Skip to content

Generalul Nicolae Stan: „Nicoae Ceauşescu a fost un mare patriot şi un om bun, care merită o statuie în faţa Casei Poporului”. Aveam mii de dolari din fondul ăla al Securităţii. Iliescu mi-a promis că, pe 1 ianuarie 1990, urma să fiu numit oficial şeful Departamentului pentru a controla şi dirija Securitatea Statului. Practic, am fost şeful Securităţii.

3 octombrie 2011

Sorin Rosca Stanescu impreuna cu Horia Tabacu anii ’90

Cine este Horia Tabacu? a fost directorul general al ziarului „Atac“ si Cancan. „Da, sunt consilierii lui Marius Locic (prieten cu Gigi Becali). Oamenii s-au pensionat. I-a angajat Locic care se extinde, îşi ia acum o tipografie… Eu îi cunosc personal“. Personaj controversat, Horia Tabacu s-a specializat în presa de tip tabloid, deşi face parte din generaţia jurnaliştilor proveniţi din comunism. El a atins un vârf al carierei sale conducând revista porno „Hustler“ patronat de Harry Flint. Acum, coordonează ziarul de scandal „Atac“, patronat de Marius Locic apropiat a lui Gigi Becali. În ultimii ani ai dictaturii ceauşiste, Tabacu l-a angajat în presă pe prietenul său, Sorin Roşca Stănescu, poreclit „Naşul“. Tot Horia Tabacu l-a salvat pe Roşca Stănescu, readucându-l în media, după ce acesta din urmă a fost deconspirat de Virgil Măgureanu (ex-director SRI) că a colaborat cu Securitatea.

Autorul articolului Horia Tabacu ne dezvaluie abia dupa publicarea articolului urmatoarele: ”În momentul când a ajuns Nicolae Stan aghiotantul lui Nicolae Ceauşescu, a intrat în conflict cu soţia acestuia [Elena Ceausescu]. Ea l-a urmărit până la moarte. A reuşit să îl marginalizeze în securitate şi l-a trecut în rezervă Mă pensionase madam Ceauşescu încă din 1983, pe când aveam 51 de an [„in 83 cand avea 51 de ani”; deci in mod normal acum ar avea doar vreo 78 si nu 85!.]

Nicolae Stan: Ceauşescu a fost un mare patriot şi un om bun, care merită o statuie în faţa Casei Poporului. EvZ: Deci aţi fost, practic, şeful Securităţii cât, o zi, două? Nicolae Stan: Da, câteva zile. Înseamnă că aţi fost primul şef al şefului Securităţii de după Re­voluţia din ’89? Da, aşa este, am fost. Nicolae Stan a ajuns preşedintele federaţiilor de tenis de câmp şi fotbal chiar în perioadele când sportivii din aceste domenii au obţinut cele mai bune performanţe din istorie”.

(Concluzia mea si a unui om normal este ca securistul Nicolae Stan a cautat “razbunarea” dupa 23 de ani cu ajutorul “EvZ”, a tacut 23 de ani de ce?, e cam ridicol sa crezi ca o femeie la 60 de ani ar avea amanti chiar as zice ca e vorba de o fantezie bolnava din punct de vedere mental. Elena Ceausescu s-a nascut in 1916 adica in 1965 cand Ceausescu a devenit presedinte Elena avea 49 de ani. Cand el (Nicolae Stan) a devenit aghiotantul lui Ceausescu in 1973 sau 1974 (asa zice el ca nu tine minte exact cand) Elena Ceausescu avea 57 de ani iar in 1979 avea 62 de ani . Singurele argumente : “stiu sigur, e adevarat” Felul în care sunt puse întrebările, special concepute spre a fi interpretabile. Iata ce ne povesteste marginalizatul Nicolae Stan despre alt marginalizat Ion Iliescu: “Vă pot spune că l-am avertizat, încă din octombrie 1989, că îi va lua locul lui Ceauşescu. Şi am făcut şi un pariu pe o sticlă de whisky. La etajul şase, în Casa Scânteii. El era cu biroul acolo, la Editura Tehnică, şi eu o însoţeam pe doamna Şuteu, care venise cu fiul ei la Direcţia de Muzică. Am stat o oră şi jumătate de vorbă cu Iliescu. îl cunoşteam de dinainte… Chiar şi aici, în stradă, în faţa bisericii care a fost strămutată pe roţi, i-am zis, odată, că o să vină în locul lui Ceauşescu. “Madam” Ceauşescu, la Iaşi, la inaugurarea lucrărilor unui combinat, i-a zis, de faţă cu mine:”Nicule, degeaba construieşti tu un combinat aicea, că ăsta, Iliescu (era prim – secretar), n-o să facă nicio brânză. Ăsta se ocupă aici numai de curve şi de construit capele!” Şi Ceauşescu i-a zis: «Vezi de treaba ta, că o să se construiască». Dar l-a mutat la Timişoara. Totuşi, când v-aţi văzut cu Iliescu până la urmă?

După ce m-a pensionat, la 51 de ani, am lucrat la o farmacie, undeva pe Batiştei. Acolo, în zonă, a avut loc o expoziţie de pictură, ceva, nu mai ţin minte a cui… Eu am aflat, eram în preajmă, şi m-am dus să-mi dea sticla aia de whisky. Ce să vezi? Au sărit ăştia de la garda personală pe mine. M-au luat în braţe, iar Iliescu le-a spus să mă lase să vorbesc cu el. “Ce e Stane?”, zice. “Tovarăşe Iliescu, nu mi-ai dat sticla aia de whisky, pe care am facut pariu”. Cică: “Lasă că vorbesc eu cu colonelul Croitoru”, parcă a zis, şi s-a dus.

.”Judecati voi acest articol.

Dintre cei doi dictatori, Elena se detaşează clar. Faţă de Nicolae, ea trăia pentru a face rău. După ce i-a trecut în revistă iubiţii, generalul Nicolae Stan, care consideră că Ceauşescu a fost un mare patriot şi un om bun, care merită o statuie în faţa Casei Poporului, realizează câteva schiţe ce completează portretul unei femei diabolice. Scurte episoade din fotbal, despre aprovizionarea populaţiei cu alimente, chiar despre o crimă – pot completa un portret pe care istoricii nu l-au realizat în toată complexitatea lui.

Evenimentul Zilei: Ce ne puteţi spune de atitudinea Elenei Ceauşescu faţă de marea masă de oameni?

Nicolae Stan: Prin 1976, Elena a trecut prin Piaţa Dorobanţi, înainte de Crăciun, şi a văzut că lumea stătea la coadă, la portocale. A dat dispoziţie imediat tovarăşei Ana Mureşan, ministrul Comerţului Interior, să nu se mai pună în vânzare portocale pentru oameni.

De ce, ca să nu mai fie cozi?

Nu, de rea ce era.

Cearta cu Petru Enache

Se ciondănea cu subalternii?

Elena a fost la o şedinţă cu Petru Enache, care era Secretar al CC, al PCR cu probleme de propagandă. Acesta a contrazis-o, i s-a opus rău de tot, cum nu prea se mai întâmplase de multe ori până atunci. Noaptea a fost găsit mort în baie, plin de sânge.

În ce an?

Nu mai ştiu exact. L-au băgat într-un sicriu sigilat şi l-au dus în oraşul de baştină. Totul a fost în secret.

Ioan Chirilă şi cantonamentul din Olanda

Cu zvonul despre vânzarea lui Balaci cum a fost?

Pe vremea când eram pre­şedintele Federaţiei Române de Fotbal şi îi promisesem tovarăşului Ceauşescu calificarea la un turneu final, marele ziarist Ioan Chirilă a scris un articol în care elogia condiţiile bune de care au beneficiat fotbaliştii români în cantonamentul de pregătire din Olanda. Ceauşesca a citit şi a început scandalul. M-a chemat alături de Petru Enache şi de Ştefan Andrei şi ne-a făcut albie de porci. Ea susţinea că avem condiţii foarte bune în România şi nu este nevoie să mergem în Olanda. Am primit toţi trei sancţiuni drastice de partid. Pe mine m-a mai acuzat Ceauşesca de faptul că aş fi vrut să-l vând pe Balaci, atunci fotbalist la Craiova, în Italia. Nu aveam nicio legătură cu acest caz. Sancţiunea mi-a fost ridicată de Ceauşescu şi am calificat echipa de fotbal la o competiţie europeană. Mi se pare că de 75 de ani nu se mai întâmplase asta.

Era microbistă Tovarăşa?

Nu , nu era interesată de fotbal, dar se băga în toate.

Iubitul ei, Ursu, era omul americanilor

Ce ne mai puteţi spune despre iubitul ei, Ion Ursu, altfel un om de ştiinţă cu performanţe deosebite?

Îi făcea toate lucrările, ea nu a fost chimistă niciodată. El şi colective de cercetători îi scriau toate cărţile. Şi cu ajutorul lui, în cadrul vizitelor de lucru externe, se organizau întâlniri separate, special pentru ea, în care vizita universităţi şi primea titluri ştiinţifice nemeritate.

Am citit că Ursu a întârziat la ultima şedinţă CPEX, pentru că i s-ar fi stricat maşina pe drum. Din acest motiv, el a fost singurul membru, din acest organism superior de conducere, care, neparticipând la şedinţa unde s-ar fi luat hotărâri împotriva poporului român, nu a fost nici acuzat de genocid, nici arestat şi condamnat.

Nu i s-a stricat nicio maşină. El a fost omul americanilor, care l-au protejat.

După Revoluţie a şi plecat în America. La un moment dat a murit, dar nu se ştie unde. Ştiţi ceva?

În afară de certitudinea că el a fost omul americanilor, mai departe nu ştiu nimic nici despre moartea lui.

“Ursu îi făcea toate lucrările. Ea nu a fost niciodată chimistă.“

Nicolae Stan, fost general de Securitate

ACADEMICIANA

I s-a pus pata pe studenţi

A ajutat învăţământul românesc cu ceva? Era academician, doctor inginer.

Nu ştiu de ce, la un moment dat, tovarăşa Ceauşescu a dat dispoziţie ca să nu se mai ia în considerare contestaţiile pe care le făceau studenţii sau cei care dădeau admiterea la facultate. A chemat-o pe Aneta Spornic, ministrul Învăţă­mân­tului de atunci, şi a interzis să se mai răspundă la contestaţii. Sute de mii de studenţi şi candidaţi la facultăţi au fost nedreptăţiţi. Într-un an, m-am adresat în scris Tovarăşei că se făceau nedreptăţi şi am ameninţat-o că voi raporta la Cabinetul 1. Atunci, a dat dis­poziţie să se ia în considerare contestaţiile de la Politehnica Bucureşti şi şapte dosare au fost admise.

Îi plăceau podoabele?

În Ghana, ea a văzut o brăţară din aur cu fildeş şi mi-a zis să i-o cumpăr.

Aveaţi bani la dumneavoastră?

Da, aveam mii de dolari…

Din fondul ăla al Securităţii?

Da, din fondul ăla. Banii îi ţinea un aghiotant. Deci mi-a zis să-i cumpăr brăţara. Ăla a cerut 1.000 de dolari, ea a zis să-i dau 80. Eu i-am dat 800, pe ascuns.

Era zgârcită?

Foarte, dar vreau să vă mai spun că i-am găsit o dată pe Pacepa şi pe Doicaru cu nişte valize cu bijuterii, din care ea îşi alegea. Proveneau, desigur, din banii Securităţii.

MARTOR. Nicolae Stan

DEZVĂLUIRI

Generalul Stan Nicolae : „Domnule ministru Militaru, dumneata eşti adevăratul călău!”.

Fostul aghiotant al lui Ceauşescu s-a temut, la Revoluţie, că va fi executat de noua putere. Fost şef al Direcţiei a-V-a şi primul şef al lui Iulian Vlad de după Revoluţie, generalul Nicolae Stan l-a acuzat pe generalul Militaru că i-a ucis cu premeditare pe generalii Nuţă şi Mihali şi pe colonelul Trosca.

Aţi mai avut relaţii cu Securitatea după ce aţi fost trecut în rezervă? Se zice că din sistem nu se iese decât cu picioarele înainte…

În 1989, pe 25 decembrie, a venit la mine acasă un ofiţer din partea generalului Militaru.

Ce statut aveaţi atunci?

Eram pensionar. Mă pensionase madam Ceauşescu încă din 1983, pe când aveam 51 de ani… Şi, acest ofiţer mi-a spus că mă cheamă generalul Militaru la Ministerul Apărării Naţionale. Acolo, în faţă, l-am văzut pe colonelul Trosca şi pe colegii lui, ucişi pe trotuar. S-a tras cu tunul în maşina USLA şi i-au omorât pe toţi. Atunci m-am speriat. M-am întrebat de ce mă cheamă şi pe mine, poate că vrea să mă execute şi pe mine…

Şi?

Am rămas surprins, însă, când Militaru mi-a spus că Iliescu vrea să mă numească şeful Departamentului Securităţii Statului în locul lui Vlad (Iulian – n.r.).

De unde şi până unde a avut Iliescu o astfel de iniţiativă?

Probabil că în urma dis­cuţiilor pe care le-am avut în octombrie 1989, când l-am avertizat că o să vină în locul lui Ceauşescu. Mi-a spus că, pe 1 ianuarie 1990, urma să fiu numit oficial şeful Departamentului şi mi-a dat o împuternicire pentru a controla şi dirija Securitatea Statului, un pistol şi o legitimaţie de general-locotenent.

Mai aveţi hârtia asta?

Da….a, nu, nu o mai am… o să vedeţi de ce…

Şi?

Şi mi-a spus să mă instalez în biroul generalului Nicolaescu, fos­tul locţiitor al Ministrului Apărării, şi acolo să aştept Decretul de numire în funcţie. Stând acolo, l-am văzut pe Măgureanu (Virgil – n.r.) care venea pe acolo şi îmi făcea curte. Şi trăgea cu urechea ce vorbeam eu la telefon, cine venea la mine… Ţin minte că, pe 30 decembrie 1989, m-a sunat pe firul scurt generalul Dărdăreanu, de la Buzău, unde era comandantul garnizoanei, că la el se aflau arestaţi generalul Olteanu (fostul primar general al Capitalei şi secretar al CC-ului) şi tovarăşul Catrinescu, cel care a fost locţiitorul lui Bobu. Şi că aceştia au fost la Iaşi, dar că s-au predat la Buzău şi că sunt arestaţi de formă acolo, sub oblăduirea sa. I-am spus să îi trimită la Bucureşti pe amândoi, cu maşini şi escortă, pentru că aici era arestat tot Comitetul Executiv. Dărdăreanu l-a informat pe Militaru că Olteanu şi Catrinescu au plecat spre Bucu­reşti cu maşinile. Şi Militaru a întrebat cine a dat acest ordin. I s-a răspuns că generalul Stan. Şi mă cheamă la el şi mă întreabă dacă eu am dat acest ordin, să vină cu maşinile. I-am răspuns că da, eu am dat ordinul. „Păi, nu ştii că eu am vrut să îi aduc cu elicopterul?”, m-a întrebat Militaru. Şi atunci mi-a ieşit un porumbel din gură.

Ce i-aţi răspuns ministrului?

I-am spus: „Dumneata vrei să îi aduci pe Olteanu şi Catrinescu aşa cum i-ai adus pe Nuţă şi pe Mihali? Să-i omori? Şi i-ai omorât pe Nuţă şi Mihali”.

Ce v-a răspuns Militaru?

M-a întrebat de unde ştiu asta…eu ştiam de la generalul Puiu, comandantul aviaţiei, care îmi era prieten şi mi-a spus.

Ce v-a spus generalul Puiu?

Că din ordinul lui Militaru s-a tras în elicopter la Alba Iulia şi a căzut elicopterul.

Deci, practic, i-a omorât pe cei doi...

Da, i-a omorât pe cei doi generali…au ars de vii…aveau că­tu­şe la mâini. „Eşti un terorist, am să te arestez, am să te trimit în Justiţie”, a strigat atunci Militaru la mine, iar eu i-am răspuns că el este un călău, fiindcă l-a omorât şi pe Trosca în faţa Ministerului. Fiindcă mi-a adresat cuvinte foarte grave, am cerut să vină imediat un ofiţer să îi predau împuternicirea, pistolul şi legitimaţia. Şi le-am predat.

Deci aţi fost, practic, şeful Securităţii cât, o zi, două?

Da, câteva zile.

Înseamnă că aţi fost primul şef al şefului Securităţii de după Re­voluţia din ’89?

Da, aşa este, am fost.

“S-a tras cu tunul în maşina USLA şi i-au omorât pe toţi. Atunci m-am speriat.“

Nicolae Stan, fost general de Securitate

Călău. Generalul Nicolae Militaru, acuzat că din ordinul lui au fost ucişi cu premeditare ofiţeri incomozi

Ceauşescu a aflat în elicopter de fuga lui Pacepa

Ce ne puteţi spune despre fuga lui Pacepa?
Eram într-un elicopter mare şi mergeam către Sulina, în vacanţă. La staţia de radio mă sună pe mine Postelnicu că a fugit Panduru în Germania, acesta era numele conspirativ al lui Pacepa. Pacepa îi spusese lui Ceauşescu despre nişte tratative pe care trebuia să le poarte în legătură cu cumpărarea unor avioane din Olanda.
Aşa a plecat în Germania, luând foarte multe documente cu el. Acolo, cum a ajuns, s-a predat la americani. Ceauşescu m-a întrebat pe mine. „Băi, Stane, cum n-am ştiut noi despre ăsta că e spion?” I-am răspuns că Pacepa intrase în familia lui. Tovarăşa, din Mişule nu-l scotea.
Se spune că Ceauşescu ar fi fost prevenit în legătură cu Pacepa, undeva pe litoralul rusesc, de către conducătorul Uniunii Soviectice.
Nu, nu este adevărat. Panduru a fost foarte dibaci, a ştiut cum să lucreze şi cum să pătrundă în familia Ceauşescu. Eu am fost cu Ceauşescu în America, unde a fost o demonstraţie a ungurilor la hotel Astoria, unde era cazat. Lui Ceauşescu nu i-a convenit.
Ăia au aruncat cu roşii în maşina prezidenţială. Seara m-a chemat Ceauşescu în dormitor la el, să mă consulte ce să facem, ca să nu ne mai întâlnim cu demonstranţii. Plecarea noastră de a doua zi era hotărâtă pentru ora 19 şi eu i-am propus să schimbăm programul pentru ora 14. A doua zi, în holul hotelului, Tovarăşa m-a făcut laş, spunând că ştie toată lumea când şi de ce plecăm. M-a confruntat cu Adam, bucătarul, de la care ea susţinea că ar fi aflat şi s-a făcut de râs. Dar nu şi-a pierdut cumpătul. L-a făcut măgar, porc, în toate felurile, şi l-a dat pe uşă afară.
Cum a fost plecarea, până la urmă?
Eu am anunţat delegaţia să nu plece din hotel, pentru că unii vor să răpească membri ai delegaţiei. Dar lui Pacepa nu i-am spus. Pacepa a chefuit toată noaptea în dormitorul lui, cu un fost şef de protocol, care este în Grecia, şi cu un agent de la FBI.
A doua zi, Pacepa, neştiind ora plecării, s-a dus în oraş şi s-a întâlnit cu cei de la CIA. Serviciul secret l-a anunţat şi americanii i-au dat escortă cu motociclişti să nu piardă avionul. El a ajuns cu cinci minute înainte de plecare. Atunci, Pacepa mi-a spus mie: „Stănică, dragă, nu-i spune lui Şefu’ că am întârziat”. Şi nu i-am spus”. De altfel, el a scris foarte bine despre mine în cartea lui – „Orizonturi roşii”. Eu i-am spus când s-a supărat Tovarăşa pe el.. Îi cumpărase două păpuşi din America.
Pentru ea?
Da, pentru ea. Şi Elena i-a spus lui Ceauşescu, în maşină, unde eram şi eu. „Uite ce mi-a cumpărat Pacepa, din America, două păpuşi. Ce sunt eu, maimuţoaica lui!”. Eu l-am prevenit, deşi el nu mă înghiţea.

MECANICĂ FINĂ

De ce a stricat Secu’ Mercedesul lui Zoia

Dar despre Zoia Ceauşescu ce vă mai aduceţi aminte?
Nu era agreată de mama ei. Elena Ceauşescu mă punea mereu să o urmăresc şi m-a pus chiar să îi stric maşina. Avea un Mercedes de două locuri…
Da, era parcată la Facultatea de Matematică, unde preda ea. Studenţii o iubeau…
Am trimis un om de-al meu şi i-a stricat ceva, i-a tăiat un fir. Zoia a venit tot la mine să îmi spună că nu-i mai merge Mercedesul. I-am zis că Tovarăşa m-a pus să i-l stric.
De ce?
Zoia dorea să plece în Ardeal sau în Maramureş, nu mai ţin minte exact, în zona de unde era cel cu care s-a măritat. Elena Ceauşescu nu era de acord cu această relaţie şi încerca să-i pună beţe în roate.
Cum s-a reparat maşina?
După ce i-am spus, Zoia s-a dus la mama ei şi s-au certat destul de mult timp. Apoi, Tovarăşa m-a chemat şi mi-a spus să-i repar maşina.
Zoia a avut nişte probleme cu nişte ziarişti?
Am auzit despre asta, dar nu ştiu prea multe. Îi făcea curte Petre Roman. Elena Ceauşescu nu era de acord şi l-a trimis la studii la Toulouse. Acolo a intrat într-o legătură cu un fost subaltern de-al meu, nu vreau să-i dau numele, un general. Imediat după ce a luat conducerea Guvernului, Petre Roman a mers la Toulouse şi a cumpărat trei avioane.
O IUBIRE IMPOSIBILĂ
Petre Roman a fost „surghiunit” în Franţa

Despre relaţia lui Petre Roman cu Zoia Ceauşescu s-au scris multe. Generalul Nicolae Stan confirmă versiunea vehiculată: că Tovarăşa nu era de acord cu relaţia şi că l-a expediat la studii, în Franţa. Într-un interviu publicat în „Evenimentul zilei” pe 2 august anul acesta, fostul premier Petre Roman oferă aceeaşi versiune a relaţiei lui cu Zoia Ceauşescu.
La întrebarea „Cu Zoia a fost o poveste adevărată sau o legendă?”, fostul idol al femeilor de la Apaca a răspuns: „A fost ceva adevărat, dar… M-am întâlnit de câteva ori cu ea, n-a fost o relaţie, eu am plecat înapoi la Toulouse, plecare datorată şi acestei situaţii, ei aveau alte planuri”. De altfel, imediat după ’90, persoane din anturajul lui Zoia povesteau că întâlnirile ei cu Roman erau „monitorizate”.

––-

Spune-ţi părerea!

29 septembrie, 18:59. Plt.Maj. Kapsuna

1.- Stan acesta bate/n 85, deci ceva senilitate scuzabila este posibila.

2.– Astia din structurili…mint precum respira. Adevarul este de neconceput pentru ei pentru simplul motiv ca le-a fost amputat din copilarie organul adevarului. Au fost invatati si cum sa bata poligraful.

3. El nu are dovezi ci doar deapana niste povestiri la gura sobei. Singurele argumente : “stiu sigur, e adevarat,a mai facut si altelucruri imorale ( sic!).

4. poate l-a coplesit vinovatia pentru propriile sale fapte sau ganduri .

.impure . :) ))

Am detestat aceasta familie de retardati care in 20 de ani a incetinit evolutia tarii cu 50 de ani.

In anii “80 madam a “inventat” autobuzele alimentate din butelii mari de gaz metan situate la exterior, pe acoperisul vehicolului. Drept urmare gasca mea a denumit pe acd.prof.ingin… Enola Gay .

It was fun!

————————-

29 septembrie, 14:30. lagardere

Ceausescu a fost cel mai mare patriot,alaturi de Gheorghiu Dej ,dupa 1947! In timpul lor Romania care era eminamente agrara,a dezvoltat industria,agricultura,a construit cai ferate,sosele ,viaducte,poduri. In timpul lui Ceausescu a fost dezvoltata Industria Grea,Industria de Masini,Industria Extractiva,Metalurgica,etc. Au fost construite Uzinele TRACTORUL Brasov(masini agricole,tractoare),AUTOCAMIOANE Brasov( Celebrele Carpati si Bucegi-patent cumparat de americani),ELECTROPUTERE Craiova(Dissel-patent elvetian), Uzinele 23 August(Tancuri,locomotive,componente autovehicule si arme),Uzina de Boghiuri,IMGB(cea mai mare presa pt turele de tancuri si carusel de 36 metri),UMResita(Arbori cotiti pt mineraliere si petroliere)….Continuare…

Ce a construit poporul sub Ceausescu…..Uzina Aversa(pompe si componente,Masini Agricole,pt Irak,Iran,Siria,Turcia,pompele de la ASSUAN-Egipt), 4 centrale atomice la CErnavoda,date in folosinta in iunie 2000 dac nu era asasinat Ceausescu,FABRICA DE APA GREA dre la CErnavoda(cea mai pura apa din lume),UZINA DE IMBOGATIRE a uraniului la Pitesti, Canalul Dunare Marea Neagra(60,6 KM),urma Canalul Bucuresti Marea Neagra care facea jonctiunea,Farbrica Titan(constructii Blocuri),Fabrica de Fibre si Fire Sintetice Savinesti,Onesti,Fabrica de Avioane si Componente Baneasa,Fabrica de avioane Bacau,Fabrica Autobuzul Bucuresti(Troleibuze,Autobuze),AUTOMATICA Bucur5esti,ELECTRONICA Bucuresti,Mase Plastice Bucuresti…./.

Pe timpul lui Ceausescu…..s-a dezvoltat mineritul,a fost construit Combinatul Galati GRATUIT de catre GADAFFI,cu conditia ca acesta sa proceseze gratuit petrolul timp de 5 ani,INTERCONTINENTAL construit gratuit(5 ani au beneficiat ei de beneficii)…asa facea Ceausescu! El nu vindea! Casa Poporului a doua din lume dupa PENTAGON, Case si apartamente primite gratuit de romani(tu unde locuieti?), Fabrica de utilaje,excavatoare,tractoare Bals,Facbrica de Incaltaminte Cluj(cumparau NEKERMAN),Guban Timisoara,Fabrica de Vagoane Arad,Fabrica de componente electronice Iasi,Santierul Naval Constanta, Santierul Naval 2 Mai Mangalia, Santierul Naval Oltenita,Aeroport Coanda..

————–

29 septembrie, 14:01. fefe

Omul asta a lucrat la Securitate. Cata credibilitate are declaratia unui individ care a lucrat la Securitate?

Poti sa spui o gramada de lucruri rele impotriva Ceusestilor, dar aici e vorba de o cultivare a vulgaritatii cu orice chip.

In 65 cand Ceausescu a ajuns nr. 1, Lenuta (devenita Elena in urma unei schimbari de nume) avea 49 de ani. Hai sa fim seriosi, la varsta aceea, pasiunile sexuale se cam potolesc, si e putin probabil ca intr-o Romanie obsedata de corectitudine familiala, pe vremea aceea cineva care dadea divort era considerat un paria, Elena sa fi riscat un scandal pentru o aventura sexuala.

Apoi marturia nu concorda cu amintirile altor contemporani. In modul lor de a se manifesta in societatea vremii, foarte neplacut pentrucei din jur care au tot felul de caracterizari negative, sotii Ceausescu apareau totusi ca un cuplu foarte unit, si nu exista nicio barfa macar legate de infidelitati.

Singura barfa, colportata si de Nicolae Stan este ca in perioada razboiului Elena ar fi avut relatii cu soldati germani. Greu de verificat. La vremea respectiva il cunostea pe Nicu, insa acesta era in inchisoare pe motive de activitati comuniste. Este sigur ca l-a vizitat la inchisoare, deci relatia lor s-a pastrat si in timpul detentiei, si s-au si castorit dupa razboi. Din ce putem deduce din marturiile epocii, era o femeie considerata frumoasa, si cat a fost Nicu la inchisoare e greu sa judecam noi ce o fi facut sau nu.

Partea ce mai teribila a istoriei este ca cei mai urati dictatori sau criminali au fost si ei oameni, care au iubit, au suferit, au avut moralitatea lor. Chiar si Gingis-Han are o poveste personala impresionanta. Hitler in anturajul sau era un individ extrem de politicos si respectuos cu cei din jur.

A transforma personajele negative ale istotiri in monstri de balci punandu-le in carca tot felul de pacate pe care nu le aveau nu serveste la nimic.

——————-

9 septembrie, 08:06. Ana-Eugenia Manea

I-am detestat pe acesti indivizi (sotii Ceausescu). Prin urmare sunt ultima care le-as lua apararea, dar ceea ce faceti este murdar. Este murdar sa lovesti in cineva care nu se mai poate apara, chiar daca este vorba de memoria unei persoane si aceasta este demna de tot dispretul . Chiar nu mai aveti ce scrie ?

Daca aceste lucruri sunt adevarate, de ce i-a trebuit individului care le declara astazi, atata timp pana sa le dezvaluie? Dezgustator individul!

——————

29 septembrie, 07:43. eugenia

Este scandalos si tot odata hilar cum stiu romanii sa se uite in gradina altuia.Si ce daca Elena Ceausescu a avut amanti?Ar fi prima femeie de la Eva incoace care face astfel de lucruri?Nu mai aveti niciun respect pentru cei care nu mai sunt printre noi?Cu sau fara amanti nu mai vine sa va faca niciun rau.Cat despre Basescu aceeiasi treaba.Ati stat voi la fundul lor sa vedeti daca a violat sau nu.

Nu mai avem alte griji,greutati si milioane de probleme de rezolvat,numa asta ramasese.Sa cascam gura la prostii care posteaza astfel de stiri.Pai d’aia si guvernantii isi bat joc de noi taind pensii,salarii,trimit oamenii in somaj,nu sunt create locuri de munca .Pt ca vad prosti ca voi carora le ghiortaie matele in ei dar stau sa comenteze care cu care s-a f….

PROSTII TARII

——

0 septembrie, 12:43. Miruna

Pentru redactia EVZ: Mai terminati cu scarboseniile astea! E jenanta “misiunea” voastra! Pe cine mai intereseaza cu cine se culca Elena Ceausescu acum 50 de ani?! Nu mai incercati sa creati “perdele de fum” pentru a indeparta lumea de la problemele reale actuale!

——

29 septembrie, 22:35. DemosEye

toate scursurile securiste tradatoare ies acum la interval cu “dezvaluiri senzationale”. De ce nu a facut aceste dezvaluiri inainte de 89 sau imediat dupa 89 ? De ce a stat in umbra lor si le-a slujit cu credinta ? Acelasi stil ca si viermele pacepa. Care a a pus botul la toate avantajele pe care i le creea pozitia de securist ca dupa aia sa scuipe venin tradandu-si tara. nu l-a interesat decat pielea lui. aceasta spucatura este asemeni slugilor care musca mana care i-a hranit. Slugoi a fost de mic. De cand deschidea usa la cofetarie si vedea ca nu face mare lucru si castiga bani. Slugoi a ramas toata viata. Iar acum vede ca nu il mai baga nimeni in seama si face pe “descoperitorul de senzatii tari”. sictiri momaie securista. In afara de deschis si inchis usa la clientela si pus microfoane mai stii ceva ? da sa mananci rahat dupa atatia ani. pofta buna.

———-

29 septembrie, 12:48. OVIDIU

EvZ: “Timp de 1.146 de zile a fost aghiotantul lui Nicolae Ceauşescu”

EvZ: “Cum aţi ajuns aghiotantul lui?”

Nicolae Stan: “Au fost inundaţii pe la Ciurel. Eu eram şeful Securităţii Capitalei.

Cred că era prin anul 1973 sau 1974″. – EL HABAR N-ARE CAND A INCEPU ORI IN 1973 ORI 1974 IAR VOI FCETI SOCOTELI INCREDIBIL.

——————————-

Deci Securistul stan nu tine mine iar voi numarati exact cum se face asta ?

——–

29 septembrie, 10:55. OVIDIU

FOTOGRAFIA CU CPUL TAIAT (NICOLAE) A FOST DE LA CRIMEEA VOI ATI CAPTURT DIN VIDEO CA SA FACETI ECONOMIE DE BANI DUPA CE ATI INCASAT O GRMADA DE BANI DUPA ACEST INTERVIU MIZERABIL.

VA DAU EU POZE GRATUIT.

———————————————

———————–

VOI L-AT TRAS DE NAS CA SA ZICA CE ATI DORIT DESPRE ELENA UITE VA CITEZ. : Să ne întoarcem mai aproape de 1989…

Da, a avut legături intime strânse cu Ioan Ursu (academician, specialist în fizică atomicăn. r.) şi, aşa cum am precizat, cu cu încă doi , care trăiesc şi nu este frumos să îi pomenesc.

———————————————

ASTA INSEAMA CA UNDEVA LA MIJLOC IN 1984 CAND ELENA AVEA 68 DE ANI L-A INSELAT PE CEAUSESCU RIDICOL!!!!!!!!

——-

29 septembrie, 10:04. OVIDIU

1 .EvZ, cum faceti voi socoteala – “Timp de 1.146 de zile a fost aghiotantul lui Nicolae Ceauşescu. El Stan zice singur din 1974 pina in decembrie 1979 era aghiotantul lui Ceausescu 5 ani de zile faceti socoteala.

2- Stan nu vorbeste clar parca voi i-ati pus vorba in gura. El mu era paznic spune clar ca avea oameni deci este imposibil ca intre 1974 si 1980 Elena avea amanti era prea batrana 58 de ani – in 1979 avea 63 de ani.

3- El zice ca numai cand s-a urcat in avion 1968 l-a vazut pe Plesita cu mina acolo.

4- a ramas doar o posibilitate cam in ’70. Dar tot avea o varsta inaintata 50 de ani.

5- Ati avut nevoie de rating asta este adevarul adevarat el a fost bine platit de EvZ, si a vorbit ce i-ati spus voi, pentru ca ceva concret nu a zis despre Elena.

M-ati dezamagit.

———–

29 septembrie, 06:19. Costi

Poveste cam la oha : Lenuta o “ardea ” la Olanesti cu Ursu si alti 2-3 si nea Nicu nu stia nimic !!! Atotstiitoarea , omniprezenta si atotputernica Secu dormea si nu l-a informat pe Dictator !

Ce sa mai intelegi , cand ne convine spunem despre Secu ca stia tot ce misca in Romania comunista si aiurea in Europa , si la fel , cand iarasi ne convine , spunem ca Secu dormea in post !

Povesti de adormit ….postacii ! Tara arde si EvZ spune basme… !

——-

28 septembrie, 22:40. MAXIMUS- NU EXISTA ZIAR MAI PENIBIL CA EVZ!!!!- GUVERNUL BOC COMUNIST!!!!

zau nu aveti nici o limita mai animalelor , ca sa zic asa; ce are un articol ridicol despre elena ceausescu de-a face pe prima pagina a zirului deja ptr ore bune??? o zi foarte proasta la stiri? sau o lipsa totala de talent care nu va permite sa interpretati stirile de valoare ci doar cancanurile;

din tot articolul cel mai clar este ca guvernul boc este clar pro comnist ca si marinerul securist care-l manevreaza din moment ce si-au aratat pe fata simpatia fata de fosti membrii marcanti ai PCR; si problema nu e cu membrii PCR ci cu lingaii portocalii cameleoni convinsi

——–

28 septembrie, 22:01. Garfield*motanu

Evz, v-ati tampit de tot! La 60 de ani, Leana avea amanti, iar unul dintre ei era CVT! Fara indoiala, asta e nivelul bashistilor! Votul lor are aceeasi valoare cu al unui destept! Cat mai multi tampiti la vot, tot atatea voturi pentru ba$$oi! hehehe! Gm.

——-

30 septembrie, 14:10. expired

stimate jurnalist,

daca vorbesti despre “rating”… pe pariu ca libertatea sau can-can sunt cu mult peste evz sau alte publicatii online onorabile; famiglia Ceausescu, implicit regimul lor i-a “produs” pe majoritatea celor care ne guverneaza de aproape 22 de ani;

teoria ca pe vremea lor s-a construit…bla bla bla…este pur si simplu imbecila; altfel spus, daca nu am fi avut comunisti timp de 45 de ani oare nu ne-am fi dezvoltat? ba dimpotriva as afirma! am fi avut o economie sanatoasa, cu investitii reale iar discutia ar putea continua…

sa nu uitam ca “dezvoltarea” lor s-a bazat pe crima! milioane de romani nevinovati anticomunisti au platit si au murit in inchisorile comuniste! acum ati scos de la naftalina un alt j_eg comunist sa-si insire aminirile scabroase ????? penibil!

——————–

Stefan 30.09.2011 | 10.31

Tot felul de dezvaluiri “incendiare” bazate pe un mare NIMIC. Niste declaratii ale unor imbecili senili care nici macar nu avut acces in preajma cuplului prezidential. Preza de mucava, jigodii care platesc articole din lipsa de asa-zisul senzational. RUSINE.

——-

prostii 30.09.2011 | 10.44

Nu dau doi bani pe tampeniile unui hodorog necunoscut, iesit de mult din atentia tuturor si care ar face orice spre a fi bagat in seama! Parca s-a OTV-izat toata Romania, batem apa in piua despre NIMIC, fara nicio dovada! Am trait pe vremea lui Ceausescu si era evident ca cei doi soti aveau o relatie solida, se vede imediat asta dupa cum se privesc si isi zambesc doi soti, dupa faptul ca el o accepta in permanenta alaturi! El avea o personalitate foarte puternica si nu ar fi acceptat-o in preajma lui daca i-ar fi dat motive de indoiala!

—–

osborn 30.09.2011 | 11.01

spere ca urmatorele alegeri sa ne aduca un om la fel ca ceausescu. aruncati cu noroi in el si in ea. uitativa la reptilele din ziua dea azi care ne conduc ca sau imbogatit din fabricile taiate si vandute la fier vechi. oare cum pot sa afirme ca nu erau productive , cand nea Nicu , dumnezeu sa-l ierte, platise datoriile tari, cum producea atunci bani sa ii imprumute si pe altii, il criticati ca va dadea pe cartela acum e bine ca va dau primari un kilogram de zahar si un litru de ulei de mila? ca regina nu stiu care sa ascuns( da cine e regina asta frate? este o marioneta care tine cu dinti de jiltu ei.), ca nu stiu cine ia refuzat vizita. ca nu stiu cine nu il placea, ca in nu stiu ce vizita a furat dintro camera de hotel tot ce aveti bai fratilor de puneti botul la toate barfele astea ordinare.

––-

3 octombrie, 13:32. Nedumerire

Prima postare a fost cenzurata

Am incercat sa ma tin departe de aceasta telenovela dar simt ca nervii imi cedeaza. Acest general NIcolae S(A)TAN este batran dara asta nu inseamna ca nu trebuie luat in seama. Sunt insa curios cine sant ziaristii care gireaza abjectia si daca sunt sanatosi la cap. Daca da, sunt sanatosi, inseamna ca eu mi-am pierdut mintile. Corectati-ma daca gresesc.

Din primul episod aflam ca la 5 octombrie 2011, S(A)TAN implineste 84 de ani, adica s-a nascut la 5 octombrie 1927. Mai aflam ca a fost aghiotantul lui Ceausescu 1146 de zile din 1973-’74 ca nu mai stie exact si pana in decembrie 1979. Oricum socotesti, minim minimorum ies 1500 de zile lucratoare sau 1825 de zile calendaristice.

In episodul cu Iliescu, aflam ca domnul (ca tovaras nu pot sa-i spun) SATAN “ a fost pensionat” la 51 de ani, adica in 1978.

In episodul de astazi aflam ca pensionarea a avut loc intradevar la 51 de ani, dar in 1983.

Mai aflam, pe ici, pe colo ca la 1 ianuarie 1990 era seful securitatii dar l-a oprit garda lui Iliescu cand a vrut sa-si ceara sticala de whiskey. Spune ca nu a primit-o, sticla adica. Daca as sti ca tocmai a baut-o, m-as simti oarecum mai linistit.

Ma consolez cu vestile bune aflate de la domnul S(A)TAN. Presupusa amanta ave 70 de ani iar craiul avea 60. Cornel Pasat, Botezatule, Cristea,… ascundeti-va si dati-va palme! Apucati-va de fizica atomica, ca acusi va vine randul! In plus, ca atomisti, la batranete veti putea scrie lucrari de chimie. Teapan ficior Ursu asta! Ardelean de-al nostru.

–––-

3 octombrie, 16:59. UN GENERAL SENIL si UN TABACU LIBIDINOS!!!

din seria articolelor care frizeaza penibilul absolut:

– in primul rind nu este nici un lucru nespus pina acum in articolele precedente referitoare la „amantul principal” dar tovarasul babacu tabacu incearca disperat sa faca din rahhat bici;

– se pare ca varsta lu mosh tagarta ghinaralu nu e prea clara; se spunea ca are vreo 84 de ani acu vreo saptamana; in articolul asta zice ca a fost pensionat in 83 cind avea 51 de ani; deci in mod normal acum ar avea doar vreo 78!?!?!?! chiar asa senil e ca nu-si aminteste varsta???

– „apucaturile ” sexuale ale lui madam ceausescu cred ca sint doar motive folclorice sa pice bine la bizoni; mai remarca cineva ca in anii 70 era deja bine trecuta de 50 si sincer nu cred ca inspira pe cineva, nici macar ,,, ursu :-)))

cit despre chestia cu bijuteriile mi se pare de-a dreptul penibil sa povestesti asa ceva, o gentutza de-a lui madam carnat de plescoi, adica madam gaina, valoreaza probabil mai mult decat toate bijuteriile din „valiza” lui pacepa care probabil era un diplomat jigarit,,,

– in final ghinaralu a fost numit din nou la securitate , probabil ptr ca i-a spus el lui iliescu ca o sa fie presedinte!?!?!?!?! chiar asa de prosti sint cu totii? eu cred totusi ca ilici are mult mai multa minte decat generalu cu 4 clase;

in final totusi, ce seste rau in ce a facut chiar si elena ceausescu fata de trepadusii politici de azi? a cautat-o cineva intre picioare pe leana cocosh sau pe anastaxe? nu l-ati gasit pe bashinescu infipt acolo???

penibililor..

––––––––-

2 octombrie, 23:48. Spectator

Tot ce afirma generalul Stan sunt iluzii si povesti. Nimic din ce relateaza el nu este adevarat. Da bine la gloata si mai ales cotidianului EVZ. Cine a relatat adevarul este generalul Pacepa. Restul sunt minciuni. Generalul Stat este un fost tortionar ca si Plesita si multi altii care au jurat credinta si nu se abat de la vechile ideologii. Insa acum cand se apropie de finalul actului III de ce nu ar castiga de pe urma fabulatilor mai ales atunci cand exista un cotidian care il asculta si ii publica minciunile ca sa se vanda bine la cine credeti ? La nostalgici si la prostii creduli.

–––––-

2 octombrie, 23:41. Z

Cat despre presupusii amanti, este extrem de improbabil ca vreun roman si-ar fi asumat un asemenea risc, nemaivorbind ca nu era vorba de cine stie ce bucatica, pentru care sa-ti risti cariera si poate libertatea. Un spion sovietic ar fi posibil, doar pentru ca s-ar fi bucurat de oarecare protectie, dar Ursu?? Pai ce sa faci cu ala, poate sa discuti ecuatia lui Schroedinger in dormitor? N-ati gasit si voi un sofer, un ingrijitor la grajduri, mai cititi si voi un roman clasic sa va inspirati, in loc sa fabulati aiurea.

–––––––-

2 octombrie, 23:27. Z

In fiecare paragraf se strecoara cate o minciuna. Sant lucruri care le stiu sigue si e usor sa vad cine sant propagandistii si agitatorii pe aici. Un exemplu: in ’76 nu se faceau cozi la portocale. Se mai gaseau, dar niciodata in cantitati prea mari, ca oamenii luau cu sacosa, deci de ce s-ar face coada ‘interminabila’? era coada la lapte sau carne sau fructe romanesti, care ‘se bagau’ destule, dar romanul asa e, mai bine lua mai mult, congela, conserva, vedea el ce face cu ele, banii nu erau o prioblema. Eu stateam la o coada si luam cate 10 kilograme de mere ionatane (nu se gaseau prea desm acum in occident nu se gasesc de loc) si erau proaspat culese asa ca nu era o problema sa tina 2-3 saptamani.

––––––

2 octombrie, 21:41. mircea

Mai nene generale , cred ca-i foamea mare ,dar mai lasa-ne cu mizeriile tale si fii demn macar acu la batranete di nu te nangrena in tot soiul de jocuri murdare. Nu vezi tataie ca ziristii ti-ar da orice sa mai spui ceva interesant de familia Ceausestilor ?.S-a pornit o adevarata campanie de presa despre ei .Oare cine a comandat asta ? De ce nu-i lasa sa se odihneasca acolo unde sunt, ca oricum au fost ucisi pritr-o mascarada de proces. Va amintiti de ” Subminarea economiei nationale”, de „genocid ” ,de 60.000 de victime si alte minciuni din acestea.Asa ca domnule general cheltuieste-ti in pace pensia , ai grije de nepoti si nu mai aparea cu tot felul de „dezvaluiri prin ziare daca vrei sa nu te bata Dumnezeu !

–––––––-

2 octombrie, 15:42. Gigi

Oare jigodia asta , ce pensie are si de cand o maninca , de pe spinarea romanilor. Ar trebui spanzurat la capatuilul Ceausestilor si ingropat alaturi de ei . Sa le fie un „aghiotant vesnic”. Ca ticalos si nesimtit se vede. De ce nu a declarat in timpul dictaturii pe care o slujea , aceste lucruri. Poate azi ar fi mai putine lichele ordinare

care au adus si aduc mult rau Romaniei.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: