Skip to content

Dezvăluiri ŞOCANTE de la Revoluţie. S-a făcut chef cu băutură fină după asasinarea Ceauşeştilor

29 decembrie 2012

iliescutvrDan Voinea, procurorul din procesul Ceauşeştilor, a istorisit în faţa Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 ce s-a întâmplat după execuţie. „Ne-a dat nişte aperitive: brânză, salam, ne-a dat câte o friptură cu piure de cartofi şi ne-a dat să bem vin negru. Şi whisky. Cristian Gatu a venit cu whisky. A venit cu nişte sticle cu whisky şi era o noutate”, a declarat Dan Voinea, potrivit adevarul.ro.

Preocupaţi cu mâncarea şi băutura, membrii completului de judecată au uitat de cadavrele Ceauşeştilor, care până la urmă au fost rătăcite.
AR33443
Cei din completul de judecată au coborât din elicoptere şi s-au dus direct la masă, fără să vadă unde sunt lăsate cele două colete însângerate. Iar soldaţii care au fost puşi să le păzească s-au speriat de o Dacie neagră care trecea prin zona stadionului Ghencea şi au luat-o la fugă, fără să se mai întoarcă. Ceauşeştii au stat o noapte întreagă sub cerul liber, pe stadionul 2 din Ghencea.
000000000000000000000000000000
La Revoluţie s-a băut multă băutură fină. Din casele nomenclaturiştilor au fost scoase sute de sticle, pe care revoluţionarii şi le-au împărţit între ei.

00După ce a pus în aplicare pedeapsa cu moartea, la Târgovişte, completul de judecată al Cauşeştilor s-a întors la Bucureşti cu două elicoptere în care a adus şi cadavrele celor doi. Elicopterele au aterizat pe stadionul de rugby din complexul sportiv Steaua.

Dan Voinea, procurorul din procesul Ceauşeştilor, a istorisit în faţa Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 ce s-a întâmplat după execuţie.

Dan Voinea: Îmi aduc aminte că era o masă rotundă. Deci, pe Stănculescu şi pe Gelu Voican eu i-am găsit acolo. Veniseră cu primul elicopter. Deci, s-a luat masa la stadionul Ghencea. Fără nici un fel de problemă. Vă spun şi ce am mâncat? Ne-a dat aşa…

Comisia Senatorială: Ce v-a dat de mâncare, domnule?

Dan Voinea: Deci, ne-a dat nişte aperitive: brânză, salam, ne-a dat câte o friptură cu piure de cartofi şi ne-a dat să bem vin negru. Si whisky. Cristian Gatu a venit cu whisky. A venit cu nişte sticle cu whisky şi era o noutate. Whisky atunci?

Comisia Senatorială: Dar, domnule procuror, vreau să vă întreb încă odată – deci, Stănculescu şi cu Gelu Voican şi cu ceilalţi au venit şi au stat la masă acolo? Adică au lăsat cadavrele acolo şi au venit şi au stat la masă aici?

Dan Voinea: Da. Dar eu ce am auzit discutându-se acolo în seara respectivă, când a apărut treaba că au dispărut cadavrele, zic, “nu se poate, domnule, hai să căutăm!”. Discuţia că au dispărut cadavrele a apărut în momentul când eram deja la masă.

Comisia Senatorială: Eraţi la masă?

Dan Voinea: Îmi aduc aminte că eram la masă.

Comisia Senatorială: Cine a adus vestea asta?

Dan Voinea: Cred că Gaţu Cristian. Gaţu, pentru că eu la un moment dat… m-a chemat Troi (n.r. – Radu Troi, fost antrenor secund la echipa de fotbal Steaua) pe mine afară, zice “domnule procuror, avem nişte vin, negru”. “Da, domnule, hai să bem un vin”. Dar eu ştiu ce… Eu eram nemâncat de vreo două zile, eram obosit… “Da, domnule, dacă aveţi aici…”. Dar el zice: “da, dar să nu fie discuţie!”. Şi Gaţu a ieşit din camera lui care era vis-a-vis de salonul ăsta unde se manca, şi zice, “domnule, nu mai sunt cadavrele pe stadion. Au dispărut cadavrele”.

Comisia Senatorială: Domule procuror, cum au reacţionat Stănculescu şi cu Voican
Voiculescu, când a venit Gaţu cu vestea?

Dan Voinea: Au mâncat, au băut. La un moment dat eu am zis să plec acasă. Şi zice: “nu, domnule, că te ducem cu TAB-ul!” Zic: “domnule general Stănculescu… se poate?”. “Nu, nu că te ducem cu TAB-ul”.

Cum s-a întâmplat să dispară cadavrele Ceuşeştilor?

Cei din completul de judecată au coborât din elicoptere şi s-au dus direct la masă, fără să vadă unde sunt lăsate cele două colete însângerate. Iar soldaţii care au fost puşi să le păzească s-au speriat de o Dacie neagră care trecea prin zona stadionului Ghencea şi au luat-o la fugă, fără să se mai întoarcă. Ceauşeştii au stat o noapte întreagă sub cerul liber, pe stadionul 2 din Ghencea. Stănculescu a povestit în faţa aceleiaşi comisii ce s-a întâmpat când a ieşit din sala de mese:
aici
Aici au petrecut Ceauşeştii noaptea dintre 25 spre 26 decembrie 1989

Victor Atanasie Stănculescu: Între timp, elicopterele se ridicaseră şi m-am trezit cu terenul gol, fără elicoptere şi fără cadavre. Am dat telefon la Boteni şi mi-au spus că elicopterele au revenit la bază. Ei n-au lăsat coletele la întâmplare. Le-au lăsat în grija unui ofiţer de la regimentul mecanizat. Ăsta le-a luat şi le-a pus dincolo de taluz şi a plecat. Am sunat la Minister, le-am spus lui Militaru şi lui Iliescu că nu mai sunt cadavrele. Mi-au spus “Eşti nebun?”.Le-am spus “Nu sunt”.

Pentru că se lăsase deja întunericul, căutarea cadavrelor Ceauşeştilor a fost programată pentru a doua zi. Şi până la urmă le-au găsit, în dimineaţa zilei de 26 decembrie 1989, la marginea stadionului de rugby.
ar2211001122
Traseul sticlelor
S-a băut multă băutură fină la Revoluţie. Imaginile surprinse de cameramani amatori sunt pline de cetăţeni beţi de euforia eliberării de sub tiranie dar nu numai. La TVR s-a făcut chiar un apel disperat să nu se mai dea băutură gratis la oameni. Din casa unui nomenclaturist au fost scoase sute de sticle de băutură. Procurorul Dan Voinea s-a ocupat şi problema aceasta a sticlelor cu tărie.

Dan Voinea: Îmi aduc aminte de Postelnicu, am trimis nişte băieţi să-i facă percheziţie acasă. Şi îi zic, “domnule Postelnicu, acum noi nu vă batem, nu vrem să fim abuzivi, avem încredere în dumneavoastră”. Ne împrietenisem de acuma. Zice el: “ce vreţi să fac?”. Zic: “să daţi o declaraţie că eşti de acord cu percheziţia asta”. “Da – zice – dau o declaraţie”. Şi îl întreb: “Dar spuneţi că aveţi valori deosebite acasă, ştiu eu … aur, valută, whisky?”. Pe atunci puneam asemenea întrebări. Cine avea whisky în casă era om bogat. Zice, “să am aşa vreo 20 de sticle”. Zic, “lasă, scriem 18, două le bem noi, de atâtea zile stăm pe aici, ne-am deshidratat…”. Zice el, “aaa, pentru anchetă? 5 sticle de whisky. Scrieţi acolo 15”. Scriem noi 15, se duce comisia la el acasă şi găseşte 280 de sticle de whisky.

Un Moş Crăciun care trăgea în Piaţa Kogălniceanu
După pomană, Dan Voinea s-a îndreptat spre casă. Până la urmă a scăpat de gura lui Stănculescu, care voia să-l ducă cu TAB-ul, şi a mers pe jos. Povesteşte în faţa aceleiaşi comisii

Dan Voinea: Am mers pe jos până la Piaţa Kogălniceanu. Acolo a început să tragă un tip dintr-un Moş Crăciun care era în parc. Trăgea în blocurile de vis-à-vis.

Comisia Senatorială: Şi deci Moş Crăciun trăgea dintr-un Moş Crăciun… (râsete puternice)

Dan Voinea: Da. Era un Moş Crăciun acolo şi trăgea în blocurile alea. Pe urmă am luat-o printre blocuri şi m-am dus la mine în cartier. M-am dus la ai mei, le-am spus şi lor ce am făcut, nevastă-mea, soacră-mea. Au intrat în panică.fuga

Reclame
One Comment leave one →
  1. mari velicovic permalink
    28 aprilie 2013 20:23

    ILIESCU a programat totul ca sa ia conducerea,si unde am ajuns acum

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: