Skip to content

Aici petrecea Nicu Ceauşescu

19 septembrie 2012

Restaurantele au mers bine pe vremea lui Ceauşescu, până prin 1987, după care, brusc, micii şi berile au cam dispărut. Un banc apărut în ultimii doi ani ai dictatorului spunea că nu era bine să asculţi meciul de fotbal la radio în local şi să strigi “gol”, pentru că se interpreta politic… Vremea a trecut, şi, în pofida puzderiei de localuri noi, vechile restaurante celebre merg mai departe.

“Prinţişorul” se retrăgea în acest salon al Restaurantului Perla, unde mânca şi bea pe săturate, departe de ochii curioşilor

Restaurantul Perla a fost frecventat de Nicu Ceauşescu. Într- un separeu cochet, “Prinţişorul” petrecea de zor alături de prietenii săi. “Într-o zi, Nicu dispăruse, iar securiştii l-au căutat peste tot. Pe la 7.30 dimineaţa au ajuns şi la «Perla». Au început să scormonească în local. Bine că nu era Nicu atunci în restaurant, că tot noi trăgeam ponoasele”, ne-a mărturisit Paul Bundac, patronul Restaurantului Perla.

Atraşi de muzica lăutărească autentică de la “Perla”, securiştii din fruntea Partidului Comunist Român erau clienţi fideli ai localului. “Chiar dacă veneau pe aici numai oameni cu ştaif, nu eram privilegiaţi. Trebuia să dăm şpagă multă către furnizori ca să ne aprovizionăm cum trebuie. În plus, în anii ’80, Ceauşescu dăduse dispoziţie ca toate localurile să fie închise la ora 22.00, iar perdelele de la ferestre să dispară. Miliţienii urmăreau din stradă dacă sunt respectate aceste reguli, iar dacă nu, erai arestat pe loc”, ne-a mai spus proprietarul Restaurantului Perla.

În ’74, fratele lui Kennedy a mâncat mici la «Caru’ cu Bere»

Chiar şi în “epoca de aur”, relaţiile diplomatice dintre România şi SUA erau destul de strânse. În anul 1974, Robert Kennedy, fratele fostului preşedinte al Americii John Kennedy , a venit în- tr-o vizită oficială în ţara noastră. Acesta, atras de arhitectura “Carului cu bere”, a intrat să mănânce. “L-am servit pe Robert Kennedy cu mititei şi cu bere. I-au plăcut mult”, ne-a spus Ion Boţescu, cel mai vechi chelner de la “Caru’ cu bere”.

Reclame
One Comment leave one →
  1. 19 septembrie 2012 00:53

    He, he, he! Fiecare „vedetă” cu restaurantul ei 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: