Sări la conţinut

CEAUȘESCU ÎN JURUL LUMII

octombrie 31, 2021

Ceauşescu la fabrica de aeronave Fokker
Foto: CTK/Jiri Rublic

Nicolae Ceaușescu, care a refuzat să participe la invazia Cehoslovaciei din 1968 de către forțele Pactului de la Varșovia și a condamnat activ și deschis această acțiune, a sosit pentru o vizită de stat la Praga pe 15 august 1968. Nicolae Ceaușescu, stânga, și președintele Cehoslovacului Ludvik Svoboda, dreapta, aplaudă după semnarea unui tratat de prietenie, cooperare și asistență reciprocă între cele două țări la Castelul Praga, 16 august 1968. Stând în spatele lor din stânga un interpret român neidentificat, și liderii cehoslovaci Alexander Dubcek, Oldrich Cernik, Josef Smrkovsky, Bohuslav Kucera, Frantisek Kriegel, Cestmir Cisar. Foto: CTK/Jiri Rublic.

Nicolae Ceauşescu cu ocazia unui tur al fabricii în Germania 12 august 1972

Președintele Nicolae Ceauşescu se uită la Concorde: Președintele și doamna Ceauşescu, care se află într-o vizită la fabricile britanice Aerospace și Aero-Engine de la Filton, Bristol. Fotografia îi prezintă pe Presidente și pe doamna Ceauşescu în cabina unui Concorde în timpul vizitei lor de astăzi. 6 iunie 1978

Nicolae Ceauşescu efectuează o vizită în 11 aprilie 1973 la fabrica „VFW Fokker” din Germania. VFW: „Vereinigte Flugtechnische Werke” Fokker a fost un producător de avioane olandez numit după fondatorul său, Anthony Fokker. În 1915, Fokker a fost primul avion de luptă înarmat cu o mitralieră sincronizată care trăgea prin elice, obținând superioritatea aeriană în timpul flagelului Fokker

Ceausescu și soția sa vizitează fabrica Fokker, 11 aprilie 1973.

CEAUȘESCU ÎN COCKPIT-UL FOKKER

Vizită de stat. Președintele Ceaușescu și soția sa vizitează fabrica Fokker, în timpul turneului cu M. Diepen și directorul de producție F-28, F. Wevers, 11 aprilie 1973

Ceauşescu la bordul unui elicopter care îl va zbura de la compania franceză de aviaţie Sud Aviation din Toulouse la Nîmes. Fotografie, 18 iunie 1970.

Ceauşescu vizitează compania franceză de aviaţie Sud Aviation la Toulouse împreună cu soţia sa Elena. Fotografie, 18 iunie 1970.

Călătoria oficială a generalului Charles De Gaulle în România, mai 1968, în ciuda evenimentelor din Franța, generalul Charles DE GAULLE, Președintele Republicii, în timpul vizitei sale oficiale (din 14 până în 18 mai). Intr-un living, Elena CEAUSESCU, Charles DE GAULLE, Nicolae CEAUSESCU si Yvonne DE GAULLE. .

Prințul moștenitor Akihito și Prințesa Moștenitoare Michiko sunt întâmpinați de președintele României, Nicolae Ceaușescu și de soția sa Elena, înainte de întâlnirea lor din 8 octombrie 1979 la București.

Vittoria Michitto Leone soţia Preşedintelui Republicii Italiene Giovanni Leone cu Elena Ceauşescu 22 mai 1973 la palatul Quirinale, Roma, Italia

Șahul Iranului Mohammad Reza Pahlavi regina Farah. Oaspetii Ceauşescu Nicolae și soția sa Elena 1971 Teheran Iran.

Prințesa Sonja împreună cu Nicolae Ceaușescu, Oslo Norvegia 13 noiembrie 1980

Regina Juliana și Prințul Bernhard pleacă de la Palatul din Piața Dam împreună cu președintele Ceaușescu. 13 aprilie 1973 Amsterdam, Olanda.

Prințesa Paola Ruffo, Regina Fabiola. Președintele Nicolae Ceauşescu au sosit la Bruxelles marți 24 octombrie 1972

La invitaţia regelui Juan Carlos I şi a reginei Sofia, presedintele Romaniei Nicolae Ceauşescu, împreună cu Elena Ceauşescu, a făcut, în perioada 21-25.V.1979, o vizită de stat în Regatul Spaniei. Aspect de la sosirea la Madrid

Regina Elisabeta a II-a, Nicolae Ceauşescu și Elena. 13-16 iunie 1978

Vizita cuplului Ceauşescu a durat trei zile (13 -16 iunie 1978), iar presa britanică a scris elogios la adresa celor doi. Regina Elisabeta a II-a l-a plimbat cu caleaşca pe Nicolae Ceauşescu, primul şef de stat socialist care făcea o vizită oficială la Londra. Nicolae Ceauşescu a primit toate onorurile care i se cuvin unui şef de stat. În ciuda protestelor exilului democratic românesc, Regina Elisabeta a II-a i-a acordat cea mai înaltă distincţie cavalerească britanică -„Ordinul jartierei“.

Vizita a avut şi un scop comercial, fiind vorba despre încheierea unor contracte comerciale pentru industria aeronauticii, care din motive necunoscute, nu au mai fost duse la bun sfârşit, conform rfi.ro. Robert Hardman, un istoric englez, considerat unul dintre cei mai importanţi biografi ai Casei Regale britanice, a publicat recent lucrarea „Queen of the World”, despre viaţa şi activitatea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Jurul II

VIDEO CEAUȘESCU CU VAPORUL
No comments yet

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la Nicolae Ceauşescu Preşedintele României 1965-1989. Sit oficial 🇧🇪

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura