Sări la conţinut

Foto: Vadim-Ceauşescu. Corneliu Vadim Tudor: „Ceauşescu a fost un şef de stat mare, toţi cei trei după el au fost nişte pigmei”

9 aprilie 2012


Vizită la Efes (Turcia), alături de Corneliu Vadim Tudor, Valentin Ceauşescu, Horia Alexandrescu, Dumitru Graur, Gh. Nicolaescu. Aprilie 1989.
la meciul din semifinala Cupei Campionilor Europeni,  Galatasaray – Steaua la Istanbul.
Vadim: „A fost omorât mai rău decât un câine, românii nu îl vor vota, aşa că mă vor vota pe mine. Fireşte că există o nostalgie a trecutului, românii uită că nu aveau mâncare, apă caldă, dar dacă le iei locuinţele, Transfăgărăşanul se reliefează meritele reale ale lui Ceauşescu. Nu m-am dezis niciodată de meritele lui Ceauşescu. Ceauşescu a făcut greşeli mari, dar a fost omorât pentru meritele lui mari. Ceauşescu a fost un şef de stat mare, toţi cei trei după el au fost nişte pigmei”. 
––––
După 22 de ani. 41% dintre români l-ar vota preşedinte pe Ceauşescu

Dacă ar mai fi în viaţă, Nicolae Ceauşescu ar fi principalul contrandidat al lui Victor Ponta sau Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. Sau principalul favorit al scrutinului. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj realizat de IRES în perioada 21-23 iulie.

Potrivit cercetării, 41% dintre români ar fi gata să-l voteze la prezidenţiale pe fostul lider comunist, în timp ce 52% spun că nu ar face-o. Chiar mai mulţi decât cei care spun că l-ar vota – 49% – spun că Ceauşescu ar fost un conducător bun, faţă de doar 15% care afirmă contrariul. Soţia acestuia, Elena, e la polul opus – 67% o consideră un lider negativ, doar 9% afirmând că acesta a avut un rol pozitiv .

71% dintre cei care au răspuns chestionarului spun că fostul dictator comunist nu şi-ar meritat soarta de care a avut parte, 80% spun că nu a avut parte de un proces corect, iar 84% dintre români nu ar fi votat pentru condamnarea sa la moarte. Mai mult, aproape 70% dintre cei chestionaţi cred că persoanele care l-au condamnat pe Ceauşescu la moarte ar trebui să plătească.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1460 de persoane şi are o eroare maximă de ± 2,7%.

2 comentarii leave one →
 1. ADA-LORE POPESCU permalink
  9 iulie 2012 21:48

  EU UNA IL REGRET PE EL, NU PE EA…

  Apreciază

 2. gogu permalink
  9 mai 2014 15:06

  41% ar vota Ceausescu insa nu-l voteaza pe singurul care este mai nationalist si se mai lupta cu tiganii, coruptia, marsaviile: Vadim. Vorbe, spun as acum dar in fata faptului sunt niste lasi.
  Romanii au devenit pupincuristi, slaugi care spun multe dar de fapt fac frumos in fata „sefilor”..niste lasi si tradatori…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: