Skip to content

Lovitura de stat din 22 decembrie 1989 ora 16.00 este deja confirmata de Ambasada Poloniei la Bucuresti

25 decembrie 2014

anouLovitura de stat din 22 decembrie 1989 ora 16.00 este deja confirmata de Ambasada Poloniei la Bucuresti (vezi mai jos documente) deci Ion Iliescu a cerut interventia Armatei USSR in Romania. Intrebare ce se intampla daca Gorbaciov aproba? cine i-a dat mandat lui Iliescu sa cheme armata sovietica si sa vorbeasca in numele poporului?. Raspunsul e clar intrau tancuri peste noi trageau cu tunuri in romani omorau zeci de mii iar Iliescu pus de sovietici in fruntea statului, adica o lovitura de stat cu manusii de catifea, pentru ca Iliescu a zis clar ca FSN, „nu se descurca”. Se confirma inca ceva ca Generalul Nicolae Militaru, nu a mintit cand a declarat pentru BBC in 1994 ca FSN s-a infiintat inca din 1984 si inca de atunci Iliescu impreuna cu alti comunisti pro-sovietici din esalonul doi, a planuit o lovitura de stat cu ajutorul rusiei. Asa se intelege diversiunea FSN-ului cu asa-zisii „teroristi” dupa ce rusii au refuzat ocuparea Romaniei.
Eşalonul II al PCR, în frunte cu Ion Iliescu, împreună cu Securitatea, au dorit să pună mâna pe putere după fuga lui Nicolae Ceauşescu. Ca atare, în marile oraşe au început să moară oameni nevinovaţi. Revolta transformată în Revoluţie a lăsat în urmă 126 de morţi. Lovitura de stat orchestrată de la Bucureşti după 22 decembrie a provocat moartea a 978 de persoane.

Oameni nevinovaţi au fost împuşcaţi în casele lor, la locurile de muncă, pe stradă în timp ce mergeu la alimentară, alţii au căzut victime incompetenţei crase şi lipsei de discernământ ale unor aşa zişi purtături de haine militare. A fost perioada în care au fost împuşcaţi şi mulţi militari.

În 25 de ani nu s-a dorit trimiterea în faţa instanţelor pe cei răspunzători de moartea celor aproape 1.000 de persoane. Viorel Oancea, primul şi singurul militar care a trecut de partea manifestanţilor din Timişoara înainte de fuga lui Ceauşescu, a dat răspunsul pentru haosul care a urmat.

“Teroriştii au fost cei din eşalonul II şi cu Securitatea, care au dorit să pună mâna pe putere. Pe 23, 24 şi 25 decembrie au creat o atmosferă cumplită, nu mai ştiai de tine de frică. Au răspândit o frică generală, nu ştiai de unde trag şi de ce. Erau grupuri de oameni ale Securităţii şi din alte structuri. Nu mai trebuia să moară nimeni. Generalul Iulian Vlad, şeful Securităţii, a dat ordin să nu se tragă, dar anumite grupuri nu cred că l-au ascultat. Şi vorbim de câteva oraşe mari precum Timişoara, Bucureşti, Cluj şi Sibiu. În rest, în alte părţi ale României nu a fost nicio revoluţie”, a spus Viorel Oancea.

Iliescu si Militaru au creat un haus imens. In acest fel, ei sa baga frica in populatie, sa „linisteasca strada” sa nu se mai se scandeze „jos comunistii” ,iar comunistii din esalonul doi sa ajunga la putere in frunte cu Iliescu fara amestecul oamenilor care au iesit in strada si au fost adevaratii revolutionari. In sfarsit Iliescu si-a omorat parintii Elena si Nicolae Ceausescu. Chiar Iliescu a povestit cum se cunosteau intre ei adica parintii lui Iliescu erau prieteni si cu Elena Petrescu si cu Nicolae Ceausescu, Elena Ceausescu il lua de manuta pe micul Iliescu (1943 Iliescu avea 13 ani) ca sa-si vada tatal Alexandru la Targu Jiu unde era si Ceausescu inchis.
Ion Iliescu a vorbit, într-o emisiune la TVR 2014: „Ceauşescu în tinereţea lui l-a cunoscut pe tata, era în relaţii apropiate cu fratele mai tânăr al tatălui meu şi, într-un fel, el m-a tratat cu simpatie, m-a încurajat, el m-a sprijinit, el m-a propulsat. În 1971 el m-a propulsat ca secretarul Comitetului Central. Eram la tineret, am fost ministru pe problemele tineretului”. Ion Iliescu 2011 pentru VIP: La început eram chiar agreeatul lor. El a fost în închisoare cu taică-meu, în lagăr. Tata era muncitor CFR-ist, militant de partid; s-a îmbolnăvit în închisoare, a iesit bolnav din lagăr si a fost exclus din partid de către Gheorghiu-Dej. La mai putin de un an de la eliberare, a murit. La 15 ani am rămas orfan de tată. Ceausescu îmi cunostea familia. Elena o cunostea pe mama. Mama mea a fost detinută ilegal, clandestin, iar Elena era prietenă cu un frate mai tânăr de-al maică-mii. Ceausescu îl stia pe tatăl meu, erau prieteni. Făceau parte din aceeasi miscare de rezistentă. El a încercat să mă protejeze, într-un fel, pentru că stia povestea noastră. În lagăr, la Caransebes s-au nimerit amândoi. Taică-meu a murit în 45, iar Ceausescu a venit la putere cu 20 de ani mai târziu, în 65.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: