Sări la conţinut

Nicolae Ceauşescu a donat 1.000.000 de dolari pentru Muntele Athos

mai 8, 2010


singurul şef de stat care nu şi-a înşelat nevasta

avea în casă icoane la care se închina
• a donat un milion de dolari pentru Muntele Athos
• îi plăcea bowlingul şi biliardul
• Elena Ceauşescu se încălţa de la Guban

Astăzi, 26 ianuarie 2010, Nicolae Ceauşescu, cel care a condus destinul ţării pentru mai bine de două decenii, ar fi împlinit 92 de ani. Şi cine ştie, dacă nu se întâmpla acel Crăciun sângeros al lui 89, poate iar fi împlinit, cine ştie pe unde?
Ceea ce se spune şi este întradevăr uluitor, este faptul că Ceauşescu încă dezbină societatea românească şi este un subiect care aprinde spiritele. Ceea ce şochează este faptul că, în ultimii ani, mai multe sondaje de opinie
l-au desemnat pe Nicolae Ceauşescu deopotrivă cel mai iubit şi cel mai urât, cel mai bun şi cel mai rău dintre liderii românilor. Ca întotdeauna, românul este între extreme, îi plac paradoxurile, aşa cum, paradoxal este faptul că, dacă în 1968, Ceauşescu încă nu era un răsfăţat al mijloacelor de propagandă, după 20 de ani, aproape fiecare cuvânt din „Scânteia” era despre „bravul Carmaci”. Cert este că Nicolae Ceauşescu a avut mai multe feţe, iar dacă a stăpânit bine o artă a conducerii, aceea a fost arta simulării şi disimulării. Unele dintre feţele şi aspectele mai puţin cunoscute ale trecerii lui Nicolae Ceauşescu prin istoria românilor vi le prezentăm în această pagină.

Ascensiunea
Cu armata sovietică în ţară, românii, unii din oportunism, alţii din teamă, s-au înscris masiv în Partidul Comunist, contribuind la susţinerea lui. Manifestaţiile de masă împotriva „fascismului şi imperialismului” şi de mulţumire pentru „armata sovietică eliberatoare” au devenit obişnuinţe ale vremii. Liderii comunişti (Emil Bodnăraş, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu etc), până mai ieri acţionând în ilegalitate, devin peste noapte personalităţi politice. La sfârşitul lui 1947, când regele va fi silit să abdice, se va proclama Republica Populară Română, iar lozincile comuniste vor împânzi toată ţara. Depăşirile de plan (după model sovietic), în special în industria extractivă, vor fi unul din mijloacele de propagandă ale noului regim. Un alt mijloc va fi lupta împotriva „sabotărilor chiaburilor” de fapt, împotriva ţăranilor înstăriţi care refuzau naţionalizarea proprietăţii particulare. Arta va fi, la rândul său, aservită noului regim.
Gheorghe Gheorghiu Dej, unul din liderii comunişti din România, se va impune de timpuriu prin înlăturarea, uneori fizică, a adversarilor şi prin aservirea sa faţă de Stalin. Moartea acestuia din urmă, în 1953, îi va da ocazia să se înceapă o politică de depărtare de Uniunea Sovietică, continuând, însă, să rămână stalinist. Anii următori au însemnat ascensiunea lui Nicolae Ceauşescu, multă vreme protejat al lui Dej. Acest fost ucenic de cizmar, arogant cu cei inferiori şi slugarnic cu cei puternici, a reuşit să aibă o ascensiune continuă, chiar dacă, în ultima parte a vieţii lui Gheorghiu-Dej începuse să-l antipatizeze. Moartea lui Dej, în 1965, a fost o şansă pentru Ceauşescu de a-l înlocui la conducerea partidului şi statului. Deşi nu fusese desemnat ca succesor de către Dej, în urma unor abile manevre de culise, noul lider comunist din România va deveni Nicolae Ceauşescu.
L-a criticat pe Dej şi i-a luat locul lui Apostol
Ajuns secretar general al PCR în martie 1965, la acel moment cel mai tânăr lider din blocul sovietic, Ceauşescu a declanşat imediat procesul de concentrare absolută a puterii în mâinile sale. În această acţiune, derulată cu sprijinul grupului aparatului de partid de care era legat prin mii de fire din perioada cât condusese Direcţia Organizatorică a CC al PMR, noul conducător a jucat cu abilitate cartea unei relative deschideri, mai ales în planul culturii, al reformelor economice şi al initiaţivelor de politică externă. La Congresul al IX-lea din iulie 1965, a afirmat că niciun om, oricât de capabil ar fi, nu poate oferi soluţii în toate chestiunile vieţii sociale. A preconizat întărirea muncii colective şi l-a criticat în chip voalat pe predecesorul său, Gheorghiu-Dej, că s-a îndepărtat de nucleul conducerii partidului. I-a cultivat cu viclenie pe baronii lui Dej, în special pe Maurer şi Bodnăraş. A ştiut să-i folosească pentru a-l denigra politic pe rivalul său iniţial, Gheorghe Apostol, mult mai asemănător cu Dej ca stil politic şi cel care era în cărţile partidului ca successor al acestuia.


Apropiere de Occident şi cele trei vizite celebre
Continuând linia predecesorului său, de îndepărtare faţă de puterea de la răsărit, Ceauşescu va încerca să se apropie de Occident, creându-şi imaginea de „bun comunist”. În 1968, când armata sovietică va intra în Cehoslovacia pentru a înfrânge mişcarea revoluţionară de aici, Ceauşescu nu numai că va fi singurul lider dintr-o ţară semnatară a Pactului de la Varşovia care nu va oferi ajutor armat Uniunii Sovietice, dar va condamna energic, oficial, acţiunea iniţiată de „fratele comunist”. Efectul imediat va fi creşterea credibilităţii sale pe plan intern şi curtarea lui de către liderii occidentali:
• 1968 – vizita la Bucureşti a preşedintelui Republicii Franceze, Charles de Gaulle;
• 1969 – preşedintele american Richard Nixon vine în România;
• 1970 – Ceauşescu este primit la Washington; au urmat apoi alte vizite în toate colţurile lumii.
Cultul personalităţii sub masca „revoluţiei culturale”
Vizitele din China şi Coreea de Nord, din 1971, vor marca pentru români începutul coşmarului. Uimit şi îndrăgostit de rezultatele „revoluţiei culturale” de aici, la întoarcerea în ţară, va formula principiile unei minirevoluţii culturale, ce avea ca scop crearea unui puternic cult al personalităţii. Era începutul megalomaniei sale crescânde. Aceeaşi megalomanie l-a împins la ceea ce s-a numit sistematizarea satelor şi oraşelor, începută în anul ‘80. Această iniţiativă a însemnat distrugerea locuinţelor, a bisericilor şi monumentelor istorice şi înlocuirea lor cu blocuri.

Obsesia cu datoria externă
Din dorinţa de a plăti datoria externă a României, în paralel cu sistematizarea, Ceauşescu a introdus „raţiile” lunare la principalele alimente. Aceste raţii vor fi constant reduse. La sfârşitul anilor 80, în unele zone ale ţării, raţia personală lunară ajunsese la: 1 kg de zahăr, 1 kg de făină, 500 gr margarină, cinci ouă. Pentru aceste raţii se formau cozi imense, aprovizionarea magazinelor fiind deficitară.

De ce Revoluţia noastră a fost ultima?
În 1985 a venit la conducerea Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov, un adept al reformei. Ca urmare a poziţiei sale, statele din cadrul Tratatului de la Varşovia se pregătesc pentru o viaţă politică democratică. Comunismul se prăbuşeşte în 1989:
• în Ungaria este acceptată ideea plurităţii politice;
• în Polonia, liderii Solidarităţii preiau puterea;
• în Cehoslovacia este abolit rolul conducător al partidului comunist;
• în Bulgaria, conducerea partidului este preluată de o facţiune reformistă;
• în China, încercarea studenţilor din Piaţa Tien-An-Men are ca rezultat o groaznică reprimare, care şochează Occidentul;
• în Germania răsăriteană este dărâmat zidul Berlinului;
• la începutul lui decembrie, preşedinţii Uniunii Sovietice şi Statelor Unite ale Americii se întâlnesc la Malta, ceea ce va pune capăt „războiului rece”.


Nicolae Ceauşescu, însă, nu părea dispus să renunţe la putere. La Congresul al XIV-lea al PCR, din noiembrie 1989 este ales din nou în fruntea partidului, în urma unei mascarade cu care românii erau deja obişnuiţi. În toată ţara focul mocnea. Îndeosebi în vestul României, unde puteau fi urmărite posturile de televiziune iugoslave şi maghiare, precum şi postul de radio Europa Liberă, românii aflaseră despre transformările prin care trecea sud-estul Europei. Şi totul a început la Timişoara…

Ce nu se ştie despre soţii Ceauşescu
Elena purta verighetă, Nicolae nu. Fostul şef de stat avea în casă icoane la care se închina, îi plăcea mobila sculptată aproape excesiv şi a donat 1.000.000 de dolari pentru Muntele Athos. Dar nu ştiu dacă şi el a ajuns vreodată acolo. Cine ştie? Ceauşescu nu prea ţinea să facă o sărbătoare din ziua lui de naştere. I se păreau mai importante cele legate de calitatea lui de secretar general. Voia să fie un om obişnuit. Se trezea la ora 7.30, la fel ca şi Elena, iar la ora 9.00 erau la birou. Nu a iubit petrecerile. Doar vânătorile îl pasionau. Se pare că spusele conform cărora aducea muzicanţi ca să se distreze este doar o legendă. Soţii Ceauşescu se culcau foarte devreme. El avea o singură oră pe zi, după-amiaza, pe care o petrecea cum voia. Vizavi de casa lui din Primăverii era Club-bazinul în care era o sală mare de sport, cu o mică pistă de bowling, sport care-l amuza.
Elena nu agrea ideea de a avea prieteni; de fiecare dată, musafirii ei erau cam aceeaşi: doamna sau domnul Bobu. De altfel, Elena Ceauşescu avea un caracter dur, sever. Ce nu se ştie este faptul că nu-şi comanda rochiile în străinătate. Se făceau în ţară. Atelierele care-i lucrau erau modeste, şi nu mari case de modă, cum s-a spus. Pantofii îi primea de la Guban, iar bijuteriile purtate de ea erau modeste, făcute în ţară. Cu invitaţii era foarte rezervată şi foarte socotită. Ceauşescu nu fuma, nu bea tărie, nu mânca niciodată peste măsură. Era un om chiar abstinent, respecta cu sfinţenie ce-i spuneau medicii. Am putea spune că a fost chiar fricos cu privire la starea sănătăţii şi nu numai. Se spune că era un tip gelos şi foarte posesiv. Într-un interviu pe care l-a dat anul trecut, Camil Roguschi, fostul arhitect al palatelor „marelui Conducător”, îşi exprima convingerea, ca unul care a fost foarte apropiat de familia Ceauşescu, că „Nicolae era un bonom, care-şi iubea enorm soţia. Cred ca a fost singurul şef de stat care nu şi-a înşelat nevasta”.


Suzana Andreias, bucatareasa familiei prezidentiale, povestea, la randul ei, despre aniversarile si sarbatorile Ceausestilor. „Pastele era mai apreciat decat Craciunul. Adica de Pasti nu le lipseau ouale rosii, cozonacul si carnea de miel. In schimb, Craciunul il sarbatoreau aproape numai de dragul de a fi sarbatorit. Cu toate acestea, in fiecare an au avut cei mai mari si mai fumosi brazi din cati se gaseau probabil la noi in tara. Erau unicat! Nici nu stiu cati dintre ei erau din Romania si cati erau adusi din afara. Spre toamna, inainte de Sarbatori, mergeau la Predeal, la vila de acolo, cu tot cu copiii. Pe 1 septembrie era ziua lui Nicusor. Mese festive organizau la vila de la Snagov, impreuna cu prietenii. Faceau receptii, petreceri. Acolo depozitau vinurile, sampania, coniacul, bauturile primite cu anumite ocazii de la invitati, de la straini, de ziua lui, de
ziua ei…

MELODIA FRATILOR CEAUSESCU

Mihaela Moraru-Ceausescu isi continua amintirile legate de cuplul prezidential, in cartea sa „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig” astfel: „Melodia fratilor Ceausescu mi-o aduc bine aminte. O cantau cand se intalneau de ziua lui Nicolae si se numea «Spune, spune, mos batran/ Spune caii cum se fura/ Noaptea pe fulgeratura». Si se luau de dupa gat si cantau toti, chiar daca nici unul nu avea pic de voce. Iesea o lalaiala care lor, numai lor, le placea foarte mult.”
Una dintre cele mai surprinzătoare mărturisiri făcute de Ceauşescu e devoalată de Mihaela Moraru Ceauşescu, în cartea ei “Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”. La începutul anilor ’80, ca nepoată a liderului comunist, fiind fiica lui Marin, unul dintre fraţii tiranului, s-a aflat ea însăşi în conflict cu cuplul dictatorial. Mihaela, dorea să divorţeze de primul soţ, în vreme ce Ceauşeştii, care erau aproape de apogeul puterii lor, se opuneau cu vehemenţă. “În familia Ceauşescu nu poate exista nici o persoană divorţată. Pentru că noi trebuie să oferim o imagine a noului tip de familie”, consemnează Mihaela Moraru Ceauşescu.
Voia să-l calce cineva pe picior

Dar, dincolo de asta, într-o zi în care reuşeşte să discute între patru ochi cu unchiul ei, acesta îi mărturiseşte, surprinzător, unul dintre marile lui regrete: “Mi-e dor să mă plimb cu tramvaiul. Să fie lume multă şi să mă calce cineva pe picior”. La remarca Mihaelei că i s-ar putea aranja uşor o astfel de plimbare de către cei de la “protocol”, Nicolae Ceauşescu îi precizează, cu amărăciune: “Nu cu un tramvai special, condus de vreun general deghizat, ci cu un tramvai normal, plin de oameni care vin de la lucru. Ei, nu ştii tu ce groaznic e să-ţi dai seama că niciodată n-o să mai poţi face un anumit lucru!”.


Era fan al serialului «Kojak»

Suzana Andreias, cea pomenită ca “tanti Suzana” în amintirile lui Roguski, a fost femeia care timp de 30 de ani a administrat vilele fostului dictator. La rândul său, ea descrie, în cartea “La curtea lui Ceauşescu”, amănunte din viaţa de zi cu zi a acestuia.

Astfel, putem afla că Ceauşescu era ordonat, aranjându-şi singur hainele, că era fan al serialul “Kojak”, cu Telly Savalas , dar urmărea şi filmele poliţiste americane, că-i plăcea să mănânce simplu: ciorbă de ştevie, urzici, spanac şi n-a băut niciodată “Pepsi”.

Dormea în cămaşă de noapte ţărănească

În cartea “Adevăruri interzise”, Camil Roguski, arhitectul lui Ceauşescu, îşi aminteşte de câteva dintre obiceiurile acestuia, dar şi ale soţiei sale, Elena.

“Ei au ascultat doctorii. Nu voiau să se îngraşe. În fiecare dimineaţă se sculau la ora 6.00, îşi făceau toaleta intimă, îşi puneau în spate un rucsac cu o anumită greutate şi mergeau aşa o jumătate de oră, trei sferturi de oră, pe aleile grădinii (n.r.- grădina vilei din Primăverii, str. Herăstrău 50, Bucureşti)… Mâncau multe legume, iar carne mai deloc. Dar l-am auzit spunând valetului: «Mă, Lie, a plecat doctorul?». «Da».«Atunci, fă-mi şi mie o friptură»”


Nicolae Ceausescu ajuta muntele Athos
Nicolae Ceausescu avea in casa icoane la care se inchina. Nicolae Ceausescu a donat 1.000.000 de dolari pentru Muntele Athos.

5 comentarii leave one →
  1. august 27, 2010 09:54

    Foarte bun articolul.
    Vom retrimite de la site oficial Gheorghe Apostol la articolul dumneavoastra.
    Sunteti de acord?
    Gasiti pe site-ul oficial de asemenea si un interviu cu Gheorghe Apostol dupa 1989 , in care spune ca i s-a facut scarba de politica de acum din Romania
    http://gheorgheapostol.blogspot.com/

    Apreciază

  2. august 27, 2010 10:27

    @Apostol,
    cu placere

    Apreciază

  3. xpxlucas permalink
    octombrie 8, 2010 12:09

    ARE DREPTATE MIHAELA CEAUSESCU MORARU, SAU ” HAI MA !!!!! HAI MA !!!
    Pargraful descris de ea in cartea sa reda ADEVARUL: NICIUN SEF DE STAT NU MAI ESTE STAPAN PE ACTIUNILE SALE ATATA TIMP CAT ESTE IN FUNCTIE. L-AM VAZUT PE CEAUSESCU IN CELE MAI EXECRABILE SITUATII: CONDUS PRIN UZINA DOAR PE ACOLO PE UNDE VOIAU CADRELE DE LA SECURITATE SI ORGANIZATORII DE PARTID, NU AVEA VOIE NIMENI SA II DEA O SCRISOARE SAU UN MESAJ. POATE CA IN CERCUL LOR SE RAFUIAU CA NU IL PAZESC BINE SI CHIAR CEAUSESCU II CERTA, DAR SI EI IL „INDRUMAU”. PE 21 DECEMBRIE 1989 CAND TOATA LUMEA A FUGIT EU ASM RAMAS CU UN GRUP DE TAMPITI FANATICI SI STRIGAM IN FATA BALCONULUI : CEAUISESCU PCR ! IAR EL A MAI TINUT UN DISCURS DE 20 DE MINUTE IN CARE NE INDEMNA SA MERGEM IN FABRICI SA NE INARMAM SA FACEM GRUPURI DFE REZISTENTA PENTRU CA DUSMANUL ESTE IN INTERIORUL TARII SI SITUATIA ESTE MULT MAI GRAVA DECAT IN 1968 IN CEHOSLOVACIA. ===ACEST FRAGMENT EXISTA IN ARHIVELE TVR DAR ESTE STRICT INTERZIS SI CENZURAT======ATUNCI APARE VLAJGANUL ACELA CU PALARIE si PARDESIU, NEGRE, CU O FATA INSPAIMANTATA, IMAGINEA ACEASTA S-A DAT LA TELEVIZOR CARE I-A SPUS TARE, DUPA CE L-A TRAS DE MANA DREAPTA CU FORTA IN INTERIOR DUPA USA DIN SPATE SAU: HAI MA ! ECOU: HAI MA !!! HAI MA !!!)ACEST HAI MA ! MI-A OFERIT O IMAGINE GROAZNICA. CEAUSESCU ERA O MARIONETA IN MANA CELOR PUSI SA APERE PATRIA DE DUSMANI EI. IAR EI AU FACUT SI FAC JOCURILE SI NE CALCA IN PICIOARE ! POTERA NU II MAI LASA DE LA OCTAVIAN AUGUSTUS PE CONDUCATORII POPOARELOR, INDIFERENT DIN CE REGIM FAC PARTE SA FIE OAMENI NORMALI. IAR EI’ PAZNICII” PROVIN DIN RANDURILE POPULATIEI CELE MAI ABJECTE. OAMENI FARA CREDINTA, FARA MILA, FARA NEAM SI TARA, CU CEA MAI MARE FRICA DE MUNCA SI SETE DE PUTERE SI AVERE. NU MAI ASTEPTATI NIMIC DE LA SEFII DE TARA CA SUNT DOAR PLOAIE DE VARA. VEDETI FILMUL „PUTERE A SI ADEVARUL” AL LUI MANOLE MARCUS: „NOI NE OCUPAM DE ACUM DE SECURITATEA DUMNEAVOASTRA TOVARASU SECRETAR'” spune LAZAR VRABIE CARE INTERPRETA PE COMADANTUL SECURITATII. RESTUL E LEGENDA…

    Pargaful ADEVARULUI despre VIATA UNUI SEF DE STA IMPUSCAT DE PROPRII SAI SUBORDONATI SI NU ESTE SINGURUL . VEDETI ISTORIA, ESTE PLINA DE ASEMENEA FAPTE ABOMINABILE. VOI CARE ATI CITIT ACET PASAJ: LASATI AFARA ORICE SPERANTA !

    Dar, dincolo de asta, într-o zi în care reuşeşte să discute între patru ochi cu unchiul ei, acesta îi mărturiseşte, surprinzător, unul dintre marile lui regrete: “Mi-e dor să mă plimb cu tramvaiul. Să fie lume multă şi să mă calce cineva pe picior”. La remarca Mihaelei că i s-ar putea aranja uşor o astfel de plimbare de către cei de la “protocol”, Nicolae Ceauşescu îi precizează, cu amărăciune: “Nu cu un tramvai special, condus de vreun general deghizat, ci cu un tramvai normal, plin de oameni care vin de la lucru. Ei, nu ştii tu ce groaznic e să-ţi dai seama că niciodată n-o să mai poţi face un anumit lucru!”
    DUMNEZEU SA IL IERTE CA A FACUT ORICE SA FIE SEF DE STA SI DREPT RASPLATA A FOST EXECUTAT. AVIZ AMATORILOR DE PUTERE ! ORI FACI CA EI ORI TI-O IEI !
    ASTA ESTE „REGULA JOCULUI „

    Apreciază

  4. xpxlucas permalink
    octombrie 8, 2010 12:16

    SPUNETI CA MA REPET ? VA DERANJEAZA MESAJUL ?
    NU. SUNT FACFUT DE ASA NATURA SA VA >>> IN GURA !!!

    Apreciază

  5. intrus117 permalink
    februarie 6, 2011 12:57

    CONGRESUL AL- XV-LEA AL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN : ROMANIA IN AGONIE

    bscap0000

    Dragi romani..ALOO….ALOOO.!! Stimati tovarasi,mi s-a permis sa va vorbesc din lumea de dincol0, pentru ultima data, post – mortem .Pentru noua generatie din ultimii 20 de ani ,care nu ma cunosc ,eu sunt Secretarul General al Partidului Comunist Roman Tovarasul Nicolae Ceausescu.

    Dragi tovarasi si pretini , iata ca dupa 20 de ani de cand am fost asasinat de catre fortele oculte ale masoneriei si a unor grupari mondiale malefice,de la Epoca de Aur pe care am construit-o cu ajutorul clasei muncitoare,constat cu mare regret si durere in suflet, ca Romania se afla in starea de AGONIE de dinaintea MORTII.

    Aflu cu lacrimi in ochi ,ca dupa eforturile mele de a tine departe de poporul roman,pe toti imperialistii,mafiotii economici,tradatorii de tara,capitalistii lacomi si avizi dupa putere,acestia sunt ce-i care va conduc,acestia pentru care voi ma-ti impuscat, v-au adus pe voi dragi romani la limita dintre viata si moarte.Am scapat tara de datorii datorita voua .Datorii pe care le-am facut in interesul de a va construi case si apartamente,starzi ,sosele,metrou,orase, fabrici si uzine,terenuri agricole ,ferme si toate de care va mai amintiti…Caci au ramas doar amintiri ;amintiri de suferinta cu munca si sudoare caci toate au fost desarte , de toate ati fost furati.! Ati rabdat de foame ,este adevarat ,dar astea au fost eforturi nelimitate pentru care voi sa traiti mai bine si pentru care eu eram pe cale de a infaptui un socialism mai bun ca orice forma de guvernamant din lume.Capitalismul se simtea amenintat ,eram singura tara din lume fara datorii externe si iata ca atunci forte obscure,tradatori ai neamului romanesc,masoni si alte grupari oculte ,activisti ai Noii Ordini Mondiale,au recurs la asasinarea mea pentru a va fura voua munca voastra si toate bunurile tarii ,dezbinandu-va intre voi,inrobindu-va,si luandu-va orice putere de a va mai rascula pe viitor impotriva lor.Nu v-au luat doar tara, v-au furat personalitatea, demnitatea,onestitatea,curajul,unitatea de neam.Uniunea Europeana este asasinul real al Romaniei si cu adanca durere in suflet , urez sincere condoleante poporului roman,pentru ca deja v-ati pierdut identitatea si umanitatea in care ati trait liberi dar nu ati stiut pana ce acesti huligani v-au pacalit cu o libertate falsa si perversa.Dragi tovarasi si pretini , singura voastra sansa este sa va inarmati cu cinstea , demnitatea si curajul stramosilor vostri , sa va luati furcile si topoarele si sa mergeti in cautarea judecatii.
    Asta e singura cale , multi destepti din tabara adversa ,care se vor arata ca fiind educati si diplomati,va vor spune ca furca si coasa e o metoda depasita .Nu este si niciodata nu va fi , ei ce-i care va fura sunt sustinuti de justitie , iar voi trebuie sa fiti adevarata justitie petru a avea o judecata dreapta.Sa nu-i credeti cand o sa va faca anarhisti,huligani etc pentru ca toate tarile ”civilizate” asta fac de mii de ani subjuga pe cei slabi.Fortele militare nucleare subjuga pe cei slabi si isi impart lumea intre ei, si totu-si sunt catalogate ca tari civilizate si mai sunt si sustinute in genocidul mondial pe care il preactica . Nu cred ca este nevoie sa va mai relatez politica mondiala a anilor `89-2009..
    Cam astea am avut de spus si sper ca singele strabunilor, sa reinvie din nou in venele voastre statutul de roman si inima voastra sa bata cu mandrie.

    bscap0004

    ADERAREA ROMANIEI LA UE,CONTINUAREA GENOCIDULUI IN ROMANIA

    Tartorii de la Bruxelles au tanjit enorm ca Romania sa fie incorporata in spatiul Uniunii Europene ,insa scenariul a fost foarte bine pus la punct ,incat sa nu se lase de inteles acest lucru.

    Daca analizati cu atentie toate pachetele de legi oferite de UE Romaniei in perioada de pre-aderare, veti constata cu usurinta , ca aceste “”pachete “”nu contineu altceva decat distrugerea a tot ce mai era productiv in Romania si scapase de jaful national ale guvernelor de dupa ”89.
    CE NE ADUCE NOUA ROMANILOR INTEGRAREA IN UNIUNEA EUROPEANA.?

    Doar cateva aspecte :

    # România nu va avea putere de decizie reală în cadrul UE ci va primi doar portofolii de umplutură, cum este cel de „Traduceri şi multilingvism”.
    # Legislatia UE va avea întâietate în faţa legislaţiei româneşti, adică nici o decizie majoră nu va mai putea fi luată fără aprobarea structurilor birocratice de la Bruxelles şi Strassbourg.
    # Aderarea va aduce creşterea preţurilor şi şomajului.
    # În agricultură, vor fi impuse standarde imposibil de atins pentru ţărani, iar produsele autohtone naturale şi competitive vor fi sabotate de marile concerne alimentare sub pretexte de „siguranţă alimentară”, mergându-se până la interzicerea producţiei care depăşeşte „cotele maximale alocate de UE”. Ţăranii vor fi nevoiţi să-şi vândă pământul şi vor deveni „proletari agricoli” pentru noii latifundiari.
    # România va fi golită de specialişti şi invadată de imigranţi din Asia şi Africa.
    # Va fi impusă dictatura minorităţilor, iar valorile naţionale vor fi considerate generatoare de ură şi vor fi distruse. Se va rescrie istoria României, astfel încât românii să fie incriminaţi pentru suferinţe pe care le-ar fi cauzat altora de-a lungul veacurilor şi pentru care vor trebui plătite despăgubiri. În loc de mândrie naţională şi patriotism, şcolile vor inocula copiilor simţământul vinovăţiei şi ruşinii faţă de faptele strămoşilor lor.
    # Presa, radioul, televiziunea şi internetul vor fi cenzurate, convorbirile telefonice şi corespondenţa monitorizate şi opiniile contrare vor fi interzise, pretextându-se cu lupta antiteroristă.

    Revenind insa la guvernele Romaniei care s-au perindat imediat dupa ”89, tin sa reamintesc poporului roman ca tot ce contine aceasta lista nu mai exista astazi:
    AICI ESTE ADEVARATA DOVADA A SUBMINARII ECONOMIEI ROMANESTI DE CATRE CELE MAI MALEFICE FORMATIUNI POLITICE PE CARE LE-A AVUT ROMANIA VRE-O DATA .

    mai mult : http://salvatiromania.wordpress.com/congresul-al-xv-lea-al-partidului-comunist-roman-romania-in-agonie

    Am fost impuscat ! Acum intreb Romania :DE CE?

    Iata de ce:

    AVOCATUL TEODORESCU: În ce priveşte fapte prevăzute de 162 şi anume aceea de subminare a puterii de stat, în probele care le-au fost culese şi ni s-au pus şi nouă la dispoziţie, nu pot face nici un fel de obiecţiune, socotind că aceştia, într-adevăr, se fac vinovaţi de săvârşirea acestei fapte. În ce priveşte fapte prevăzute de 163 din Codul Penal, actele de diversiune din materialul care ne-a fost pus la dispoziţie de către acuzare şi de care am luat cunoştiinţă, în deplină cunoştiinţă de cauză, ceea ce le spun dumnealor, vă rog să constataţi şi să luaţi act de declaraţie pe care o facem noi în calitate de apărători, că aceştia într-adevăr se fac vinovaţi şi de săvârşirea acestei infracţiuni. În ce priveşte infracţiunea de subminare a economiei naţionale, (ASTA AU FACUT POLITICIENII IMEDIAT DE LA ASASINAREA LUI CEAUSESCU: AU SUBMINAT ECONOMIA NATIONALA PRIN VANZAREA ACESTEI TARI -TRAIM HOTIA ACESTEI TARI DE 20 DE ANI)aceea prevăzuta de articolul 165 din Codul Penal şi toate documentele acesteia care au fost culese în scurt timp, în citeva zile, de organul de urmărire penală, ca documente ce existau acestui moment, se fac vinovaţi aceştia şi de săvârşirea acestei infracţiuni.

    EXTERMINAREA ROMANILOR

    SFIDAREA A 22 DE MILIOANE DE PROSTI

    CUGETARI DIN GROAPA CU RAHAT IN CARE SE SCALDA ROMANIA DE 20 DE ANI

    În fine, ultima faptă în sarcină şi care este şi cea mai gravă, aceea de genocid, prevăzuta de 357, litera c, din Codul Penal, constat că şi această faptă este săvârşită de aceştia. Rugămintea noastră, în calitate de apărători ai celor doi inculpaţi, soţii Ceauşescu Nicolae şi Elena, este aceea ca dumneavoastră să daţi hotărârea, în numele legii, să nu apară ca un act de răzbunare a cuiva, ci să se înţeleagă că pentru acele fapte săvârşite, fiecare inculpat trebuie să-şi primească pedeapsa, aşa cum este prevăzută de lege. Vă mulţumesc.

    AVOCATUL LUCESCU: Domnule preşedinte, domnilor asistenţi populari, reprezentanţi din sală, este greu să pui concluzii împotriva oamenilor care, chiar şi deferiţi Justiţiei, nu vor să recunoască crima împotriva poporului român, crima de genocid,(valabil si azi 2010) nu numai la Timişoara şi Bucureşti, în momentele de faţă, ci crima dinainte de peste 20 şi ceva de ani. Crima prin înfometare, prin lipsă de căldură, prin lipsă de lumină, dar cea mai odioasă crimă a fost crima de a încătuşa spiritul românesc, sufletul acestui popor, (LA FEL FAC CRIMINALII DE GUVERNANTI ACUM IN 2010)în raport de odioasele crime săvârşite la Timişoara, de odioasele crime săvârşite când poporul şi copiii, copii nevinovaţi au fost călcaţi de tancuri cu şenile. Când aţi căutat un act odios, de diversiune, până când Armata cu Securitatea să o puneţi cap la cap şi aţi îmbrăcat ofiţeri ai Securităţii din trupele dumneavoastră în ofiţeri(ACTUALMENTE PARLAMENTARI SI PERSOANE IN FUNCTII DE CONDUCERE) ai Ministerului Apărării Naţionale, să daţi iarăşi o lovitură, ca Armata să nu vină alături de popor, ca poporul să urască Armata şi din această degringoladă dumneavoastră să puteţi câştiga timpul pentru a creşte copiii de la orfelinate pentru a-i trimite în străinătate sau pentru a-i aduce ca trupe de comando împotriva poporului român. Da, a cărui popor, că nu mă refer la oameni în vârstă! Dacă aţi fi împuşcat unul ca noi îi împuşcaţi pentru voinţa lor, dar ca să tăiaţi legăturile de oxigen de la capul bolnavilor, de la copii, să trageţi în spitale şi în bolnavi, să aruncaţi în aer sângele şi medicamentul poporului? (CARE ESTE ASTAZI SITUATIA DIN SPITALE?)Cu hrana cu care Bucureştiul s-ar fi putut hrăni luni de zile, iar militarii ar fi putut să tragă şi să susţină apărarea ţării fermă,(CARE MILITARI MAI SUNT ACUM IN 2010 ,AU DESFIINTAT ARMATA LA PROPRIU) i-aţi băgat în subsolurile de unde teroriştii dumneavoastră şi astăzi se duc, se alimenteaza şi luptă împotriva oamenilor nevinovaţi, în speranţa ca dumneavoastră îi veţi mai plăti vreodată din eforturile făcute de România. Cu multă emfază spuneaţi: am plătit datoriile!(DA LE-A PLATIT—VOI ATI FACUT ACUMDATORII DE 100 MIL DE EURO SI ATI INROBIT POPORUL ROMAN PENTRU TODEAUNA) Nu numai că le-aţi plătit, ne-aţi secătuit şi v-aţi depus destui bani, v-aţi dus la ayatolah să închinaţi un ultim omagiu. Eraţi la fel ca el, acelaşi spirit de clan, care şi-a omorât poporul. Spuneţi că nu recunoaşteţi organismele noastre, ale puterii populare? Nu trebuie să le recunoaşteţi, domnule fost preşedinte, pentru că am luat în ’48 puterea în mână împotriva altora şi nu s-au prevalat de nici un fel de legi ale Statului român. Regele Mihai a avut mai multă demnitate decât dumneavoastră. Poate aţi fi avut mai multă demnitate şi înţelegere din partea poporului român dacă v-aţi fi dat demisia, dacă aţi fi rămas acolo în străinătate, cu străinii aţi trăit, puteaţi să muriţi cu ei, şi vi se ofera acel azil politic.

    mai mult :http://salvatiromania.wordpress.com/2010/01/27/am-fost-impuscat-acum-intreb-romania-de-ce/

    http://salvatiromania.wordpress.com/crimagenocidul-si-talharia-numite-toate-la-un-loc-privatizarea-romaniei/

    http://salvatiromania.wordpress.com/nicolae-ceausescu-vs-20-de-hotie-democratica/

    http://salvatiromania.wordpress.com/otravurile-din-farfurie/

    http://salvatiromania.wordpress.com/peotocoalele-inteleptilor-sionului/

    Apreciază

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura