Skip to content

Azi se împlinesc 46 de ani de când americanii îl considerau pe Ceauşescu salvatorul României

18 Martie 2012

La un an de la preluarea puterii, Nicolae Ceauşescu apărea acolo unde doar patru români fuseseră înaintea sa: pe coperta prestigioasei reviste americane „Time”. Astăzi, pe 18 martie 2012, se împlinesc 46 de ani de când dictatorul român era considerat un salvator.

Revista Time face referire la o perioadă în care vestul României era afectat de inundaţii, iar populaţia se confrunta cu lipsa alimentelor şi a apei potabile. „Era un moment în care oamenii aşteptau ca guvernul să acţioneze, iar răspunsul din partea regimului comunist din România nu a întârziat să apară”, comenta la vremea aceea Time Magazine, care expune pe coperta sa un personaj considerat eroul momentului, indiferent că el este pozitiv sau negativ.

Ceauşescu era personajul pozitiv în această poveste: Aproape jumătate din cetăţenii din Oradea, oraş cu o populaţie de 110.000 oameni au ieşit în stradă pentru a întâmpina trenul ce venea de la Bucureşti, scandând urarea „Să trăiască!”. „În numai câteva minute, Nicolae Ceauşescu, 48 de ani, liderul Partidului Comunist al României s-a schimbat şi era pregătit de treabă”. Încălţat cu cizme negre până la genunchi şi îmbrăcat cu o jachetă gri de lână, pantaloni maro şi o şapcă cu cozoroc, Ceauşescu a vizitat zona afectată de inundaţii. A trecut printre ţaranii acoperiţi cu piei de oaie îmbibate cu apă şi călăreţi care i-au oferit pâine cu sare, pe lângă casele cu acoperiş de paie, pe lângă ferme şi fabrici. Gâştele sâsâiau, câinii lătrau, iar Ceauşescu asculta nemulţumirile. Vorbind rar, el repeta un mesaj familiar mai mult celor din Vest, şi mai puţin comuniştilor: „Acum facem progrese; avem nevoie de ajutorul vostru pentru a construi o Românie mai bună”.

În Bucureşti, Nicolae Ceauşescu a sărbătorit în linişte, săptămâna aceasta, finalizarea cu succes a primului an aflat la putere. România de astăzi este, fără îndoială, un stat, o naţiune sfidătoare, mai scria revista în 1966.

Într-un număr în care prezenta viaţa sub un comunism relaxat, publicaţia lăuda statele din Europa de Est că au reuşit, spre deosebire de ruşi şi chinezi, să dezvolte un tip de comunism mai blând, mai „relaxat” şi mai bine adaptat la lipsa lor de „muşchi economici şi militari”, un comunism naţionalist, neutru.
BOZGAN GHEORGHE la 18 martie, 12:13 a spus:

In ultimii 20 de ani guvernantii s-au ferit ca de foc sa faca o comparatie statistica intre nivelul de dezvoltare economica a Romaniei din 1989 si cel ulterior,pentru ca comparatia era defavorabila..capitalismului romanesc.De abia in 2008 Romania a atins nivelul de dezvoltare economica din ..1989 (prin urmare s-au pierdut 20 de ani de progres,timp in care Vietnamul comunist,dar si Coreea de Nord comunista si-au…. triplat PIB-ul.,am dat exemplul acestor tari pentru ca ele au fost rase aproape de pe suprafata pamintului de razboi,ambele avind printre altele acum un numar mult mai mare de km de autostrada decit Romania).Dupa 2008,acum din cauze obiective-criza,Romania a scazut iar sub nivelul de dezvoltare economica din 1989,care nu este atins nici azi.Dar propaganda capitalista romanesca nu este cu nimic mai prejos decit propaganda comunista romaneasca,asa ca guvernatii fac trimitere la PIB-ul sin 1989 si cel de acum si APARENT acum suntem mai dezvoltati economic decit in 1989,numai ca se triseaza la masuratoare,PIB-ul Romaniei din 1989 este cel declarat de Romania,dar avind in vedere cursul leu dolar de ATUNCI,curs stablit artificial,daca insa se raporteaza bogatia economica a Romaniei din 1989 la raportul leu/dolar de azi,vom vedea ca azi stam MAI RAU ECONOMIC,dar si din alte puncte de vedere (invatamint,azi 20 % analfabeti si semianalfabeti ,sanatate-dezastru,justitie-coruptie generalizata etc).
Comunismul STALINIST a fost un esec oriunde s-a aplicat,deoarece sustinea EGALITARISMUL in detrimentul LIBERTATII,dar comunismul DE PIATA nascut in China va reprezenta indiscutabil viitorul.Priviti ce se intimpla in China-in 5 ani va deveni principala putere economica a lumii,Vietnamul,care aplica de vreo 5 ani modelul socialismului de piata are o economie extrem de dinamica (culmea ,principalul partener economic al Vietnamului comunist nu este China comunista ci ..SUA) Cuba comunista paseste si ea treptat pe calea economiei socialiste de piata ( In Cuba comunista persoanele fizice autorizate pot avea pina la 10 angajati,culmea Romania capitalista a introdus de abia de anul trecut o masura asemantoare,dar pina la ..5 angajati,deci guvernatilor le e cam frica de capitalism mai rau decit comunistilor cubanezi )
Capitalismul de tip Occidental si-a epuizat potentialul,exact ca si comunismul stalinist,incit prabusirea economiei capitaliste de azi este o chestiune de scurt timp (dublarea pretului titeiului ,in cazul conflictului din Golf duce intreaga lume capitalista la o recesiune,care ii va fi fatala.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: