Skip to content

21 august 1968 – Momentul de glorie al lui Nicolae Ceauşescu – „Întregul popor român nu va permite nimănui să încalce teritoriul patriei noaste.

15 iulie 2011
tags:

Condamnarea intervenţiei trupelor Tratatului de la Varşovia în Cehoslovacia a fost momentul de glorie al lui Nicolae Ceauşescu. De la balconul sediului CC, liderul român a rostit o cuvântare care a făcut înconjurul lumii.

„Pătrunderea trupelor celor cinci ţări socialiste în Cehoslovacia constituie o mare greşeală şi o primejdie pentru pacea în Europa, pentru soarta socialismului în lume, a declarat Ceauşescu în aplauzele mulţimii. Este de neconceput în lumea de astăzi, când popoarele se ridică pentru a-şi apăra independenţa naţională, pentru egalitatea în drepturi, ca un stat socialist, ca state socialiste, să încalce independenţa altui stat. Nu există nicio justificare, nu poate exista nici un motiv de a admite, pentru o clipă numai, ideea intervenţiei militare în treburile unui stat socialist frăţesc.”
A promis, în consens cu ceea ce simţeau românii atunci şi spre admiraţia liderilor democraţi următoarele: „Întregul popor român nu va permite nimănui să încalce teritoriul patriei noaste. Uitaţi-vă, aici e întregul nostru Comitet Central, Consiliul de Stat, guvernul. Cu toţii suntem hotărâţi să servim cu credinţă poporul în construcţia socialismului, în apărarea cuceririlor revoluţionare.(…) Fiţi siguri, tovarăşi, fiţi siguri, cetăţeni ai României, că niciodată nu vom trăda patria noastră, nu vom trăda interesele poporului nostru.”

Reclame
One Comment leave one →
  1. VEZI MISCAREASOCIALISTA permalink
    16 iulie 2011 00:17

    VEZI MISCAREASOCIALISTA VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI SALARIU MINIM2000 LEI CITESTE SI DA MAI DEPARTE

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: