Skip to content

Amintirile Niculinei Rusu (fostă Ceauşescu) despre fratele său, Nicolae Ceauşescu

23 Aprilie 2013

ceausescufam1(2)RUSU NICULINA  (Sot Stefan Rusescu din Brăhăşeşti (Galaţi). A avut doua fiice, Mihaela si Gabriela n. 1914, d. 1990

Ma numesc Rusu Niculina  – dupa casatorie – , pe numele meu de nastere figurez ca Niculina Ceausescu.

M-am nascut in catunul Tatarei, care tinea de comuna scornicesti, in anul 1914  in ziua de 18 iunie.

Tatal meu se numeste Andruta Ceausescu, iar pe mama o cheama Lixandrina. Tatal meu, era si el nascut in aceeasi comuna, iar mama era nascuta in comuna Suica, care se afla peste deal de comuna Scornicesti. Pe tatal mamei, imi aduc aminte ca-l chema Badea. Pe bunica din partea mamei nu o cunosc, deoarece a murit la sase luni de la nasterea mamei mele.

Mama mea a avut vreo zece frati  dar numai de pe tata. Dinspre tata erau trei frati si o sora, care locuiau in comuna Scornicesti.

Numele lor era: pe sora o chema Lelea Linta, care dupa casatorie a devenit Petrescu, iar pe frati ii chema: neica Sandila Ceausescu.

Tata mai avea inca o sora Lelea Anica, care locuia in comuna Patuleni, iar o alta sora Maria, locuia in comuna Pogoru.

La parinti, noi am fost zece copii:  Eu, Niculina, eram cea mai mare, iar dupa mine urmau:  Marin, Nicolae, Rita, Florea, Ilie, Nicu, Lina, Costel care a murit si Ion.

Scoala primara am facut-o in comuna Scornicesti. Trebuia sa mergem zilnic cate doi km. la ducere si cate doi km. la intoarcere pana la scoala.

Imi aduc aminte ca fiind copii multi la parinti si avand pamint putin, prea bine nu eram imbracati noi, dar in schimb, am fost elevi sirguinciosi si am invatat destul de bine.

Dupa terminarea cursului primar, din cauza lipsei  de posibilitati materiale, nici unul dintre noi, nu a putut urma invatatura mai departe.

Eu la varsta de 14 ani, am plecat de acasa la Bucuresti si am intrat ca ucenica la un atelier delegatorie.

Inainte de a descrie aceasta perioada, as dori sa relatez cateva intamplari din copilaria noastra, petrecuta dealurile Scornicestiului.

Intrucat – dupa cum am aratat – familia noastra era foarte numeroasa, parintii mei dovedeau  cu greu sa faca fata greutatilor, ne foloseau si pe noi copii, la muncile agricole mai ales vara; mergeam la sapa, la secerat de grau, la prasit, la rarita. Cum era pe atunci obiceul la tara, se organizau uneori, de catre oameni care aveau mult pamint si nu puteau sa-l munceasca  singuri, claci, la care chemeau diferiti oameni  din sat.  La una dintre acestea ne-am dus si noi copii mai mari, adica eu, Marin si Nicolae, la invatatorul din satul nostru, pe nume Barascu. La acest invatator, au invatat carte Marin si Nicolae; eu l-am avut dascal pe altul. Claca aceasta – invatatorul Barascu – o facuse pe timpul secerii la grau. Ne adunasem cam 30 de persoane. Cel care ne insotea era Predonu, socrul lui Barascu, care la un moment dat, vazandu-l mai dezghetat si mai istet pe fratele meu Nicolae, ii spune; “Mai Nicolae ia treci si ordona tu aici si spune-le la fiecare cum sa mearga cu secerisul”.

Atunci frate-meu, luindu-si  sarcina in serios.  Le-a trasat la fiecare cate o postata, pe care s-o secere si-n acelasi timp si-a luat si el o portiune de secerat, de aceasi marime ca a celorlalti. La sfirsitul intrecerii care a fost, Nicolae a iesit primul.  Peste catva timp, intalnindu-se Predonu cu mama  ii spune; Mai Lixandro mai, copilul asta al tau ori o sa moara, ori o sa ajunga bine,ca-i prea istet.

De asemenea, tot de la mama mai stiu inca o intamplare in legatura cu Nicolae si Marin. Fratele meu Marin, caruia ii placea sa fie ofiter, vazind intr-una din zile pe jandarmul comuniei trecand calare pe ulita noastra, ii spune lui Nicolae; “ma, cind o sa fiu  mare, ca asta o sa ma fac eu”. Nicolae, dupa un moment de gindire ii spune; “bine ma, dar sa vezi tu, ce-am sa fac eu cand oi fi mare”.

Tot copii fiind, intr-una din seri, trebuia sa mergem sa inchidem oile in grajd. Mie si lui Marin, ni s-a parut ca cineva este ascuns in grajdul oilor si dupa ce ne-am apropiat de el, am fugit inapoi spre casa. Vazundu-ne, Nicolae, care avea atunci 6 ani, imi spune mie si lui Marin: “haideti ma cu mine,  ce va e voua frica?”.

Ca o ilustrare a conditiilor grele de viata pe care le-am avut in copilarie, imi aduc aminte ca pe vremea cand am inceput, copil fiind, se recunosc ceea ce se intampla in jurul meu, era o seceta foarte mare; tata era plecat sa cumpere porumb si pina a venit dansu, de pe locurile pe unde s-a dus, vreo doua zile, mama neavind nimic de mancare, a luat niste boabe, le-a pus la fert, dupa aceea le-am mincat.

De cele mai multe ori, toamna parintii nostri culegeau din gradina porumbul, care era inca verde, pe care dupa aceea il luau, il curatau si-l  punea pe acoperisul unui grajd, invelit cu tabla, ca sa se usuce. Pentru ca malaiul sa ne ajunga, de multe ori mamaliga o amesteca si cu orz. Fiind copii multi, cam la doi ani cate unul, parintii o scoteau cu greu la capat, iar mama saraca nici nu prea putea sa munceasca si cand dansa mergea la camp, trebuia sa vin eu acasa si sa fac de mancare, sa vad de pasari si sa ma ocup si de fratii mai mici. Dar toate au trecut.

Revenind la ucenicia mea, as vrea sa arat cum am ajuns totusi la Bucuresti.

Tatal meu, se ducea uneori pe la Bucuresti la o cunostinta de al lui pe nume, Marin Dinicioc, un fel de ruda de-a noastra, care vindea paine  cu caruta prin oras. Aproape intreaga primavara si vara anului 1929, tata a stat mai mult pe la Bucuresti.   Dansul s-a intors acasa pe timpul sarbatorilor de Paste. Dupa care iar a plecat. Atunci m-am hotarat si eu sa ma duc la Bucuresti.

La noi in sat era o ruda de-a noastra, caruia noi ii spuneam finul Florea, care avea casa la mica distanta de casa noastra, si care, lucra pe la Bucuresti.

In toamna acelui an, vazand ca pe acasa numai am nici un rost de a duce viata mai departe intrucat eram foarte multi frati, iar mama numai putea face greutatilor, m-am hotarat sa plec la Bucuresti. finul Florea, care avea familia in sat si venea deseori s-o viziteze, imi vorbea de Bucuresti.

In imaginatia mea, de copil,  vazand ca finul Florea de cite ori venea de la Bucuresti aducea si daruri familiei sale, imi inchipuiam ca la Bucuresti, viata e cu totul alta si ca in scurt timp, o sa reusesc sa traiesc mai bine.

Cand finul Florea a venit acasa, m-am dus la dansul si l-am rugat sa ma ia la Bucuresti, spunandu-i ca intrucat mama nu are bani pentru a-mi plati masina,  sa dea bani de la el pentru transportul meu , si cand o sa am o sa-i restitui. Finul Florea fiind un om foarte cumsecade, m-a luat si m-a dus la Bucuresti.nicul1Masina avea capat de linie in piata Amzei unde ma astepta tata. Dansul m-a luat si m-a dus la o legatorie de carti, situata tot in piata Amzei. Patronul acestei legatorii, era un neamt, care pe linga munca de legator, scria titlurile cartilor in aur, bronz.  Tot la el, erau ca ucenice si niste fete din satul nostru ale lui Dinoftea – cum le spuneam noi; aceste fete erau mult mai mari ca varsta decat mine -.   Conditiile de trai la acest atelier , erau foarte proaste. Timp de doua luni cat am lucrat la acest atelier, am dormit numai pe jos , nu aveam unde sa ne spalam, pana la urma ne umplusera pe toate paduchii. Fiind mai isteata decat celelalte, patronul ma trimitea deseori dupa cumparaturi in special dupa mancare , de la o bodega din apropiere. Tot in piata Amzei se afla un pielar, pe nume Costica Lambru  , un mare negustor, care vazundu-ma cumparand din pravalia lui diferite lucruri trebuincioase pentru atelierul nostru de legatorie , m-a intrebat intr-o buna zi, daca vreau sa merg sa intru ca ucenica la un la un cumnat de-al sau, care avea un atelier de cismarie.

Vreau sa adaug ca, in perioada cand am fost la atelierul de legatorie, mai mergeam impreuna cu fetele despre care am pomenit, sa ne spalam diversre lucruri, la un consateam de-al nostru, care locuia intr-un subsol si era lucrator la U.C.B.

Dupa vre-o doua luni de zile de la angajarea mea la arelierul de legatorie, cand a venit tata la mine, i-am spus ca eu numai vreau sa raman ca ucenica acolo din cauza conditiilor grele in care eram nevoita sa traiesc. Cam in acelasi timp  cu mine vorbise cu tata Costica Lambru, care i-a spus urmatoarele; “mai Andruta,  nu este pacat de fata asta, de copilul asta sa-l nenoriciti; mai bine du-l la cumnatul meu Sandulescu care are un atelier de cismarie, pentru ca sa invete si ea o meserie mai buna, de care sa se foloseasca mai tarziu in viata. Vad ca este fata inzestrata, foarte cuminte; Ascultand sfatul lui Costica Lambru, tatal meu, m-a dus la Sandulescu. Atat el cat si sotia lui, au fost foarte cumsecade cu mine.

Cand m-au vazut atat de murdara si de prost imbracata, patroana m-a luat, si m-a dus la bae, m-a tuns si a dovedit mult bun simt, deoarece ei mai aveau inca o lucratoare si ca aceasta sa nu vada situatia in care ma aflam, ca sa nu rada de mine ca sunt murdara, totul a facut pe ascuns.

Imi aduc aminte ca, intrarea mea ca ucenica la atelierul de cismarie a lui Sandulescu, a avut loc prin toamna anului 1929, deoarece, retin si acuma  ca vremea era foarte friguroasa iar eu nu aveam ce imbraca. Sandulescu, patronul, isi avea atelierul de cismarie pe calea Victoriei. El avea o fetita in varsta de 9 – 10 ani, care invata la Institutul Moteanu, si pe care eu o duceam la scoala. Dupa cum am spus eram foarte sumar imbracata, iar intr-una din zile directoare vazundu-ma cat sunt imbracata cu o rochita si un pulover si nu am nimic pe cap, mi-a spus: “mai fetito, ai sa racesti la cap si ai sa faci meningita”, dar eu nu stiam ce e boala aceasta si chiar daca asi fi stiut tot nu as   fi avut ce imbraca.

————————-

Faceam zilnic patru drumuri, intre casa in care locuiam noi si Institutul Moteanu, caci fetita invata si dupa amiaza.

In primavara anului 1930, l-am adus si pe Nicolae la Bucuresti, la acelasi patron el era foarte mic si avea si niste pistrui pe fata. L-am intampinat si pe el  tot in piata Amzei, unde veneau masinile, dar se vede treaba ca neavand bani sa-si plateasca biletul de calatorie, conducatorul autobuzului, mi-a spus ca sa ma duc intai sa aduc banii si pe urma sa vin sa-l iau. M-am dus si am cerut bani cucoanei, dansa mi-a dat si m-am intors sa-l iau pe Nicolae. Cand m-a vazut cucoana cu el in casa m-a intrebat “asta-i fa, fratele tau?” eu i-am raspuns: “asta-i”. Nicolae a fost un ucenic bun, era foarte muncitor, ascultator.

La un an dupa venirea lui Nicolae in Bucuresti, a venit si Marin, si aproape doi ani de zile am lucrat la acest atelier, toti trei. Mesterul ne iubea pe toti, deoarece eram cuminti si ascultatori, dar Nicolae ne intrecea pe toti, fiindica era foarte iute si de cele mai multe ori, numai pe el il trimitea la lucru pe la clienti. Tin Minte ca patronul avea o clienta foarte cumsecade , care ii spunea mereu patronului: “D-le Sandulescu, cand lucrul va fi gata sa-l trimiti sa mi le aduca pustiul ala mic, ca-i tare istet.” La acest patron, eu am dormit rau pe timpul sederii mele acolo. Ca locuinta ei aveau numai o camera si o bucatarie.  Pe mine m-a culcat  la inceput pe un pat de campanie, impreuna cealalta lucratoare. Dupa un an de zile, patronul s-a mutat in acelasi imobil, dar cu etaj mai sus, intr-un spatiu mai mare, de asta data aveau doua camere si o bucatarie. Pe mine si pe Lina – lucratoarea de care am pomenit -, ne-au culcat sus. Pe fratii mei, Marin si Nicolae, precum si alti trei ucenici pe care-i mai avea patronul , ii culca in arelier, pe doua paturi, destul de incomode si murdare. Mesterul ar fi avut posibilitati mareriale ca sa le imbunatateasca conditiile de dormit, dar n-o facea pentru motivul ca ar fi fost un om rau, hapsin, ci pentru ca asa se obisnuia pe atunci. La pranz si seara eu le aduceam mancarea in atelier, iar duminicile ne adunam toti trei frati in atelier, intrucat nu aveam unde sa ne ducem si ne aminteam de pe acasa. Cu multa placere il ascultam in special pe Marin , care fiind un bun povestitor. Ne spunea foarte multe povesti. Fata de mine, pe timpul ucenicei, Marin si Nicolae au dus-o mai greu. Dupa vreo doi ani de zile, Nicolae a plecat ca ucenic la un frate al ptronului nostru care se numea nea Gogu Sandulescu si avea un atelier de cismarie , pe strada Vaporul lui Assan.   Desi nea Gogu Sandulescu avea in jur de vreo 30 de ani, se impaca foarte bine cu Nicolae si deseori mergeau impreuna si se jucau cusmeele pe maidan din apropiere.

Prin toamna anului 1932, am plecat si eu de la patron , deoarece atunci am cunoscut sotul meu. La scurt timp de la plecarea mea la parasit pe patron si Marin, care a mers si s-a angajat la Furtunescu.  Dupa plecarea mea de la Sandulescu, un timp am mai lucrat la un alt patron Stelian Dragomirescu, care avea atelier de cismarie pe strada Serban Voda, iar mai tarziu impreuna cu sotul meu, ne-am deschis un atelier propriu , care a functionat mai intai pe strada Serban Voda la nr. 15, iar dupa trei ani ne-am mutat pe Bd. Maria – nu retin numarul. Dupa ce m-am cunoscut cu sotul meu, vreo 6 luni de zile am locuit pe strada Aurel Vlaicu unde un timp a locuit si Nicolae. Acestea se intamplau prin iarna anului 1932, locuinta noastra de pe Aurel Vlaicu era foarte proasta, propiu zis nu locuiam intr-o camera ci, intro ghereta, in care vara se vindea zarzavat. Eu impreuna cu sotul, de bine de rau dormeam intr-un pat; dar Nicolae impreuna cu un alt baiat pe nume Radu Vaduva, dormeau pe jos, neavand nici perna sub capatii, nici cu ce sa se inveleasca . Sub cap isi puneau un pres , iar ca invelitoare se foloseau de un pled prapadit, de care trageau fiecare toata noaptea ca sa se inveleasca.Prin luna martie sau aprilie 1933, dupa cum am mai aratat, m-am angajat pentru o scurta perioada la Stelian Dragomirescu, care avea atelierul pe strada Serban Voda. La scurt timp dupa plecarea mea de pe strada Aurel Vlaicu, a venit Marin si l-a luat pe Nicolae si l-a dus la Cornateanusi de aici inainte , Nicolae si-a inceput activitatea revolutionara.

Despre aceasta perioada, eu cunosc mai putine lucruri, deoarece el venea pe la noi numai de cand in cand, doar sa mai manance, sa mai lase bani, pe care vroia sa-i stranga, si chiar o scurta perioada de timp, el a lucrat si la atelierul nostru. In legatura cu aceasta perioada, imi aduc aminte ca intr-una din seri il vad ca-si ia geamantanasul sau si fuge pe o usa din spate ca aveam atunci o camera in fata si atelierul in spate, care erau deservite de doua intrari. Aceste lucruri se petreceau prin anul 1934.

Pe timpul cat a lucrat la Carniteanu, Nicolae a participat la niste greve, care s-au  terminat cu spargerea unor vitrine  de la magazinele lui : Filipescu, Mihailescu de pe Calea Victoriei.  A fost arestat de politie, dar intrucat era prea mic nu iau facut proces , ci l-au trimis din post in post pina acasa.  In acelasi timp, autoritatile au facut perchezitie  si la tata acasa, cu scopul de a gasi  material  conspirativ. Bine inteles ca nu au gasit nimica, caci in locuinta noastra se aflau numai cateva carti, trimise de Marin si anume : “Ocolul pamintului din avion” si “Ocolul pamintului in submarin”, precum si cateva carti biseicesti pe care le mai citea mama de cand in cand. Cand au vazut toate aceste lucruri, agentii s-au lasat pagubasi, zicand: “ai mai, ca aici nu gasim decat carti cu sfinti.”

Desi parintii fusesera obligati sa nu-i mai  dea drumul sa plece – stabilindu-i-se  in felul acesta un fel de domiciliu obligator  – tata nu a dat curs acestei dispozitii, ci vanzand o oaie si facand  rost de bani i-a dat voie sa se intoarca la Bucuresti.

Pentru acest lucru, Nicolae, tine foarte mult la tata, mai ales ca mama n-a vrut sa-l mai lase sa plece dar el s-a inteles pe ascuns cu tata, care dupa cum am spus pentru a-i face rost de bani  pentru drum a vandut o oaie.  Aceste lucruri se petreceau prin anul 1935.

A doua arestare a lui  a fost mai tarziu si s-a produs la Targoviste, intr-o casa, care se afla in apropierea comisariatului de politie. A treia arestare s-a produs in anul 1940, fiind recunoscut si arestat de catre inspecturul Gusa. In toata aceasta perioada, pina la 23 august 1944, dupa cum a mai spus, Nicolae venea de cand in cand pe la noi: unde mai lua masa, mai dormea.

Dupa arestarea de la Targoviste, Nicolae a fost condamnat la trei ani inchisoare, pedeapsa foarte mare pentru un copil in varsta de 16-17 ani, cati avea in momentul arestarii, si pe care a facut-o la inchisoarea Doftana. Pe timpul cat a fost inchis, m-am dus de cateva ori la dansul, ducandu-i pachete de mancare, pe care le pregateam la noi in  casa,  cu banii fie stransi de la alti tovarasi – o parte iar restul cheltuielilor le completam noi.

Cel care ajuta la strangerea banilor, era Ilie Capatina, care venea pe ascuns la noi in locuinta deoarece propietarul avea un frate legionar, si ne temeam ca sa nu ne denunte.

In ziua hotarata pentru a merge la vorbitor , la Doftana, ma intalneam cu tovarusul Capatina la gara de nord, unde luam trenul si mergeam pina la Campina.

Trebuia sa plecam din Bucuresti dis-de-dimineata, pentru ca la orele 8 sa ajungem la Campina, unde sa putem prinde un trenulet ce deservea transportul muncitorilor, care circula pe ruta Campina-Campinita, unde ajungeam pe la orele 9. De aici , urcam spre Doftana.  Drumul era foarte prost, mai ales cand ploua si iarna, si-mi amitesc ca, de multe ori ramineau pantofii in noroi. Odata ajunsi la portile inchisorii, trebuia sa asteptam pina la orele 12 , cand se permiteau accesul spre vorbitor. De multe ori, pana se deschideau portile, se intampla sa ne ploua sau sa ne ninga cateva ceasuri in sir.  Dupa ce patrundeam in inchisoare, mergeam la un gardian, care lua la control pachetele pe care noi le aduceam pentru tovarasii inchisi, iar apoi ni se permitea sa mergem la vorbitor.

Imaginea acestuia imi staruie si acum inaintea ochilor.

Era o incapere  despartita de doua sinuri de gratii , in spatele unor gratii sedea cel inchis, iar in spatele celorlalte gratii, cei care venisera in vizita. Intre cele doua randuri de gratii era un culuoar stramt, in care circula in permanenta gardianul de serviciu.

Cu toate acestea, reuseam sa scot de la fratele, pentru cei din afara, biletele scrise pe foita de tigare , pe care pentru a nu fi prinsa, le ascundeam prin par, prin gura si cum eseam  afara din inchisoare, le puneam pe haine si le uscam. De asemenea, mai primeam si unele obiecte executate de dansul, dar acestea –  aveam voie sa le scoatem cu perimisiunea administratiei inchisorii.

Imi aduc aminte ca prin anul 1938, administratia inchisorii, i-a permis lui Nicolae sa mearga la Campinita de cateva ori, pentru procurarea de materiale in vederea  efectuarii acestor obiecte de artizanat, pe care cateva dintre ele , le mai pastrez si astazi.

El a fost eliberat prin anul 1939, dar nu a ramas multa vreme liber, deoarece in 1940, a fost arestat din nou.  Arestarea s-a produs chiar in Serban Voda (Bibescu Voda nr. 19.), in fata atelierului nostru.  El venise la noi cu niste manifeste si stegulete pe care intentiona sa le imparte catorva baieti care lucrau in atelierul nostru si se pregateau pentru sarbatoarea zilei de 1 Mai, caci intentionau ca in aceasta zi , sa mearga cu totii la o serbare campeneasaca, care se organiza ca de obicei intr-un loc din afara Bucurestiului.

El a fost zarit intrand la noi in atelier, de catre un portar, care locuia in aceasi casa jos si care a mers  si l-a denuntat comisarului Gusa. Cand Nicolae a iesit din atelier , Gusa a si pus mina pe el.

Tot cu acest pirlej, el l-a luat si pe Marin, care fiind militar , venise pe la noi intr-o ,permisie de doua zile. Dupa ce l-a dus la sectia de politie pe Marin, vazand ca n-are dovezi impotriva lui, i-au dat drumul dupa un timp, amenintundu-l  ca va avea grije sa-l aranjeze si pe el.

De asemenea a mai fost luat si fratele nostru Florea, dar care fiind mai tanar, i-a dat drumul si mai repede. Odata cu arestarea lui  Nicolae, a mai fost arestat si un ucenic de la noi pe numele Vlad, care a efectuat o condamnare de un an de zile.

Dupa aceasta arestare, Nicolae a fost eliberat la 23 august 1944.
Pe timpul rebeliunii legionare – din ianuarie 1941 – el împreună cu alţi tovarăşi comunişti, se aflau deţinuţi la Jilava. Legionarii intenţionau să suprime pe cei arestaţi, dar spre norocul lor, comandantul închisorii era un colonel, mai cumsecade, care a pus pe soldaţi să-i apere, împiedicând pe legionari să se apropie de ei. Noi acasă nu ştiam de acest lucru şi auzisem că la Jilava şi-n alte părţi ale Capitalei, legionarii săvârşiseră multe asasinateTemându-ne ca Nicolae să nu fi păţit cevasoţul meu şi cu cumnată-mea Lenuţa, s-au dus la forturile Jilavei şi s-au uitat peste gard, la cadavrele care se aflau în curte.
(credem că Niculina face o confuzie referindu-se de fapt la perioada rebeliunii legionare: 21 – 23 ianuarie 1941)(perioada asasinatelor legionare din noaptea de 26/27 noiembrie 1940)

Tot un episod pe timpul detentiunii de la Jilava a fost si urmatorul: Nicolae, suferea de dinti si sub pretextul ca vine sa se trateze, venea deseori la Bucuresti, insotit de catre un militar. Unii dintre acestea  devenisera mai apropiati si chiar unul dintre ei, s-a si fotografiat.

Cum venea la Bucuresti, primul drum pe care-l facea era la casa noastra, unde-i pregateam ceva de mincare.

Pe atunci noi locuiam pe strada Ion Budai-Deleanu nr. 6. Eu, impreuna cu sotul, chiar daca eram la atelier, cand el venea de la inchisoare, ma duceam impreuna cu el acasa si-i pregateam cate ceva de mancare, caci stiam ca este infometat.

Intr-una din dati, a venit ca de obicei insotit de un sergent; Eu eram la pravalie, dar m-am dus acasa si i-am pregatit ceva de mincare si apoi m-am reintors la atelier.

Dupa ce am plecat eu, cum o fi aranjat el cu sergentul, caci l-a convins pe acesta sa-i dea drumul pentru un timp in oras si s-a dus s-o caute pe cumnata-mea, Lenuta,care pe atunci lucra la o fabrica.   Se vede treaba ca a mai intarziat si nu a venit chiar la ora stabilita, caci, seara cand ne-am intors acasa l-am gasit pe sergent  intr-o mare fierbere. Cum ma vede, acesta-mi spune “ce ma fac d-na, m-am nenorocit, caci daca nu se intoarce, tribunalul militar sa mananca” Eu i-am raspuns: nu fi ingrijorat ca se intoarce el, si daca s-o intampla sa nu vina, merg eu in locul lui si spun ca eu sunt vinovata, caci eu i-am dat drumul sa plece. Dupa o jumatate de ora insaNicolae s-a intors cu cumnata-mea  si cand l-a vazut sergentul care-i era insotitor s-a bucurat foarte mult.  Marturisesc ca, eu eram linistita in privinta lui Nicolae, caci stiam ca el isi va respecta cuvintul dat cu ori ce pret, si ca nici nu era in stare sa puna libertatea altuia in primejdie.Pentru el cuvintul dat, era sfant.

De la inchisoarea Jilava, l-au trimis pe Nicolae, la inchisoarea Aiud, de unde a fost adus in 1943, judecat si condamnat la trei ani inchisoare si 20.000 lei amenda pentru ca pe timpul procesului adresindu-se   completului de judecata a protestat pentru felul cum se judeca procesul cu usile inchise, declarand ca se folosesc metode fasciste.  Aceste vorbe ale lui au starnit mania judecatorului , care i-a marit pedeapsa sub motivul ca a insultat instanta de judecata. Suma de 20,000 de lei , pe care o trebuia s-o achite pusa ca amenda – daca nu ar fi fost platita s-ar fi transformat in 6 luni de inchisoare. Pe cand era la Vacaresti, in perioada judecatii, m-am straduit foarte mult ca sa fac rost de bani si am reusit sa strang vre-o 9000  lei  de pe la tovarasi, iar restul sumei pina la 20,000 am completat-o din banii nostri.

Banii i-am dus la inchisoarea Vacaresti, impreuna cu Marin.

Nutream speranta ca dand acesti bani poate am fi reusit sa-l scapam din inchisoare, dar nu am reusit acest lucru, caci ne-au luat si banii si el a fost trimis mai departe la lagarul de la Targu-Jiu. Singurul nostru avantaj din acest drum la inchisoarea Vacaresti, a fost ca, dand peste om mai cumsecade, ne-a permis sa stam de vorba cu el intr-una din camere. Pe timpul internarii lui in lagarul de la Targu-Jiu nu am putut sa mergem sa-l vizitam, dar i-am trimis un pachet cu imbracaminte – intre care un palton de-al barbatului meu, niste bocanci, etc.  Cea care s-a dus sa-l viziteze la Targu-Jiua fost cumnata-mea Lenuta, care in acelasi timp, mergea ca sa-si viziteze fratele, Gogu Petrescu, care era si  el detinut in acelasi lagar.

Eu impreuna cu sotul meu, in aceasta perioada, ne aflam la Targoviste, unde sotul meu era detasat.

Nicolae, a fost eliberat cu o luna de zile inainte de 23 august 1944. Intamplator, ne aflam si noi in Capitala – eu si sotul –  si astfel am putut ca sa-l gazduim.

Imi aduc aminte ca ziua in care s-a reintors de la lagar, era intr-o duminica si ca el a venit pe la miezul noptii. Atunci locuiam pe strada Taierii nr. 1. in cartierul Lemaitre  Fac precizarea caci Nicolae, era insotit si de Lenuta. Dupa aceasta noi am plecat inapoi la  Targoviste, iar pe ei i-am lasat in casa noastra.

Impreuna cu ei a mai stat un timp si cu Gogu Petrescu. Dupa intoarcerea sa din lagar, Gogu Petrescu si-a adus si sotia pe Adela, si toti patru au locuit in casa noastra, pina la Eliberare. Pe timpul insurectiei, au fost prinsi de bombardamentul  acela mare pe care l-au facut nemtii asupra Capitalei si de multe ori Nicolae spunea chiar: “n-am murit in inchisori si lagar si era sa mor in timpul acestui bombardament” . Noi ne-am reintors de la Targoviste in luna  septembrie 1944, dar Nicolae, n-a mai locuit multa vreme la noi si s-a mutat intr-o alta locuinta , de prin cartierul Cotroceni. In perioada in care noi  eram la Targoviste iar ei locuiau la noi, nu stiu ce activitate a desfasurat  fratele meu, dar din cele ce mi-a spus cumnata-mea  Lenuta, reesea ca el mai tot timpul era plecat.

Eu am o admiratie foarte mare pentru Nicolae, pentru caracterul sau generos,  pentru firea sa deschisa si grija care-o manifesta pentru parinti. Ori ce s-ar spune caci desi suntem noua 9 copii, dar vorba cantecului :  ”un parinte poate creste 9-10 copii, dar acestia la randul lor nu pot sa aiba grija de doi parinti, cand acestia sint in varsta”. Dintre noi toti, Nicolae se ingrijeste   cel mai mult de tata si de mama, de sanatatea lor.

Revin sa completez unele lucruri in legatura cu procesul din anul 1941.

Acest proces s-a judecat pe calea Plevnei, unde sa gasea Curtea martiala. Fratele meu si ceilalti inculpati comunisti, au fost aparati in acest proces, de tov. Ion Gheorghe Maurer si de inca un avocat ce se numea Bianchi. Precizez ca, desi noi il asteptam sa fie si el adus, acest lucru nu s-a intamplat fiind adus numai Gogu Petrescu. Eu m-am dus impreuna cu cumnata-mea pe calea Plevnei, si am vazut cum tovarasii arestati au fost coborati din duba, apoi dusi intr-o camera unde noi nu am avut acces. Tovarasul Maurer care ne insotea, a intrat la cei arestati si a stat putin cu ei de vorba.

In dupa amiaza aceleiasi zile, m-am dus din nou la Curtea martiala din calea Plevnei, cu gandul ca, poate il va aduce pe Nicolae. Vazand ca, nici de data aceasta nu-l aduce, mi-am luat inima-n dinti si umbland din birou in birou, am ajuns in biroul unui colonel. Imi aduc aminte ca acum ca,  prin culoarele prin care treceam din loc in loc, erau panouri pe care scria : “Nu vorbiti ca, peretii au urechi”

In cabinetul colonelului, mai era inca un ofiter, al carui grad nu-l stiu. Apropiindu- ma   de biroul colonelului, am inceput sa ma plang, de situatia fratelui meu, caci nu am primit nici o veste de la el, etc.  La un moment dat, celalalt ofiter mi se adreseaza “Dra, degeaba va luptati dvs. acum, caci timpul va rezolva totul”. Auzind aceste cuvinte, odata am tresarit si m-am gandit ca, daca aici, in acest birou se rostesc asemenea vorbe, trebuie sa se intample evenimente mari in tara.

In legatura cu amintirile mele, poate ar mai fi multe de spus, dar in incheiere, vreau sa citez strofele unui cantec pe care fratele meu Nicolae, il canta deseori in anii ilegalitatii si pe care l-am invatat aproape toti fratii:

“La Doftana sus la Has/  Stau mii de puscariasi. / Soldati-i  care-i pazesc, / Vai de ei cum mai traiesc. / Inverzita-i codru iara / Si-ai sa vezi pe boierasi/ in Doftana sus la Hasi. / Inca o luna, inca doua, / Si vom vedea noi /In palatul regelui / Steagul rosu pus.

Bucuresti, 4 noiembrie 1972.
–––––-
–––-
–––


Miliţia Spirituală publică în premieră un dosar întocmit de organele Ministerului de Interne în anii ’40 pe numele tânărului comunist, Nicolae Ceauşescu. Acest dosar se află în custodia Arhivelor Naţionale ale României doar pe microfilm, dosarul propriu-zis lipsind din evidenţele instituţiei sus-amintite… fiind probabil pierdut pe undeva prin istoria post-decembristă a instituţiei. Cele 27 de file ale dosarului au fost scanate cu ajutorul unui dispozitiv electronic de fotocopiere a microfilmelor.

Cel mai important document al dosarului este paşaportul eliberat de autorităţi pe numele lui Ceauşescu (secretar al CC al UTC), cel care urma să participe în fruntea unei delegaţii a CC al UTC la lucrările primei conferinţe a organizaţiei omoloage din Bulgaria[1] (26 – 30 martie 1945).

Documentele care se regăsesc în acest dosar sunt următoarele:

– Adresa nr. 5332 din 14 august 1943 a comandantului Lagărului de internaţi politici Târgu-Jiu, colonelul Şerban Leoveanu, prin care acesta înştiinţa conducerea Direcţiei Generale a Poliţiei că deţinutul politic Nicolae Ceauşescu a fost internat în lagăr ca urmare a ordinului MAI nr. 31050 din 9 august 1943 (Ceauşescu tocmai executase o pedeapsă politică la Penitenciarul Special Caransebeş).

– Tabel nominal cuprinzând persoanele internate în Lagărul de internaţi politici Târgu-Jiu în perioada 11 – 31 august 1943. Documentul este semnat de către şeful Biroului evidenţă al Lagărului, căpitanul Gheorghiu S.

– Mai multe documente ale Prefecturii Poliţiei Capitalei din perioada aprilie – octombrie 1941 prin care se semnala faptul că Nicolae Ceauşescu şi-a stabilit domiciliul în comuna sa natală.

– Paşaportul colectiv nr. 018354 emis de către Ministerul Afacerilor Străine al Regatului României. Documentul i-a fost eliberat lui Nicolae Ceauşescu în primăvara anului 1945 cu ocazia unei vizite efectuate în Bulgaria alături de alţi 7 utecişti (Socol Petre – viitor general de securitate în anii ’70, Popa Viorel, Stănescu Andriana, Nicolae Georgescu, Ion Fleşer, Cristea Popişteanu şi Petre Drocan). Delegaţia CC al UTC era condusă de către Nicolae Ceauşescu şi avea ca misiune participarea la Conferinţa Tineretului Muncitoresc din Bulgaria. Toţi membrii delegaţei urmau să călătorească pe paşaportul eliberat de Ministerul de Interne pe numele lui Ceauşescu.

– Nota nr. 186 din 20 martie 1945 a Comisiei Aliate de Control din România prin care se răspundea unei adrese a consulului general al MAE. Nota îl încunoştiinţa pe consulul general Carstiuc de faptul că respectiva Comisie nu are nicio obiecţie referitoare la deplasarea în Bulgaria a delegaţiei alcătuită din cei 8 comunişti (o altă delegaţie a CC al UTC condusă de Ivanka Sarisky – sora fostului ilegalist Petre Gheorghe – urma să plece la Belgrad unde avea loc Săptămână Tineretului Antifascist din Iugoslavia). Documentul este semnat de către ajutorul superior al Consilierului politic de pe lângă Comisia Aliată de Control din România, N. Şutov.

– „Tablou” cu membrii delegaţiei care urmau să călătorească în Bulgaria. Documentul este întocmit de către Serviciul poliţiei administrative din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei.

Miliţia Spirituală mai publică şi un dosar inedit care conţine amintirile Niculinei Rusu despre Nicolae Ceauşescu, depănate la Institutul de Studii Istorice şi Social-Politice de pe lângă CC al PCR în noiembrie 1972.

Sora celui mai puternic om al României de la acea dată povestea cu nonşalanţă şi fără inhibiţii despre adolescenţa ei şi a fraţilor săi, lupta pentru supravieţuire a acestora în Capitala ţării şi despre tinereţea revoluţionară a utecistului Nicolae Ceauşescu. Din document reies condiţiile grele de viaţă ale numeroasei familii Ceauşescu, precum şi modul în care sora sa l-a adus în Bucureşti pe Nicolae pentru a lucra ca ucenic la un atelier particular de cizmărie de pe Calea Victoriei (deţinut de un anume Săndulescu – este vorba de primăvara anului 1930). Potrivit declaraţiilor Niculinei Rusu, tânărul Nicolae „a fost un ucenic bun: era foarte muncitor, ascultător”. După 2 ani de zile de la sosirea în Capitală, N. Ceauşescu a plecat să lucreze la un frate de-ai patronului, un anume Gogu Săndulescu care avea un atelier de cizmărie pe strada Vaporul lui Asan.

Începând cu anul 1932, Niculina, soţul său şi Nicolae s-au mutat într-o gheretă de pe strada Aurel Vlaicu. Ulterior, grevele de la Atelierele CFR Griviţa (februarie – martie 1933) îl vor găsi pe N. Ceauşescu lucrând la un alt patron – Aurel Cornăţeanu.

Niculina mai povesteşte și despre o percheziţie efectuată de autorităţi la casa părintească din Scorniceşti – acolo unde poliţiştii nu au găsit decât nişte cărţi religioase, despre cea de-a doua arestare soldată cu o condamnare de 3 ani şi despre vizitele pe care i le făcea lui N. Ceauşescu în timpul în care acesta îşi executa pedeapsa la Penitenciarul Special Doftana (Niculina descrie cu lux de amănunte cum scotea, în mod clandestin, bileţelele date de către Nicolae pentru conducerea partidului de la Bucureşti). Se pare că în anul 1938, regimul de detenţie din acest penitenciar nu era chiar aşa de aspru din moment ce Niculina declară că în acel an conducerea unităţii i-a permis lui N. Ceauşescu să meargă de câteva ori la Câmpiniţa pentru a-şi procura materiale necesare obiectelor de artizanat pe care le fabrica în atelierul penitenciarului.

Niculina relatează pe larg cum s-a produs şi cea de-a III-a arestare din mai 1940 (la scurtă vreme după eliberarea de la Doftana), atunci când la secţia de poliţie au fost aduşi odată cu N. Ceauşescu şi fraţii săi, Marin şi Florea. Cei doi vor fi eliberaţi după câteva ore din lipsă de probe, însă Nicolae vă rămâne în detenţie până la data de 23 august 1944.

Un alt pasaj biografic important din viaţa lui N. Ceauşescu relatat de Niculina este cel din perioada asasinatelor legionare din noaptea de 26/27 noiembrie 1940 (credem că Niculina face o confuzie referindu-se de fapt la perioada rebeliunii legionare: 21 – 23 ianuarie 1941). Iată ce îşi amintea sora sa despre felul în care a scăpat N. Ceauşescu de furia legionarilor conduşi de către şeful Corpului Muncitoresc Legionar – Dumitru Groza:

Pe timpul rebeliunii legionare – din ianuarie 1941 – el împreună cu alţi tovarăşi comunişti, se aflau deţinuţi la Jilava. Legionarii intenţionau să suprime pe cei arestaţi, dar spre norocul lor, comandantul închisorii era un colonel, mai cumsecade, care a pus pe soldaţi să-i apere, împiedicând pe legionari să se apropie de ei. Noi acasă nu ştiam de acest lucru şi auzisem că la Jilava şi-n alte părţi ale Capitalei, legionarii săvârşiseră multe asasinate. Temându-ne ca Nicolae să nu fi păţit ceva, soţul meu şi cu cumnată-mea Lenuţa, s-au dus la forturile Jilavei şi s-au uitat peste gard, la cadavrele care se aflau în curte.

De asemenea, conform spuselor Niculinei se pare că primele directive pe care le-a dat N. Ceauşescu au fost în timpul adolescenţei sale în cadrul unei clăci organizate de învăţătorul Bărăscu din satul Tătărei, comuna Scorniceşti. Văzându-l „mai dezgheţat şi mai isteţ”, socrul lui Bărăscu l-a însărcinat pe Nicolae cu organizarea şi coordonarea secerişului de pe ogorul învăţătorului. Având în subordine circa 30 de ţărani, N. Ceauşescu a reuşit să-i mobilizeze şi să termine secerişul primul alături de oamenii săi.

Vă invităm şi pe dumneavoastră să citiţi şi alte întâmplări narate de Niculina în faţa istoricilor de la Institutul de Studii Istorice şi Social – Politice de pe lângă CC al PCR.

Reclame
140 comentarii leave one →
 1. 24 Aprilie 2013 14:59

  ceausescu n. a condus lumea apare in biblie si cu fiica lui semn secera apare in biblie cap.secera de secera grinele, tara comunista.toti eram bogati nu ca acum toti saraci si teologii se lafaie in averile noastre.averile lui ceausescu inapoi post mortem.apocalipsa si revolutia sa va fie invatatura de minte.dr.cristina david imi face vraji de la spitalul cuza voda iasi str cuza voda iasi.ea a facut vraji si pe 22 12 1989.ea l aomorir pe ceausescu si familia.romanca italianca asa se joaca scroafa de la policlinica purcica recuperare nicolina.sa jucat si cu mine 17 ani in socola si lsm.ca dupa ea am strigat in lesin cristi david.sa plece dracului in imperiul roman.i talia-romana sa si o intretin a berlusconi silviu belzevut in chiuretaje embrionare ca ope noi ne achiureta pe toti si utern si embrionar.semnalmente bruneta vopsita blond.ochii caprui de criminala de copii.allah e iubire. sa nu ucizi.cum a spus ceausescu si iliescu.astept palatul parlamentului donat familiei ceausescu.nepoata in viata a lui ceausescu sa ne conduca tara.mesaj pentru pcr irina balan 13 11 1977 psd.bogatia tarii inapoi in miinile lui ceausescu.va dorim apoca lipsa vesnica italienilor.stati dracului in italia criminali si de printesa diana ca tot voi la ti omorit si pe ceausescu ca voi difuzati pe internet stiri,destul cu pro steala pe capul lui ceausescu nicolaie dac.

  Apreciază

 2. balan permalink
  27 Aprilie 2013 06:11

  vine la conducerea tarii nepoata lui nicolaie ceausescu.ion iliescu .monarhia regele mihai.3 poate au ma i multa minte sa stapineasca multimile politice militare religiioase.dumnezeu sa i ierte pe pcr ca au vrut revolutie.manastiri toate bisericile.dacia tara.irina clara balan psd membru de partid.1996-2013.12.31.

  Apreciază

 3. bic permalink
  27 Aprilie 2013 16:08

  eu am vrut sa l sarut pe ceausescu pe obraz dar el a vrut doar cu premiul I.l au saruta copii cu premii I comandantii de detasament.l-am privit pe ceausescu timp de 365 de zile apoi a disparut din abc dar.l-am iubit din toata inima.am vrut da sa i cint dar nu be au lasat la prefectura iasi.l am vazut in realitate un barbat frumos co o sotie mama cu trei copii nuci zoe valentin nua u nepoti cum iidam munca lui ceausescu domnule iliescu care ni lati impuscat in fata ocisorilor pe domnul nicolaie-epoca de aur.dioxid de carbon sau co2 sau bioxid de carbon-irina balan.admisa la postliceala sanitara cu 9,98 chimie biologie deci am invatat cin sa putut invata.1-8-9,00.sc.gen.nr.34 ion simonescu-geograf galata cartier urbanizat de pcr.iasi daca limba tara dacia religia ortodoxa.

  Apreciază

 4. bic permalink
  27 Aprilie 2013 16:10

  pardon nicu valentin nicu zoe copii din cauza tratamentelor de la lsm si socola cu forta de cadre medicale an lfa bete.iasi romania.

  Apreciază

 5. bic permalink
  27 Aprilie 2013 16:14

  nu ne au lasat la prefectura iasi casa nu am copii nu am servici nu am care sunt urmarile cele bune ale revolutiei domnule primar nichita gheorghe.tot ceausescu era mai bun.daca nu l aomorit allah ca darima manastiri voi de ce l ati omorit?asta nu inteleg!

  Apreciază

 6. bALAN iRINA cLARA permalink
  28 Mai 2013 16:17

  DE AICI IL LASAM PE GHEORGHE NICHITA SA CONDUCA TARA DACA ILIESCU SPUNE CA AFOST BUNA REVOLUTIA COPII TINERI SI BATRINI MORTI SI FAMILIA CEAUSESCU MOARTA.CINSTE FAMILIEI CEAUSESCU CA A FOST INTR ADEVAR EPOCA DE AUR.CA AM MPURTAT AUR IN URECHI LA GIT LA MIINI SI LA PICIOARE.PREOTII PUTEAU SA FACA AGRICULTURA CA ERAU CAP URILE SA CA STOP CU PROSTIA RELIGIOASA.AM EVOLUAT CUM SPUNE DARWIN DIN EMBRIONI DE FEMEIE.E LA MINTEA COCOSULUI.VA MAI SCRIU CIND MAI POT.ODIHNA PLACUTA IN CER FAMILIEI CEAUSESCU SI IN MORMINTE.ALLAH SA I ODIHNEASCA IN PACE.TOTI VOM MURI CA CEAUSESCU SAU NE VOM SINUCIDE EU AM INCERCAT DEJA SA MA SINUCID CU OTRAVA SI MI-A FOST FATAL.MASINA LUI DAVID CRISTINA IASI SPITALUL CUZA VODA IS 09 DCY VRAJITOARE NU E DE JOACA CU EA S-O SUPRAVEGHEZE ARMATA CA CHIURETEAZA EMBRIONII MUNCITORIOLR SI PE A EI L-E LASAT SA TRAIASCA IVONA DAVID 25 DE ANI.SOT CONSTANTIN DAVID LUCREAZA LA PREFECTURA DE LA CJ PREFECTURA SINT DECLARATA HAN DI CAPA TA DECI EA E SCROAFA DE ITALIA.PAMINTUL E AL DACILOR NU L ROMANILOR ITALIENILOR .ITALIENII SA SE RASTICNEASCA CUM L-AU RASTICNIT PE ALLAH FIUL SA VEDEM DACAV SUPORTA DUREREA.DUMNEZEULE DUMNEZEULE DE CE M-AI PARASIT.ELI ELI SABAHTANI?DECI NU SUPORTA SUFERINTA NICI SUFLETEASCA NICI TRUPEASCA ALLAH FIUL.LA REVEDERE PIONERA IRINA BALAN-COMANDANTA DE GRUPA CLASA A 5 A.MEDIA 9,09.

  Apreciază

 7. BALAN IRINA CLARA permalink
  16 Iunie 2013 18:02

  le era ciuda pe tine ceausescu ca erai dac erai frumos aveai copii de asta tea u omorit ca tara a condus-o guvernul. pcr fsn psd usl.

  Apreciază

 8. BALAN IRINA CLARA permalink
  21 Iunie 2013 19:46

  CO2 /CODOI/ DIO XID DE CARBON/ BIO XID DE CARBON/ ACADEMICIAN DE ONOARE ELENA CEAUSESCU POST MORTEM/ALEGERI ANTICIPATE TARA DACIA ALLAH FIE CU VOI.ELENA CEAUSESCU V-A FOST MAMA SI NICOLAIE CEAUSESCU V-A FOST TATA.A AVUT GRIJA DE TOATA POPULATIA TARII SI DE COPIII DUMNEALUI.ACUM SPER CA SARACIA SI BOLILE SA VA FIE INVATATURA DE MINTE CA I-ATI OMRIT PE SOTII CEAUSESCU CU TOATE CA V-AU RUGAT SA I LASA TI IN PACE.SPERAM SA NU VINA AL 3 LEA RAZBOI MONDIAL.LEGALIZAREA CHIURETAJULUI ESTE BUNA TININD CONT DE FAPTUL CA DACIA TARA CAP. BUCUR ESTI ESTE O TARA SFINTA SE MAI NUMESTE SI GRADINA MAICII DOMNULUI IISUS HRISTOS-GRADINA SFINTEI MAR IA.MAR IA VECHEA EVA /IISUS HRISTOS VECHIUL ADAM.PRIN RASTIGNIREA LUI ALLAH FIUL PE CRUCE DE CATRE ROMANI S-A MINTUIT LUMEA.PRINTR O CRIMA.ASTA NE INVATA RELIGIA ORTODOXA.DACA.AFRICANA.ITALIANA.SI NE M -AI MIRAM DE CRIME!

  Apreciază

 9. BALAN IRINA CLARA permalink
  21 Iunie 2013 19:51

  CEAUSESCU NICOLAIE UN BARBAT FRUMOS CARE L-AM IUBIT TOATA VIATA PENTRU COPILARIA SI ADOLESCENTA FRUMOASA CARE MI LE A DARUIT.SFINTUL NICOLAIE SA L ODIHNEASCA IN PACE.CU SFINTII ODIHNESTE HRISTOASE SUFLETELE ADORMITILOR ROBILOR TAI UNDE NU ESTE DURERE NICI INTRISTARE NICI SUSPIN.

  Apreciază

 10. BALAN IRINA CLARA permalink
  30 Iunie 2013 18:53

  va rog sa sterge ti comentariile. nu mi a facut nimic d na dr david cristina.delirez de la tratamentele socolei. va rog mult sa ma ierta ti ca v-am deranjat cu prostiile din capul meu redactia site ului de citit inainte de a publica.balan irina clara.

  Apreciază

 11. BALAN IRINA CLARA permalink
  1 Iulie 2013 13:59

  va mai rog inca o data cind cititi comentariile balan irina clara sa le stergeti stiu ca a m m-ai scris si le atti sters.d-na dr cristina david este un medic f.bun ginecolog din iasi m-a ajutat foarte mult 17 ani.mama mea m-a tinut in socola (nu d-na dr )asa a vrut ea si familia mea ;eu nu am vrut;nu vreau sa aiba probleme d-na dr cristina david cu pacientele din cauza mea;de cite ori am apelat la dumneaei m-a ajutat gratis.nu stiu ce m-a apucat sa scriu asemenea aberatii;m-am intoxicat de la acid clorhidric la umf dr covic si dupa aceea am facut tratamente la socola si mi era rau de la tratamente deoarece eram sanatoasa;de 17 ani stau degeaba ca mi-e rau de la tratamente;va rog sa sterge ti comentariile ca se mai uita d-na dr cristina david si se supara;intr adevar mi-a fost greu sa accept moartea lui ceausescu la 13 ani;nu trebuia sa l omoare ca a facut si lucruri bune;daca d-na dr chiureteaza chiureteaza legal ca a legalizat ion iliescu chiuretajul in rominia.uneori ma supar pe oamenii care au primit niste drepturi care erau interzise pe timpul lui ceausescu;cei de la socola nu m-au inteles era de a ajuns sa matrimita acasa si nu se intimpla nimic;eu nu fac fata la inmormintari mi e frica de morti;de asta evit sa ma uit la morti;nu trebuia sa ma uit nici la ceausescu mort ca mi-a fost rau sa l vad asa decedat in genunghi si plin de singe.imi cer scuze inca o data ca v-am necajit;eu o sa ma m-ai uit pe site sa vad daca ati sters comentariile.promit sa nu mai scriu nimic de nimeni.nu stiu de ce a murit ceausescu nu stiu cine la vrut mort .poporul romin e un popor bun nu stiu ce i a apucat.nu moartea e o solutie.

  Apreciază

 12. BALAN IRINA CLARA permalink
  29 Septembrie 2013 16:31

  VA ROG SA STERGE TI TOATE COMENTARIILE CA NU AU LEGATURA CU SUBIECTUL CEAUSESCU. MULTUMESC.

  Apreciază

 13. 1 Februarie 2014 20:01

  va doresc o viata frumoasa tuturor urmasilor lui ceausescu si rudelor lui ceausescu.nu s a nascut probabil inca barbatul care sa conduca romania.ro minia este o tara ortodoxa trebuie sa ai grija cum o conduci.in tara noastra sunt foarte multe mana stiri ortodoxe cu moaste de sfinti de aceea nu te poti juca de a darimatul mana stirilor.in orice caz ar trebui sa ne conduca un om credinci os ortodox.eu nu prea inteleg logica ortodoxiei:sa ti dai viata pentru credinta.prea multi oameni au suferit si au murit pentru credinta.cea mai mare crima au facut o italienii cind l au omorit pe dumnezeu fiul.italienii sint niste oameni rai, dar dumnezeu tatal ii intelege.cum sa te rogi la mama careia i ai omorit fiul care l-a tinut 9 luni inn uter -sfinta maria.mi e mi se pare ilogic.sfinta maria l-a iubit cel mai mult din aceasta lume pe fiul ei iisus hristos(creat de dumnezeu tatal prin puterea dumnezeiasca-bi blia).in orice caz problemele cu care se confrunta romania in afara de saracie sint multe.una dintre probleme este aprobarea chiuretajului uterin de catre ilie scu.ar trebui facuta contra ceptie in toata lumea.porunca de la dumnezeu :sa nu ucizi.obstetricienii si mamele sint criminali .cineva ar trebui sa i opreasca.cite suflete mai sacrifica ti ?dumnezeu ne lumineaza.rominia e o tara saraca plina de mana stiri.ceausecu a interzis chiuretajul deci gindea corect.multi romini-daco romani au plecat in italia ceea ce e foarte bine ca s a u dus in tara lor-italia.vlad imir putin conduce o tara ortodoxa.cineva trebuie sa ne ajute sa iesim la liman.nu avem locuri de munca nu avem case cum sa ne continuam viata in alta tara daca noi sintem daci si aici trebuie sa stam.fiecare populatie are pamintul ei.nu putem pleca toti din tara .sa ramina tara pustie.a meri ca asia europa a frica australia antartica.mai sint si alte probleme care au aparut dupa revolutie.

  Apreciază

 14. 1 Februarie 2014 20:14

  rog partidele politice aflate la putere sa faca ceva impreuna cu presedintii sa avem un trai decent.ne plimbam ca zapacitii prin toate tarile lumii.asta i viata? sa nu poti tu sa stai sa ti traesti viata linistit in tara ta?rog populatia lumii care voteaza sa voteze oameni apti si destepti sa conduca lumea impreuna.nu va pute ti juca la nesfirsit cu destinele copiilor vostri si ale voastre.aveti o raspundere in fata lui dumnezeu de ceea ce face ti.ince ta ti odata cu crimele.o singura viata avem pe pamint.trebuie sa aveti o gindire corecta.nu putem face tot ce ne trece prin minte.trebuie sa gindim toti sa ne armonizam.sa traim impreuna in aceasta lume.prea multa bataie de joc.pina cind.ce i cu limbajul politicienilor?aveti raspundere mare de ceea ce face ti pe pamint.eu una m-am saturat de lumea in care traiesc si m-am nascut in 1977.nu m-ai suport prostia umana.ince ta ti cu joaca.-cetatenii ai planetei pamint.evolutia din maimuta a omului e absurda inseamna ca toate maimutele se vor transforma in oameni.cum pute ti sa crede ti asemenea prostii-darwin charles.

  Apreciază

 15. bic permalink
  1 Februarie 2014 20:21

  ceausescu nicolaie si elena sotia sa ar trebui dezgropa ti din bucuresti si ingropati in scornicesti satul natal al lui ceausescu.asa cred eu.

  Apreciază

 16. bic permalink
  1 Februarie 2014 20:28

  dupa parerea mea tara ar trebui condusa de guvern-presedinte, armata, mana stire-patria rh.intr o tara ortodoxa nu se poate legaliza chiuretajul.sa nu ucizi.ramine problema les bi ani smuli si a prostitutiei.dumnezeu nu este de acord cu lesbianismul dar din ce in ce mai multe femei din toate continentele cer acest lucru.ele vor sa fie legalizata casatoria civila intre persoane de acelasi fel.femeile nu mai suporta barbatii.nu mai vor copii lor dovada ca i chiureteaza.se iubesc ele intre ele.tinid cont ca prostitutia nu e de asemenea placuta lui dumnezeu femeile care nu urasc barbattii vor.

  Apreciază

 17. bic permalink
  1 Februarie 2014 21:01

  a gindi inseamna ceva restul nu e nimic pentru barbati.a iubi inseamna ceva restul nu e nimic pentru femei.barbatii trebuie sa fie pusi in functii de conducere .se spune ca atunci cind la conducerea tarilor vor veni femeile( care au menstra, au ovulatii) va veni sfirsitul lumii.sa fim seriosi o femeie nu gindeste normal in timpul menstrei care poate tine pina la 8 zi le pe luna.cum sa lasi o femeie sa ti conduca tara.eu cred ca femeile ar trebui sa aiba liber de la serviciu in timpul menstrei.e ceva neplacut-dureri de cap , dureri uterine, dureri de spate.nu e deloc confortabil sa mergi pe strada in timpul menstrei.incurca lumea femeile in timpul menstrei.is nervoase nu se poate discuta cu ele.am propus asta partidului social democrat.de asemenea femeile insarcinate ar trebui sa stea acasa.femeile dupa ce nasc ar trebui sa stea acasa cu copiii pina la virsta de 18 ani.ar trebui sa li se acorde ajutoare banesti care sa le asigure un trai decent lor si copiilor lor ceva de genul asta facea si ceausescu.cind vom ajuta femeile sa isi creasca copiii vom face un pas inainte spre sanatatea copiiilor.un popor cu copiii sanatosi are numai de cistigat.in scolile rominesti e prea multa informatie.sint exagerati cei de la ministerul invatamintului.se stie ca fetele nu pot invata intimpul menstrei de aceea cred ca ar fi corect ca ele sa aiba dreptul prin lege sa stea acasa cele 8 zile de menstra-cu aprobare de la medicul ginecolog.eu cred ca invatamintul nu ar trebui sa fie obligatoriu.nu toti ne nastem cu aceleasi capacita ti intelectuale.ar trebui sa se puna accent pe invatarea unei meserii de ex. de la virste de 14 ani.de asemenea copii in perioada copilariei 6-10 ani ar trebui sa aiba un program cit m-ai lejer.tinid cont ca menarha apare intre 10-14 ani sa fie facuta o programa diferita la fete de baieti.fetele nu mai invata de cind le apare menstra din cauza problemelor care apar.eu cred ca fetele ar trebui sa studieze numai limba daca-romina iar la baieti pe linga limba daca ar trebui sa se studieze si matematica.pe la 14 ani sa se faca si alte obiecte.unul singur e de ajuns.de ex.baietii sa aiba in program limba romina matematica biologie.fetele limba romina biologie.fiecare ce materie aleg sa studieze si sa fie apt.sistemul grila este foarte bun. se invata foarte usor. aici au un punct americanii caci ei au acest sistem de invatamint din cite am vazut eu in filme.

  Apreciază

 18. bic permalink
  1 Februarie 2014 21:05

  internetul televiziunile radiourile ziarele revistele cartile ar trebui verificate de consililul national al audio vizualului.cnav.daca vrem copiii sanatosi psihic trebuie sa facem ceva.

  Apreciază

 19. bic permalink
  2 Februarie 2014 14:35

  ceausescu nicolaie-presedintele romaniei pina in anul 1989.ne ar prinde bine un absolvent de facultate de economie si administrarea afacerilor.domnul profesor universitar economist dumitru oprea este politician.trebuie sa ridice cineva nivelul economiei ro miniei.economisti-barbati.moldova moldova muntenia transilvania tara romineasca.la comunism nu ne putem intoarce.tranzitie.cap italism.avem nevoie de manageri barbati care sa deschida firme mici mijlocii mari sa faca afaceri.

  Apreciază

 20. bic permalink
  2 Februarie 2014 14:39

  spania

  Apreciază

 21. bic permalink
  2 Februarie 2014 14:47

  politicienii ar trebui sa aiba facultati .fiecare minister sa aiba un ministru-calificat in functie de minister.ministerul sanatatii-ministru barbat-absolvent facultate de medicina generala-medii peste 9,00.cel mai important pe lume e sanatatea fizica si mintala a populatiei tarii.

  Apreciază

 22. bic permalink
  2 Februarie 2014 15:02

  tvr tvr1 tvr2 tvr info tvr news tvr international tvr iasi.canal de televiziune de stat cu abonati luati in evidenta.taxa tv.consiliul national al audio vizualului.vrem emisiuni decente 24 din 24 ore.vrem desene animate pentru copii seara pe la ora 18-19.ceausescu dadea desene animate.vrem stiri pe la ora 20.in rest programul il faceti tot conform cu dorintele tele spectatorilor.vrem sa se reintoarca generatiile comuniste intre 25-45 de ani .andreeea marin 40 de ani facultate-pretuieste viata-emisiune.ce ar fi daca si violeta banica -crainica ar sta cu mama ei in televiziune?andreea este un model de urmat in viata de catre multe femei.dar eu cred ca cel mai important este ca copilul sa stea alaturi de mama.sa pretuieste fiinta de linga tine in fiecare secunda .mircea radu-crainic tvr-stiri.

  Apreciază

 23. bic permalink
  2 Februarie 2014 16:56

  AM VAZUT AZI PE TVR NEWS CA SPANIOLI AU DISC U TAT PROBLEMA AVORTULUI.SPANIA CAP. ITALA MADRID.LIMBA SPANIOLA.GUVERN ARMATA BISERICA.GUVERNUL SPANIOL E DE ACORD SA ACORDE FONDURI SOCIALE PENTRU MAME SI COPII DIN SPANIA PENTRU O VIATA DECENTA.MAMELE SA STEA ACASA.SARBATOARE INTIMPINAREA PRUNCULUI IISUS HRISTOS DE CATRE SF.SIMEON.2 2 2014.DUMI NIC A.SA NU UCIZI.

  Apreciază

 24. bic permalink
  2 Februarie 2014 16:59

  NICHITA SAU OPREA PRESEDINTE?MOLDOVA.MAI BINE NE AM SEPARA CUM ERAM INAINTE.POATE DACA TARILE IS MAI MICI VOM CONDUCE MAI USOR .

  Apreciază

 25. bic permalink
  2 Februarie 2014 17:01

  MONARHIA MARGARETA-MUNTENIA.TRANSILVANIA.TARA ROMINEASCA.MOLDOVA CHISINAU.VLAD I MIR PUTIN DACA AI IMPARTI RUSIA SA CONDUCA MAI MULTI PRESEDINTI RUSIA CA ARE O SUPRAFATA MARE.

  Apreciază

 26. bic permalink
  2 Februarie 2014 18:15

  dumnezeu a creat lumea.dumnezeu l-a facut pe adam din pamint, apoi a facut o pe eva dintr o coasta.eva pacalita fiind de satan a muscat din marul interzis.adam si eva au facut 2 copii cain si abel.creationism.

  Apreciază

 27. bic permalink
  2 Februarie 2014 18:57

  adam=isus hristos. eva=maria. sfinta maria l-a nascut pe iisus dupa 9 luni.iosif a avut grija de copilul iisus si de fecioara maria.sf.maria avea doar 14 ani cind a ramas insarcinata .iisus a avut o copilarie frumoasa si fericita.tineretea si a daruit o oamenilor.el vindeca oamenii prin putere dumnezeiasca.pe cind era isus mic irod a dat porunca sa fie ucisi toti pruncii.ceea ce s a si facut.desi era insa si dumnezeu iisus a fost chinuit de italieni si omorit de acestea.daca pilat era un om destept si bun la suflet ar fi eliberat atit pe isus cit si pe celelalt barbat.dovada ca era un om rau la inima a zis :pe cine vreti sa eliberez? oamenii obligati de italieni , dar si de diavoli au ales sa l rastigneasca pe iisus.sus la cap i au pus o tabla pe care scria i.r.i.n. isus i a iertat pe italieni pentru crima care au facut o.isus a stat mort 3 zile si a inviattt.dupa 40 de zile s a inaltat la cer, unde este si astazi.el a luat o la cer si pe maica maria.alaturi de el !in cer mai este si dumnezeu tatal.si alti sfinti.lucifer era un inger luminos si avea o ceata de ingeri.el s a pus in locul lui dumnezeu si dumnezzeu l-a alungat din cer.sufletele mortilor stau in cer.cind va fi sfirsitul lumii dumnezeu fiul va spoveddi sufletele mortilor.el le va trimite in cer.lumina rai. sau cer intuneric.iad.cind era iisus pe cruce in chinuri groaznice plini de singerari a strigat la dumnezeu:eli eli sabahtani! dumnezeule dumnezeule de ce m ai parasit?era disperat dumnezeu fiul.asa si ceausescu si sotia sa erau dispera t i cind poporul i a parasit.desi a facut si lucruri bune ceausescu cit la dus mintea oamenii nu au tinut cont de acest lucru.i-au impuscat.crima.pe linga asta poporul i a terorizat copii nicu zoe valentin care probabil ca au murit toti.la ce folos chinul de a conduce o tara daca nu a avut capacitatea.ca sa conduci o tara trebuie sa fii destept.sa vrei binele tuturor oamenilor din a ta tara romania ba chiar sa mai ajuti si celelalte tari.nimeni nu a reusit dintre presedinti sa faca acest lucru pina acum.e clar acum ca e nevoie de toti oamenii de pe pamint ca sa conducem lumea.fiecare fiinta trebuie sa a iba locul ei.ne am saturat de razboaie de boli de saracie de prostii care vin sa ne conduca tara-romania.pina cind oamenii nu vor incepe sa gindeasca profund niimic nu se va schimba pe pamint.rasism=ura intre rase.barbatii sint superiori femeilor ca gindire.pe pamint sint multe religii.de ce oamenii nu inteleg ca pe pamint trebuie sa fie fericire?cit o sa ne mai chinuim pe pamint.nimeni nu stie cind va fi sfirsitul lumii.dovada ca exista dumnezeu sint sfintii de pe pamint.sfinta cuvioasa paraschiva-iasi.cind vom intelege ca ne nastem ca sa ne respectam.mai presus de toate trebuie sa l respectam pe dumnezeu.desi ma gindesc cu drag la anii petrecuti alaturi de ceausescu ei nu se vor intoarce niciodata.pot sa spun ca am fost fericita in adevaratul sens al cuvintului.omenirea incotro?limba de circulatie internationala engleza.religii diferite.gindiri diferite.sint si femei care gindesc.facultatile sint foarte greu de urmat.nu se mai poate finanta la nesfirsit invatamintul rominesc.oamenii ca sa fie fericiti trebuie sa aiba bani.ca sa traiasca.nu stiu de ce presedintii si guvernele din toata lumea nu gasesc solutii ca toti barbatii sa munceasca.femeile pot primi ajutoare banesti-somaj dupa terminarea studiilor pina la pensie.de ce este asa de greu sa se faca bani ca sa aiba toata lumea?e de ajuns o fabrica de bani. cu timpul totul se va automatiza si probabil ca putini oameni vor mai munci.venim pe pamint ca sa traim.pentru asta avem nevoie de mincare apa haine incaltari.ceausescu a incercat dar nu a reusit.

  Apreciază

 28. bic permalink
  3 Februarie 2014 20:49

  ceausescu allah a creat lumea sa l lasam pe allah sa conduca lumea.la steaua care a rasarit e o cale atit de lunga ca mii de ani iau trebuit luminii sa ne ajunga.

  Apreciază

 29. bic permalink
  3 Februarie 2014 20:52

  banc era frig in rusia ger in ger mania si rece in romania.ca sa se incalzeasca oamenii au inceput sa se inmuste.al doilea razboi mondial.

  Apreciază

 30. bic permalink
  3 Februarie 2014 20:54

  in rusia e mult gaz germanii pentru ca stiau de la rusi ca iisus a fost rastignit pe cruce s au apucat sa faca dreptate.asa au omorit toti evreii.cu toate cadumnezeu i a iertat.gluma.holocaust.

  Apreciază

 31. bic permalink
  3 Februarie 2014 20:56

  femeile din romania s-au saturat in 1989 sa faca copii.ce s au gindit ele:daca il omorim pe ceausescu putem sa ne chiuretam copii.ceea ce au si facut.crime.

  Apreciază

 32. bic permalink
  3 Februarie 2014 21:27

  george bush 3 americi putin vladimir asia jack chirac europa africa allah australia putin

  Apreciază

 33. bic permalink
  3 Februarie 2014 21:29

  legal prostitutia chiuretajul lesbianismul in toata lumea.inchisori la domiciliu [politia]

  Apreciază

 34. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:05

  sistem social pentru mame si copii {pina la 18 ani.} apa mincare imbracaminte incaltaminte camine social pt copii pina la 18 ani.

  Apreciază

 35. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:09

  820 vizitatori ceausescu multumim pentru timpul acordat.speram sa nu va enerva ti sa nu va supara ti sa nu comenta ti.e un joc.viata e un joc pe care trebuie sa stii sa l joci.jucarii gratuite.copiii pina la 18 ani.guvern.

  Apreciază

 36. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:19

  ceausescu lumea ar trebui sa fie condusa de femei?facultate de politica,viitor.

  Apreciază

 37. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:22

  ceausescu spune de ce nu se discurca nici un presedinte de tara?pentru ca au ris de tine si pentru ca te au impuscat.ne ai blestemat ceausescu?ne ierti ?ne cerem scuze ca te am impuscat.sintem pro stii.

  Apreciază

 38. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:30

  ceausescu pace ceausescu pcr partidul comunist romin.traasca romania.traiasca partidul comunist romin.ei siciit prea mult la cap cu lozincile.te credeai dumezeu?ce te o apucat sa conduci tara?nu ai stiut ca nu e posibil ca nu ai capacitate ca nu ai invatat.citi intelectuali ai chinuit?ai avut numai 4 clase?eu am liceu meta lurgic.uzina metalurgica.stii ma gindeam sa ne punem gratii la geamuri si la usi.si sa ne facem toti politisti.ca sa nu ne mai aresteze .si ce daca facem prostii?ce umportanta are?vrem libertate.vrem sa muncim.ce dracu ne ai facut de sintem asa de incuia ti.ma doare inima de nu mai pot.mi o murit cineva in familie .nu stiu ce sa mai fac.ma rog tie iarta ne.si pe copii tai i o durut inima cind v-o impuscat.vezi oamenii.nu au inteles asta.

  Apreciază

 39. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:33

  ceausescu mai ai pe cineva in viata din familia ta?parca am vazut o nepoata de ata la tvr?vrei averea inapoi?ti o dam.nu ne trebuie.ai chinuit prea mult pentru ea.de ce nu te ai facut purtator de cuvint al guvernului ca era mai simplu.altii faceau munca si tu citeai.

  Apreciază

 40. bic permalink
  3 Februarie 2014 22:37

  va dorim viata vesnica domnule condu cator nicolaie ceausecu.dumnezeu sa va ierte ca ati chinuit tara.pe mine nu mati chinuit iry.tare as vrea sa iesiti din mormint si sa va sarut miinile pentru copilaria si adolescenta care mi ati daruit o.asa m-o crescut si iliescu adolescenta tinerete si cu nimic nu s -o ales-bursa sociala 7 copii.simona sorinel catalin irina catalina radu.

  Apreciază

 41. bic permalink
  4 Februarie 2014 17:35

  mugur isarescu tvr news-guvern a t o r.semnatura ban c nota. mone da.banca nationala romana.fond national al tarii romania.nelimitat.fabrici de bani in tara.avem nevoie de bani ca sa traim.

  Apreciază

 42. bic permalink
  4 Februarie 2014 17:46

  nu mi o facut nimic doamna dr. cristina david-policlinica recuperare program1997 -2015 luni 8-14 marti 14-20 miercuri 8-14 joi 14-20 vineri 8-14 simbata liber duminica liber.spitalul de ginecologie-obstetrica cuza voda is, centrul medical iris pacura ri , spitalul arca di a is. consultatii gratuite asigurate de guvern.ma enerveaza ca sa cam tipa la mine fara motiv.am trecut peste asta dar nu inteleg de ce o plecat de la servici ca avea servici in iasi la policlinica.nu mai am nevoie de doam,na dr ca ma descurc singura, dar as vrea sa se intoarca la servici sa si cistige piinea.sper sa vina cit mai curind.am tinut foarte mult la doamna dr cristina d.are o masina is 09 dcy.dacia.verde deschis.ii casatorita cu constsntin david lucraza prefectura si are o fiica ivona.i a murit mama iulia bursuc anul trecut.au ingropat o in copou. am fost si eu la inmormintare.a fost frumos.mie mia placut.nu plingea nimeni.am primit de pomana cite o luminare aprinsa cu batista alba cu flori.

  Apreciază

 43. bic permalink
  4 Februarie 2014 17:48

  omenirea incotro?

  Apreciază

 44. bic permalink
  5 Februarie 2014 18:40

  la ce virsta ar trebui sa se casatoreasca femeile in romania?
  -la aparitia menarhei
  -la 14 ani
  -la 18 ani.
  casatoria sa fie numai civila.
  toate locasurile sfinte sunt manastiri deci nu ar trebui sa se faca casatorii religioase.
  ar fi bine daca la conducerea lumii ar fi si femei pe.ceausecu la ajuat si sotia elena.

  Apreciază

 45. bic permalink
  6 Februarie 2014 03:27

  conducerea multimilor de oameni.multimi de barbati multimi de femei multimi de copii.multimi de intelectuali multimi de muncitori calificati si necalificati;mujltimi religioase multimi militare multimi politice.multimea oamenilor care voteaza.multimea oamenilor care nu voteaza.conducerea multimilor de presedinti.

  Apreciază

 46. bic permalink
  8 Februarie 2014 18:35

  apocalipsa,2000.allah fiul.

  Apreciază

 47. bic permalink
  18 Aprilie 2014 15:02

  va rog cind cititi comentariile de pe site sa le sterge ti nu stiu ce m-a apucat sa scriu pe site ul dvs.nu au legatura cu informatia din site.multumesc.toate.

  Apreciază

 48. bic permalink
  30 Aprilie 2014 14:54

  CEAUSESCU A FOST UN OM BUN LA SUFLET PENTRU MINE DAR NU A STIUT SA ASCULTE SI PATRIARHUL-BISERICA ORTODOXA ROMANA.AM INTELES CA NU L AU PLACUT TOTI OAMENII.AM INTELES CA A CHINUIT MULTI OAMENI PRIN INCHISORI.ARE UN LUCRU BUN:A INTREZIS CHIURETAJUL.PE TIMPUL LUI CEAUSESCU COPII S AU NASCUT PE TIMPUL LUI ILIESCU COPII AU MURIT.

  Apreciază

 49. bic permalink
  15 Iunie 2014 14:41

  va rog sa sterge ti comentariile.

  Apreciază

 50. bic permalink
  28 Iunie 2014 14:42

  nu mi a facut nimic d-na dr. cristina david.va rog daca cititi comentariile sa le sterge ti ca nu sunt bune si nu au legatura cu articolele.nu stiu ce m-a apucat sa le scriu.ca stiu ca am mai scris si le ati sters.multumesc.mi e frica sa nu aiba probleme d-na dr. din cauza prostiilor pe care le am scris.este un medic deosebit chiar daca chiureteaza embrioni.

  Apreciază

 51. bic permalink
  10 Iulie 2014 09:14

  Sterge ti comentariile!

  Apreciază

 52. bic permalink
  7 August 2014 16:19

  nu sint bune comentariile caci nu au legatura cu ceausescu, nu stiu ce m-a apucat sa le scriu.daca citeste administratorul sa le stearga.

  Apreciază

 53. bic permalink
  7 August 2014 16:24

  romania -tara comunista-bogata;romania-tara in tranzitie-mediu;romania-capitalista-bogata.

  Apreciază

 54. bic permalink
  7 August 2014 16:37

  ceausescu a fost un om bun la suflet caci el a interzis chiuretajul uterin.pe timpul lui ceausescu copii se nasteau.ceausecu a construit blocuri.ceausescu iti dadea un loc de munca.de cind a fost revolutia nu se mai face nimic.nu inteleg unde este schimbarea in bine a tarii?medicii de obstetrica sint mai mult criminali decit medici asa ia facut iliescu-psd.de ce nu se pune accent pe contraceptie?de ce nu se face educatie medicala in scoli generale licee facultati de catre medici ginecologi?am inteles ca se omoara cam 25 000 000 de embrioni pe an si mai ales in centrele universitare.cum poate un om normal la cap un medic sa chiureteze embrioni si sa nu l afecteze?ar trebui incurajata familia de catre guvern-fonduri sociale pentru mame si copii.alocatiile sa fie mai mari in asa fel incit sa poata un copil sa se intretina.romania este o tara ortodoxa de ce biserica nu se opune chiuretajului?patriarhul construeste biserici ca sa le ierte pe femei de pacate la spovedanie duhovnicii?

  Apreciază

 55. bic permalink
  7 August 2014 16:41

  ceausescu nicolaie-am impresia ca ia dat averea inapoi lui ceausescu spunea ceva pe la televizor.

  Apreciază

 56. bic permalink
  9 August 2014 21:58

  in india , asa era intr un film , fetele erau casatorite la 12 ani.in romania am impresia ca numai la 18 ani este voie.

  Apreciază

 57. bic permalink
  9 August 2014 21:59

  ii cam greoi site ul cred ca ar trebui cineva sa l refaca.ceausescu nu te mai vrea nimeni.nu a mai lasat nimeni mesaj pe site.

  Apreciază

 58. bic permalink
  9 August 2014 22:02

  sfinta maria a nascut la 14 ani.de ce zic medicii ca e prea devreme ca fetele sa nasca la 14 ani?ar trebui sa le incurajeze sa nasca nu sa chiureteze.daca au fost mature sa faca copii sint mature sa si nasca nu?

  Apreciază

 59. bic permalink
  9 August 2014 22:05

  ceausescu a fost un barbat frumos si cu toate ca nu a avut multa carte a fost si destept.a facut blocuri a facut fabrici a interzis chiuretajul embrionar.tara era frumoasa si prospera pe timpul lui ceausescu.

  Apreciază

 60. bic permalink
  9 August 2014 22:12

  am fost eleva la postliceala de stat sanitara din is si acolo am avut o profesoara cristina david.era o femeie frumoasa , distinsa , dar era foarte severa.preda obstetrica.se tipa la eleve.elevele nu si invatau lectia si doamna dr. le punea note mici.elevele se revoltau dupa aceea.si eu am consolat o eleva ca nu i suporta comportamentul doamnei dr. david.cit am fost eu eleva d-na dr.david ne a predat trimestrele de sarcina si mai tirziu chiuretajul.inteleg sa chiuretezi embrionii morti , dar nu inteleg sa i chiuretezi pe cei vii.inca cred ca ar trebui sa se faca ceva in acest sens.iliescu nu are copii si poate ca nu intelege suferinta copiilor chiuretati.sa nu ucizi .porunca de la dumnezeu.unde ii este capul lui iliescu si al medicilor care chiureteaza?

  Apreciază

 61. bic permalink
  9 August 2014 22:24

  doamna dr. david chiureteaza la spitalul cuza voda is.monteaza sterilete la centrul medical iris.a lucrat si la policlinica recuperare(purcica) si acolo chiureta ca tinea uneori usa inchisa cind mergeam eu la ea.doamna dr. desi poarta nume de sfinta-sfinta cristina face chiuretaje..mai lucreaza la umf-asistent universitar dr.,la arcadia-galata, in suceava-sv-unde sint moastele sfintului ioan cel nou.in iasi sint moastele sfintei cuvioase paraschiva.mai lucreaza si in vaslui.a mai lucrat la postliceala sanitara de stat.anul trecut i-a murit mama scria in ziarul evenimentul.trupul mamei sale a fost depus la biserica sf. nicolaie copou.nu a plins d-na dr. deloc in schimb s-a rugat tot timpul , a aprins luminari.au fost citi va oameni la inmormintare.au ingropat o in cimitirul podgoriile copoului.pe mama d-nei doctor o cheme iulia b.daca ar fi trait ceausescu d-na dr. david cristina nu ar fi chiuretat.d-na dr. david este casatorita cu constantin david care lucreaza la prefectura.au impreuna o fiica ivona.

  Apreciază

 62. bic permalink
  9 August 2014 22:33

  nu stiu de ce in religie sint cele mai multe crime.de ex. dupa ce s-a nascut iisus hristos imparatul irod a dat porunca sa se omoare toti copiii mici cu scopul de al omori pe iisus.cu toate ca a omorit foarte multi copii nu a reusit sa l omoare pe iisus, insa cind iisus avea 33 de ani oamenii l-au rastignit pe cruce impreuna cu doi tilhari.asa fac si medicii azi chiureteaza embrioni-copii i.u.dumnezeu spune sa nu ucizi, insa a proorocit prin prooroci moartea fiului sau iisus.de ce a ales dumnezeu moartea pentru singurul sau fiu?cum sa se mintuie lumea de pacate printr o crima?iisus a luat pacatele oamenilor si apoi prin moartea sa ne a mintuit de pacate.eu nu inteleg aceasta forma de mintuire.i-iisus,r-rege,i-iudeu,n-nazaret,iisus.

  Apreciază

 63. bic permalink
  9 August 2014 22:41

  de asemenea sfintii mor foarte tineri si in chinuri groaznice.sfinta filofteia a murit la 14 ani.sfinta paraschiva a murit la 24 de ani.iisus la 33 de ani.zice sa te bucuri de pasti.cum sa te bucuri daca a murit un om nevinovat.bine ca a inviat asa spun apostolii si sf.maria.italienii insa spun ca l-au furat si l-au ascuns pe iisus.italienii au hotari moartea lui iisus-pilat.italienii sint niste criminali.niste oameni rai.de ce dumnezeu nu i-a ales lui iisus o soarta fericita si sa mintuie lumea omorind pe toti oamenii vinovati.de ce dumnezeu i-a ales pe italieni-romani sa fie criminali?romanii-italienii se roaga la sfinta maria mama lui iisus.cum sa te rogi la mama lui iisus cind chiar tu italian fiind in trcut l-ai omorit pe fiul mariei?

  Apreciază

 64. bic permalink
  9 August 2014 22:45

  poti sa te rogi la o mama dupa ce i-ai omorit fiul?nu nu poti.asa nu poti sa te rogi nici la maria.logic.religia catolica este majoritara in lume.de ce se spune ca religia catolica nu este buna?religia catolica accepta relatiile intre persoane de acelasi fel(lesbianismul).

  Apreciază

 65. bic permalink
  9 August 2014 22:52

  cind eram prin clasa a 6 a am fost la o manifestatie.1988 parca.ceausescu era cu sotia sa elena ceausescu la balconul de la prefectura.a vorbit vreo 2 ore ceausescu, dar facea si pauze.in pauze lumea striga:ceausescu pace, ceausescu pcr, traiasca ceausescu.

  Apreciază

 66. bic permalink
  9 August 2014 22:55

  l-a aratat pe fiul lui ceausescu l-a tv.traieste.valentin.s-a dus l-a un magazin de craciun sa faca cumparaturi.inca se mai fac pe la tv emisiuni despre ceausescu-despre epoca de aur.intr adevar epoca de aur ca parintii nostri lucrau in africa si ne aduceau aur.aur am purtat la git si in urechi pe timpul lui ceausescu.

  Apreciază

 67. bic permalink
  9 August 2014 23:01

  1africa-a frica,2 america-a meri ca,3 europa-eu ro pa,4 australia-austral ia,5 asia-a si a, 6antartica-antar tic a.de ce se spune ca in anul 2000 este sfirsitul lumii? ca am trecut de anul 2000 si sfirsitul nu afost.de ce se spune ca va veni satan in lume si totul va fi insemnat cu nr.666?de ce calugarii proorocesc aceste fapte false?multi oameni s-au omorit din aceasta cauza ca s-a proorocit sfirsitul lumii.

  Apreciază

 68. bic permalink
  9 August 2014 23:04

  sint tari in lume unde este legal chiuretajul, lesbianismul, prostitutia.maria-magdalena a fost prostituata si a ajuns sfinta.sodoma si gomora dumnezeu ia omorit pe oameni ca cica se iubeau barbati cu barbati si femei cu femei.

  Apreciază

 69. bic permalink
  9 August 2014 23:09

  religii:ortodoxa, musulmana, iudaica, catolica s.a.oamenii simt nevoia sa creada in ceva superior lor.sa creada in dumnezeu.se roaga la dumnezeu si la sfinti sa i ajute.intelectualii nu cred in existenta lui dumnezeu.muncitorii cred in existenta lui dumnezeu.intelectualii fac totul prin puterea lor.muncitorii fac totul cu ajutorul lui dumnezeu.evolutionism-charles darwin, cretionism-dumnezeu.care este adevarul?nu are logica nici creationismul nici evolutionismul.probabil ca exista o a treia forma de creatie sau evolutie.

  Apreciază

 70. bic permalink
  9 August 2014 23:11

  in lume sint razboaie.imi staruie in minte:ceausescu pace.ucraina e in razboi.africa in razboi.

  Apreciază

 71. bic permalink
  9 August 2014 23:17

  era frumoasa zoe ceausescu fiica lui ceausescu.era si desteapta am inteles ca era profa de matematica.eu nu am inteles niciodata mate.ar trebui ca fetele sa nu invate mate ca e prea grea materia:algebra, geometrie,trigonometrie.mereu luam bataie in liceu de la profa de mate.era o femeie grasa tare si cind iti tragea o palma iti zbura capul.noroc ca o mai piram elevii la secretara sef silvia ciobanu si o mai calma cu cadouri.a murit zoe.a murit si nicu.si nicu era frumos.l-am vazut in emisiuni pe la tvr.zoe intr o emisiune fuma ca o stresau astia de la conducere.nu s a descurcat nici iliescu nici constantinescu nici basescu.

  Apreciază

 72. bic permalink
  9 August 2014 23:20

  nu stiu ce au avut oamenii in cap cind au iesit in strada si au dat jos guvernul pcr si l-au impuscat pe ceausescu ca este jale in tara.e saracie lucie.cica in italia se cistiga cam 500 de euro la curatenie si la avut grija de batrini.

  Apreciază

 73. bic permalink
  9 August 2014 23:22

  de ce rusii zic ca s credinciosi?este porunca de la dumnezeu:sa nu poftesti nimic din ce este a aproapelui.rusii au cotropit dacia-romania.cuvintul trebuie sa fie aplicat in practica.ce fel de ortodocsi sint rusiii?

  Apreciază

 74. bic permalink
  9 August 2014 23:26

  ceausescu pace.manifest.si se inoureaza de ploaie si nu mai vrem razboie si vrem doar pace pace pace pe pamint.

  Apreciază

 75. bic permalink
  9 August 2014 23:30

  eminescu mihail(eminovici): la steaua care a rasarit /e o cale atit de lunga / ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne ajunga/poate de mult s-a stins cindva /in departari albastre /si raza ei abia acum/luci vederii noastre.poezie/am inceput sa citesc eminescu.eminescu a fost cit de cit fericit a murit la 39 de ani.si ceusescu a fost fericit , dar a avut o moarte grea.

  Apreciază

 76. bic permalink
  9 August 2014 23:31

  a scris cineva o carte despre ceausescu:geniu din carpati.

  Apreciază

 77. bic permalink
  9 August 2014 23:34

  sf.nicolaie-nicolaie, sf.elena-elena, zoe, nicu , valentin.ceusecu si sotia sa au avut parinti credinciosi caci le a pus nume de sfinti.

  Apreciază

 78. bic permalink
  10 August 2014 00:26

  rusii cred ca au ocupat tarile care le au ocupat caci erau multi barbati si voiau femei.rusia este o tara cu clima rece si s-a demonstrat ca se nasc mai multi baieti.

  Apreciază

 79. bic permalink
  10 August 2014 00:28

  sf.nicolaie era un sfint care era bogat.el a aflat de saracia a 3 fete.ce s-a gindit el sa le dea aur.ceea ce a si facut.asa si ceausescu ne a dat aur.

  Apreciază

 80. bic permalink
  19 August 2014 20:37

  in noiembrie sunt alegerile prezident ia le.candideaza viorel victor ponta de la partidul social democrat.voi vota si eu psd.candideaza si femei .e un pas inainte de la pmp.

  Apreciază

 81. bic permalink
  19 August 2014 20:39

  psd pdl pnl pmp udmr pc punr pardon psd+punr+pc s.altele.succes tuturor candidatilor.fie ca cel mai bun candida t sa cistige.speram ca cineva care va scoate tara la liman.social.

  Apreciază

 82. bic permalink
  20 August 2014 13:52

  digi world emisiuni ceausescu.

  Apreciază

 83. bic permalink
  20 August 2014 18:02

  era j.chirac(franta), g.bush(sua) si v.putin(rusia).emisiune politica digi lume.
  era un francez , un american si un rus.francezul spunea:vreau civilizatie in toata lumea.americanul asculta si tacea.rusul spunea vreau pace in lume.ban c.20.08.14.

  Apreciază

 84. bic permalink
  20 August 2014 18:28

  intrebare:
  chiuretajul embrionar sa fie anulat din nou?-tara ortodoxa-dacia.ro mania.
  chiuretajul embrionar sa ramina legal?ion iliescu.fsn-psd.
  chiuretajul embrionar sa fie interzis in anumite cazuri?
  chiuretajul embrionar sa fie legal in cazuri speciale?
  chiuretaj uterin sau chiuretaj embrionar.

  Apreciază

 85. bic permalink
  20 August 2014 18:37

  manastirea ortodoxa daca-m.o.d. sau m.o.r.sau b.o.r.patriarh ortodox.44xy.46.
  in manastiri sa intre numai calugarii si calugaritele.44xy si 44xx.
  in biserici sa intre preotii de mir ,oamenii casatoriti, copii.44xy,44xx.
  linga moastele de sfinti sa stea numai calugari.44xy.
  raclele cu sfinti sa fie carate numai de calugari.44xy.
  religii:ortodoxa majoritara.dacia.ro mania.
  armata-pazeste tara la granita.44xy,44xx.
  guvernul modifica si face legi.44xy,44xx.presedinte 44xy.
  manastirea sau biserica se roaga pentru luminarea mintilor oamenilor .44xy,44xx.
  tari:dacia-bucuresti cap. si moldova-chisinau cap.

  Apreciază

 86. bic permalink
  20 August 2014 18:39

  partidul comunist roman.pcr.nicolaie ceausescu.presedinte de onoare al tarii.dacia.cap.bucuresti.

  Apreciază

 87. bic permalink
  20 August 2014 18:41

  sf.cuv.teodora-ucraina.kiev.-de adus sfinta in tara, face demersuri patriarhul tarii.
  sf.cuv.paraschiva-dacia.romania.-iasi.is.de mutat sfinta la alta manastire-galata.deal.i.d.is.hr.

  Apreciază

 88. bic permalink
  20 August 2014 18:45

  dacia tara social democrata.
  social-traim din fonduri sociale de la ajofm.-somaj.
  democrata-scriem ce vrem fara a avea repercusiuni asupra noastra.
  presedinte:t.basescu.pdl.
  nu mai vrem gaze naturale de la rusi deoarece presedintele rusiei nu ne respecta presedintele.
  resurse proprii-gaze naturale din tara romania.dacia.

  Apreciază

 89. bic permalink
  20 August 2014 18:54

  rind pe rind bisericile se vor transforma in manastiri cu cit credinta va fi mai puternica.dacia.tara.

  Apreciază

 90. bic permalink
  21 August 2014 07:51

  rusia -tara ortodoxa majoritara.moaste de sfinti.multe.

  Apreciază

 91. bic permalink
  21 August 2014 08:12

  vladimir putin -presedinte ortodox.patriarh.armata.in rusia sint multe manastiri si biserici.in manastiri sint depuse moaste de sfinti.in ucraina este razboi.putin ajuta ucraina.putin anexeaza teritorii.(urss).gorbaciov-presedinte rus.politica in rusia -emisiuni-tvrusa.frecventa in dacia tara.ro.2000.-2014.ucraina-sfinta cuvioasa teodora de la sihla.poate sa ramina si in ucraina.se poate vizita sfinta acolo.iulia timosenco-om politic.a candidat pentru presedintie.a fost premierul ucrainei.a stat in inchisoare.tvrusa-presedintele ucrainei -barbat. 44xy.moldova cap. chisinau trebuie anexata la romania.ro. cap bucuresti.presedinte pdl.44xy.

  Apreciază

 92. bic permalink
  21 August 2014 08:16

  sfintul nicolaie a dat daruri la trei fete sarace.cind dai cadouri unor femei acestea sunt privite ca apropouri sexuale.sfintul trebuia sa se casatoreasca cu fetele daca le a dat cadouri, dar el nu afacut acest lucru.in religie oamenii au o logica dificila.nu i intelege nimeni.logica logica e mai buna.

  Apreciază

 93. bic permalink
  21 August 2014 08:21

  in ortodocsie daca o femeie isi chiureteaza un embrion viu, duhovnicul, dupa normele religioase,o pune sa de a de pomana haine papuci mincare, sa boteze al copil, sa creasca alt copil.mi se pare o prostie.daca femeia nu a avut bani sa creasca copilul ei de ce sa mai faca milostenie cu un altul.nici ortodocsia nu e buna.intilnim numai morti tineri care si au dat viata pentru prostia umanitatii.de ex: ca nu se inchinau la idoli.o femeie care isi chiureteaza u n copil nu poate fi iertata niciodata.nu o iarta copilul.de aceea nu e bine ca copii sa fie chiuretati.

  Apreciază

 94. bic permalink
  21 August 2014 11:24

  religii in dacia:musulmana, iudaica,ortodoxa.

  Apreciază

 95. bic permalink
  21 August 2014 17:54

  adrian nastase a iesit azi din inchisoare.se gindeste sa plece din tara.psd.

  Apreciază

 96. bic permalink
  21 August 2014 17:59

  iisus a fost omorit de romani pentru prostia umanitatii.de ce dumnezeu nu i a omorit pe romanii care aveau sa l omoare pe dumnzeu fiul?PENTRU CA DUMNEZEU NU MAI ERA IN CER ERA PE PAMANT PE CRUCE RASTIGNIT LOGIC.DUMNEZEU TATAL A DEVENIT FIINTA IN UTERUL MARIEI .A MAI RAMAS DUMNEZEU DUHUL SFINT IN CER PROBABIL.EU ASA INTELEG.exista vreo legatura carnala dintre maria si iisus.probabil ca exista.dumnezeu a coborit intr o saminta femeiasca (ovul) de a mariei si astfel a devenit om .altfel nu mi explic durerea carnala a lui iisus cind era pe cruce.

  Apreciază

 97. bic permalink
  22 August 2014 05:38

  domnule administrator al site ului pute ti sa sterge ti comentariile.ca sa ramina saitu.

  Apreciază

 98. bic permalink
  23 August 2014 08:58

  domnule presedinte ceausescu va multumesc din toata inima ca mi-ati dat voie sa ma nasc intr o lume comunista care nu il accepta pe dumnezeu.darimarea de biserici si manastiri e o problema de politica.

  Apreciază

 99. bic permalink
  25 August 2014 06:19

  revolutia facuta de ion iliescu si populatia tarii e o prostie.am ramas fara locuinte, fara locuri de munca.sintem cersatori la straini.

  Apreciază

 100. bic permalink
  25 August 2014 06:23

  femeile sa aiba liber de la guvern prenatal, natal, postnatal.mamele sa stea acasa pina la virsta de 18 ani a copiilor.sa mai aiba loc de munca si oamenii necasatoriti.fonduri sociale de la guvern pentru mame.la ajofm au prioritate mamele si nu e corect ca ele pot fi intretinute de soti.nu e bine nici pentru copii sa stea cu persoane straine.e vorba de sanatatea psihica si fizica a copiilor.trebuie sa avem grija de copii acestei tari.

  Apreciază

 101. bic permalink
  25 August 2014 06:25

  e o scumpete valentin cind e mic ,in brate la tata.

  Apreciază

 102. bic permalink
  25 August 2014 06:27

  vai da ce copii frumosi are d-na elena ceausescu:valentin, zoe, nicu.fotografii.

  Apreciază

 103. bic permalink
  25 August 2014 08:01

  biserica
  armata
  politica in lume.presedinti de continente.presedinti de tari.

  Apreciază

 104. bic permalink
  25 August 2014 12:31

  v.ceausescu-sint oameni pe pamint care nu cred in existenta lui dumnezeu.
  biologii cred in evolutionism dc.maimuta s a transformat in femeie.
  cadrele medicale-chiuretarea de embrioni inseamna doar extragerea unor bucati de tesut embronar.in conceptia multor oameni , dar mai ales a intelectualilor traim biologic-mitocondria, nu avem suflet de la dumnezeu.poate ca numai sfintii sint creatii a lui dumnezeu, iar restul oamenilor am evoluat altfel:celule embrionare intregi in lichid amniotic.

  Apreciază

 105. bic permalink
  26 August 2014 10:44

  ceausecu mai bine aprobai chiuretajul in anumite cazuri:
  -relatii intre neamuri
  -embrioni rezultati din violuri
  -femei sub 18 ani care nu au capacitatea psihica sa nasca
  -femei bolnave
  -femei care prefera sa traiasca nu sa si dea viata pentru copil din diferite motive
  -embrionii bolnavi
  -chiar si embrionii sanatosi nedoriti de mame s.altele.
  vezi ca iliescu a iesit mai bine care le a lasat sa se chiureteze si a construit biserici.e doar o parere.viata ta era mai importanata.

  Apreciază

 106. bic permalink
  26 August 2014 13:22

  paraschiva sfinta dumnezeita-psd.
  sfintul nicolaie-sn
  sfintii constantin si elena-sce
  sotii ceusescu inmormintati in cimitir bucuresti.

  Apreciază

 107. bic permalink
  27 August 2014 07:45

  avorturile chiuretajele embrioane ar trebui ingropate ca s fiinte, au avut suflete.si in plus cremetoriul unde sse ard poluiaza atmosfera.cimitir.

  Apreciază

 108. bic permalink
  28 August 2014 09:49

  sfinta teodora este o sfinta care a fost casatorita de parinti cu forta.sfinta s-a despartit si s-a calugarit.ar trebui ca sfintei sa i fie dedicate manastiri.sfinta paraschiva a trait toata viata singura si apoi s a calugarit.ar trebui sa stea in manastire cu calugarii si sa i fie dedicate numai manastiri.sfintii ioachim si ana au fost casatoriti si au avut un copil, maria, lor ar trebui sa le fie dedicate biserici.e doar o parere.

  Apreciază

 109. bic permalink
  28 August 2014 09:51

  ceausescu si sotia ingropa ti in bucuresti.ar trebui reinhuma ti caci poporul roman i-a omorit.in scornicesti poate ingropa ti din nou. e doar o parere.

  Apreciază

 110. bic permalink
  29 August 2014 11:08

  sterge-ti comentariile.multumesc.

  Apreciază

 111. bic permalink
  21 Septembrie 2014 17:30

  in noiembrie sint alegerile prezidentiale.pe linga barbati candideaza si femei.speram ca va cistiga cel mai bun.tara are nevoie de un presedinte foarte destept ca sa o scoata din saracie.tot ceausescu s-a descurcat mai bine pina acum.

  Apreciază

 112. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 18:37

  politica este cea mai importanta forma de conducere a multimilor de oameni.guvernul ar trebui sa dea o lege prin care tatii sa fie obligati sa faca scoli de obstetrica sau cursuri de obstetrica ca sa fie apti sa si aduca copii pe lume , ca doctorii nu prea sint interesa ti dovada ca nu se prezinta la nasteri-caz elena doamna-maternitate.a murit copilul in uter ca doctorul nu era la servici.

  Apreciază

 113. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 18:40

  vorbesc pe site ca ceausescu l-ati omorit romanii.daca citi ti comentariile nu le mai publica ti si pute ti daca vre ti sa le sterge ti si pe celelalte ca nu sunt bune..comentariul tau asteapta sa fie moderat.

  Apreciază

 114. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 18:46

  ceausescu-presedintele tarii dacia ro.- a fost un geniu prin simplu fapt ca a interzis chiuretajul uterin.urbanizarea nu e buna ca a darimat casele oamenilor de la sate.e vremea socialului.fonduri sociale.europa-continent.nici un om nu este capabil sa conduca o tara singur.presedintele trebuie sa fie ajutat de populatia tarii 100 la 100.alltfel ajungem la saracie si crime.

  Apreciază

 115. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 18:54

  o femeie medic obstetrician are ovulatie , are menstra-8 zile-dureri, face dragoste , se indragosteste nu mai la nasteri nu ii e capul.dovada ca se tipa la mame la nasteri si nu le inteleg.dr.cristyna d-sotie, mama-o fiica ivona.maternitate is.sv,vs.mai important ca viata si sanatatea nu e nimic pe pamint.seram ca exista dumnezeu si ca va tine in friu multimile de oameni din univers.cind oamenii nu au ce face chinuie alti oameni pentru credinta pina cind acestea mor-sfintii.asa ii tine dumnezeu pe oameni in friu.sf.cristina.-credincioasa.crestina.

  Apreciază

 116. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 18:58

  cei mai destepti oameni ar trebui sa fie barbatii.politica are nevoie de barbati.femeile au ovulatie, au menstra 8 zile, fac dragoste, se indragostesc s.a.-nasc copii.nu e de pus o femeie in fruntea tarii decit daca ar exista niste legi care le ar ajuta sa conduca tara-dacia.dac ya.speram ca in viitor si femeile .vor conduce lumea.

  Apreciază

 117. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 19:09

  te rog noteaza:comentariul tau asteapta sa fie moderat de un moderator.multumesc pentru intelegere.sterge ti comentariile.europa va fi o tara in care oamenii vor fi civiliza ti ca in franta, si se va vorbi limba engleza ca in anglia.euro-moneda-in euro/pa.sfirsitul lumii va veni atunci cind soarele nu va mai lumina, pamintul se va cutremura.apele vor inunda pamintul.se spune ca soarele va mai trai miliarde de ani-telenciclopedia-tvr.dacya tara.presedinte dac.italienii sint niste oameni rai dovada ca l-au omorit pe iisus.cea mai oribila crima din istoria umanitatii.sa l omori pe dumnezeu.la ce le-a folosit.nu inteleg cum s a mintuit lumea printr o crima?si pe ceausescu l-au omorit romanii-dacii?s-au mintuit de comunism?daca lui dumnezeu i-ar pasa de oameni toti oamenii ar fi fost fericiti.dovada ca lui dumnezeu nu i pasa de oamenii este faptul ca singurul sau fiu-iisus hristos a fost nefericit.sa nu mi spuna cineva mie ca a muri pe cruce pentru prostia umanitattii este o fericire.

  Apreciază

 118. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 19:12

  cum e romania o tara ortodoxa daca romania chiureteaza de dupa 1989.mai bine zis o tara satanista-666.satan le conduce mintile.ce crima este mai mare pentru o mama decit sa si omoare copilul?trebuie sa le interzica cineva sa nu isi omoare copilul.dovada ca lui d-zeu nu- i pasa nici de copiii chiureta ti.

  Apreciază

 119. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 19:21

  mi-e ceausescu mi-a placut.am trait in comunism ca intr o poveste.si cel mai important lucru e ca m-am nascut intr o epoca comunista.m-am nascut bine zis caci azi copii in epoca sociala a luy iliescu nu se mai nasc, se chiureteaza.ce pacat.multumim de fotografii sint frumoase.(niculina ceausescu-sora lui n.ceausescu-amintiri)/am inteles.iryna-eleva,pionera lui ceausescu.tabloul cu ceausescu era pus pe peretele din fata mea.in abecedar il aveam pe ceausescu.asta nu m-a deranjat.pe altii i-a deranjat ca era in prea multe fotografiiin loc sa rupa fotografia si sa l lase in viata, l-au impuscat, ce greseala.

  Apreciază

 120. by.c. permalink
  29 Septembrie 2014 19:26

  ceausescu pace.in ucraina e razboi.rusii incearca sa i ajute.asa arata pe la tv.oare cine va cistiga alegerile?speram ca un barbat.indiferent care.poporul sa l ajute sa conduca.daca poporul ar intelege ca e foarte important sa faci politica.politica la nivel superior.toti oamenii ar trebui sa aiba o opinie politica.de votul nostru depinde fericirea noastra si a acestei tari.

  Apreciază

 121. by.c. permalink
  30 Septembrie 2014 15:05

  imi cer scuze ca am scris pe site.va rog sa sterge ti comentariile.multumesc.

  Apreciază

 122. by.c. permalink
  30 Septembrie 2014 18:50

  ceausescu a fost un om bun la inima pe linga iliescu.avem nevoie de un presedinte caruia sa -i pese de tara si de populatia tarii.de unde sa -l luam?

  Apreciază

 123. bic permalink
  3 Decembrie 2014 10:43

  Ceausescu a fost un om bun, dar nimeni nu l regreta.oamenii prefera capitalismul?.oamenii prefera sa aiba libertate SI sa fie bogati.sa sterge ti comentariile ca nu s bune SI strica situl.stiu ca am mai scris SI le ati sters.astept sa le sterge ti.multumesc.

  Apreciază

 124. bic permalink
  7 Decembrie 2014 09:35

  Va rog sa STERGETI comentariile ca nu sunt bune.Nu au legatura cu ceausescu.Nu stiu ce m-a apucat sa le scriu.

  Apreciază

 125. bic permalink
  7 Decembrie 2014 21:43

  A fost azi o emisiune despre ceusescu SI comunism pe tvr.m-am uitat SI eu.
  A fost interesanta emisiunea.eu MA uit la emisiuni despre comunism caci mie mi-a placut in comunism.de ce nu le-a mai placut oamenilor in comunism?de ce?de ce nu s-au multumit cu ce aveau?7

  Apreciază

 126. bic permalink
  7 Decembrie 2014 21:46

  Is frumoase pozele cu familia ceausescu.

  Apreciază

 127. bic permalink
  9 Decembrie 2014 09:19

  Va rog sa sterge ti comentariile ca nu sint bune.ar fi bine sa citi ti comentariile inainte sa le publica ti.

  Apreciază

 128. bic permalink
  12 Decembrie 2014 20:08

  Ceausescu le-a facut un bine medicilor de obstetrica.Nu i-a lasat sa fie criminali.Iliescu i-a facut pe obstetricini criminali.Medicii sint intelectuali, au terminat facultatea de medicina generala-specializarea ginecologie obstetrica.
  De ce oare medicii obstetricieni nu gindesc ca Ceausescu?
  Ar trebui ca presedintele SI patriarhul sa faca ceva ca in Romania sa nu se mai chiureteze asa de mult.Embrionii sint niste fiinte.Ar trebui totusi ca copii sa aiba dreptul sa se nasca.Dreptul la viata e cel mai important.
  De ce oare femeile prefera sa se chiureteze decit sa nasca copii?
  Guvernul ar trebui sa faca in asa fel incit sa promoveze contraceptia.
  Acum sint tot felul de metode de contraceptie.
  Cu copii nu e totusi de joaca.
  Ceausescu avea o gindire in acord cu religia:sa nu ucizi.

  Apreciază

 129. bic permalink
  13 Decembrie 2014 09:28

  Ceausescu a fost tata, probabil ca de asta nu a legalizat chiuretajul uterin.D-na dr.Cristina David -medic de obstetrica-desi este mama accepta sa chiureteze.Daca Ceausescu ar fi trait medicii de obstetrica nu ar fi fost criminali.

  Apreciază

 130. bic permalink
  13 Decembrie 2014 09:36

  Sarbatori fericite celor din familia Ceausescu.Afara e iarna.E foarte frumos afara.Ieri a iesit SI soarele.Speram ca iin anul 2015 va fi mai bine de trait in Romania.Mai multe locuri de munca.A cistigat alegerile k.iohanis de la pnl-pdl.

  Apreciază

 131. bic permalink
  13 Decembrie 2014 09:42

  Daca citeste comentariile administratorul sa le stearga.Eu am scris asa ca fapt divers.Comentariile nu sunt bune.

  Apreciază

 132. bic permalink
  16 Decembrie 2014 19:22

  M-am uitat la fotografii.Sint frumoase pozele.Din poze mi-am dat seama ca Ceausescu a. avut o viata frumoasa.Bine ca am stiut SI cind traia Ceausescu ca era fericit ca I’ll arata pe la televizor pe tvr.
  Se apropie ziua cind l-au omorit pe Ceausescu.Imi amintesc cu durere cum l-au impuscat.Din cite stiu eu ceausescu nu prea credea in D-zeu.Totusi d-zeu sa-i dea liniste sufleteasca lui Ceausescu acolo unde este in cer.

  Apreciază

 133. 23 August 2015 11:04

  au venit antihristii in romania.
  ion iliescu-a legalizat chiuretajul embrionar.
  28 milioanane de embrioni.
  legal in continuare chiuretajul.
  legalizarea pruncuciderilor in america.
  se aproba.
  caderea religiei catolice in toata lumea.
  increstinarea in ortodoxie.
  montarea de cata petesme in manastirile catoloice.
  legalizarea lesbianismului in toata lumea.
  aprobarea de mame lesbiene.
  insamintate cu seringa cu sperma de la barbati donatori genii.
  legalizarea prostitutiei.
  se aproba de catre toate guvernele ca sa nu moara valentin ceausescu.

  Apreciază

 134. bic permalink
  3 Ianuarie 2016 19:18

  va rog sa sterge ti comentariile ca nu sunt bune.

  Apreciază

 135. bic permalink
  16 Ianuarie 2016 15:45

  medicii obstetricieni ginecologi de la spitalul cuza voda refuza sa mai chiureteze la cerere.
  o veste minunata.
  in sfirsit obstetricienii din iasi au inceput sa gindeasca.
  cea mai frumoasa meserie este cea de ob.gineco.
  cea mai grea profesie este cea de presedinte.
  barbatii satisfacuti sexual sint genii.
  barbatii care fac multa dragoste sint genii.
  biserica nu vrea sa lase femeile sa se casatoreasca intre ele.
  cea mai importanta profesie………………………………………………?
  dragostea si sexul sint cele mai importante.
  daca oamenii ar fi satisfacuti sexual nu ar face revolutii.

  Apreciază

 136. bic permalink
  17 Ianuarie 2016 10:48


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsCeausescu a muncit foarte mult.
  Datorita lui ceausescu parintii mei au lucrat.
  Tatal meu a primit apartament de servici.
  Era mult mai bine pe timpul lui ceausescu.

  Apreciază

 137. bic permalink
  6 Martie 2016 14:00

  sterge ti comentariile ca nu sunt bune.

  Apreciază

 138. bic permalink
  7 Martie 2016 17:01

  PROFESOR UNIVERSITAR MEDIC
  SPITALUL DE OBSTETRICA-GINECOLOGIE C.V.
  Spitalul cuza voda iasi ar trebui sa poarte numele unui prof.univ.dr.ob.gineco.celebru decedat.medicii de obstetrica sint niste oameni buni.
  pacat ca sint nevoiti sa chiureteze.

  Apreciază

 139. bic permalink
  7 Martie 2016 17:07

  miine e 8 martie.ziua tuturor fetelor,femeilor,mamelor.
  ar trebui ca guvernul sa le dea liber femeilor pe 8 martie.
  o primavara frumoasa tuturor.
  ar trebui ca guvernul sa dea legi speciale pentru femei.
  de ex.liber in timpul ovulatiei, menstrei,sarcinii,la climacter.
  ajutoare sociale pentru mame.
  cursuri gratuite de obstetrica pentru viitoarele mame.
  contraceptie gratuita.
  sporirea natalitatii.
  s.a.

  Apreciază

 140. bic permalink
  23 August 2016 14:30

  Eu de aici va parasesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: