Sări la conţinut

Mircea Oprean: „Am dezgropat neomenia şi acuz această clică ce s-a erijat atunci în emanaţie revoluţionară şi care a determinat crimele împotriva participanţilor la înscenarea pusă la cale de ei. Toată şleahta, de la Iliescu şi Roman la Voican şi ceilalţi”

iulie 21, 2010

Nicolae Ceauşescu a ieşit din mormânt

Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost dezgropaţi. Publicaţii din toată lumea au preluat ştirea, semn că şi după 20 de ani Ceauşescu rămâne un brand puternic pentru România şi pentru români.

• Al-Jazeera

„Ceauşescu a înăbuşit opoziţia cu ajutorul Securităţii, poliţia sa secretă, care ar fi avut 700.000 de informatori, dintr-o populaţie totală a ţării de 22 de milioane de locuitori”

• Sky News

Dictatorul „a condus România timp de 25 de ani cu o mână de fier, înainte de a fi îndepărtat de la putere şi executat, când au murit peste 1.000 de persoane”

Numeroase publicaţii din întreaga lume au preluat ştirile agenţiilor de presă internaţionale, subiectul fiind tratat şi de Himalayan Times, Shanghai Daily, Japan Today, sau Times of Malta, informează Mediafax.
Iliescu: “Cum îşi permite ginerele lui Ceauşescu să mă facă criminal?”
Sursa:
Gandul

Ion Iliescu la Comiusia Senatoriala:
în noaptea de 22 spre 23 decembrie am aflat că au fost prinşi şi arestaţi într-o unitate din Târgovişte. Din ceea ce ne-a explicat generalul Stănculescu, era o unitate cu efective puţine şi exista temerea comandantului unităţii, în circulaţia aceea de zvonuri de tot felul, că oricând este posibil un atac al unui desant care să-i elibereze pe Ceauşescu. Pornind mai ales de la considerentul că o decizie din acest punct de vedere poate să rezolve problema-cheie, curmarea sacrificiilor de vieţi umane, după o mică deliberare, într-un cadru restrâns, am acceptat ca să se constituie Curtea respectivă.

Mazilu, ca jurist, a formulat propunerea, împreună cu Procuratura şi Tribunalul Suprem. Generalul Stănculescu a primit misiunea să se ocupe de organizarea propriu-zisă a deplasării juriştilor şi organizarea procesului. Din partea CFSN l-am mandatat pe Gelu Voican şi pe Virgil Măgureanu să însoţească delegaţia respectivă la proces.

Se cunoaşte, deci procesul, sentinţa. Noi am fost în faţa a două hotărâri: o hotărâre privea constituirea Curţii de Judecată, cealaltă era sentinţa acestei Curţi, cu condamnarea lor şi, inclusiv, cu menţiunea refuzului pentru recurs. Aceste două documente au format obiectul discuţiei, în cadrul respectiv.”

„Fostul dictator a condus România, cu o mână de fier, din 1965 până în 1989, când a fost împuşcat, alături de soţia sa, de către un pluton de execuţie, în urma Revoluţiei”, scriu şi jurnaliştii britanici de la Telegraph.co.uk.

Fost director al INML: Am semnat certificatul de deces fără să văd cadavrele
Vladimir Beliş, fostul director al Institutului de Medicină Legală, a declarat că a semnat certificatele de deces ale soţilor Ceauşescu la cererea generalului Victor Athanasie Stănculescu, după cinci zile de la execuţie, respectiv în 30 decembrie 1989, fără să fi văzut cadavrele.

„Am fost chemat de generalul Victor Athanasie Stănculescu şi pus să semnez certificatele de deces ale lui Nicolae şi Elena Ceauşescu. Nu i-am văzut pe cei doi. Potrivit legii de atunci, la orice execuţie trebuia să asiste un legist. Eu nu am fost chemat”, a spus profesorul Vladimir Beliş, citat de Mediafax.

El a mai spus că, în schimb, documentele care atestau decesul soţilor Ceauşescu erau semnate de doi medici militari.

„Cele două procese verbale prin care era constatat decesul soţilor Ceauşescu erau semnate de doi medici militari. Pe aceste documente am semnat şi eu, cauza decesului fiind moarte prin împuşcare, hemoragie internă şi externă”, a adăugat acesta.

Soţul Zoiei Ceauşescu, Mircea Oprean, a spus, la ieşirea din cimitirul Ghencea, că atât Nicolae, cât şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi şi medicii legişti au luat probe biologice pentru testul ADN ce urmează să fie făcut.

El a precizat că, deşi înclină să creadă că acolo sunt îngropaţi Nicolae şi Elena Ceauşescu, doar testul ADN va confirma cu precizie că aşa este.

Oprean a mai spus că la Nicolae Ceauşescu rămăşiţele pământeşti s-au conservat mai bine, iar la Elena Ceauşescu locul a fost mai umed şi probele erau mai degradate, adăugând că peste sicriele socrilor săi nu a fost turnat beton, informează Mediafax.

El a precizat că a văzut, la deshumarea lui Nicolae Ceauşescu, centura, căciula, precum şi pantalonii şi paltonul găurite de gloanţe.

„Nu s-a lamurit niciun mister. După ce am văzut, înclin să cred că sunt ei. Până nu se face proba ADN nu pot fi convins”, a spus Mircea Oprean.

Mircea Oprean a mai arătat că, în opinia sa, cei doi nu au fost îngropaţi creştineşte, în sensul că în sicrie, în loc să se pună o pânză, s-a pus rumeguş, iar Nicolae Ceauşescu are mormântul pe o alee, între alte cavouri.

Soţul Zoiei Ceauşescu a mai spus că vrea să completeze lista „criminalilor” socrilor săi cu alte nume, spunând că pe lângă cei pe care i-a nominalizat deja, respectiv Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu şi Petre Roman, îi adaugă şi pe Virgil Măgureanu şi Victor Athanasie Stănculescu, care „nu numai că au fost criminali, dar s-au purtat cu nişte cadavre ca nişte păgâni, au pus sub ei rumeguş”.

„Am dezgropat neomenia celor care s-au erijat în conducătorii ţării” după 1989, a afirmat Oprean.

El a precizat că familia va cumpăra un alt loc în care să îi îngroape pe amândoi, tot în cimitirul Ghencea Civil.

Întrebat de ce nu a venit şi Valentin Ceauşescu, Oprean a spus că acesta a avut o problemă de sănătate care l-a împiedicat să participe.

„A fost o dorinţă a Zoiei de a elucida acest mister şi de a fi înmormântaţi creştineşti, şi ca atunci când vrei să duci o floare să ştii că o duci la ei şi nu la altcineva”, a mai spus Oprean.
––––––-


Victor Stănculescu: „La procesul soţilor Ceauşescu m-am simţit ca între două plutoane de execuţie”

Stănculescu a fost prezent la o masă rotundă care a avut loc după reprezentaţia spectacolului „Ultimele ore ale lui Ceauşescu”. „Eram făcut trădător. Am simţit că eram între două plutoane de execuţie: ale forţei puterii şi ale revoluţiei”, şi-a amintit Stănculescu. El a mai spus că, după 20 de ani, a trebuit să iasă afară în timpul reprezentaţiei, comparând forţa tragică a acesteia cu piesele lui Shakespeare. „A trebuit să mă rup în două şi să iau o hotărâre cu care să merg”, a mai spus Stănculescu, citat de Mediafax.

Fiind întrebat cum îi vede pe soţii Ceauşescu, Stănculescu a spus că îi percepe ca pe „nişte personaje tragice, care au reprezentat drama regimului trecut”. Fostul general a spus că tragismul soţilor Ceauşescu, în momentul procesului, venea atât din faptul că aceştia au fost demni în faţa morţii, dar şi din faptul că aceştia nu au înţeles, totuşi, momentul istoric. Victoria Cociaş, care a interpretat-o pe Elena Ceauşescu în spectacol, a spus că decizia cea mai grea a fost să accepte rolul, deoarece nu se putea apropia de aceasta. Până la urmă, actriţa a mărturisit că a văzut în soţia lui Ceauşescu, în acele momente, o femeie puternică „o femeie foarte aproape de bărbatul ei (…) era ca o leoaică”. „Avea o forţă vitală”, a declarat Victoria Cociaş despre Elena Ceauşescu din ultimele momente ale vieţii acesteia. „Păcat că această forţă vitală a fost folosită în ultimele clipe”, a replicat Stănculescu. Fostul general a declarat, de asemenea, că a avut impresia că, în timpul procesului, soţii Ceauşescu au crezut că el era acolo pentru a-i ajuta.

Stănculescu a spus că oamenii implicaţi în procesul şi execuţia soţilor Ceauşescu au fost anunţaţi de numele acestora în ultimul moment, până atunci fiindu-le spus că este vorba de procesul „unor terorişti”. În ceea ce priveşte clarificarea procesului Ceauşescu, Stănculescu a declarat: „Nu înţeleg de ce justiţia se împotriveşte să se facă exhumarea soţilor Ceauşescu”. El a mai mărturisit că „sigur i-ar găsi” în cimitirul de la Ghencea.
Dan Voinea: „De fapt se încearcă victimizarea lui Nicolae Ceauşescu, în ideea că ar fi avut parte de un simulacru de proces ca şi Iisus Hristos„.


Dan Voiunea: „Se comentează foarte mult. Se dau dimensiuni politice acestui demers. De fapt se încearcă victimizarea lui Ceauşescu, în ideea că ar fi avut parte de un simulacru de proces ca şi Iisus Hristos…”.

Voican Voiculescu spune că cel care a luat hotărârea finală asupra execuţiei celor doi dictatori a fost preşedintele CFSN, Ion Iliescu. Gelu Voican Voiculescu mai spune că hotărârea instituirii tribunalului „a fost luată în toaleta biroului generalului Mileade teama microfoanelor ampla-sate în încăpere.

48 comentarii leave one →
  1. iulie 21, 2010 12:45

    Ceausesti au fosti asisanati!

    Apreciază

  2. e.staicu permalink
    iulie 21, 2010 23:03

    Buna Ovidiu
    Am primit mesajele si fotografiile insotite de comentarii. Ma intreb: oare acum in al 12-lea ceas se va trezi romanul la realitate? Iar cu testu ADN sincer nu am incredere in cei din Romania se pot schimba usor asa cum s-a facut in cei 20 de ani. Se cunoaste destul de bine coruptia ce exista in tara la nivel inalt. Eu unul nu am incredere sincer. Astept alte materiale o si sa nu uit am o carte cu Anuwar al Sadat ce a fost presedintele Egiptului care specifica printre altele ca numai Ceasusecu l- a ajutat. Nici USA nici URSS nici Anglia s.a.md. nu au miscat un deget numai promisiuni ca de obicei. Dar este in olandeza. Dac vrei iti pot traduce pasajele respective si ti le trimit. Apropo pacat de Olanda au pierdut din vina arbitrajului – Cu respect Emil. PS astept vesti noi

    Apreciază

  3. iulie 21, 2010 23:46

    @E.Staicu,
    Multumesc frumos, chiar te rog sa-mi traduci pasajele respective, acum sunt tare obosit, dar maine iti trimit un mail.
    Cu respect,
    Ovidiu.

    Apreciază

  4. Kostagh permalink
    iulie 22, 2010 07:01

    Memoria oamenilor e scurta si selectiva. Am copilarit in anii 70 si mi-am trait tineretea in anii 80 si 90 ai secolului trecut. Daca Romania ar fi ramas cea pe care mi-o aminteam din copilarie, cea din anii 68-75, cred ca Ceausescu ar fi murit presedinte, regretat de o tara intreaga. Din pacate n-a fost asa. Unii pun schimbarea lui si pe seama diabetului, boala care, se stie, produce si modificari de personalitate. Oricum, am fi ipocriti daca n-am recunoaste ca, in zilele lui decembrie 1989, plutonul de executie a fost cea mai simpla si mai rapida rezolvare a unei situatii extrem de periculoase, care ameninta sa degenereze in razboi civil. Ne amintim cu totii ca imediat dupa executie au incetat focurile de arma pe strazile Bucurestiului. Stiu, fiindca atunci eram si eu unul dintre idealistii care erau sa-si lase oasele ca sa propulseze „emanatii” la putere. Eu unul nu cred ca solutia bulgara ar fi fost aplicabila in Romania. Oricum, modul in care s-a decis executia si mai ales momentul punerii ei in fapt au fost extrem de nepotrivite. O executie simpla, directa ar fi fost preferabila acelui simulacru de proces. Si in orice caz, NU in ziua de Craciun. Cat despre modul in care au fost tratati cei doi dupa executie, este evident ca NU asa trebuia procedat. Pe de alta parte, se spune ca pacatele celor morti de moarte violenta (inclusiv executati) trec asupra celor ce le-au luat viata, iar cei ucisi sunt absolviti de ele…

    Apreciază

  5. blogideologic permalink
    iulie 22, 2010 11:18

    @ Ovidiu
    În săptămâna dinainte de 22 decembrie 1989, însă după venirea lui Nicolae Ceauşescu din Iran, postul de radio BBC World Service a difuzat un interviu cu lucrătorul britanic al unui institut care tocmai făcuse o analiză extrem de pertinentă a situaţiei din România. Concluzia ? „Nicolae Ceauşescu nu poate fi răsturnat printr-o revoltă spontană a maselor”.

    Apreciază

  6. iulie 22, 2010 11:40

    @Blogideologic,
    Daca ai vre-o sursa ceva te rog sa-mi dai, sau macar interviul de la BBC WORLD

    E clar ca a fost o lovitura de stat

    Apreciază

  7. iulie 22, 2010 12:36

    Romania a suferit o lovitura de stat,dupa care a fost construita intrun asa fel de revolutie unde mi de persoane au pierdut viata in jocul unora care erau flamanzi de putere.Romania se putea schimba fara a omora sotii ceausescu si fara a aduce inaintea mortii atatii romani din pricina lui iliescu si mofturilor lui de a ajunge la putere si asi pune numele de salvator al Romaniei.Nu gasesc nume momentului in care sa petrecut schimbarea romaniei cu moarte atator persoane nevinovate sub un joc mutdar a unor grupuri flamanzi de putere si de asi pune pe piept merite care sunt pline de sange nevinovat,nu era nevoie de nicio moarte pentru a schimba romania si a o elibera de o conducere care nu era compatibila cu libertatea.nu era nevoie de moartea sotilor Ceausscu si nici moartea romanilor sub numele fals de revolutie.In romania nu a fost Revolutie,in Romania a fost o lovitura pe la spate si un joc atat de murdar care au luat pe dinaite multi tineri si multi romani conducandui la moarte. Mare rusine,este nevoie de o judecare transparenta a tuturora acelora care au luat parte acestui joc in a se juca cu soarta si vietiile multora romanilor din acele zile negre ale romaniei.
    Ce usor este sa omori Conducatori,sa creezi o imagine de revolutie sa ajungi presendinte,si sa porti medalie plina de sange nevinovat.
    Eu personal as lua in judecata pe toti acestia care sa-u jugat cu aceasta schimbare plina de sange.Exista multe feluri de a schimba un regim fara ca nimeni sa mmoara nu cum sa procedat in Romania.
    Sun impotriva modului operativ in care sa procedat in momentul cand romania a trebuit sasi schimbe destinul.
    Niciodata nu se obtine o libertate in felul in care sa procedat in romania este o libertate plina de sange nevinovat unde un grup de persoane au fost directori ai unei scene mizerabile si pline de rusine.
    Dumnezeu sai odihneasca in pace pe toti care au murit in acele zile alae schimbari,incluiv sotii Ceausescu sa se odihneasca in pace.
    nimeni nu merita sa moara.
    Exista multe forme de a schimba un regim,si de a evita moarta nimanuia.
    Multumesc.

    Apreciază

  8. vasile permalink
    iulie 22, 2010 12:48

    Familia Ceausescu a fost dezgropata ca sa i se faca loc lui Iliescu si Basescu. Nu ar strica sa aiba loc si Constantinescu, roman,Boc, etc.

    Apreciază

  9. iulie 22, 2010 14:15

    @Elim
    Exact !!

    Apreciază

  10. iulie 22, 2010 18:00

    Eu m-am nascut in 1950 si am avut o copilarie fericita.Situatia tarii s-a inrautatit dupa TRADAREA lui Pacepa.Si de atunci toti am coborit la nivelul de azi.
    Si in timpul vietii lui Ceausescu si Elena erau multe VOCI.Dar voi cei care scrieti pe acest blog(nu comentatorii)trebuie sa subliniati ca faptul caderii lui Ceausescu
    S-a datorat intrigilor internationale,tradatorilor de neam si tara care s-au cocotat dupa 1989 la conducerea ei.
    Si mai mult trebuie sa subliniati tot ce noi am construit sub conducerea de atunci,
    si a fost risipit acum.
    Si nu in ultimul rind faptul ca o mare parte din securistii de atunci au tradat,s-au imbogatit prin jefuirea tarii si traiesc printre noi fara rusine.

    Apreciază

  11. iulie 22, 2010 18:08

    Nu pot sa uit ca in ziua marii adunari din decembrie 1989 eram la institut si CINE au esit primii pe poarta sa mearga la REVOLUTIE-secretarul de partid cu nevasta-sa.Atunci,in acea clipa 30 de oameni ce formam colectivul de lucru am stiut ca totul este O FACATURA.Am stiut ca sintem inselati ,dar nici chiar atit de murdar.
    Dumnezeu sa-i ierte pe cei doi,dar sper ca acelasi Dumnezeu ii va pedepsii exemplar pe ticalosii de acum.

    Apreciază

  12. iulie 22, 2010 18:09

    @CRISTINA,
    draga Cristina, ai perfecta dreptate, dar pacat ca n-ai rasfoit. Vezi la „pagini” Lovitura de stat

    Apreciază

  13. camelia 32 ani permalink
    iulie 22, 2010 20:57

    am crescut in epoca de aur si eu regret,mama educatoare regreta,tata sef de cap regreta,unchiul fizician regreta..a emigrat in canada(a muncit cu valentin si ziceea ca e un om extraordinar)etc…depresia boala secolului provine din stres,lipsa locului de munca sau frica ca o sa l pierzi,faptul ca nu ti mai permiti nimika,ca nu ai ce pune pe masa si ai impresia ca nimeni nu te mai intelege.odihniti va in pace

    Apreciază

  14. iulie 22, 2010 21:12

    Ceausescu TREBUIA inlaturat (redus la tacere , pentru ceea ce stia , si ce n-ar fi trebuit sa se afle ) , dar Romania nu trebuia „lasata de capul ei „. Asa ca, acele ” agenturi straine ” , l-au ales pe Ion Iliescu , cunoscand faptul ca pentru a fi la putere este in stare de ORICE . Apoi au inceput sa se vada rezultatele ( vezi tratatele cu Rusia , cu Ungaria etc )

    Ca sa nu mai vorbesc despre cum a fost vazuta Romania peste hotare… Ca sa nu mai vorbesc despre faptul fara precedent , ca nu aveam nici o datorie ca tara etc. etc…
    Nu sunt o adepta a regimului trecut , dar nu ma pot impiedica sa nu fac o comparatie obiectiva si cei care ma contrazic ori nu au trait acele vremuri , ori sunt de rea credinta .
    Acum gratie acelor conducatori ” democrati ” ,nu mai avem nici urma de industrie , am ajuns sa mancam din import , pentru ca asa sunt „directivele „, bani tot mai putini si mai lipsiti de valoare , jumatate din noi suntem analfabeti , „minoritatile „, care nu au auzit in viata lor sirena intreprinderii , sau suieratul locomotivei trenului cu care se facea naveta spre locul de munca , rad in nasul pensionarilor care au o pensie mai mica decat suma alocatiilor pentru cei 6 ,7 ,sau mai multi copii ,care de mici cersesc sau fura , in timp ce alte minoritati , mai inteligente , sunt pe cale sa rupa o bucata din tara ! Sunt absolut convinsa (am trait acele vremuri , si am avut informatii ) ca daca cineva ar fi indraznit asa ceva pe vremea „impuscatului ” , iar fi impuscat pe TOTI pentru tradare de tara si subminarea economiei nationale ; apropo ,aud ca au vandut Combinatul chimic de la Slobozia , urmeaza Portile de Fier . Cred ce suntem intradevar un popor fara barbati – doar fricosi si lasi . O sa vedem episodul urmator la iarna.

    Apreciază

  15. iulie 22, 2010 21:41

    @Piculina333,
    Ai dreptate, dar astia trebuie judecati!

    Apreciază

  16. iulie 22, 2010 21:47

    @Camelia 32 ani,
    Asa e pina la urma vom avea un popor sinucigas, degeaba ni se povesteste despre libertate si democratie, daca omul n-are bani, pe vremea lui Ceausescu lumea avea bani dar erau cozi, dar daca dadeai ceva spaga nu asteptai la coada, deci ni se spala creierul ca guvernul sa faca ce vrea cu noi pentru ca avem libertate…

    Apreciază

  17. iulie 22, 2010 22:15

    Ovidiu
    Am promis ca iti voi trimite pasjele traduse si copi dupa original al cartii. Dar cu regret nu pot acum momentan ci numai luna viitoare cand ajung acasa in Amsterdam. Acum si in majoritatea timpului sunt in Augsburg- Germania la prietena mea, dar luna viitoare trebuie sa ma duc la controlul medical si acasa am biblioteca si scaner. Deci inca odata mii de scuze. Am aici numai lap-top-ul cu mine . Astept vesti noi,cu respect Emil

    Apreciază

  18. Toma permalink
    iulie 23, 2010 03:05

    Emile … capra-n vie … fa i ceva in dos sa nu mai vie sincer

    Apreciază

  19. Mihai permalink
    iulie 23, 2010 03:18

    Ceasescu a facut Romania cunoscuta in lume. Daca nu era el si acum mergea vaca pe camp in Bucuresti. Era respectat si apreciat de toata lumea. Dupa 90 ce am facut ? Suntem pielea p…ii in Europa, catalogati k infractori, cersetori si sclavi. Sa ma p_i_s pe ea de tara k s a ales prafu si pulberea. Io zic sa ne lasam cuceriti de alta tara k dak ne conduc tot prostii astia o sa o ducem mai rau. Sa ia ungurii si Transilvania sa se spele cu ea pe cap. Pacat de atatia oameni kre au murit pt ambitiile personale ale unor gasti mafiote conduse de Iliescu. El e macelaru tarii. El ar fi trebuit impuscat pentru k a luat sansa de afirmare unei intregi natiuni. Sa va fie rusine conducatorilor dupa 89 si sper sa muriti in CHINURI sincere

    Apreciază

  20. dusmanul comunistilor permalink
    iulie 23, 2010 04:53

    Popor de milogi si cersetori.
    Va este dor si regretati ce? Cozile la adidasi de porc, de frigul din case. de lipsa curentului electric, de 2 ore de televiziune cu ode aduse cismarului ? Chiar sunteti timpiti si buni de trimis in Cuba, acolo va veti aminti de ceeace va este dor.
    Voi ati avut haina de leopard, ca analfabeta )codoi)avea chipurile cadou.

    Apreciază

  21. iulie 23, 2010 05:27

    iliescu e un criminal si ar trebui sa fie judecat dupa regula vechiului testament si toti8 cei ce au lucrat la cazul ceauswescu

    Apreciază

  22. Petre permalink
    iulie 23, 2010 09:27

    Toti marii conducatori ai lumii, din istorie au fost asasinati pentru interesele ” ciocoilor” , in special in Romania, ajunsa dupa 20 de ani dupa ce l-au asasinat pe Ceausescu sa transorme tara, acesti nenorociti aflati la putere, in cea mai de cacat tara din Europa, au furat mai ales PSD-ul miliarde de $, au indatorat tara de suntem in cacat pana la gat…

    Apreciază

  23. blogideologic permalink
    iulie 23, 2010 12:17

    @ „dusmanul comunistilor”. De Crăciun. Aceasta este problema reală : soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost ucişi în ziua de Crăciun. A fost o lovitură dată spiritului ortodox românesc. Realul, Imaginarul şi Simbolicul se află prinse într-o lăcătuire varegă.

    Apreciază

  24. iulie 23, 2010 12:31

    Mai Toma sa nu zic Alimos ca i faci reputatia de ras. Apropo de capra. Esti generatia noua care datorita subculturi propagate de mass media dupa 90 au schimbat zicala ce spune sa moara capra vecinului in sa moara vecinul sa ii iau capra. Si in al doilea rand eu nefiind un obsedat sexual zootehnic ca domnia ta las aceasta placere tie.
    Iar celui ce se intituleaza un luptator anticomunist as fi curios sa stiu daca la citit pe Marx si al mi se pare ca a trait in Germania nu? Lasa povestile cu adidassi ca stiu destul de bine care era situatia atunci. Spunemi care este acum aceasta situatie.

    Apreciază

  25. iulie 23, 2010 13:43

    VA MULTUMESC PENTRU COMENTARI

    Apreciază

  26. iulie 23, 2010 15:23

    dar am vazut topaind toate ciarsele pe la veceurile nenorocitilor si asi manifestau bucuria ca BASESCU SI PDL au scazut in sondaje,dacasa stau lucrurile inseamna ca acesti oameni asi vor merita soarta daca speranta lor e in acest vierme rosu crescut de doi cacati comun isti ilici si bombonel si un asasin care azi ai este socru iat floricica o ceva de sters la cur a lui patriciu- ei o sa va dea de toate viermilor dobitoci asa ati ramas nu ati inteles ca aceste creaturi au ingropat ROMANIA pentru o buna perioada de timp si voi asteptati bunastare de la ei batava DUMNEZEUSA VA BATA dece nu esiti in strada inpotriva acestor cacati precum popescu buscu nitu si alte carpe care se plimba pe la veceuri numite tv a mai aparut un paranoic care se vede stapanul lumii si se duc pe la el ca la mesia.DOAMNE CAND TREZESTI ACEASTA GLOATA NUMITA POPOR SAU DISTRUGEL DEFINITIV CA NU MAI AU CREIER DELOC FA DOAMNE O MINUNE SI TREZESTEI PE TOTI DIN ADORMIRE CA ALTFEL VAI DE NEAMUL NOSTRU DATII CU O OALA DE CACAT ACESTUI PASIV CRIMINAL SA NU MAI DEA SFATURI NATIUNII BUCURESTENI NU DORMITI CA PENTRU IOOO LEI ATI ESIT CA DEMENTII IN STRADA URLAND CA VA E FOAME O SA VA DEA VOICULESCU SI VINTU LIGHIOANELOR CE MERITATI DISPRET SI DRUM BUN CAREINTUNERIC SA SPERAM CA NU VOM FI PARASITI DE DUMNEZEU IARTAI DOAMNE CANU STIU CE FAC.

    Apreciază

  27. iulie 23, 2010 15:50

    Pentru „dusmanul comunismului „si pentru toti cei ce gandesc la fel :Sunteti prea tineri sau v-ati capatuit in „democratie”. In timpurile de veci trecute intradevar era greu cu mancarea ,cu caldura si celelalte , o duceam greu dar in tara sa construia,toata lumea avea unde sa munceasca,cand tinerii se casatoreau ,primeau o locuinta,primeau un ajutor de instalare si altele.Acum cum este? Tinerii nu au unde sa munceasca.Ce vor face cand vor ajunge la pensie?Vor fi asistati social?Dar de unde bani?Aveam numai 2 ore de tv.acum avem toate produsele{sub produsele}europenilor.Daca ati fost in strainatate ati facut ,probabil,comparatie intre produse .Cum vi se pare?Avem libertate,si la ce ne foloseste?Sa-i ajutam pe straini care ne platesc ca pe sclavi?Si cum sunt tratati romanii?Inainte de a va pronunta este bine sa analizati „la rece”situatia actuala.Va doresc sa deveniti intelepti .P

    Apreciază

  28. iulie 23, 2010 18:23

    pentru „Ion” :Ordinar mai esti.Daca nu-ti place originea ta ,acum ai posibilitatea sa pleci in savana africana sau la polul nord. Nici acolo pamantul nu cred ca te va rabda.Rusine sa-ti fie pentru vorbele urate la adresa neamurilor tale!

    Apreciază

  29. iulie 23, 2010 18:40

    @Mihail

    Stimate domn nu are sens sa te enervezi cu acest soi de specii umane. Ei nu au ratiune. Deci nupot vedea esnta lucrurilor sort Ion,sau dusman al comunismului. Nu iti mai spun daca l-au citit pe Marx , Engels. Daca ii intrebi iti vor spune precis ca s-au nascut in Rusia.
    Demnitatea de a apartine unei rase sau a unui popor la ei lipseste cu desavarsire. Dar sa devina mai intelepti? Sti povestea cu sofranul asa ca….. In fine imi place felul dv de a gandi si i-mi pare bine ca mai sunt si oameni adevarati pe lumea noastra. Va astept cu alte noutati comentarii etc.Am multe de spus si adevarate inca. Cu stima Emil Staicu – Amsterdam-24-07-2010

    Apreciază

  30. iulie 23, 2010 21:27

    Domnule Emil Staicu,Am dedus ca locuiti in prezent in afara granitelor Romaniei.Bine ar fi sa le spuneti celor din tara care n-au fost niciodata in strainatate cum sunt tratati romanii in lume.Nu ma refer la domnmia voastra ,ci in general.Tineretul nostru ,cel de acum,nu stiu sa faca diferenta dintre bine si rau.Sunt indoctrinati de asa zisii analisti politici sau economici neputand sa discearna intre bine si rau.Daca li s-a spus ca in comunism a fost foarte rau,comunisii fiind niste zbiri ,ei cred.Nu stiu ca si parintii lor au fost comunisti.Nimeni nu putea ocupa o functie cat de mica daca nu erau membrii pcr.Se spune ca inainte de 89 era frig in locuinte,asa este.Aveau locuinte.Astazi nici locuinte nu au.Au inceput sa-si ia apartamente cu doua camere cate doua familii pentru a platii mai putin.Agricultura este la pamant.S-au defrisat mii de hectare de paduri,astazi ne plangem de inundatii.S-au facut drenari ale raurilor pentru irigatii si combaterea inundatiilor.Dupa revolutie s-au furat dalele,s-au distrus sistemele de irigatii cu o ura ce nici nu se poate descrie,parca nu cu banii nostri s-au facut.Vai de ea tara cum a ajuns.Cu stima ,P

    Apreciază

  31. sergiu permalink
    iulie 24, 2010 04:18

    Am intrat din greseala pe site si m-am ingrozit!!!!!!!!
    Toate lepadaturile s-au gasit sa-i caineze pe cei doi monstrii care ne-au umplut tineretea de lipsuri. Cum poate un om normal sa planga dupa cei doi analfabeti? POPOR DE IDIOTI!

    Apreciază

  32. blogideologic permalink
    iulie 24, 2010 05:56

    @ Ovidiu
    Data la care s-a transmis interviul acela pe BBC World Sevice era 19 (+/- 1 zi) decembrie 1989. De obicei acelaşi material era transmis de 3 ori, transmisiile fiind decalate cu 3 ore, ca să acopere tot globul. Eu nu l-am înregistrat atunci, dar eram la prima transmisie şi mi-am pregătit magnetofonul pentru retransmisiile uzuale. Nu s-au mai întâmplat. Ceea ce arată că lucrătorul acela deja vorbise prea mult. Dar mai arată că la Londra a fost de facto centrul decizional pentru finisarea loviturii de stat. Se ştie că Londra a fost implicată şi în lovitura de stat din 23 august 1944 împotriva lui Ion Antonescu. Iarăşi se cunoaşte că generalul Victor Atanase Stănculescu făcea desori călătorii la Londra, pentru diverse tranzacţii. În fine, „sinuciderea” generalului Vasile Milea a fost montată de Victor Atanase Stănculescu. Se spune că VAS l-ar fi împuşcat pe Vasile Milea.

    Apreciază

  33. iulie 24, 2010 06:04

    @Blogideologic,
    Interesant. N-.am stiut. Dar de ce tocmai de la ei??

    Apreciază

  34. blogideologic permalink
    iulie 24, 2010 09:40

    @ Ovidiu
    De ce Londra ? Deja Ioan Eliade Rădulescu simţea lucrătura Engliterei în toate „revoluţiile europene de la 1848”. Istoria se repetă pentru „revoluţiile europene de la 1989”. Însă ca exilat, Ioan Eliade Rădulescu a fost un interlocutor convingător pentru lordul Palmerston. Din acele discuţii se naşte proiectul pentru Războiul Crimeii. Ţinta era mult mai amplă. S-a obţinut doar restituirea celor trei judeţe din Sudul Basarabiei şi Unirea cea Mică de la 1859. Dar în cel de al doilea război mondial, Winston Churchill reia ţinta lui Palmerston. Într-o fază critică a războiului pentru Aliaţi, Winston Churchill promite României condusă de Ion Antonescu garantarea frontierei răsăritene pe Bug. Winston Churchill scrie în mod expres despre aceasta în Memoriile sale (pentru care a primit premiul Nobel). Winston Churchill nu dădea de la el, pentru că legitimitatea frontierei principatului moldovenesc pe rîul Bug fusese consemnată de Capitulaţiunea de la 1740, garantată şi de Franţa. În fine, Corneliu Coposu a trădat interesele româneşti în ianuarie 1990, când a fost în vizită la ambasada URSS din Bucureşti. Corneliu Coposu nu le-a spus sovieticilor că există acest contencios. Oricum, Mihail Gorbaciov nu l-ar fi acceptat, pentru că el era buharinist. Iar Cominternul şi Nikolai Buharin vroiau distrugerea României. De altminteri chiar un celebru istoric român de azi, vorbesc despre academicianul Florin Constantiniu, este buharinist.

    Apreciază

  35. iulie 24, 2010 15:22

    @Blogideologic,
    eu stiam ca de la Moscova, dar ce rol au jucat sovieticii KGB, GRU?

    Apreciază

  36. iulie 25, 2010 20:22

    Pentru Sergiu :cum iti permiti sa cataloghezi ca idioti un itreg popor?TU ESTI UN IDIOT SI UN NEMERNIC.Sa-ti fie rusine tie si parintilor tai care te-au educat.Ce naste din pisica ,soareci mananca !

    Apreciază

  37. Gabi Aydoğdu permalink
    iulie 26, 2010 01:13

    Pentru Sergiu: Bai tradatorule, cıti ani ai ? Sa-i multumeşti lui Ceauşescu ca exişti, altfel ai fi fost un avort aruncat ın canalele demokratiei!
    Nu am un trecut comunist l-a lovitura de stat din ın 89′ aveam 13 ani, … Eram ın clasa la ora de biologie la Gaeşti cu prof. Zamfir fratele ecscrocului de George Zamfir naistul … Un tılhar americanist blestemat sa moara ın kakat!…cum dealtfel vor pieri toti…unul cıte unul.
    İstoria ma va razbuna au fost ultimele cuvinte ale liderului Ceauşescu! Şi istoria ıl va razbuna!!!
    Prin mine, copii mei, nepotii me…Toate la timpul lor!
    Mi-e scırba de neamul meu! Nu mi-e mila nici de pensionari ca le-a taiat curva de Base pensiile…In 89 ışi rupeau cururile jos Ceauşescu? La hazna cu ei!!! Sa crape de foame şi cancer…
    UN POPOR DE HOTİ, TRADATORİ,CERŞETORİ!!
    M-aş bucura sa se ducaa dracu’ de pe mapamond Romania, cu toate ca pe lınga pomi uscati sufera şi cei verzi…
    Dar ce sa ceri la un popor format din betivanii (daci) si din curvarii (ronani)? Acest popor cu minte de moldoveni care si-au facut “sfant” pe Stefan, cel mai mare curvar care se-mbata cu vinuri de la manastiri, traind cu calugaritele, lasand in urma copii din flori, multi devenind astazi niste “poame stricate” ale societatii Romanesti.

    Cu respect,

    Apreciază

  38. Gabi Aydoğdu permalink
    iulie 26, 2010 03:51

    duşmanul comuniştilor: Sa mori tu alaturi de toti taranii care au iesit din tara si acum se cred „europenizati”… ba nene ,indiscutabil esti un prost…(IRECUPERABIL)
    Ori provii dintr-un neam de lichele care stateau pitite prin munti şi şuri sa vina anglo-americani sa-i scoata din Romania cu submarinu?

    Inca o docada ca mama prostilor in Romania este mereu gravida!
    Din 80′ statea “analfabeta” de mata’ la cozi pentru achitarea datoriilor externe … Acum ce face maicata? De frica ca ıi pune Base cocalaru taxe pe intrare şi ieşire afara din casa, nici l-a piata nu mai merge…

    In 89′ terminase de plata , v-a lasat cu datori 0… Daca mai rabdati putin astazi am fii fost precum China şi nu eram una bucata Romania rupta’ cur…
    Sunt curios cum o sa scapati acum de datoriile ın care e ıngcitita Romania plina ın majoritate cu nişte oameni extrem de proşti?

    Apreciază

  39. iulie 26, 2010 23:17

    @Gabi
    Nu trebuie sa se ajunga la trivialitati cu aceste specii maneliste ce au umplut Romania si aruncand in mocirla natiunea romana. Si eu sunt unul din aceia care traieste de multi ani peste granita. M-am nascut in Romania si nu imi este sau mi-a fost rusine sa spun ca sunt roman. Cu toate ca am o alta cetatenie. De la dictatura am invatat sa respect omul o scoala mult mai superioara celor din capitalism etc etc. Dar ce mai mult am invatat respectul fata de om. Ceea ce constat ca in ultimi 20 de ani in Romania nu se mai stie de respect. Imi aduc aminte ca in programa scolara erau si ore de etica. Acum aleluia… Copii bat dascali ii trag prin tribunale pe profesori ca de… suntem in democratie si tata un parvenit notoriu,are spate. Dar daca ii intrebi de regula de 3 simpla iti raspunde simplu nu este formatia lui Guta.Adrian copilul minune si Adi de la Valcea. Asta este de fapt si scopul asa zisei democratii actuale din Romania. Iti spun din experienta Ceausescu a lichidat analfabetismul,ce nu era pe placul actualilor guvernati ce cautau sa il asasineze politic pe Ceasuscu culminad cu executia fizica in speta,executie ce a fost condamnata de toata Europa. De locuitori statelor ce traiu intr-o democratie. Acesti guvernanti nu sunt nici pe departe democrati ci mai curand niste lichele asa zise politice habar nu au ce inseamna o tara democratica. Si deci ce pretentie sa mai avem la tineret cand in presa, TV,reclame toata mass media se vede numai sex,si barfa de mahala iar guvernanti care mai de care cu idei ce sunt ca menire inducerea in eroare a populatiei. Poate stiti caci Caezari Romei potolea populatia Romei dandu-le jocuri in arenele romane de gladiatori ca sa uite de necazuri. Istoria se repeta azi dar intr-o alta forma adaptata la civilizatia moderna de azi.

    Apreciază

  40. blogideologic permalink
    iulie 27, 2010 08:09

    @ Ovidiu
    Nu am spus că Mihail Gorbaciov nu a jucat un important rol anti-România. Pentru că el era buharinist.

    Apreciază

  41. iulie 27, 2010 13:35

    @Blogideologic,
    mi-am adus amninte asa este chiar am scris-i vezi pagina „Lovitura de stat 1989”

    Apreciază

  42. Gabi Aydoğdu permalink
    iulie 27, 2010 18:07

    Emilio51:
    Imi cer scuze ca am exploadat ın epitete maidaneze, ımi ies din fire repede cind vad atıtia tradatori şi devin fara sa vreau xenofob… O tara cuprin sa de convulsiile fascizmului domnule draga, asta este Romania de astazi.

    blogideologic:

    In 28 noiembrie 1989 papusarii lumii au organizat la Malta un poker in patru . Bush, Gorbaciov, Iliescu si poporul roman . Cartile erau masluite, Bush si Gorbaciov aveau asii, popii in mana, Iliescu doar jokerii si poporul roman doar speranta . Runda finala 16 decembrie 1989 . S-a decartat, au mizat, toata noaptea au jucat si multe gloante s-au tras Partida a durat pana in 22 si nimeni nu a tras in noi . Atunci in 22, am pierdut Romania .

    O seara placuta,

    Apreciază

  43. Gabi Aydoğdu permalink
    iulie 27, 2010 18:36

    Domnule Emil v-a recomand scurta trecere ın revista a lui Heidegger despre modernizm şi omul modern pierdut.

    Cu respect,

    Apreciază

  44. septembrie 27, 2011 19:59

    dusmanulcomunistilor: despre ce cozi este vorba? ai murit de foame sau frig eu nu prea cred, acum mai multi rabda k nu au bani cu ce sa cumpere pricepi? un lucru sa nul uite lumea;;; 2 analfabeti cum iau facut toti pe ceausisti au dat la tot omul de lucru si un loc de casa de scoala sa nu mai vorbesc se faceau razii ale militiei prin oras iar daca nu erai la sc sau la servici era o problema acum nui mai pasa nimanui care are noroc bine care nu asta e.

    Apreciază

  45. noiembrie 18, 2012 17:30

    impresionant, sunt fotografii pe care nu le-am vazut niciodata, pai ce sa zic , Ceausescu nu vroia sa ne chinuie nimeni pentru ca probabil ne chinuia el destul, imi amintesc perioada cand aragazul palpaia doar noaptea, cand copii se jucau peste 3 plapumi, imbracati in salopetele cu care-i plimbam si cu manusi in maini, despre cozile la lapte zahar oua ulei carne , smantana salam si tot ce se putea manca, despre cozile de peste tot , dar n-am sa uit frigul nene , frigul acela il vizez si azi. Degeaba aveam serviciu si aduceam acasa bani ca n-avem ce face cu ei, la serviciu era deasemenea frig , tramvaiele erau inghetate bocna , este imposibil sa fi uitat ca n-aveam curent electric , ca stateam in bezna si nu caraiam, azi caraim dar degeaba , sistemul este acelasi expolierea cetateanului prin taxe de toate felurile, avem bani dar sunt insuficienti, avem caldura dar in curand n-o sa avem cu ce o plati, avem confort dar depaseste resursele , in fine , n-a fost bine si nu este bine.

    Apreciază

  46. uzeda permalink
    februarie 10, 2014 12:11

    Nene iliescule ai trebui sa fii judecat cu toti acolitii tai,si sa fiti ascunsi vreo 25 de ani.banda de criminali hoti

    Apreciază

  47. Florea Constantin permalink
    ianuarie 23, 2016 18:59

    Comunismul mai avea putine sanse de supravietuire dupa ’85. Miscarile de protest incepuse din Valea Jiului, continuase cu demonstratia de la Brasov, chiar cu actiuni subversive (scrisoarea celor 6, sau manifestele de la Iasi s.a)
    Sotii Ceausescu au fost judecati conform Codului Penal conceput de acolitii lui, si care pentru fiecare cap de acuzare prevedea pedeapsa cu moartea. Executia s-a efectuat dupa legea data de el N. Ceausescu in 1968 care inlocuia pedeapsa de inchisoare pe viata si munca silnica, cu pedeapsa capitala si detentie de max.20 ani.
    Procesul in schimb a fost un „simulacru” cu avocati care nici nu au incercat prin argumente schimbarea incadrarilor juridice; banuiesc ca acum sunt niste pensionari binecuvantati cu
    cu grade de general in rezerva si pensii din sistemul juridic.
    Graba cu care s-a finalizat procesul, respingerea recursului (imediat dupa pronuntarea sentintei ) si executia, imi trezesc un sentiment de neincredere in in justitia romanesca,
    ( justitia e oarba, dar nu proasta!)

    Apreciază

  48. Ion permalink
    mai 1, 2017 00:50


    https://polldaddy.com/js/rating/rating.jsDar cand le era bine si se lafaiau in bunatati si noi romanii de rand primeam 1/4 de paine pe zi si 1 kg de tacamuri pe luna,,,,,
    Meritati arsi de vii tot neamul pana la a 10 generatie

    Apreciază

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura