Skip to content

Ceauşescu a vrut să facă Disneyland în Parcului Tineretului. Decret dat de Ceauşescu pe 22 august 1980

9 August 2011

Pe lângă clădirile gigant lăsate în urmă de fostul presedinte Nicolae Ceauşescu, ar fi trebuit să existe şi un imens parc de distracţii.

Disneylandul lui Ceauşescu urmă să fie construit în Parcul Tineretului pe 23 de hectare de teren. Parcul de distracţii era proiectat să aibă ca dotări pereţi de escaladă, piste de karting şi de aeromodele, teren de fotbal, patinoar şi bazine de înot. „Harta făcută la ordinul lui Nicolae Ceauşescu în 1980 prevedea un parc de distracţii de 23 de hectare. Când era primar Crin Halaicu a venit la mine şi mi-a spus că vrea să facă Disneyland aici pe baza hărţii”, ne-a declarat directorul Palatului Naţional al Copiilor, Radu Vasilescu. Printre atracţiile pe care voia să le mai construiască fostul dictator se numărau şi două planetarii, piste pentru atletism, role şi mai multe săli de sport. Ceauşescu dorea ca tot terenul din Parcul Tineretului să treacă în administrarea Casei Centrale a Pionerilor şi Şoimilor Patriei, devenit între timp Palatul Naţional al Copiilor„, ne-a mai spus directorul. Aceste intenţii ale lui Ceauşescu sunt susţinute şi de un decret dat de Ceausescu pe 22 august 1980.

vizită în Disneyland Paris face toţi banii şi reprezintă visul oricărui copil. Cu preţul de intrare care variază între 44 de euro (tarif de grup) şi 65 de euro dacă nu faci parte dintr-un grup, te poţi da în toate caruselele de câte ori vrei, nefiind nevoie să mai plăteşti ceva. E una din cele mai vizitate atracţii ale Parisului, cu sute de persoane trecând zilnic pragul.
Parcul este împărţit în zone – Aventură, Discovery, Fantasy etc – si fiecare arie încântă vizitarorii cu un specific aparte, în funcţie de nume. |n afară de jocurile propriu-zise, parcul e plin de restaurante, terase şi magazine de suveniruri. Preţul acestora e destul de piperat. De exemplu, o pălărie „Indiana Jones’ costă 39 de euro, iar un tricou de copil inscripţionat cu Disneyland Paris costă 25 de euro. (A.L.)

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: