Sări la conţinut

Nicolae Ceauşescu nu era foarte pretenţios, îi plăcea brânza cu roşii, Galbena de Odobeşti, berea de Reghin. El era un om liniştit.

17 august 2011

Nea’ Viorel ajunsese sa ii cunoasca pe sotii Ceausescu extrem de bine. Le cunostea gusturile, stia exact ce si cum le place sa manance. Daca Elena era mai greu de satisfacut – din punct de vedere culinar – fostul dictator era un om cat se poate de simplu. Nu manca cine stie ce specialitati, cum spun si acum multe legende, ci ceea ce se gasea pe toate drumurile. Avea o afinitate pentru.. branza cu rosii.

Nicolae Ceauşescu era un om simplu şi nu avea pretenţii prea mari când venea vorba de mâncare, îşi aminteşte Viorel Ghiţă, un fost ospătar al dictatorului comunist.
Fostul ospătar susţine că Ceausescu era un om „liniştit”, în schimb soţia dictatorului era o persoană foarte dificilă.

„Nicolae Ceauşescu nu era foarte pretenţios, îi plăcea brânza cu roşii, Galbena de Odobeşti, berea de Reghin. El era un om liniştit. Ea în schimb era o persoană mult mai dificilă De câteva ori am fost nevoit să-mi rad mustaţa pentru că ei nu-i plăcea. Nu suporta să vadă ospătari cu mustaţă. Cum nu-i convenea ceva, imediat îl chema pe un colonel de Securitate care era mereu în spatele ei şi îi transmitea ce o deranja, iar el lua măsuri. Cine greşea dispărea imediat”, a spus ospătarul dictatorului, pentru emisiunea „Poveştiri adevărate”, de la Acasă TV.
Viorel Ghiţă  (foto) spune că munca ospătarilor era foarte grea, însă era bine plătită.

Câştigam desul de bine pentru vremea respectivă, dar era o muncă foarte grea. Trebuia să fii foarte atent, cea mai mică greşeală avea consecinţe serioase. Dacă greşeai ceva, erai terminat. Dacă îţi tremura mâna, Elena Ceauşescu observa imediat şi cerea să fii dat afară şi trimis la cea mai obscură cârciumă”, a povestit Viorel Ghiţă
El îşi aminteşte că ospătarii care serveau la masa dictatorilor erau selectaţi pe sprânceană.

„Cei care îl serveau pe Ceauşescu erau foarte atent selecţionaţi. Trebuia să arăţi bine, să fii îmbrăcat impecabil de fiecare dată, să fii un om liniştit, familist”, şi-a amintit fostul ospătar.

2 comentarii leave one →
 1. 17 august 2011 15:28

  Revin ca unul dintre putinii Dvs.cititori si cu aceleasi 2 intrebari;
  1.Care este TINTA FINALA a acestui serial, mai ales constatand ca auditoriul contemporan este modest ca interes si numar…
  2. Dece nu incercatri sa aduceti in atentie si pe cei care au fost admiratorii lui si in final l-au tradat…
  La cele 2 intrebari, il rog pe adminstratorul voluntar sau platit, sa-si spuna identitatea si la sugestia ns.- fie si celor putini-, sa FACEM RESCRIEREA ACELOR TIMPURI cu toate fetele sale, chiar incluzandu-i pe cei care l-au ucis si circumstantele materiale si spirituale in care au trait si facut…..
  Pledez pentru un adevar istoric al intregei epoci COMUNISTE…

  Apreciază

 2. 18 august 2011 22:04

  @Aristide Buzuloiu,
  O anumita tinta nu am, imi pare tare rau ca-i „modest” dar deocamdata atat pot. Despre Admiratorii care l-au tradat am scris 6 pagini – rasfoieste putin si vei gasi. Te sfatuiesc sa dai click pe pagina de sus „Lovitura de stat 1989”. In orice caz cand voi avea ceva nou il voi publica.
  Sanatate!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s