Sări la conţinut

Jumătate dintre români cred că în vremea lui Ceaușescu ar fi dus-o mai bine decât acum.

februarie 25, 2024

La 34 de ani de la Revoluție, un sondaj recent ne dă fiori. Aproape jumătate dintre români cred că în comunism ar fi dus-o mai bine.

Șocant este că inclusiv tineri care nu au trăit în România lui Nicolae Ceaușescu sunt de aceeași părere, deşi nu au mâncat carne cu porţia, n-au băut nechezol, şi nici n-au învăţat la lumânare, în frig, când ţara făcea economie, ca să plătim datoria externă. Ca să nu mai vorbim că nu realizează că nu ar fi putut merge niciodată într-o vacanţă în altă ţară. Sociologii sunt însă de părere că vârstnicii îşi regretă tinereţea şi au uitat de traume, iar urmaşii lor sunt victimele dezinformării din social media.

Un sondaj recent realizat de agenția Inscop Research ne arată că tot mai mulţi români oftează după anii comunismului. Perioada în care făuream cincinalul în 4 ani şi jumătate şi socialismul în zbor pare mai bună pentru 48% dintre cei chestionaţi, în ciuda lipsurilor de atunci.

Cifrele sunt în creștere față de anul 2013.

De asemenea, 46% dintre români consideră că în acei ani se trăia mai bine ca acum.

Datele prin care a fost realizat sondajul au fost culese în perioada 20-27 noiembrie, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane cu vârste de peste 18 ani.

Sursa PRO TV

One Comment leave one →
  1. zegrealaura51 permalink
    martie 31, 2024 20:37

    Pai asa si Este…si nu e vorba doar de bani sau de bogatiile nationale.mie mi au fost luate la” revolutie „integritatea,demnitatea,dreptul si obligatia de a mi pune abilitatile in folosul compatriotilor ….si nu doar mie…santem imprastiati in toate zarile punand umarul la bunastarea celor ce ne au facut sclavi .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura