Skip to content

Ceauşescu nu a prea fost uşa de biserică în tinereţe

1 mai 2013

©Antentie! Reproducerea neautorizata a textelor sau imaginilor de pe acest site este interzisa.
generalulIlieMoreanuTineretea lui Nicolae Ceausescu a fost destul de zbuciumata, ea nefiind lipsita si de intamplari mai putin revolutionare, cum ar fi o banala gonoree.

Generalul in rezerva Ilie Moreanu-Fisier isi aminteste ca in urma cu peste 60 de ani l-a ajutat pe viitorul dictator comunist sa scape de o boala sexuala contactata dupa un amor pasager.

IN LAGAR

Generalul, acum in varsta de 95 de ani, s-a intalnit pentru prima oara cu cel ce avea sa devina „cel mai iubit fiu al patriei” in toamna anului 1941, la Spitalul lagarului de la Targu Jiu, loc unde erau incarcerati opozanti ai regimului Antonescu printre care si unii lideri comunisti precum Gheorghe Gheorghiu-Dej, Chivu Stoica sau Gheorghe Apostol.

VIZITA LA UN PRIETEN

In acea vreme, Moreanu a fost nevoit sa faca o vizita unui bun prieten, Gheorghe Ionescu, aflat in lagarul de la Targu Jiu, care se imbolnavise la plamani.

„Insotit de medicul Kessler de la legatia germana, am intrat in lagar, unde am fost intampinati de comandantul acestuia, colonelul Serban Loveanu, care mi-a fost diriginte la Liceul Militar din Craiova”, a istorisit Moreanu, pe atunci locotenent. Acesta spune ca, in timp ce medicul german il examina pe prietenul sau, de el s-a apropiat un tanar care i-a cerut ajutorul.YOLA10„Mi s-a prezentat ca fiind Nicolae Ceausescu, nume care nu-mi spunea nimic pe vremea aceea, si ca ar dori ca medicul sa-l consulte pentru ca suferea de usturimi atunci cand urina”, a precizat militarul.

ESCAPADA

Dupa ce a fost examinat, lui Ceausescu i s-a facut o injectie cu un antibiotic foarte puternic (prontozil) si i s-au dat mai multe pastile de eleudron. „Ceausescu a fost sfatuit sa continue tratamentul cu antibiotice mai multe luni si sa nu se sperie daca va urina cu sange”, a spus generalul Moreanu.

Intrebat cum ar fi putut contacta blenoragia in lagar, Moreanu a afirmat ca, probabil, la una dintre iesirile in oras la cumparaturi, lucru care se putea face sub paza, Ceausescu a facut o escapada, dupa ce a mituit gardianul care il insotea. In 1943 la Jilava, venise şi Niculina Rusescu cu Lenuţa Petrescu, să-l vadă pe Ceauşescu
Cu o mică șpagă dată gardianului, focosul Ceausescu îsi rezolva problemele intime trecând și pe la bordeluri, după obiceiul vremii.

DUPA 35 DE ANI

Moreanu avea sa-l mai revada pe Nicolae Ceausescu dupa foarte multi ani, intr-un context in care dictatorul a reusit sa se revanseze pentru serviciul facut in tinerete.In 1977, Ilie Moreanu a inaintat un memoriu catre seful statului Nicolae Ceausescu, in care protesta impotriva unui decret adoptat de autoritatile comuniste prin care persoanele care paraseau ilegal tara erau deposedate de casele proprietate personala.

Spre surprinderea sa, in loc sa fie pus la zid de Securitate, Moreanu, atunci maior in rezerva, a fost primit in audienta la Comitetul Central de insusi Ceausescu.aCeausescu600rrSALVAT DE DICTATOR

In momentul in care Ilie Verdet, prezent la intalnire, a inceput sa-l certe pe maior si sa-l ameninte cu inchisoarea pentru obraznicia sa, Ceausescu a intervenit si i-a spus lui Verdet: „Tu sa taci. Eu l-am chemat”. Dupa care dictatorul l-a chemat in cabinet pe unul dintre consilierii sai caruia i-a soptit ceva la ureche.

Consilierul l-a scos pe Moreanu din cabinet si, pe hol, a inceput sa-i spuna ca va trebui sa stea ascuns o perioada, iar sotia lui sa spuna, daca va fi cautat de Politie sau Securitate, ca a plecat in Germania in vizita la unul
dintre copii.

DETINUT LA CANAL

Generalul in rezerva Ilie Moreanu-Fisier a fost arestat dupa instaurarea regimului comunist si incarcerat la Canal, Aiud si Turnu Severin. Decorat cu Ordinul Militar „Mihai Viteazul”, generalul s-a intalnit in viata sa cu nenumarate personalitati printre care Regele Mihai I, Papa Ioan Paul al II lea si cei doi presedinti americani Bush.

ELENA, MAREA IUBIRE

Nicolae Ceausescu era, in perioada in care a stat in lagarul de la Targu Jiu, impreuna cu Elena Petrescu, viitoare Ceausescu. Daca generalul Moreanu povesteste ca Nicolae nu a prea fost usa de biserica in tinerete, se pare ca nici Elena nu a fost tocmai cuminte.

Nicolae Andruta Ceausescu, fratele dictatorului, obisnuia sa povesteasca la mici agape, conform generalului Nicolae Plesita, cum a surprins-o el pe viitoarea cumnata in pat cu un soldat german, in perioada in care Nicolae era in puscarie. (D.G.)ceausescurus3

Andruța relata că, prin ’43, când era încasator la Societatea de Tramvaie Bucureşti, a cunoscut-o pe Lenuţa la Jilava, care venise, că şi Niculina Rusescu, să-l vadă pe Ceauşescu, închis acolo. Din boxa acuzaţilor, Andruţa a spus în continuare: „Dacă ne-am văzut, am mai dat şi eu pe la ea pe-acasă, că statea pe Sebastian. Într-o zi, le găsesc pe ea şi pe cumnata-sa, Adela, dezbrăcate, cu doi nemţi. Nu prea i-a convenit. M-a întrebat: Nicule, de ce-ai venit? Uite, suntem cu doi prieteni…. şi am servit câte un pahar de coniac. Şi n-a dat semne de reţinere, decât după ’45, când s-a căsătorit cu frate-miu”, povestea Andruţa.
de Ziarul – Luni, 7 noiembrie 2005, 0:00

Reclame
One Comment leave one →
  1. 1 mai 2013 21:08

    Există o mică problemă: ori sunt vorbele lui Pleşiţă, ori ale lui Andruţa. Dacă sunt ale lui Pleşiţă atunci e mai bine să fie preluate cu precauţie. Cel puţin eu nu am încredere în ăia de la Secu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: