nostalgicilor, le doresc aceiasi soarta si sa li se alature! “…-gand pios de… persoana Religioasa…, Dezgustator…, oricat ai dispretui/uri ceva sau pe cineva…, Nu!!.
  Mai apoi, de unde stii dumneata ca ‘Aceia’ erau ‘ignoranti’?!?…
  Totodata, de unde stim ‘Noi’ ca Toti Aceia erau ‘Analfabeti’?!?… (Chiar TOTI?!?… Haida De!!…)
  Hei, apropos…, esti dumneata doctor psihiatru?!?…, din moment ce Indraznesti sa Dai Diagnostice in…domeniu?!?…; Stai linistita in banca dumitale…, nu Toti suntem Psihiatri aici, stii?!?…
  A…, si, desigur, Nu Toti am reusit performanta sa fim Utecisti si/sau Comunisti…, hei ho, vremurile s-au schimbat, unii oameni s-au dus sa-si reintregeasca familiile Europene, astfel incat…, asta fu…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s