Skip to content

Grigore Cartianu: „într-o sângeroasă zi de Crăciun, când au fost mitraliaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu”

23 noiembrie 2011

Ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat: Mircea Geoană a fost executat în stil tribal, aşa cum se obişnuieşte într-un PSD născut – prin strămoşul său FSN – într-o sângeroasă zi de Crăciun, când au fost mitraliaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu.

Elementul comun este Ion Iliescu. Acesta a manevrat astfel încât Ceauşeştii să ajungă la doi metri sub pământ, într-un simulacru de proces, şi tot el a vegheat ca Geoană să fie executat politic, într-un simulacru de şedinţă.

Pentru bătrânul bolşevic, Ceauşescu şi Geoană au ceva în comun: i-au pus „stop” în carieră. Ceauşescu l-a scos din nucleul puterii comuniste în 1971, când a văzut că e – vorba Elenei Ceauşescu – „intrigant ca taică-su”. Geoană l-a învins la vot în 2005, „furându-i” preşedinţia PSD. Or, a-l îndepărta pe Ion Iliescu de putere înseamnă să-ţi asiguri ura acestuia pe viaţă. Ură care, conform educaţiei bolşevice pe care tânărul Ionel a primit-o în familie, te urmăreşte până în mormânt şi chiar dincolo de el.

În cazul lui Ceauşescu, răzbunarea lui Iliescu s-a concretizat în rafale de mitralieră. Geoană a fost ceva mai norocos: a primit în piept doar rafalele de nerecunoştinţă ale unor colegi oportunişti. Nişte victor-atanasie-stănculeşti ai anului 2011.

Acum, Iliescu şi lacheii săi rânjesc triumfători. Nici nu au timp să vadă că ura cu care acţionează îi sluţeşte până la a-i transforma în monştri politici. Când se vor uita în oglindă, va fi prea târziu.

Reclame
One Comment leave one →
  1. niky permalink
    20 decembrie 2011 22:33

    aşa, generalul care si-a asasinat comandantul suprem intr-o unitate militara în zi de Caraciun. mi se pare unic in istoria statelor moderne. consecintele se vad!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: