Skip to content

Tânărul Ceauşescu a fost interogat de doi procurori, care nau reuşit să scoată nimic de la el 25 februarie 1936. Documente inedite!

31 iulie 2011
tags:


De la Siguranţa din Târgovişte, la 31 ianuarie 1936, Nicolae Ceauşescu şi colegii de lor au fost transferaţi la închisoarea din Braşov. De acolo, a fost scos în mai multe rânduri, pentru a răspunde la întrebările procurorilor. Ceauşescu a fost interogat de două ori, la 31 ianuarie şi la 25 februarie 1936. Procesele verbale de interogatoriu se află în dosarul întocmit de autorităţi, aflat la Arhivele Naţionale.

Tânărul Ceauşescu a fost interogat de doi procurori, care nau reuşit să scoată nimic de la el. Cele două audieri nu s-au deosebit cu nimic una de cealaltă: de fiecare dată, utecistul Ceauşescu a negat orice participare la activităţi interzise de lege.

Vedeţi ce l-au întrebat procurorii pe Ceauşescu şi ce răspunsuri a dat el. Click pe foto pentru a mări.

Ceauşescu, exclus din sala de judecată pentru injurii aduse instanţei
Un document redactat în timpul procesului de judecătorul Radu Gherghe confirmă că Nicolae Ceauşescu s-a remarcat în timpul procesului de la Braşov, din mai-iunie 1936.

Obligat să îl dea afară din sala de judecată pentru injurii aduse instanţei, magistratul a redactat un act justificativ, care se găseşte la dosarul cauzei. Citiţi fraza spusă de tânărul cizmar, care a stârnit mânia judecătorului.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: